Rogue One: A Star Wars Story (2016, Gareth Edwards/ Felicity Jones, Mads Mikkelsen)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 20.04.2015.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    No tämä on selkeästi sotaleffa, vain sijoitettu scifi-ympäristöön. Verta ei hirveesti näy kuitenkaan, ja enimmäkseen ammuskellaan jollain laser-aseilla. Mutta body-count on aika korkea ja meno selvästi kovempaa kuin missään muussa SW-leffassa.
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ei se mun mielestä mitenkään epäonnistunut hahmo ollut, tuli semmoinen mielikuva että Krennic on ammattisotilas joka tekee mitä ylemmät käskee, vaikka omat mielipiteet ei aina olisi yhteensopivia isojen pomojen suunnitelmien kanssa.

     
  3. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 979
    Saadut tykkäykset:
    258
    Joo olihan tuo. Mukava visuaalisesta ja kaappaa heti alkumetreiltä seikkailuun mukaan. Kuitenkin mitä pidemmälle raina eteni tuli etäännytty leffan seikkailusta. Noin 50 min kohdalla tuli katsottua eka kerran kelloa ja ihmeteltyä, että vielä yli tunti jäljellä, paikasta toiseen kun oli jo jonkin verran hypitty.

    Sitten näyttämölle tuodaan suhteellisen tökerö cgi-hahmo Tarkin, en tiedä miks tohon ei ois voinu palkata ihan vain oikeaa näyttelijää, vähän kuin jarjarbinks niin pilas nautintoa, tai ainakin etäännytti leffasta ajatuksen joka kerta ruudulle ilmestyessään. Yleisesti näyttelijöiden työssä ei ärsyttänyt oikeastaan yksikään hahmo, Mad Mikkelson tosin on aina yhtä rautainen ja se nainen pääosassa oli hyvä. Ei tästä hirveästi pahaa sanottavaa ole. Ihmeen hyvä Star Wars leffa ilman niitä "oikeita" juonihahmoja, joista oikeasti välittäisi.
     
  4. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Lupaavan alun jälkeen keskiosuus vähän laahasi mutta loppu kyllä korjasi pisteet kotiin. Felicity Jones oli vähän tylsähkö hahmona, samoin se latino mutta se sarkastinen droidi olikin parasta antia. Mikkelsen taas erinomainen vaikka saikin aika vähän ruutuaikaa.

    Mutta voi pojat se Vaderin lopun voimannäyttö kirjaimellisesti oli mahtavaa nähtävää. Yksi hienoimmista koko sarjan kohtauksista. Aivan loppu oli muutenkin todella hienosti nivottu suoraan New Hopen alkuun. Eipä olisi noin siistiä lopputulosta uskonut.

    Annetaan semmoinen varovainen 3,5/5
     
  5. Vandamme

    Vandamme Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2016
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    4
    Odotukset taisi taas olla liian korkealla sillä pettymyshän sieltä tuli. Lähtökohdiltaan kaikki oli enemmän kun kunnossa: Vakavampi tähtien sota aikuisempaan makuun ja tapahtuma-aikakausi vielä alkuperäisen trilogian aikaan eli silloin kun Star Wars oli parhaimmillaan .
    Mutta ei vaan iskenyt. Hiukan jo pelotti elokuvan alussa että mitähän tästä tulee kun pompittiin planeetalta toiselle ja henkilöitä ja asetelmia esiteltiin lievästi sekavaan tyyliin. Alku taisikin olla vaan esimakua siitä että homma ei tekijöillä ihan hanskassa ole ja eihän se ollutkaan.
    Isoin ongelma on mielestäni se että mikään ei tunnu oikeen miltään. Avengersien kyvyillä varustetut päähenkilöt siirtyvät tappelusta toiseen. Räjähdyksiä ja räiskintää kyllä riittää mutta fiilis on täysin hukassa. Iso vaikutus on tietenkin sillä että tietää miten tässä tulee käymään ja minkäänlaista jännitystä ei pääse syntymään.

    Eniten huokauksia aiheutti pitkä lopputaistelu. Touhu oli tottakai nykytyyliin melko näyttävää mutta se ei nyt aivan riitä. Meininki oli kuin suoraan tietokonepelistä. Jengi hyökkää tukikohtaan mistä ei ole mitään ennakkotietoja, mutta kaikki tuntuu silti tietävän mistä rakennuksesta löytyy mitäkin ja mitä nappeja painella. Ja kaikki käy todella helposti imperiumin satakertaisesta ylivoimasta huolimatta. Välillä homma näyttää tyssäävän, mutta sitten löytyy sopivasti vipu mitä vääntämällä päästään taas hiukan eteenpäin. Sitten kuskataan tiilikiven kokoista muistikorttia tornin huipulle mistä taas löytyy uusi vipu mitä vääntämällä leveli saadaan suoritettua. En tiedä meneekö ohjaajan vai käsikirjoittajien piikkiin mutta tässä kuitenkin yritettiin tehdä melko vakavaa elokuvaa ja tällaiset järjettömyydet pilasivat leffan lähes täysin.

    Ei elokuva nyt surkea ollut mutta harmittaa kovasti kun potentiaali olisi ollut tosi kova. Viimeiset kymmenen minuuttia olivat loistavia ja
    Darth Vader kohtaus pimeässä käytävässä kertakaikkiaan mahtava. Oli myös todella piristävää nähdä epähollywoodmainen lopetus missä päähenkilöt eivät jää henkiin. Lisää samanlaista fiilistä kun olisi löytynyt.

    3-/5
     
  6. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Visuaalisuus kunnossa, mutta melko unohdettava lopulta. Kuten just yllä mainittiin, taistellaan kovasti, mutta millään ei tunnu olevan väliä ja kerronnallinen jännitys perustuu liian yksinkertaisiin ja aiemmistakin osista tuttuihin koukkuihin. Henkilöhahmot jäivät ontoiksi. Jotenkin tässä mielessä noudatti samaa kaavaa kuin Gareth Edwardsin edellinen leffa Godzilla - teknisesti hienoa ja sujuvasti mennään paikasta toiseen edellä mainitun typerän juonikoukun takia (ja niin kuin Star Warseissa muutenkin on aina menty), mutta siinä se eikä hahmoista välitä edes silloin kun niistä olisi pitänyt välittää.

    Toimintakohtaukset sinänsä okei, mutta Stormtrooperit & blasterit -klassikkomeiningistä taisi mennä uutuudenviehätys (vai vanhuudenviehätys?) Force Awakensin jälkeen ja lisäksi viikko sitten näin Hacksaw Ridgen, sen taistelukohtauksien jälkeen minkään muun on vähän vaikeaa sävyttää hetkeen.

    3/5. Ainakin vuosi sitten pidin enemmän Force Awakensistä kokonaisuudessaan.

    ps. Niin kuin varmaan muutkin, olisin kaivannut tuttua introa musiikkeineen. Sen ja samoin muutoinkin tuttujen sävelmien puute ilmeisen tarkoituksellista, jotta saadaan väkinäistä eroa varsinaiseen uudeen trilogiaan.
     
  7. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    En tiennyt Peter Cushingin kuolemasta tai leffan aika tajunnut ikää jos olisi elossa, niin tuli pikemmkin mieleen, että olisi ollut kovasti maskeerattu tai digitaalisesti ehostettu Cushing itse tai joku body double. Huomasi siis, että jotain outoa siinä oli (se ihon pinta ja kiiltävät silmät). Leila taas välähti niin nopeaa ruudussa, että se meni periaatteessa läpi, mutta tiesihän sen miltä näyttelijä tänä päivänä näyttää. Ajattelin silti, että olisi jotenkin yhdistelty vanhasta materiaalista sen sijaan että täysin tyhjästä CGI:llä tehty. :eek:
     
  8. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kokeiluluonteisena sooloelokuvana tämä kyllä hoiti tonttinsa. Star Wars universumista pystyy siis tekemään tällaisia hieman totutusta poikkeavia irtiottoja uskottavasti. Vähän kun vielä saataisiin sellaista rohkeampaa otetta sinne aika kaavamaiseen tarinankerrontaan, niin veikkaan että elokuvasarjan elinvoimaisuus vain kasvaisi.

    Vaikka Rogue One nyt varsin kelpo elokuva onkin, niin ongelmana siinä on tosiaan sen varsin pintapuolisiksi jäävät hahmot, jotka vaikuttavat kyllä sen lopulliseen tehokkuuteen merkittävästi. Porukkaa vaan ilmestyy mestoille ilman minkäänlaista taustoitusta ja sitten sitä jo ollaankin menossa kiireellä kohti taistelujen tuoksinaa. Näyttävä spektaakkelimeno jyrää vähän ikävällä tavalla hahmonluonnin alleen. Tähänkin puoleen kun saataisiin enemmän sitä ajatuksen häivää, niin hyvä tulisi.

    3.5/5
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2016
  9. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Oli hyvä ja pidin suunnilleen yhtä paljon kuin Force Awakensistä, ehkä jopa enemmän. Tässä ei menty millään rebootilla, mikä on ainakin yksi merkittävimmistä tekijöistä vertailussa. Itse pidin Felicity Jonesista kovasti, enemmän kuin Ridleystä. Karismaattinen ja seksikäs :cool:, joista jälkimmäistä sanaa en ole SW:n yhteydessä ennen pystynyt käyttämään. Miku tuolla taisi mainitakin mukana seikkailevasta robotista, ja se todellakin oli sataprosenttisen realistisesti olemassa, vaikka ei oikeasti olekaan. Darthin viimeinen kohtaus oli helvetin siisti, kuten myös jo todettiin.

    Enpä tiedä, kyllä tykkäsin ja ei tullut juuri negatiivista sanottavaa mieleen. 4+/5 olkoon arvosana.
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jokin Rogue Onesta puuttui, vaikka paperilla kyseessä on hyvin tehty ja hyvillä näyttelijöillä täytetty SW-elokuva, joka keskittyi omaan tekemiseensä tarjoten samalla siellä täällä "faniruokaa". Ehkäpä juuri Voima loisti poissaolollaan, sillä SW-elokuville tyypillisen taianomaisen tunnelman oli korvannut perinteisempi sotaelokuva (mikä toki juonen perusteella pitikin olla kyseessä). Yhdyn kuitenkin muun muassa AVGN:n mielipiteeseen siitä, että elokuva oli "vain hyvä" ja että pieni latteus/taustatarinoiden puute vaivasi sitä. Juonesta muuten sen verran, että
    vaikka toki Episodi IV:ssa vihjatun mukaisesti sopikin odottaa sitä, että päähahmoista ei jää kukaan henkiin, niin tuntui typerältä, että Kapinallisten eli "hyvisten" takia ensin Jynin isä kuolee ja sen jälkeen vielä koko Rogue One -tiimi, kun arvon päättäjät halusivat kilvan joko murhata laput silmillä uhkatekijät tai sitten tosipaikan tullen tunkea pupuja pöksyihinsä kunnes lopulta, kun muut ovat jo tehneet esityön, lähteä kuokkimaan laserkarkeloihin. Lopun taistelu oli SW-juonia ajatellen linjaan sopiva. "Faniruoan suhteen" olisin ehdottomasti jättänyt Peter Cushingin aikoinaan näyttelemän Tarkinin pois (näytti niin CGI:lta kuin olla ja voi) ja antanut Leian toimia ainoana isona alkuperäisesti trilogiasta lainattuna CGI-hahmona.

    4-/5 (periaatteessa vain 3.5 mutta annetaan pieni SW-lisä kuitenkin) :cool::cool::cool::cool::oops:
     
  11. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Onko muuten totta, että jos vertaillaan alkuperäiseen trilogiaan, niin siellä oli merkittävä ero noiden hahmojen taustoissa? Ihan tässä aloin vain miettimään oikeasti. Han? Chewie? Lando? Leia? Boba Fett? Jabba? Obi-Wan? Keisari? Luken setä/täti? Death Starin kimppuun hyökännyt jengi...?

    Ehkä oikeasti oli, kunhan tässä päätäni raavin.
     
  12. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Eihän tässä niiden taustoihin millään tavalla puututtu? Mutta toki taustat on jonkin verran erilaiset caanonissa kuin legendseissä. Ja jonain päivänä lucas on ollut eri mieltä kuin toisena. Mutta alkuperäinen triologia on ja pysyy siihen ei puututa.
     
  13. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    OK, nyt kai kirjoitin epäselvästi. Sitä tarkoitin, että oliko esim. noilla mainituilla hahmoilla selkeästi enemmän syvyyttä/taustaa ensimmäisissä elokuvissa kuin tämän uutuuden hahmoissa? Kun tästä aiheesta nyt kerran tuli kritiikkiä. Vai saavatko ensimmäisetkin elokuvat kritiikkiä samasta syystä?

    Vai kun nuo vanhemmat elokuvat ovat niin tuttuja monelle jo lapsuudesta, niin hahmotkin ovat siksi olleet niin kauan tuttuja ja sitä taustojen puutetta siellä ei samalla tavalla tule ajatelleeksi? Meneekö täysin Endorin metsään, kun tällaisia pohdin?
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2016
  14. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Jos nyt oikein kelataan asiaa, niin ainoastaan Luke Skywalkerilla on sitä vähän syvempää pohjustusta alkutaipaleella. Muut hahmot lyöttäytyvät messiin aika kevyillä kättelyillä, mutta niiden karisma vie varsin vastustamattomasti mennessään. Darth Vader ja Obi Wan sitten siinä perässä kun ollaan episodeissa 1-3.
     
    Liekinheitin tykkää tästä.
  15. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Niin, tuokin on miten katsoo. Omasta mielestäni kukin hahmo saa juuri niin paljon kuin niiden rooli vaatii ja osaa toki avataan enemmän jatko-osissakin. (Ei prequeleissa, vaan Empire Strikes Back ja Return of the Jedi.)

    Jos miettii vaikkapa Han Solon hahmoa, niin se ei yksinkertaisesti tarvitse syvempää taustatarinaa vielä ekassa leffassa, koska hahmon tarkoitus on aluksi olla ylimielinen, rahanahne lurjus, joka kasvaa ja muuttuu trilogian aikana (ja oikeastaan jo New Hopen lopussa) epäitsekkäämmäksi ja ns. hyvemmäksi hahmoksi.
     
  16. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Niin. Kyllä henk koht ehkä kuitenkin olisin ainakin tällä hetkellä sillä kannalla, että tässä kukin hahmo sai ruutuaikaansa peilaten sitä taustaa ihan riittämiin. Tai jos katsoja on toista mieltä, silloin mielestäni on kritisoitava IV-VI:ta samasta syystä. Mitä esim. juuri jonkun Jabban taustasta kerrottiin? Ei ainakaan muistaakseni yhtään mitään, paitsi että Solo on tälle velkaa. Ja miksi on velkaa, ja paljonko, muuten? Kumpaakaan ei edes kerrota. Tai Chewbacca? Hanin karvainen lentäjäkaveri, siinä kai se? Ja näilläkin sitä ruutu/kangasaikaa oli melkoisesti, jälkimmäisellä nyt varsinkin.

    Edit: listaan voisi helposti lisätä vaikkapa Poen Awakensistä... eihän tästäkään kaverista kerrottu yhtään sen enempää, vaikka oli ihan näkyvä hemmo elokuvassa.
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2016
  17. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Joo kävin katsomassa tämän 2D:nä. Peter Cushing oli että mitä vittua, vieläkö tuo elää, ja eläähän se, mutta ei näköjään tässä elokuvassa. Hienoa silti, erittäin. Pääosan typyli oli nätti, ja miespääosan näyttelijässäkin jotain tuttua (Broderickiä ehkä). Vilahtivathan ruudussa myös C-3PO ja R2-D2. Mutta mikä tästä jäi mieleen, että mitä vittua oli tämä Forest Whitakerin hahmon ja sen yhden hyvisryhmän henkilön syöttäminen sille liskolle ja se, että menettää mielensä. Eihän se mitään menettänyt, vai mitä siinä tapahtui?
     
  18. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Pakko tuohon sanoa vielä, että sama. Täällä on kritisoitu tätä tietokonehahmoa ja kaipa tällä viittä vaille vainaalla on sitten näkö jo heikentynyt, mutta ei minusta ollut huonon tai epäaidon näköinen. Tosiaan olin ihan lumiukkona itsekin, että miten se voi olla tuossa ja tuon ikäisenä? Oliko sitten 3D:llä jotain vaikutusta tähän, että ei pistänyt silmään, en tiedä.

    Juu ja F. Jones oli kyllä ihana (sydänhymiö tähän, vittu kun on köyhä valikoima...)
     
  19. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Ainakin 2D:nä tuo pisti pahasti silmään tälläistä keski-ikäistä katsojaa ja saman teki se toinen ihan lopussa nähty CGI-naama, ja vielä suuremmassa määrin.

    Mitä itse leffaan tulee ihan kohtuullista meininkiä, Mikkelsen oli tuttuun tyyliinsä vakuuttava mutta muut näyttelijät eivät päässet samalle tasolle ja muutama hahmo oli vähän "hassu", mutta eivät kuitenkaan omaa katseluelämystäni pilanneet. Valitettavasti, kuten ennakkoon pelkäsinkin, itse aihe ei jaksanut kertakaikkiaan kauheasti kiinnostaa ja varsinkin kun lopputulos oli kaikkien tiedossa alusta lähtien, jäi tästä vähän valju fiilis. No joo, se mutruhuuli oli ihan jees ja loppuhuipennus sai sentään vähän innostumaan.

    Ai niin, pitääkö ne star destroyerit aina parkkeerata ihan vierekkäin, idiootit...

    3/5
     
  20. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    191
    No ei tod. elä. Kuoli 1994...