Netanttila, Anttila & Kodin1 (verkkokauppa & tavaratalo)

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana El Grande, 29.03.2015.

  1. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Kuitissa lukee myös, ettei ole alv-velvollinen. Jossain lehdessa selittivät, etteivät olleet ehtineet muuttamaan kassakoneiden ohjelmointia.
     
  2. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Kävin tokana päivänä ja ajattelin juuri tuota.
    Vaikka alennus 40 pinnaa niin eihän se konkurssipesälle niin paljon ole, kun ei ALV:tä tarvitse maksaa.
    Ja ihmiset ryntäili kuin päättömät kanat ostaen turhaa kamaa, koska saa niin halvalla. :D
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Konkurssipesälle tulee kalliiksi hoitaa Anttilan miljoonavelat pois velkojille ja kuluttajan kannalta on oleellista tuotteen hinta, ei se paljonko myyvä taho nettoaa verojen jälkeen. Kun tavara ostetaan sisään 60 eurolla ja myydään ulos 100 eurolla, kaupalle jää myyntinettoa 40 euroa. Jos tavara myydäänkin ulos -40 % alennuksella eli 60 eurolla, niin myyntinetto katoaa, myyjä ei ole hyötynyt tuotteen myymisestä mitään, vaikka alv on nolla. Alennusprosentin kasvaessa siirrytään tappioiden minimoimisvaiheeseen. Asiakas sitten valittaa huonoa alea ikäänkuin konkurssipesän pitäisi maksaa osa hänen uudesta telkustaan. No, joissakin tapauksissa näin ehkä käykin...

    Idioottimaista, mutta konkurssipesän kannalta hyvä asia. Tavarat saadaan likvidoitua velkojia varten.
     
  4. prisoner

    prisoner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2003
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    6
    No niinpäs lukeekin. Toinen huomio: Ostettiin ennen konkurssia Kodin1:stä Digiboksi / blu-ray soitin. Tilausvahvistuksessa ei ole mitään mainintaa alvista. Myöskään sähköpostiin ei ole tullut mitään kuittia, jossa olisi alvit merkattu. Verkkokaupasta voisi ehkä kirjautua sisään ja löytää jonkun tositteen "omalta tililtä", jos kyseinen kauppa olisi pystyssä... Mitenköhän kyseisen alvikuitin vois saada? Vähän veikkaan, etteivät pystyvät asiakaspalvelussa tällaista asiaa hoitamaan tällä hetkellä..
     
  5. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    932
    Saadut tykkäykset:
    190
    Oletan, että olet siis jo saanut sen digiboxin eikä se kanita missään noutopisteessä ?
    Paketissa olevassa lähetyslistassa on kyllä aina ollut alv mainittuna.
    Toivottavasti et heittänyt sitä pois käyttöohjeiden mukana...;)
     
  6. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    mdk 5.1 tykkää tästä.
  7. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    Tänään tuli viesti, että tuo lähtövalmiina ollut paketti on nyt noudettavissa. Iloinen yllätys, olin jo varma että sille tielle jäivät.
     
    mdk 5.1 tykkää tästä.
  8. mopsi

    mopsi Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    41
    Anttilasta tuli lasku tuotteesta, joka on tilattu verkkokaupasta, mutta jota ei ole noudettu kivijalkakaupasta (toimitus kivijalkakauppaan).

    "
    Hei ja kiitos yhteydenotostasi!
    Valitettavasti konkurssipesän selvitys on vielä kesken. Meillä ei ole vielä tiedossa tullaanko palautukset käsittelemään vai toimitetaanko tuotteet takaisin asiakkaille. Siirsin laskusi eräpäivää kuukaudella eteenpäin. Tässä ajassa oletettavasti tuote on joko kirjattu palautuneeksi tai palautettu takaisin sinulle. Palautuskirjauksesta saat erikseen ilmoituksen sähköpostiisi, mikäli olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi tilauksessa."

    Jos nyt palautuksia ei käsitellä, niin miten muka asiakas voidaan velvoittaa ottamaan tuote vastaan ja maksamaan lasku. Onko sellainen laki muka olemassa? :D
     
  9. JulmaJuha

    JulmaJuha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervetuloa kerhoon!

    Lasku tuli, vaikka olin tehnyt kaupan perumisen jo hyvän aikaa ennen konkkaa. Samaa virttä veisataan nyt monessa kodissa. Mm "Anttilan uhrit". Lunastamattomista tavaroista on tullut joillekkin jopa karhuja.

    Osasin kyllä odottaa tätä ja siksipä esitin asiasta viestin täällä jo konkan alussa.

    Kävin paikallisessa liikkeessä kyselemässä. Siellä oli tunnelma, että "me ei tiedetä mistään mitään". Ilmeisesti ei edes haluttu tietää mitään mistään. Nettipisteen eukko kertoi ihme kyllä, että juuri ennen minua oli joku tonnin tietokoneen ostaja kysynyt samaa. Hän oli sitten ottanut koneen varastosta, vaikka ei olisi halunnut sitä. Pelkäsi, että muuten lasku jää maksettavaksi vaikka ei ole mitään saanutkaan.


    PS: luettuani tässä jonkinaikaa muiden kokemuksia ja miettiessä omaani, niin Avarda nimisen luotonantajan kanssa en halua olla enää koskaan enkä milloinkaan tekemisissä. Samaa periaatetta neuvon muitiakin harkitsemaan.

    Tämä olisi itseasiassa ollut ensimmäinen kerta, kun olisin kyseisen puljun kanssa asioinut. Tästä tulikin sitten yhdellä kerralla kokonaista kaksi kertaa, Ensimmäinen ja viimeinen. Raha-asioiden kanssa en halua leikkiä. Tuolla FB:n uhriryhmässä kerrotaan miten Avardan puhelimeen on vastattu tämän asian tiimoilta esimerkiksi umpikännissä jostakin Espaniasta. Puhelut myös maksavat extraa, vaikka yrittäisi vain ilmoittaa, että lasku on perusteeton. Ei kiitos.

    PPS: Avarda on perintäfirman vuonna 2015 perustama putiikki. VARO!
     
    Viimeksi muokattu: 16.08.2016
  10. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Oletko edes yrittänyt ottaa yhteyttä Avardaan? Vai tiedätkö muutenkaan, miten toimitaan, jos laskua ei pysty maksamaan tai tuotetta ei ole saanut? Mielestäni tämä on ihan maalaisjärkeä: silloin otetaan yhteyttä laskuttavaan yritykseen.

    Avarda toimii aivan oikein. Mistä he voisivat tietää, onko Anttila toimittanut sinulle tuotteen, jos et siitä ilmoita? He joko etukäteen (todennäköisempi) tai jälkikäteen tilittävät tilausten loppusummat Anttilalle ja laskuttavat nämä sitten asiakkaalta. Laskutus on bisnestä eikä laskuja vedetä varmuuden vuoksi pois, vaikka asiakasyritys konkurssiin menisikin.

    Soitappa huomenna ja selvitä asia: http://www.avarda.com/fi/kuluttaja/asiakaspalvelu/
     
    Viimeksi muokattu: 16.08.2016
  11. JulmaJuha

    JulmaJuha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Tänään oli Kampin Anttilassa laatikkokaupalla lisää DVD- ja BD-levyjä. Ilmeisesti keskusvaraston loppua on tuotu niihin myymälöihin, jotka vielä ovat auki. Löytöjä: Burying the Ex 8,39 €, The Loft 5,99 €, The Visit 5,99 €, Napapiirin sankarit 4,19 € (kaikki BD:nä).
     
  13. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Tietääkö joku, onko Tren Anttila vielä auki?
     
  14. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
  15. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Onkohan noista palautuksien statuksista mitään tietoa vielä? Itse tosiaan palautin päivää ennen konkurssia Anttilan verkkokauppaan tuotteen, mutta luonnollisesti tuosta ei ole mitään kuulunut. Tuote oli maksettu verkkopankin kautta ja palautuskuitti löytyy vielä. Jostain syystä luulen että tuon lapun voisi yhtä hyvin vaikka polttaa, ei sieltä mitään rahoja ole saamassa kuitenkaan takaisin.
     
  16. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Lähetin Anttilaan torstaina viestiä tuosta palautuksesta, jonka tein silloin päivää ennen konkurssia. Viestissäni tulee koko tarina ilmi, joten en jaksa sitä tässä erikseen selittää.

    Hei,

    Palautin tilauksen ******* asiakaspalautuksena 18. heinäkuuta 2016. Tämä tapahtui ennen Anttilan konkurrsia, joka astui voimaan 19. heinäkuuta. Olin tilannut tuotteen noudettavaksi Kajaanin Anttilan tavaratalosta ja palautin tuotteen myös saman tavaratalon asiakaspalvelupisteeseen 18. heinäkuuta. Tuotteesta tai rahoista ei tämän jälkeen kuulunut mitään konkurssin takia, mutta kaksi viikkoa sitten sain sähköpostin, jonka mukaan tilaus oli siirretty Oulun Kodin1:n tavarataloon. Kävin eilen kyseisessä tavaratalossa ja tilaus oli siellä, mutta kerroin myyjälle, että olin palauttanut tuotteen ennen konkurssia, enkä halua vastaanottaa tilausta. Myyjä antoi minulle tämän sähköpostiosoitteen [kuluttajat.anttila@krogerus.com] ja sanoi, että minulla ei tarvitse vastaanottaa tuotetta ja minulla on oikeus saada rahani takaisin tilauksen palautuksesta, koska tuote oli palautettu ennen konkurssia. Myyjä käski myös ottaa kuvia alkuperäisestä palautuskuitista, jonka sain heinäkuun 18. päivä Kajaanin Anttilasta palautettuani tuotteen. Laitan kuvat palautuskuitista liitteeksi tähän sähköpostiin.

    Palauttamani tuotteen hinta on 53.99€, joka näkyy myös palautuskuitissa. Tilinumeroni, johon voitte maksaa tuon summan, on FI** **** **** **** **. Puhelinnumeroni on 050*******. Asiakasnumeroni Anttilan nettikauppaan on *******. Tilausnumeroni on jo aiemmin mainitsemani ********.



    Vastaukseksi sieltä tuli tällaista:

    Hei,


    Konkurssipesä ei konkurssilainsäädännöstä johtuen voi tehdä rahapalautuksia. Tällaisissa tilanteissa kehotamme asiakkaita noutamaan palauttamansa tuotteen takaisin, mikäli se hänelle voidaan vielä antaa takaisin.


    Muussa tapauksessa on tilanne se, että olette Anttilan velkoja, koska teillä on yhtiöltä saatavaa, jonka peruste on syntynyt ennen konkurssihetkeä.


    Voit valvoa saatavasi konkurssissa. Konkurssipesä ei ole osapuolena ennen konkurssin alkamista syntyneissä sopimussuhteissa. Konkurssipesä ei myöskään tee rahapalautuksia. Pesänhoitaja tulee pesäluettelon valmistumisen jälkeen antamaan tarkempia tietoja valvontakirjelmän laatimisesta ja toimittamisesta. Pesänhoitaja ilmoittaa konkurssivalvonnasta tiedossa oleville velkojille. Valvontakuulutus julkaistaan myös Virallisessa lehdessä.



    Ystävällisin terveisin,


    ANTTILA OY:N KONKURSSIPESÄ

    Toimitaankohan tässä nyt taas lainvastaisesti? Itsellä ei ole konkurssilaista juurikaan tietoa, mutta kun googlettelin niin mm. konkurssilaissa kun sanotaan mm. tällaista:

    12 luku
    Konkurssisaatavat, valvonta ja saatavien selvittäminen

    1 §
    Yleiset säännökset konkurssivelkojan asemasta

    Velkojalla on kansalaisuudestaan sekä asuin- tai kotipaikastaan riippumatta oikeus valvoa saatavansa ja saada sille suoritus konkurssissa sekä käyttää muita velkojalle tämän lain mukaan kuuluvia oikeuksia.

    Velkoja voi saada konkurssisaatavalleen jako-osuutta rahaksi muutetusta velallisen omaisuudesta, suorituksen vakuutena olevasta velallisen omaisuudesta tai käyttää saatavansa velalliselle olevan velkansa kuittaamiseen siten kuin tässä ja muussa laissa säädetään.

    Tuossa kun kävin siellä Kodin1:ssä, niin myyjä ei osannut heti sanoa mitään, mutta hän soitti jollekin ja pitkän puhelun jälkeen tosiaan sanoi, että minulla on oikeus saada rahani takaisin. Nyt sitten vastaukseksi tulee toista. No, otin jo yhteyttä kuluttajanneuvontaan asiasta.
     
    Viimeksi muokattu: 05.12.2016
  17. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Tuossa laissa käsittääkseni sanotaan (en ole lakimies), että sinulla on oikeus vaatia saatavaasi konkurssipesältä. Olet siis yksi velkojista, kuten vaikka Posti ja tavaran toimittajat. Mitään ei kuitenkaan saa ennen kuin konkurssi on käsitelty ja laskettu paljonko ollaan velkaa ja kenelle. Yleensä käytäntö lienee ollut, ettei alle 50€ osuuksia makseta, että siinä mielessä tuon voisi saadakin, mikäli kaikki velat päätetään maksaa täysimääräisenä. Joka tapauksessa saattaa mennä pitkäkin aika ennen kuin rahojen jaon aika on.
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Eikös Anttilan puoleltakin ole jo sanottu, että yksityiset ihmiset eivät käytännössä voi saada mitään, koska velkoja on yrityksille yms. tahoille enemmän kuin Anttilalla on rahaa. Halvemmaksi varmasti tulisi ottaa tuote ja laittaa avaamattomana vaikka huuto.nettiin myyntiin kuin lähteä oikeusteitse hakemaan rahaa, jota ei 99,99% varmuudella kuitenkaan saa.
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tässä on syytä olla tarkkana, mutta saamasi tiedot ovat oikeita, sinulla ei ole oikeutta saada palauttamastasi tuotteesta rahaa takaisin suoraan palauttamisen perusteella ja toiminta on lain mukaista.

    Tässä on kaksi eri kysymystä.

    1. Onko sinulla oikeus saada maksamasi suoritus takaisin konkurssipesältä tuotteen palautettuasi ns. ohi muiden velkojien? Vastaus on yksiselitteinen ei. Kaikki tuotteet ja käteisvarat ovat konkurssipesän omaisuutta, joka ei lain mukaan voi "palauttaa rahoja". Sen sijaan sinulla on rahamääräinen saatava konkurssipesältä, jota voit vaatia konkurssipesältä - kuten konkurssilaissakin todetaan.

    2. Onko sinulla tosiasiassa mahdollisuutta saada rahojasi takaisin konkurssipesältä? Tuskin. Saatavat maksetaan etusijajärjestyksen mukaisesti, jossa mm. konkurssipesän kulut, henkilöstön palkat (konkurssin ajalta), panttisaatavat, muistaakseni eräät lakisääteiset maksut ja muut ovat etusijalla. Rahasaatavat ovat viimeisenä monen muun velankin kanssa. Konkurssipesä maksaa velkojille velkojen suhteessa. Eli jos velkojia on kaksi, joista toisen saatava on 100 000 euroa ja toisen 100 euroa, ensimmäinen saa tuhatkertaisen osuuden jälkimmäiseen nähden. Eli jos pesässä sattuu olemaan 1001 euroa, ensimmäinen saa tonnin ja jälkimmäinen yhden euron. Ja niin edelleen. Voinet arvata, mikä sinun suhteellinen osuutesi olisi, kun kyseessä on miljoonasaatavat, joita ei tulla mitenkään saamaan maksettua kokonaan.

    Voit toki ilmoittautua konkurssipesälle pesän velkojaksi - jos määräaika ei ole jo mennyt - ja valvoa saatavasi konkurssissa, mutta erittäin epätodennäköistä on, että saisi suoritusta.
     
  20. Örvelö

    Örvelö Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2006
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    3