Tulevat 4K UHD julkaisut

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana sokka, 19.11.2016.

  1. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    En olisi pystynyt tätä näin hyvin sanoiksi muotoilemaan.
    John Wick meni ostoon, kun 15,96 taalaan sitä amazonissa tarjoilevat. Julkaisija kuitenkin Lionsgate, joten suomi versiota saa odottaa.
    Ja tosta Planet Earthista oli jo mainittu tämän ketjun toisessa viestissä...
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kilinkolilla kullan väriseksi maalattu tiiliskivi myytiin kultaharkkona. Mutta onhan se silti mun mielestä nätimmän näköinen kuin tavallinen tiiliskivi, joten ei voi valittaa.
     
  3. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    ^ Olen luullut tähän asti että Revenant on yksi niistä "aidoista" 4K-julkaisuista, kun se on tietääkseni kuvattu kokonaisuudessaan 6K-kameroilla. Onko tuossa UHD BD-julkaisussa käytetty sitten jotain skaalattua 2K-masteria?
     
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Onko täällä joku lynkkaa 4K mieliala valloillaan?
    Tais olla aivan sama, kun bluray tuli markkinoille. Voi sitä itkun määrää ja olen itsekkin monta kertaa murehtinut, kun ei sekään autuaaksi tehnyt. Monesti oli julkaisu tyritty. Ei HD-ääniä, 7 TV-jaksoa yhdellä levyllä, levyn tilasta käytetään vähän yli puolet tai suotimien säätimet kaakossa. Sitten korjailtiin ja tuli SE, Ultimate, ultra X 2000 versio. Mutta ilmeisesti blurayssä ei ole mielestänne mitään vikaa vaan se on teille se oikea tiiliskivi ja ette koskaan halua katsoa elokuvianne full-HD:tä paremmalla kuvalla?
     
  5. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Tiedä siitä, kenties porukka ei vaan katso saavansa rahoilleen riittävästi vastinetta? Omalta kohdalta päivitykset ovat toistaiseksi jymähtäneet yhteen "sivuseikkaan":

    Tarjolla ei ole läheskään riittävästi sellaisia UHD-julkaisuja, joihin haluaisin upottaa omia rahojani. Joku kolme kybää kertakatselun kestävästä tusinarainasta on vähän liikaa.

    Hyllyssä on tällä hetkellä peräti kolme UHD-lättyä, niistäkin yksi saatu lahjaksi. Vielä pitäisi hommata se soitin ja etunenkin vaatisi ajanmukaistamista. Eipä ole parin lätyn takia sen rahasumman väärtti. Tykittäjälle HDR on sekin täysin turha, joten edut (vähäiset) jäisivät lähinnä sinne väripuolelle. Taidan hommata vaan pari kaiutinta lisää ja jäädä odottelemaan.

    Ehkä se mieli muuttuu sitten, kun tarjolla on enemmän niitä katalogijulkaisuja (=hyviä leffoja vanhalle pierulle), mutta eipä tämä formaatti taida elää sinne asti.
     
    x_jmt_x tykkää tästä.
  6. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kyllä UHD Blu-Ray on ainakin täällä tervetullut uutuus, enkä henkilökohtaisesti välitä onko se BD-julkaisun tuotantoketju 4K:ta vaiko ylöspäin skaalattua 2K:ta, hyvältä näyttäviä julkaisuja on tullut myös jälkimmäisellä toteutustavalla. Enkä muista että Blu-Ray olisi kymmenen vuotta sitten aiheuttanut paljoa vastustusta, FullHD julkaisut otettiin kotiteatteriharrastajien piirissä varmasti iloisesti vastaan DVD-levyjen jälkeen.

    Tärkeintä on kuitenkin se, että elokuva tai sarja on sellainen jota jaksaa katsoa, ellei sitten hanki levyjä pelkästään demomateriaaliksi. Luulen monen olevan kiinnostunut julkaisujen teknisestä toteutuksesta siksi, koska moni haluaa tietää kannattaako se omassa kokoelmassa oleva julkaisu korvata uudella julkaisulla, toisin sanoen tarjoaako se jotain parannusta edelliseen julkaisuun verrattuna.

    Sitä olen miettinyt että kuinka innokkaasti näihin fyysisiin medioihin halutaan vielä panostaa, kun koko ajan puhutaan VOD-palveluista ja fyysisen median hiipumisesta.
     
  7. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    No onhan tuossa väkisin kusetuksen makua, jos luvataan 4k ja tulos on vain 2k skannattuna 4k:n. Hintaa tosiaan levylle 30€ ja ei olla edes vaivauduttu yrittämään. Asiakkaana tulee helposti tällainen tunne ainakin. Melkein vois verrata vhs:n skannausta bluray:lle.
     
    x_jmt_x tykkää tästä.
  8. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    OK, hyvä tietää tuokin. Joka tapauksessa tuo Revenant on käsittääkseni teknisesti sieltä parhaimmasta päästä nykyisistä UHD BD-julkaisuista. Mutta voihan olla että tuo HDR vaikuttaa tuhon asiaan enemmän kuin varsinaisesti 4K tarkkuus.

    Eikä minulla ole oikeastaan mitään sitä vastaan että elokuvat vedetään jo tuotantovaiheessa laadukkaamman skaalaimen läpi vs television tai soittimen oma skaalain skaalaisi FullHD julkaisun UHD-näytölle. Mutta tuota 4K-ongelmaa ei ratkaista niin kauan kun elokuvien kohtauksia kuvataan myös 4K:ta alemmilla tarkkuuksilla, ja rajoite astuu kuvaan jo elokuvan tuotantovaiheessa.
     
  9. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Jokos huulipunaa myydään 4K:na?
    Ei muuten, mutku fullHD-puna on jo niin last season...
    Tähän joku sopiva rumio...

    T: Vesku
     
  10. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Jännä, itellä on 17 UHD-leffaa enkä ole yhdestäkään maksanut 30 euroa.

    Hintahaitari on ollut lähinnä 8,95 - 19,95e.

    Ei niitä ole pakko ostaa julkaisupäivinä täyteen hintaan, en tee sitä myöskään BD:n kanssa (kuin harvoin poikkeuksin) niin miksi sitten UHD:n.
     
  11. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Mun mielestä vielä jännempää on se, että joku on ylipäätään löytänyt nykyvalikoimasta 17 ostamisen arvoista rainaa. :D

    No ei, kukin taaplaa tavallaan. Makuasioista lienee turha tapella. Yleensä hommaan julkaisut uusina, mutta on sieltä alelaareista löytynyt vähintään se toinen puoli levyhyllystä. Mutta UHD-BD:n tulevaisuudennäkymien kannalta toivottavasti joku on niitä uusia ja kalliita kiekkojakin ostanut.
     
  12. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Totuuden nimissä on tässä sitä demotus/testimatskuakin seassa. ;) Kyllä tää tahti tästä nyt taas hidastuu (kunhan ei mitään alle kympin diilejä lyödä naamaan taas).

    Mutta on siellä ihan pakkohankintojakin kuten vaikkapa Mad Max: Fury Road, Deadpool, Ghostbusters, The Revenant ja The Martian (tämä tuli tosin soittimen mukana muutenkin).

    Se vaan on fakta että jos haluan elokuvan x, niin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin UHD jos sellanen kaupan hyllyssä makaa. Vaikka aika pienituloinen olenkin niin eihän se mun ruuan hankkiminen jää siitä kiinni ostanko leffan 5-10e kalliimmalla vai en, joten miksi sitten en ostaisi parasta mitä rahalla saa. Elämä on nauttimista varten.

    Enemmän itsestä tuntuu tuhlaukselta ostaa enää jotain vanhaa formaattia, kun voi ostaa kerralla sen "lopullisen" (huvittava sana kun on kuitenkin keräillyt leffoja VHS-, DVD-, HD DVD-, BD- ja UHD -formaateissa).
     
    Viimeksi muokattu: 07.12.2016
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  13. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Monelle tämä 4K ei tunnu tarjoavan enää samanlaista parannusta kuvanlaadussa ja sen terävyydessä, jos verrataan blu-ray vs. dvd aikoinaan. Ero on aika minimaalinen, kun television koko on 50 tuumassa tai alle, ja sitä kokoluokkaahan luultavasti yli 90% ostetuista televisioista on. Itseäkään ei kiinnosta investoida reilua tonnia 4k-televisioon + 4k-soittimeen.
     
  14. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Tuolla koetetaan erehdyttää lähinnä itseä. Minä väitän, että eron kyllä huomaa alle 50":n televisiollakin, ja ehdotan ”sokkotestiä”, jolla tämä voidaan todentaa:

    Otetaan vaikkapa 46":n Full HD- ja 4K-televisio ja peitetään reunat niin ettei katsoja näe mallia eikä merkkiä. Sitten näytetään samaa elokuvaa Full HD:nä ja 4K:na rinnakkain ja pyydetään katsojaa tunnistamaan, kumpi televisio on kumpi. Veikkaan, että jokainen ei-puusilmä havaitsee eron normaaleissa kotiteatterioloissa tavanomaiselta katsomisetäisyydeltä.

    (Silloin kun minä ja CD-levy olimme nuoria, Seppo Heikinheimo pantiin arvaamaan, soitetaanko verhon takana flyygeliä vai CD-levyä. Ette taida muistaa? Viime vuosituhannella...)
     
  15. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuollaisessa suorassa vertailutilanteessa eron varmasti huomannee kyllä, mutta ns. tosielämässä tuollaista tilannetta ei kuitenkaan koskaan pääse syntymään. Kyse on varmaan myös siitä, että mikä kuvanlaatu itse kullekin riittää. Esim. oma tyttöystävä ihmettelee, että miksi ostaa blu-ray tai UHD kun dvd näyttää ihan tarpeeksi hyvältä..
     
  16. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Onhan yleisesti sanottu että eroa 4K:n ja FullHD:n välillä on vaikeampaa peruskatselussa huomata kun mennään 55" pienempiin kokoluokkiin. Varmasti videotykit hyötyvät suhteessa eniten 4K:sta, tosin kohtuuhintaiset natiivit 4K-tykit odottavat vielä tuloaan.

    Mutta tarjoaahan 4K-sisältö tosiaan myös HDR:n mahdollisuuden, sekä tuen laajemmalle DCI-P3 väriavaruudelle (ehkä joku päivä vielä myös Rec.2020:lle). Nämäkin tuovat varmaan lisäetua BD- ja DVD-julkaisuihin nähden.

    Mielestäni 30 euroa elokuvasta on vähän liian kova hinta, sellainen 15-20 euroa olisi ihan sopiva. Tällä hetkellä UHD BD nimikkeissä on aika vähän sellaisia elokuvia jotka minua kiinnostaisivat. Vanhempien elokuvien uusintajulkaisut saattaisivat kiinnostaa, vaikka niidenkin julkaisusta UHD Blu-Raylla on esitetty skeptisiä näkemyksiä.
     
  17. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista...
     
  18. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Nainen vaihtoon tai edes silmälääkäriin.
     
    Make tykkää tästä.
  19. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
  20. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Mikäs tuossa nyt ongelma? Arvostelussahan sanottiin, että on hieman parempi kuin blu-ray ja tuskin on DNR:ää tai muutakaan kuvankäsittelyä käytetty - alkuperäismateriaali tai 4K-skanni ei vaan anna mahdollisuutta parempaan. Sehän nyt on aika selkeää, ettei jokainen vanha elokuva hyödy yhtä paljoa UHD:sta. Toisekseen arvosanatkin riippuvat todennäköisesti aika paljon arvostelijasta.
     
    KILLPATRICK ja Radikus tykkäävät tästä.