Denon X3300W

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana jeinovaa, 20.10.2016.

  1. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Reititin on toisella puolella huonetta n.8m päässä kirjahyllyn päällä, Denon tv-tason oven takana. Käytössä 2.4Ghz koska laite väittää 5Ghz verkon salasanaa vääräksi vaikka se on 100% oikein. Molemmat laitteet käytetty virroista irti, ohjelmistot päivitetty. ei vaikutusta.

    Tein Audyssey-kalibroinnin kahdeksasta pisteestä ja ainakin musiikin se sai kuulostamaan surkealta. Pure Direct toimii paremmin, leffat testaamatta.

    Olen yrittänyt asentaa verkkoasetuksia kahdella eri Apple-laitteella mutta aina törmään "odottamattomaan ongelmaan" ja asennus tökkää siihen. En siis saa 5Ghz taajuutta toimimaan mitenkään.
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2017
  2. jpkl79

    jpkl79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2015
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    10
    Dynaamiset asetukset off audyssey:oops:
    Aika tarkkaan saa suunnata kaiuttimet ja oikealta korkeudelta mitata joko korvan korkeudelta tai diskantti ja alempi elementti väliltä normaali kaiuttimen elementtijärjestyksellä. Myös kalibrointimikrofonin mittapisteiden välit kannattaa merkitä mittaamalla jolloin pitäisi tulla musiikillakin melko kuunneltava tulos:cool:
    Puuttuu melko isosti tuo korjain huoneongelmiin joten niitä kannattaa lieventää akustoimalla, tässä kuussa pitäisi audyssey app ilmestyä joka helpottaa varmasti liian rankkoja korjauksia:rolleyes:
     
  3. TipiV

    TipiV Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2002
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän törmäsin itsekin eli en saanut vahvistinta (AVR-X4300W) 5Ghz wlaniin, vaan tuli ilmoitus virheellisestä salasanasta. Pitäisikin kokeilla mitä se nyt sanoo.

    Kun ei ruuhkaa verkoissa ole, niin käytän suosiolla 2.4Ghz taajuutta eikä sen käytössä ole ollut mitään ongelmia. Wlan-antennit on napakasti kiinni, matkaa reitittimelle on n. 7m, yksi kipsilevyseinä välissä.
     
  4. TipiV

    TipiV Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2002
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nytpä tuo sitten yhdisti 5Ghz wlaniinkin ongelmitta...
     
  5. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    Tämä varmaan tapauskohtaista. Itsellä tuntuis olevan tuo dynaaminen loudness melkeinpä parempi vaihtoehto. Koittanut tässä pyöritellä asetuksia ja kuulostella musiikin kanssa. Aina sitä lopulta palaa tuon asetuksen käyttämiseen. Mulla tosin huoneen "luomukorjaus" kesken, voihan se olla, että mieli muuttuu vielä.

    Miksi muuten merkitsisit lisäksi muut kuin ensimmäisen mittauspaikan? Ei pitäisi olla suurta vaikutusta onko tasavälein vai heittääkö mikrofonin paikka 5cm. Kunhan ei käytä isoja mittavälejä. Esim. 30cm on hyvä.
     
  6. jpkl79

    jpkl79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2015
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tuntuu kalibroinnin onnistumis prosentti olevan mittaamalla parempi, jostain syystä välillä tulee hyvin omituisia lopputuloksia. Välillä ollut ~30cm viimeaikoina ~45cm välit. Onneksi nyt tasot/sohvat vähänaikaa samat niin tarvi jatkuvasti kalibroida:)
     
  7. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    Uusi firmis tullut jokunen päivä sitten. Alla muutoslogi:

    07.03.2017
    Firmware vers: 8500-0916-9192 (DZ16-124, AVRX3300WBKE2, AVRX3300WBKE2GB)



    1) Supported the AVR Remote 2.1.0.
    2) The Spotify Connect Server side of Spotify will be updated. So, the customer will not be able to play Spotify after updating. (When updating the firmware of the product, the customers currently using Spotify Connect can continue to use the Spotify Connect function even after updating the Spotify Connect Serve.)
    3) The product cannot play the specific Podcasts (Radio1 RAI, Radio2 RAI) on the Internet Radio.
    4) The noise may occur when the customer plays the specific AAC file bought from Mora (Online music distribution service) by the Music Server or the USB function.
    5)German-specific text characters are not displayed correctly when the customer plays a specific IR station (WDR3 FM93.1 Cologne Live) in Germany.
    6) Even if the customer registers the Audyssey Mult EQ/XT setting to the Quick Select in the following specific operation, the setting of the Mult EQ/XT changes when calling the Quick Select.
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Bassojen korjaamisen kannalta tuo 30cm siirto on melkein kun et siirtäisi lainkaan. Mitä sanoo manuaali?

    Audysseyn edustaja sanoo "2-3 jalkaa (1m)", ei taida olla amerikanpojalla ihan ft/m konversio hallussa. Siltikin suosittelee tuplamatkaa tuohon sinun heittämääsi.
    https://audyssey.zendesk.com/hc/en-us/articles/212347423-Microphone-placement-
     
  9. jpkl79

    jpkl79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2015
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    10
    60cm on max audyssey tarjoama. Lähelle sitä tarjoaa sähköisesti liian kireää soundia siksi tulee mentyä 45cm 2xsub kanssa. Antimode Cinema versio oli omassa tilassa myös liian kireä 3pisteen kalibroinnilla.
     
  10. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tein mittaukset uudelleen, nyt vain kolmesta pisteestä. En vieläkään voi sanoa olevani tyytyväinen lopputulokseen. Varsinkin stereokuvalle Audyssey tekee jotain todella omituista, kaikki informaatio keskeltä siirtyy laidoille. Kun taas palaa Pure Direct-moodiin, esim laulu palaa omalle paikalleen keskelle.

    5Ghz nettiä en saa mitenkään pelaamaan ja etupaneelin USB-liitinkin taitaa olla viallinen, antaa virtaa miten sattuu. Eilen testasin usealla laitteella/kaapelilla eikä toiminut, kunnes taas yht'äkkiä alkoi lataamaan. Kovasti jo mietin laitteen palauttamista.
     
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Vasemmassa ja oikeassa kanavassa toisistaan poikkeavia korjauksia, joka taas johtaa siihen, että vasen ja oikea korva kuulevat eri ääntä -> aivot eivät tulkitse äänen tulevan suoraan edestä.

    Samaa tuppasi tapahtumaan Yammun YPAO:lla, kun ajeli flatiksi. Se kun puuttui myös yläpäähän.

    Onko mahdollista rajoittaa korjausalue esim. 500hz tai jopa alemma musiikkikäyttöön?
     
  12. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Ei nyt ihan näinkään. Todennäköisesti vasteissa on eroa ilman korjaustakin. Tavoitteenahan olisi, että molempien kaiuttimien päästämä ääni olisi taajuusvasteeltaan identtinen. Taitaa kuitenkin Audysseyn tapauksessakin olla niin, että käytetyt DSP-filtterit lisäävät viivettä (kuten ne yleensä tekevät), joka vääristää kaiuttimien välistä vaihetta, jos tätä ei otetaan huomioon etäisyysasetuksessa. En tiedä, ottaako Audyssey tätä huomioon asettaessaan etäisyyksiä.

    Ei ole mahdollista Audysseyn korjaimissa. Mobiiliapin pitäisi mahdollistaa korjausten muutoksia, mutta tietääkseni korjausaluetta ei pysty silläkään rajoittamaan noin rajusti. Toisekseen appia ei ole vieläkään julkaistu.

    Mitkä etäisyydet Audyssey valitsi pääkanaville? Denonissa etäisyyden säätö onnistuu sentin välein. Voit toista kanavaa jompaan kumpaan suuntaan säätämällä yrittää saada äänikuvaa keskittymään.
     
  13. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Kyllä tuossa Denonissa on ihan manuaalinenkin korjaus jolla se onnistuu (se ei vaan ole yhtäkuin Audyssey).
    [​IMG]
    (aloittaa vaan korjaukset vähän turhan korkealta)

    Eli ei voida siis ajaa audysseytä ja tasottaa yli 500hz korjaukset vaan se on tehtävä täysin käsin. Lisäksi tuo onnistuu Audyssey Pro Kit :llä mutta sitä tuskin löytyy tässätapauksessa kysyjältä.
     
  14. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Tuolla korjaimella ei ole mitään tekemistä Audysseyn automaattikalibroinnin kanssa. Tuo on perus EQ, jossa on kiinteä Q. Audysseyn omat filtterit toimivat eri tavalla ja tuottavat paljon paremman tuloksen.

    Denon X3300W:sta myös puuttuu tuki Pro Kitille, koska se poistettiin alkaen Marantzin ja Denonin viime vuoden mallisarjoista sen tulevan parin kympin mobiiliapin takia.
     
  15. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    [QUOTE="El Grande, post: 1648420, member: 33436"

    Mitkä etäisyydet Audyssey valitsi pääkanaville? Denonissa etäisyyden säätö onnistuu sentin välein. Voit toista kanavaa jompaan kumpaan suuntaan säätämällä yrittää saada äänikuvaa keskittymään.[/QUOTE]


    En muista tarkkoja lukemia mutta muistan että ne poikkesivat toisistaan. Eikös ne pitäisi olla sentilleen samat? L/R sijainnit on tv-tason molemmin puolin ja ensisijainen kuuntelupiste siinä kolmion kärjessä. Taisi olla edellisessä Yamahassa jossa noiden mittojen heitto aiheutti vääristymiä stereokuvassa.
     
  16. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tottakai niissä on, mutta huomioiden vasteenmuutokset vain pienellä pään siirrolla, vasteista ei saa equttamalla tasan identtisiä, ellei päätä ruuvata millilleen samaan paikkaan ja DSP:n sekä mikin kyvyt riitä. Vasteissa voi olla eroja, mutta epäilen pilkuntarkkojen ruuvausten tekemän enemmän havaittavia eroja, kuin akustiikasta aiheutuvat. Heijastumat harvemmin tekevät pienen Q-arvon muutoksia.

    Oli selitys mikä tahansa, niin vastaava kokemus YPAO:sta. Anthemilla olen kokeeksi rajoittanut korjauskaistaa 500hz oletusarvon 5000hz:stä, mutta tuo ei näytä tekevän tason nostoa kummempaa ainakaan 1khz jälkeen, ja eron huomaaminen stereokuvassa suorassa a/b naksuttelussa vaati melkoista pinnistelyä. Sinänsä tuon tasonmuutoksen huomasi. En muista, kumman asetuksen jätin musiikkikäyttöön päälle.
     
  17. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Niiden pitäisi olla samat, jos niiden etäisyys kuuntelupaikalle on sama. Laita Audysseyn korjaukset päälle, säädä etäisyydet samaksi ja kuuntele, miten soi. Niitä voi hyvin säätää sentin-pari suuntaansa (jompaa kumpaa siis), jos sillä saa stereoäänikuvan keskittymään. Vääristymä siinä nimittäin vaikuttaa myös moneen monikanavaäänitteeseen, koska materiaalia on miksattuna edessä kolmeen kanavaan, jolloin pääkanavien keskinäinen vaihevirhe tuhoaa myös koko etupään äänikuvan.
     
    Buckley tykkää tästä.
  18. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    Plus sitten kanavakohtainen äänenvoimakkuus kannattaa tarkistaa myös.
     
  19. maxxxxi

    maxxxxi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.05.2013
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    12
    Onko mitään mahdollisuutta että kaiutinkaapeleita olisi kytketty kalibroinnin jälkeen ja toisessa kanavassa olisi menny piuhat huomaamatta ristiin?

    edit. plääh, lukihan siellä että ongelma poistuu pure directillä. Ei siis johdu kytkennöistä.
     
  20. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Säädin eilen L/R-etäisyydet samoiksi enkä huomannut merkittävää eroa soinnissa. Edelleenkään Audyssey ei sovellu musiikin kuunteluun.

    Kanavakohtaisia säätöjä en ole vielä tehnyt. Ilmeisesti se on kuitenkin mahdollista? Eli Denon muistaa kanavakohtaiset säädöt?