The Big Bang Theory - Rillit huurussa (Sub)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana pundewhee, 09.08.2008.

  1. Swagman

    Swagman Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2015
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    9
    Maikkarin ja Subin toiminta on aina vaikuttanut siltä, että hommat tehdään kännissä.
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Jeps. Samaa sekoilua on Simpsonien kanssa. Tosin siinä homma menee siten, että välissä näytetään uudempia jaksoja ja sitten palataan näyttämään samaa vanhaa kautta, mitä on näytetty jo n-kertaa. Varmaan kymmenesti tullut jo tuokin sossujakso. Simpsoneissa olisi vielä mistä valita, kun kausia on toista kymmentä.

    Onkos muuten tietoa siitä, miten kauan Rillit huurussa -sarjaa meinataan jatkaa?
     
  3. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tuskinpa loppua tulee vähään aikaan elleivät näyttelijät halua lopettaa, sillä tämä on niitä harvoja sarjoja joiden katsojaluvut ovat olleet nousussa sarjan lähes koko keston ajan. Kasikauden osalta taitaa tulla kyllä pieni notkahdus katsojaluvuissa, mutta keskiarvo taitaa pyöriä muutaman miljoonan alle 20 miljoonaa, mikä on kova luku (vertailun vuoksi ykköskauden keskiarvo oli noin kahdeksan miljoonaa katsojaa per jakso).
     
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Okei. Olisi ihan jees, jos sarjaa saisi vielä hieman lisää sitä alkuaikojen nörtteilyä. Naisia on sarjaan lisätty, minkä myötä on tullut kaikenlaista ihmissuhdehöttöä yms. Se hiukan sarjassa harmittaa, että mukana ei ole yhtään koodarinörttiä. Hahmot ovat enemmän yliopistojen Apple-nörttejä, jotka osaavat käyttää i-tuotteita, mutta syvällistä tietokoneosaamista kavereilta ei tunnu löytyvän. Onneksi kuitenkin matematiikka/fysiikka on kavereilla hallussa, mikä aina viehättää meikäläistä. Kukaan hahmoista ei ole sellainen oikea nörtti, joka istuu koodaamassa yön läpi kokiksen ja pizzan voimalla. Sellainen hahmo ei tekisi pahaa sarjalle. Itse asiassa sarjan hahmot ovat juuri sellaisia tietokone"nörttejä", jotka itseäni ovat aina hieman ärsyttäneet. Tiedetään kaikesta turhasta vaikka mitä ja osataan klingonia jne., mutta vaikutelma on sellainen pintaliitonörtti. Halutaan olla nörttejä, mutta syvällinen tietotaito puuttuu. Ainoa, mistä hahmot tuntuvat tietävän paljon on oma ala (mikä on toki jees) ja kaikenlainen tv/sarjakuva/leffa -nippelitieto.

    Kuinka monta kertaa sarjassa on tullut ohjelmointi puheeksi? En nyt yhtäkkiä muista yhtään kertaa...

    edit: eihän sarjan nimikään nyt suoraan viittaa tietokonenörtteihin, vaan ennemminkin luonnontieteilijänörtteihin, mutta toisaalta sarja antaa kuvan, että hahmot ovat tietokonenörttejä, mitä ne eivät oikeastaan edes ole. Mutta tutut aina joskus kyselevät, että onko tuo sarja kuten meikäläisen elämä opiskeluaikana... Osittain kyllä. :) Välillä saa nauraa ihan sille, miten hyvin itsensä tunnistaa sarjan hahmoista.
     
    Viimeksi muokattu: 11.05.2015
  5. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    75
    Viimeksi muokattu: 11.05.2015
  6. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Viimeisimmän kauden jaksot eivät kyllä ole olleet mitenkään erikoisia, samat sketsit pyörii uudellen ja uudelleen.
     
  7. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Joo, kovin on väsynyttä touhua ja liikaa ihmissuhdevääntöä. Todella raju ero alkupään tuotantokausien loistaviin jaksoihin.
     
  8. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Muistelen ekstroissa puhuttaneen, että nimenomaan tätä osastoa eivät halunneet sarjaan. Ja että juuri näistä idea lähti (todellisessa elämässä), mutta halusivat sitten sarjaan kuitenkin vähän toisen alan tyyppejä, joista mielestään saisivat paremmin irti hauskaa.
     
  9. wille82

    wille82 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2004
    Viestejä:
    706
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten nää jakson Subilla menee. Tuntuu että hypännyt muutaman jakson yli.
     
  10. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 703
    Saadut tykkäykset:
    362
    Neloskausi loppui ja tänään alkoi heti perään sitten loogisesti kuudes kausi. :hitme:
     
  11. jhr

    jhr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2005
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    3
  12. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kappas, tänään alkaa Subilla kahdeksannen tuotantokauden loput jaksot.
     
  13. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Ei ole enää 8. kauden jaksot naurattaneet. Samat vitsit toistuu...
     
  14. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Tuli nyt sitten käytyä tämän kuvauksissa ja kyllähän tuota ihan voi kokemuksena suositella. Ihmettelin sitä, miten nopeasti saivat kaiken purkkiin satunnaisista mokista huolimatta. Koko juttu kesti melko tarkalleen kolme tuntia, kun Tyhjätaskuissa istuttiin melkein tuplasti tuo aika. Kuvaustaukojen "viihteessä" oli myös eroa sikäli, että Tyhjiksissä yleisö sai esittää sarjaan liittyviä kysymyksiä, mutta tässä se ei kuulunut ohjelmaan.

    Bialik ja Rajeshin esittäjä (en nyt jaksa kaivaa nimeä) jäivät ehkä mieleen kaikista rennoimpina tyyppeinä, jos ajatellaan kontaktia yleisöön. Parsons vastaavasti vaikutti varautuneimmalta tyypiltä, eikä siinä mitään.

    Hommahan aloitettiin viimeksi kuvatun jakson näyttämisellä, jota ei tv:ssä ole vielä esitetty.

    Niin ja jos joku aikoo käydä, ainakin tällä kertaa saapumalla paikalle 5½ tuntia ennen showtimea olin noin 30. jonottaja. Sillä sijoituksella sai täysin tyydyttäneen paikan 4. riviltä, näkymällä keskelle olohuonetta. Ainoastaan yleisön seisoessa lievästi harmitti, että en ollut paria riviä edempänä. Ja tarkoitus olikin saapua jonottamaan jo aikaisemmin, mutta Bulevardin sulkemisen takia meni suunnitelmat perseelleen ja jäi melkein väliin koko kokemus.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2016
    hex, Kristian, Radikus and 2 others like this.
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Siisti juttu! Kerrotko hieman enemmän. Eli siis yhden jakson kuvasivat? Miten eri huoneet ja paikat, miten ne on sijoitettu/tehty/jne? Minulla ei ole kovin suurta tietämystä siitä, miten sitcomeja tehdään. Mitä nyt joskus nähnyt jotain pieniä making of -videoita ja kuvia lavasteista.

    Juttelivatko näyttelijät yleisölle tai oliko mitään kanssakäymistä? Tokihan noiden tv-sarjojen tekeminenkin on sen verran rankkaa puuhaa, että varmasti ei joka päivä jaksaisi jäädä ylimääräistä juttelemaan.

    Itse olen aikanaan Joonas Hytösen shown viimeisen jakson yleisönä ollut (mikä on tietenkin ihan eri juttu kuin amerikkalainen sitcom), mutta kaikista ikävämpänä muistona mieleen jäi se, että Joonas itse ei mitenkään ollut yleisön kanssa tekemisissä. Kuvauksen alkaessa hän vain juoksi lavalle ja poistui heti kuvausten loputtua. Muita, pienempiä julkkiksia sen sijaan oli, jotka juttelivat meille ennen ja jälkeen ja olivat enemmän normaaleja. Mitenhän lie amerikanmaalla sitten...
     
  16. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Joo, jos jotain kysyttävää kellään vielä tulee, niin ei kun shoot vaan. Kuvattiin yksi jakso tosiaankin, yksi viikossa noita tiistaisin tehdään. Kaikkea kun ei voi kuvata noin yleisön edessä, niin ne pätkät oli purkitettu maanantaina ja esitettiin monitoreista. Kaikki etenee täysin kronologisesti, samassa järjestyksessä kuin tv:n jaksokin sitten myöhemmin.

    Olin jo aiemmin käynyt WB:n studiokiertueella ja siellähän noihin lavasteisiin jo tutustuttiin. Mutta siis, Sheldonin ja Leonardin olohuoneen keskikohdalla tosiaan oli oma paikka, ja juuri sitä olin toivonutkin. Välittömästi vasemmalla tästä, aivan kuten sarjassa, on rappukäytävä rikkinäisine hisseineen. Tässä lavasteessa ei nyt kuvattu mitään. Seuraavana vasemmalla oli... öö... mitähän siinä oikeastaan olikaan. Siinä joka tapauksessa kuvattiin yksi Parsonsin ja Bialikin duokohtaus, jossa nämä olevinaan ajoivat autolla ja juttelivat. Ratti siellä oli, mutta ei kyllä mitään autoa. Aivan viimeisenä vasemmalla (tai oikealla) oli lavasteena Sheldonin äidin koti. Äidin esittäjä oli jaksossa mukana. Yksi lavaste oli myös Wolowitzin koti, jossa niin ikään kuvasivat. Lavasteet ovat siis ihan siinä rivissä huone kerrallaan ja vierekkäiset jakavat aina väliseinän. Siltä näyttävät kuin tv:ssäkin, ei siinä sen ihmeempää :)

    Näyttelijöiden kommunikointi yleisön kanssa oli lähinnä vilkuttelua silloin, kun juontaja mainitsi näiden nimiä ja me yleisössä taputimme. Toki shown alkaessa ja myös lopuksi kaikki tulivat yleisön eteen tervehtimään & ottamaan suosionosoitukset vastaan. Helberg taisi yhden mokaoton jälkeen heittää jotain humoristista yleisölle. Yksi iso poikkeuskin mukavasti löytyi: jossain ehkä puolivälin aikaan Galecki ja Cuoco kiipesivät puhumaan suoraan yleisölle ja nämä kaksi näinkin silloin siitä ihan 3-4 metrin päästä :cool: Mitään tuollaista ei Tyhjätaskujen kuvauksissa ollut. Se jengi muuten oli myös suhteellisen totista porukkaa, kun astelivat yleisön eteen... päätähdet Dennings ja Behr sentään ihan hymyilivätkin, muut eivät oikein. Tässä kaikki kykenivät näyttämään iloisilta.

    Yhdessä vaiheessa kaksi yleisön edustajaa alkoi juontajan pyynnöstä esittämään jotain Wolowitzin ja Koothrappalin (meniköhän oikein) laulua, jolloin "Rajesh" seurasi aika tiiviisti, että mitä yleisössä tapahtuu.

    Ensimmäinen rivi katsomossahan on aina varattu vipeille, ja huomasin näiden pääsevän kuvausten jälkeen lavasteisiinkin ottamaan kuvia. Meidän tavisvieraiden oikeuksiin tuollainen ei valitettavasti kuulunut. Puhelimiahan ei tuonne mukaan saa viedä, joten valokuvista/videoista ei voi kuin haaveilla.

    Chuck Lorre oli paikalla myös tsekkailemassa meininkiä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2016
    hex ja nepa tykkäävät tästä.
  17. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    75
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Harmi kyllä! Vaikka sarja ei ole kokenut ihan niin jyrkkää laadullista muutosta kuin Frendit koki aikoinaan, niin "hain yli hypättiin" tässäkin aika lailla niihin aikoihin, kun kaksi sarjan päähahmoa menivät naimisiin: Chandlerin&Monican ja Penny&Leonardin pariutumisen jälkeen jaksotarinat muuttuivat kovin kierrätetyiksi ja hätäisiksi -- ainoastaan Sheldon&Amy -kuvio pystyy pitämään sarjan suht. tuoreena. Tosin Big Bangissa ei ole vielä koettu ns. shark porn -hetkiä, joissa huumorista on ilmeisesti vastannut kouluikäinen käsikirjoittaja. Vaikka viimeisimmällä kaudella taso onkin taas hieman noussut, niin kyllähän tässä ideat on jo aika lailla koluttu loppuun. Päänäyttelijöitähän tämä toki ei haittaa, kun tienestit yksittäisestä jaksosta ovat nousseet pilviin.
     
  19. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 703
    Saadut tykkäykset:
    362
    Mikä harmi se nyt kenellekään on jos sarja jatkuu? Jokainen (myös EtP) voi ihan vapaasti lopettaa katsomisen parhaaksi näkemäänsä kauteen. Ei tällaisia sarjoja liikaa ole. Olisiko se sitten vähemmän harmi jos sarja loppuisi?
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Toki näinkin. Monet tekijät ovat sitten sitäkin mieltä, että sarjaa ei kannata suosiosta huolimatta venyttää loputtomiin mahdollistaen laadun heikkenemisen ja samojen tarinoiden uudelleenkierrätyksen. Kyllähän moni varmasti Breaking Badiakin katsoisi yli kymmenen kautta, mutta tekijät ovat kautta linjan puhuneet siitä, kuinka on parempi lopettaa huipulla ja kertoa tarinaa vain sen verran, ettei siihen ehdi kertyä ylimääräistä. Asian voi toki ajatella niinkin, että sitcomit ovat tämän suhteen oma genrensä jo senkin takia, että huomio on lähinnä hauskuudessa, eikä siinä, miten tarinaa viedään eteenpäin, ja näin ollen sitä hauskuutta voidaan jatkaa jopa vuosikymmenestä toiseen. Toisaalta, lienee aika selvää, että jos tehtäisiin laaja kysely parhaista Frendit-kausista, niin viimeiset kaudet jäisivät häntäpäähän. Sama homma esim. Frasierissa ja Simpsoneissa.

    Katsojillehan tässä on pelkästään voitettavaa mainitsemistasi syistä, mutta suosin itse kyllä jopa oman viihteeni kustannuksella sitä, että sarjan tekijät pitäisivät luomustaan sellaisessa arvossa, että lopettaisivat mielummin huipulla, kuin sitten siinä vaiheessa, jossa päänäyttelijöiden alati kasvaviin palkkavaatimuksiin ei voida enää suostua ottaen huomioon laskusuhdanteen (kyllä ne katsojaluvutkin alkavat tippumaan jossain vaiheessa, jos laatu on heikentynyt kulta-ajoista). Ehkä se lopulta onkin kannattavaa myös katsojille, sillä mielumminhan sitä alkaa katsomaan uudestaan sarjaa, jonka tietää olevan ensimmäisestä kaudesta viimeiseen korkeatasoinen.

    Oletko 3JJ siis sitä mieltä, että sarjaa kannattaa tehdä loputtomiin (varsinkin jos se on ollut suosittu)?