Enpä usko, että tuolla on juurikaan mitään erikoisen hyviä tarjouksia, mitä tulee elektroniikkaan ja blu-ray leffoihin. Lisäksi elektroniikan osalta valikoimat on aika suppeat muutenkin kivijalkakaupoissa. Leffojen osalta taas cdon.comin tarjoukset vetävät hyvin vertoja, kun heillä omat alensa. Kuukausi sitten ostin Anttilan verkkokaupasta Samsung BD-H8900:n 130 euron hintaan. Se oli kylläkin ihan hyvä tarjous. Muutama päivä sitten, kun kävin kivijalkakaupassa, niin siellä esillä olleessa Samsung BDH8500:ssa (puolet pienempi kiintolevy) oli hinta 349 euroa. Tuskinpa tuota kuitenkaan alle satasella myyvät huomennakaan. Sähköpostiin tulleessa mainoksessa mainostetaan alennuksia -20, 30, 50 ja 80%, mitä tuotteita se sitten koskeekaan. Tällä mutuilulla en ainakaan itse viitsi mennä heti aamusta pahimpaan ruuhkaan. Verkkokaupan alennusmyynti kiinnostaisi kotisohvalta enemmän. Tuossa sähköpostiin tulleessa mainoksessa ei kuitenkaan mainita kuin "tavarataloissa", minkä oletan tarkoittavan pelkästään kivijalkakauppoja.
Riittääkö jakamiseksi, jos niitä saa 80% alennuksella? Aattele ny hei vähän, pakkohan se on ku halvalla saa!
Ei konkurssipesä ole eri oikeussubjekti kuin konkurssivelallinen. Konkurssipesä on vain eri hallinto ja sitä koskee tietyt eri säännöt konkurssiinasettamisen jälkeen. Otetaan esimerkkinä riita, johon yhtiö on ennen konkurssia ajautunut. Jos se on oikeuden käsiteltävänä, konkurssihallinto voi valita jatkaako riitaa vai jättääkö sen. Jos konkurssihallinto jatkaa, riita ratkaistaan ihan samoilla perusteilla kuin ennen konkurssia, eli hallinto lähtee yhtiön tilanteesta. Käytännössä pesä jatkaa vain jos on jotain voitettavissa. Jos on vain hävittävää, velkojainkokous päättää luovutaanko (ja saadaan isompi velkojamassa)) tai riidelläänkö. Näille verkkotilaajille tämä lienee täyttä hepreaa, mutta konkurssin idea on jakaa varat velkojille.
Tuo luovutus jos tuotteet on eroteltu ei oikein pitkäaikaisen konkurssioikeudellisen käytännön perusteella ole perusteltua. Pesänhoitaja lienee taipunut julkisen painostuksen alla. Kyse on konkurssilain 5 luvun 1 § ja 6 § tulkitsemisesta. Tähän vaikuttaa tietenkin myös Anttilan verkkomyyntiehdot joita en ole tarkastellut. Joku voisi tutkia.
Kerro toki, miten konkurssia ennen saatu perusteeton etu tulee kohdelluksi konkurssissa. Kondiktiokanne lienee mahdollinen sinänsä, mutta onko edes tarpeen, vai onko etu palautettavissa ns. päältä pesän varoja selvitettäessä ja eroteltaessa?
Niin, ja jos tällainen jatkamispäätös tehdään, konkurssipesä vastaa aiheutuneista kuluista ja ne katetaan konkurssipesän varoista ns. päältä eli ennen suorituksia velkojille. Edelleen konkurssipesällä voi olla velkaa, joka ei ole konkurssiin asetetun velka. Ja toisaalta konkurssipesällä voi olla myös tuloja, jotka kuuluvat konkurssipesän omaisuuteen. Ja niin edelleen. Mutta ihan miten vaan, olemme eri mieltä tasan oikeussubjektien erillisyydestä, emme muusta.
Pelit oli -10% ja musat -20% niin luovutin ja lähdin pois, surkeaa. Tuskin leffatkaan sen enempää, jos mitään. Itiksen Anttilassa kävin.
Leffat tosiaan sen -20% ja monet tarjoukset oli poistunut. Esim. tämä 3 kympillä tarjous oli poistunut ja kamppikseen kuuluneet leffat nyt 6,99-12,99 ja jotkut tv-sarjat jotka on pitkään ollu 2,99 / kausi niin oli lyöty uudet hinnat päälle 4,99. Kirjat oli -40% normaalihinnasta kun ne oli viikko sitten -50%, jne.
"Ja ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua" -Irwin Goodman Väkeä oli paikalla enemmän, mitä Anttilan tavallisissa alennusmyynneissä. Ei kuitenkaan niin paljoa kuin Powerin avajaisissa jne. Popula oli rauhallista eikä kukaan loukkaantunut. Ehkä huonoin alennusmyynti, jonka olen ikinä Anttilassa nähnyt. Rätei ja lumpui oli kai halvalla, mutta moiset eivät itseäni kiinnosta. Toptenin alennukset olivat odotettua sorttia. Leffat ja musat -20% normaalihinnoista, tarkoittaen kai, ettei punaisissa ja vihreissä lapuissa olevista hinnoista lähde enää 20 pinnaa pois. Totta puhuen valikoimassa ei ole muutenkaan juuri mitään, mikä kiinnostaisi edes sikahalvalla. Pelit olivat -10%. Mielenkiintoisia huomioita: esim. 3 bd / 10 e -kampanja oli poissa eli nyt kyseiset nimikkeet maksavat enemmän kuin ennen alea. Ja jos en väärin katsonut, niin televisiotkin oli viety pois (en muista olivatko vielä eilen esillä, maanantaina olivat - onhan joku toki voinut ne ostaakkin ). Käytävillä oli tunkua, osalla oli kiire ja osalla kiukkuinen ilme kasvoillaan. Joku kirosi toptenin naurettavia alennusprosentteja ja joku sitä, että joutui kesälomalla turhaan heräämään aikaisin aamulla. Ironisinta tässä konkkamyynnissä on se, että alennukset (Netanttilassa) olivat kovempia ennen konkurssia... mikä tekee niistä entistä epäilyttävämpiä - miksi nyt ei voida sitten myydä uloskantohintaan, kun peli on jo menetetty? Että sellaista. Pitkäaikainen Anttilan alelaarien tonkija kiittää ja kuittaa - so long Anttila.
Tuohon liittyen: "Anttilan konkurssipesän hoitaja Mikko Tiilikka kertoi tiistai-iltana, että konkurssialennusmyynnit koskevat ainoastaan tavarataloja, ei siis verkkokauppoja. Verkkokaupat ovat edelleen kiinni. Konkurssimyynnin kestoa ei vielä pystytä arvioimaan. – Kestosta ei ole tietoa. Se kestää toki niin kauan kuin sen on järkevää kestää. Myynti voidaan keskeyttääkin, mikäli löytyy sellainen taho, joka ostaisi esimerkiksi isomman kokonaisuuden liiketoiminnasta, Tiilikka kommentoi."