Elisa Viihde - onko käyttökokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana art72, 25.05.2009.

  1. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Mihin johtopäätökseen Viihteen kanssa tulit? Onko hyvä laatuinen?
    Itselläni on ollut monen monta vuotta kaapeli-tv ja netti on tällä hetkellä Elisan 100/10 4G-liittymä joka toimii hyvin.
    Uskaltaiskohan tuohon kylkeen ottaa Viihteen vai kannattaako jatkaa kaapeli-tv:n kanssa?
    Muutkin voi toki kommentoida.
     
  2. Snøprinsesse

    Snøprinsesse Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2016
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olin aiemmin paikallisen yhtiön asiakas, kunnes Elisa osti sen pari vuotta sitten. Postissa tuli sen myötä ilmaiseksi Elisa Viihde-paketti. On jäänyt se asennus mieleen hyvin, kun piti soitella asiakaspalveluun ja kysyä neuvoa muutaman johdon asennuksessa ja kiire alkoi jo olla, kun Syke-sarja alkoi sinä iltana ja olin sitä kovasti odottanut.

    En vaihtaisi Elisa Viihdettä toiseen. Toimii todella hyvin ja on hyvä, että ajastukset voi tehdä myös kännykällä missä tahansa. Samoin kuin myös katsoa tallenteita missä vain. Minulla on laajakaista samassa paketissa. Taloyhtiön puolesta saisi ilmaisen nettiyhteyden, mutta Elisan on nopeampi. Leffoja olen pari kertaa vuokrannut ja sekin on toiminut hyvin.

    Minulla ei ole mitään valittamista tästä. Hintakin on kohdillaan, kun koko paketti (Viihde, laajakaista ja digiboksi) maksaa vain 19,90€/kk. :)
     
  3. Juhivol

    Juhivol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kyseessä joku kampanja tai määräaikainen alennus tuohon hintaan ?
     
  4. Snøprinsesse

    Snøprinsesse Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2016
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei, vakiohinta. Hinta oli sama silloin, kun olin paikallisen yhtiön asiakas.

    Katselin viimeisintä laskua, niin siinä oli vain mainittu Elisa Viihde Kuitu 100M 10M YV. Löysin googlaamalla jonkun taloyhtiön tms. sivuilta vastaavan paketin samaan hintaan. Lieneekö siis minullakin/tässä talossa sama systeemi.
     
  5. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
    Jos on jo joku laajakaista niin siihen Elisaviihteen saa tuohon hintaan. Jos tarvitset laajakaistan niin 39,90.
    https://elisa.fi/viihde/
     
  6. Matti77

    Matti77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.03.2014
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sattumalta sama hinta tuossakin, mutta tässä nyt oli kyseessä Taloyhtiölaajakaista. Eli taloyhtiö on tehnyt Elisan/Saunalahden kanssa sopimuksen, jolloin osa nettiyhteydestä maksetaan yhtiövastikkeessa (YV). Sopimuksia on ainakin kahdenlaisia. Itselläni 2 Mbps yhteyden saisi ilmaiseksi (siis yhtiövastikkeeseen kuuluvana) ja Elisa Viihde -paketti maksaa 29,90 €/kk. Jos ilman lisämaksua saa 10 megan yhteyden, niin Viihde-paketin hinta on muistaakseni ollut tuo 19,90 €/kk. Mutta tarkistin juuri, että ainakin yhden tutun osoitteessa hinta on noussut vitosella eli on nykyään 24,90 €/kk. Taloyhtiön mahdollisesti tekemästä sopimuksesta pitäisi tulla ilmoitus postissa. Jos ennestään on Elisa Viihde käytössä normaalihinnalla 39,90 €/kk, niin pitää soittaa asiakaspalveluun alennuksen saadakseen. Hinta ei laske automaattisesti, mutta sen voi saada myös kesken 2 vuoden sopimuskauden, mikä on kyllä vähän outoa.
     
  7. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
    Eli Elisa/Saunalahden taloyhtiösopimuksella saa maksaa enemmän? Meillä on talossa Tampereen Puhelimen kuitu, joku nopeus kuuluu YV:seen. Jos valitsisin sen tai lisämaksulla jonkun nopeamman niin tuon Elisan sivun mukaan maksaisin Elisaviihteestä 19,90. En nyt ole tätä käynyt kyselemässä koska nykyisestä sähköpostiosoitteesta en voi vielä luopua mutta näin sen olen ymmärtänyt.
     
  8. Matti77

    Matti77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.03.2014
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miten niin enemmän? Tokihan Viihde-pakettiin sisältyy nopea netti, yleensä 100 Mbps, joka olisi erikseen tilattuna parikymppiä. Elisa Viihteen osuus on aika tarkkaan 10 €. Viihde toimisi kyllä hitaammallakin yhteydellä, mutta vähintään 10 Mbps kuitenkin vaaditaan, joten yhteishinta olisi silti sama.
     
  9. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
    (sic) juurihan tuolla ylhäällä kirjoitat tutusta joka maksaa 24,90 10 megan kanssa. Jos minä valitsen Tampereen Puhelimella lisänopeudeksi 10 megaa niin EV maksaa sen 19,90.
     
  10. Matti77

    Matti77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.03.2014
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    1
    No onpas tämä nyt vaikeaa ymmärtää... Jos saat 10 megan yhteyden alle 5 €/kk, niin olet kyllä onnekas. Vai saatko pelkän Viihteen halvemmalla kuin se 19,90€? Siinä tapauksessa tietysti yhteishinta on alempi kuin taloyhtiösopimuksessa, johon siis pakkomyydään kytkykaupalla 100 megan netti, jos Viihteen ottaa.
     
  11. JIH

    JIH Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    416
    Saadut tykkäykset:
    32
    Netgem N7700-digiboksin kanssa voitte unohtaa elokuvavuokraamon ja IPTV-kanavien osalta surround-äänet. Elisa ei pysty eikä kykene asiantilaa korjaamaan (ainakaan minun elinaikanani). Myöskään Elisa Mix HD-kanavapakettia ei ole saatavilla ko. digiboksiin.

    Edit:
    Ihme ja kumma - boksi ollut käytössäni jo lähes vuoden, ja vasta nyt ensimmäistä kertaa Ylen HD-kanavilla (IPTV) 5.1-äänet toistuivat. Vahinko vaan, että Dolby-ääniraitojen äänenvoimakkuustaso on Ylen kanavilla olemattoman alhainen - noin 10-20 dB hiljaisempi kuin muilla kanavilla, joilla PCM-ääniraidat.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2016
  12. Hans Byxor

    Hans Byxor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2008
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    N7700:lla voi unohtaa ihan koko Viihteen. Sen rauta ei vaan riitä (tai sitten se on muuten vaan hidas ja kankea). Uusi N7800 toimii jo sen verran jouheammin, että melkein voisi harkita Elisa Viihteen boksin käyttöä ihan oikeasti. Viihteen käyttöliittymä on kuitenkin edelleen niin susi, että oikea digiboksi on käytettävyydessä aika pitkän askeleen edellä. Tallentimena Viihde toimii ihan kohtuullisesti.
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    DNA:lla näyttää olevan halvempi hinnoittelu, eli taannoin puhelinmyyjä onnistui myymään minulle 100 megan taloyhtiölaajakaistan + DNA TV:n kuukausihintaan 29,90e (ja eka vuosi vielä kympin halvemmalla), mutta harmillisesti DNA TV on läjä sontaa. 10 megan taloyhtiölaajakaistasta ei tarvitsisi maksaa mitään, koska se kuuluu vastikkeeseen.
     
  14. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Meillä on ollut N7700 käytössä jo pidemmän aikaa. Kerrotko minulle missä suhteessa se ei mielestäsi toimi? Hidas se ei mielestäni ole, poislukien ajoittainen nykiminen kanavalistaa selatessa. En ole myöskään vuosiin käyttänyt 'oikeaa digiboksia', joten en tiedä miten ne ovat kehittyneet. Kerrotko samalla mitä tuo 'pitkä askel' käytettävyydessä käytännössä tarkottaa?
     
  15. Hans Byxor

    Hans Byxor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2008
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tykkäät, niin se on ihan OK. Hitaus ja tahmeus ovat tottumiskysymyksiä. Minä en tottunut N7700:n tahmeuteen 2 vuodessa, vaikka se oli jo huomattavasti aiempaa Elisan sinivalkoista lootaa (Pace?) ketterämpi. Nyt on pari viikkoa ollut hyllyssä uudempi N7800 ja siinä ei enää yleinen hitaus ja tahmeus niinkään haittaa mutta onhan tuon Viihteen käyttöliittymän kanssa pelaaminen hankalaa.

    Hankaluus voi toki johtua siitäkin, että käyttöliittymästä on yritetty saada liian yksinkertainen, mikä rajoittaa mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Viihteen keskivertokäyttäjälle tämä on varmaankin hieno juttu. Keskivertokäyttäjän vaatimustasosta kertoo tosin paljon se, että päivän tallennetuimpien listoilla on sama ohjelma aina suositumpi ko. kanavan SD- kuin HD-versiona...

    Keskeisimmät ongelmat:
    -Kanavalistan muokkaaminen on kankeaa
    -Kanavalistaan vaivalla ja tuskalla tehdyt muokkaukset eivät tahdo säilyä (varsinkin MTV3HD, kanava 513, katoilee omia aikojaan paikalta 3)
    -Kanavalistalta ei saa turhia kanavia pois...

    Tallennusratkaisuna Viihde on ihan toimiva mutta normaaliin telkun katseluun on syytä olla joku ketterämpi ratkaisu rinnalla.
     
  16. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Voi olla tosiaan tottumuskysymys, itse en pidä boksia tahmeana tai hitaana. En myöskään vieläkään tiedä mitä toimintoja boksiin kaipaat, miksi se on sinusta liian yksinkertainen.

    Ainakin N7700 boksissa saa turhat kanavat piilotettua kanavalistalta.
     
  17. Hans Byxor

    Hans Byxor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2008
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niinpäs saakin, kun aikansa etsii niksejä netistä. Tuo on oiva esimerkki Viihteen käyttöliittymän heikkouksista. Toiminto piileskelee ihan muualla kuin kanavalistan muokkauksessa...

    Muita hankaluuksia:
    - Normaaleissa laitteissa luodaan suosikkilistoja niistä kanavista, joita haluaa katsoa. Ei tarvitse poistella yksitellen kymmeniä kanavia näkyvistä.
    - Käynnistys suoraan tv:n katseluun ei onnistu (tai ehkä onnistuukin, jos jaksaisi etsiä ratkaisua pitkin nettiä riittävän kauan).
    - Kaikki toiminnot vaativat uskomattoman määrän kaukosäätimen painalluksia.

    PS. Uusi N7800 on joka tapauksessa vikkelämpi kuin N7700 eli kannattaa vaihtaa ainakin, jos ilmaiseksi saa (ainakin minulle lähettivät veloituksetta sopimuksen uusimisen yhteydessä).
     
  18. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Juu, kanavalistan hallinta ei minustakaan loogisesti kuulu 'turvallisuusasetuksiin', mutta sieltä se kuitenkin löytyy. Ja boksi saisi minustakin käynnistyä suoraan tv-kanavalle eikä kotivalikkoon.

    Uuden boksin olen minäkin aina saanut pyytämällä, tosin Pacesta pääsin eroon vasta uhkaamalla irtisanoa koko Viihteen (siinä sitä oli muuten paska boksi, nykyinen on valovuosia edellä). Odotellaan rauhassa, että tämä nykyinen hajoaa, vielä olen ihan tyytyväinen.
     
  19. Juke85

    Juke85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kertokaas onko hyvä nykyään tämä elisa viihde? Meinasin jo tänään ottaa mutta harkitsen vielä huomiseen. Gigantissa on kamppis että saa 300€ lahjakortin kun ottaa heiltä viihteen kahdeksi vuodeksi vielä ainakin huomenna. Kannattaako ottaa?
    Tällä hetkellä on tuo pelkkä sovellus ilmaisena kokeilussa, mutta sillä ei ainakaan tee mitään kun ei näy muistaakseni kun vaan ylen kanavat.
    Pystyykö vieläkään maksukanavia tallentamaan? Sitten pystyykö samaan aikaan pelaamaan jos katsoo ainakin hd kanavia? vai alkaako pätkimään?
    Netti on dna veppi 4g ja dna kotimokkula 4G+ WLAN Huawei E5186
    Joskus vuosia sitten oli viihde mutta silloin oli aika huono ja kun netti oli vanhan talon kaapeli adsl yhteys niin ei riittänyt netin nopeus edes hd kanaviin.
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2016
  20. Swagman

    Swagman Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2015
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ei.

    Tämähän on täysin netistä kiinni. Itse en ole saanut pätkimään kuin kuormittamalla up-kaistan tukkoon.