Twin Peaks

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Jorse, 12.06.2005.

  1. WhatSubDog

    WhatSubDog Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.11.2013
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis tuleeko tästä neljä jaksoa heti kerralla ulos (21.5.)?
     
  2. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    Joo, ainakin siis tuonne Showtimen Anytime-striimauspalveluun, joka ei tosin ole tarjolla kuin Yhdysvalloissa. Veikkaisin että HBO tulee siis pari jaksoa jäljessä.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2017
  3. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
     
    Professional ja pexxi tykkäävät tästä.
  4. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596


    Ei kauaa enää!!!!!11!!
     
    sokka tykkää tästä.
  5. jaolma

    jaolma Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.10.2007
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juuh, nyt on vedetty oikein urakalla LSD-lappuja. Lähtenyt vähän käsistä tämä homma.
     
  6. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Ihan samanlaiset fiilikset. Melkoista synkistelyä heti alkuun. Kaikki kepeys uupui. Tosin nelosessa alettiin pääsemään jo pikkuhiljaa asiaan. En yhtään ihmettele neljän jakson ratkaisua näin alkuun.
     
  7. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Tosi hyviä olleet. Ei mitään järkeä. Nerokasta. Kerrankin ei arvaa mitä seuraavaksi tapahtuu.
     
  8. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Että semmoiset neljä jaksoa sieltä. Kyllähän näistä sai sen lämpimän fiiliksen sisimpään, varsinkin kun huomasi että sitä huumoriakin alettiin tuomaan varsinkin noissa jälkimmäisissä jaksoissa enemmälti mukaan. Kolmannenkin jakson aloittanut pitkäkestoinen outoiluhässäkkä taisi nousta välittömästi ehkäpä koko sarjan hämmentävimmäksi osuudeksi mitä on tähän mennessä nähty. David Lynch hulluttelemassa rajoitteista vapaana kuin mikäkin mielipuoli.

    Perstuntumalla sanoisin että hyvä tulee. Kyle MacLachlankin tuntuisi olevan erinomaisessa vedossa jo heti näin alkuun. Toivottavasti tatsi pysyy päällä niin hänellä kuin muillakin sirkukseen osallistujilla.
     
  9. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Meni kyllä 4 jaksoa kuin siivillä, ai että kun Lynch tarjoilee nyt kaiken hienon mitä sieltä vinksahtaneesta neron päästä vielä irti lähtee. Huikeeta sanon minä!

    Plussaa vielä baarin musavieraista ja simapepusta!
     
    KaKui tykkää tästä.
  10. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kehuja tulee täältäkin, hyviä on ensimmäiset jaksot olleet, toivottavasti taso pysyy korkealla loppuun asti.

    Edit: ja niin ne lopun musiikit :)
     
    Viimeksi muokattu: 23.05.2017
  11. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Kyllä. Odotukset olivat korkealla ja yleensä silloin tulee pettyneeksi (esim. True Detective 2), mutta ainakin parin ekan jakson perusteella Twin Peaks on juuri niin hyvä kuin ei odottanut ja samaan aikaan odotti. Outoutta on tarpeeksi ja osin liikaakin, mutta toisaalta pakko kai sitä on ollakin, jotta saadaan ihmiset puhumaan.. Näyttelijäsuoritukset toimivat, kuvaus ja ohjaus yleensäkin ovat tuotu nykypäivän tv-sarjojen "vaatimusten" tasolle kuitenkin säilyttäen riittävästi tuttuuden tunnetta. Toki meno alussa on ollut paljon synkempää, mutta jotenkin uumoilinkin sellaista. Valitut lokaatiot ja toistaiseksi esitellyt uudet henkilöhahmot ovat ajattomia ja siksi tunnelma on hyvin Lyncmäinen, monet kohtaukset voisivat olla suoraan jostain sieltä Blue Velvetin ja Wild at Heartin ajalta.
     
  12. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Pari jaksoa meinasin eilen katsoa mutta menikin neljä. Parani jakso jaksolta, ehkä pari ekaa jaksoa meni vähän ihmetellessä uusia hahmoja ja paikkoja. Eli alku ainakin vaikuttaa loistavalta :)
     
  13. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Kaikki 4 jaksoa katsottu. Todella ristiriitaiset fiilikset. Toisaalta ihan ok tai hyvä, toisaalta aivan suunnaton pettymys.

    Todella hitaasti mennyt eteenpäin kun miettii että vajaat 4 tuntia ruutuaikaa, ja kohta toivoisin että Cooper palaisi normaaliksi.
    Jotkut jo toivoivatkin että tulisi spinoffi tuosta Mr. Jackpot-hahmostao_O
    Ei oikein kyllä nuo vanhat näyttelijät kummoisia reaktiota ole aiheuttanut, no okei ihan kiva niitä on nähdä mutta ehkäpä Cooper on ainut joka on edes jollain tavalla vakuuttanut. Odotin että näkee tuttuja naamoja mutta jokin uupuu silti, se aito fiilis joka oli läsnä vielä vanhoissa jaksoissa.
    Ja monen kehuman Andyn&Lucyn poika Marlon Brando-karikatyyreineen oli kyllä hohhoh niin kliseinen että.
    Melkein siinäkin kohtauksessa tuntui että viivytellään ja sanotaan jotain mikä kuulostaa kohtalokkaalta, mutta sitten kuitenkin koko kohtaus tuntuu niin feikiltä. En tiiä mitä nappeja Lynch on napsinut vai lieneekö seonnut entisestään, tokkopa ollut matot vintillä suorassa ennenkään.
    Lopun indiemusat on just niin ennalta-arvattavia olleet, jos seurannut sitä mitä tapahtunut musamaailmassa niin isommilla kuin undergroundissa vellovien indie-artistien/bändien osalta. Ei oo vielä ollu mitään todella mullistavaa sarjaan sidottua uutta kappaletta esittää? tokkopa tuleekaan?
    Oli oikeastaan juuri sen tyylinen mitä etukäteen kuvittelinkin mutta vielä pienellä lsd-huuruisella oudolla twistillä, mutta kertaakaan ei ole tullut sitä fiilistä esille mikä oli alkuperäisessä sarjassa. Mihin se hävisi?
    Jos ei tästä parane, niin täytyy sanoa jo nyt että ei pärjää millään sille ainoalle oikealle alkuperäiselle sarjalle, jopa ne originaalisarjan kakkoskauden irtonaisilta tuntuvat juonet (se autonviilaus systeemi) tuntuu hyvältä kun vertaa tähän uuden kauden Twin Peaksittömään fiilikseen.
    Jos ei oikeasti parana meno tulevissa jaksoissa niin ei voi muuta kuin todeta että valitettavasti nyt taisi käydä sama juttu kuin tuolle The X-Files:ille että menivät turhaan jatkamaan ja pilaamaan hyvän sarjan.
    Uuden sarjan promosta ja kuvista ottaisin Laura Palmerin kuvan pois, sillä tällä ei toistaiseksi ole mitään tekemistä sen vanhan sarjan kanssa.
    Onneksi alkuperäistä TP:tä ei kukaan ikinä saa pois ja se vakuutti jo ensisilmäykseltä vuonna 1991.

    Näillä fiiliksillä nyt, katsotaan muuttuuko suuntaan tai toiseen, vai muuttuuko ollenkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2017
    tosikko tykkää tästä.
  14. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Eilen tuli katsottua jaksot 3 ja 4 ja vaikka kyllä viihdyin mainiosti, niin pari pientä miinusta niistä tuli mieleen. Ensinnäkin tuli sellainen fiilis, että onko Lynch ehkä käyttänyt tässä kaikkea mahdollista pöytälaatikkoon vuosien varrella kertynyttä materiaalia, joka ei ole sopinut suoraan mihinkään elokuviin. Tykkäsin kyllä esim. kolmannen jakson alusta, mutta jos meno jatkuu koko ajan yhtä irrallisten ja täysin surrealististen kohtausten käytön suhteen, niin eittämättä sarjan eheys tulee kärsimään. Hiukan samaan liittyen toivottavasti ns. pääjuonta aletaan kuljettamaan piakkoin lähinnä yhdessä paikassa, eli siellä minkä mukaan sarja on nimetty. Neljä jaksoa menee kyllä vielä ihan hyvin tapahtumien alustamisen piikkiin,
    mutta toivotaan ettei vielä kymmenen jakson jälkeen kohtauksista 60-70% sijoitu jonnekin muualle kuin Twin Peaksiin. Olihan alkuperäisessä sarjassakin kohtauksia muualla, mutta suurin osa asioista sattui kuitenkin yhdessä ja samassa paikassa. Nyt esim. parin viime jakson lopussa olleet hienot eteeriset soittokohtaukset ovat tuntuneet täysin irrallisilta, kun muuten jaksossa ei juuri olla samoilla seuduilla oltu.

    Toinen askarratuva seikka koskee Cooperin hahmoa.
    Vaikka kohtaus kasinolla oli aivan mahtava, jos ns. oikea Cooper (ei se doppelganger, joka on kyllä loistava hahmo) ei palaudu normaaliksi, niin se on kyllä aika rohkea veto, ja vaikea sanoa kuinka hyvin se kantaisi.
     
  15. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Oon samaa mieltä näistä kummastakin tapauksesta.
    kyllä se vaatisi että olisi kohtauksista valtaosa siellä oikeassa paikassa, nyt tuntuu kun rönsyilee ja tapahtuu muualla niin ei oo mitään linkkiä siihen alkuperäiseen sarjaan. Ehkäpä nämä ovat tosiaan Lynchin pöytälaatikkokamaa (joka ei kelvannut muihin projekteihin) sitten.
    Agent Cooper on ainut oikea Cooper, jos se ei tuosta palaudu normaaliksi niin naurettava veto joka ei tule kantamaan kovinkaan pitkälle.
     
  16. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Eiköhän se siitä tokene kun kahvia sai :)
     
    lahkonen tykkää tästä.
  17. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 273
    Saadut tykkäykset:
    164
    No jos oletetaan, että Coop on
    istunut samassa huoneessa / tilassa 25 vuotta, niin totutteluun saattaa mennä aikaa. Sitä kai sillä ruokapöytäepisodillakin kuvattiin?
    Toisekseen nuo häröilyjaksot todnäk ovat pohjustusta juonelle jota availlaan myöhemmin vanhan TP:n unien tapaan. Muutama rooli oli kyllä päälleliimattu, että saadaan vanhaa kaartia mukaan. En jaksanut katsoa uudestaan, mutta huomasiko joku, että suomennoksessa olisi ollut eri lukuja mitä puhuttiin tai näytettiin esim se härökohdan koneen 18 ja 3:ko ne oli ?

    Ihan hyvää settiä, ei voi valittaa :D

    Minä päivänä tulee uusi jakso ?
     
  18. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Hellooo! Viides jakso su 4.6.

    Kukahan nainen sieltä saapuu
    tunnistamaan tätä alkuperäisen Cooperin saapumisen myötä sekoittamaa Doppelgangeria. Dianen ensimmäinen esiintyminen voisi olla kova veto.
     
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Itselleni tuli heti mieleen Annie, mutta nyt kun tuon Dianen mainitsit, niin olis kyllä kova. Näyttelijä vois olla Laura Dern :)
     
    lahkonen tykkää tästä.
  20. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Tuokin on outo juttu kun yleensä streamaus-palveluilla on oikea kuva aina jakson kohdalla, 3. ja 4. jaksoissa ei kuitenkaan tapahtunut kuvan mukaista kohtausta:
    [​IMG]
    [​IMG]
    Eli nämä kuvat on heitetty arvalla.
    Onneksi ei oo mitään pahasti spoilaavaa sattunut noiden kohdalle, vielä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.05.2017