Minkä BD-leffan ostit viimeksi? (hinta & ostopaikka viestiin)

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Leterface, 01.03.2015.

  1. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Tottakai joistain julkaisuista tulee uusintapainoksia tai esim. edullisia bokseja, mutta kun näitä ei voi oikein ennakoida mitenkään. Ei voi suunnitella hankintojaan, vaan kaikki on uhkapeliä. Jos ostat nyt heti, olisit ehkä saanut myöhemmin paljon halvemmalla ja jos jäät odottamaan, tavara loppuukin kaupoista ja jäät nuolemaan näppejä, kun uusintapainoksia ei näy eikä kuulu.
     
  2. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Tuo nyt viimeksi alessa ollut Trainspotting oli sitä sarjiskansilla olevaa sarjaa ja eiköhän kyseessä ollut vain maahantuojan varaston loppuunmyynti noista, samassa erässähän oli myös muut Comic Book Collection ja Digibook julkaisut halvalla. Tuskin tälläisiä erikoisversioita teetetään tarjouskampanjaan, eiköhän niihin laitettaisi halvin mahdollinen pakkaus.

    Levythän jää nykyään helpolla varastoihin makaamaan kun kivijalkakaupat uskaltaa ottaa vain pari kappaletta nimikettä hylyyn ja lisää ei tilata vaikka ne samantien myytäisiin. Taitaa vain Discshopin ja Cdonin kautta levyjä saada niinkauan kuin maahatuojan varastoa riittää.
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Hyllymetrit myös hupenevat kivijalkakaupoissa. Viimeksi kuin käväisin Itäkeskuksen Anttilassa, niin parin Blu-ray-hyllyn tilalle oli ilmestynyt kasa tuulettimia (sesonkituote kieltämättä). Vilvoittavaa ilmavirtaa ei vielä streamaamalla saa... ...kuitenkin ero hyllymetreissä ja alelaareissa 10 vuoden takaiseen on järkyttävä ja silloin oli sentään vain DVD:tä tarjolla! Discshop ja Cdon tarjoavat kovin helposti ei-oota, joten kyllä ne maahantuojan varastotkin vaatimattomia ovat... ...leffoja myydään kuin niukkaa mansikkasatoa, kun varastojen pitäisi olla niin mahtavat, että minkä tahansa rainan voi ostaa milloin huvittaa ja aina löytyy. Tällaisissa jutuissa markkinatalous epäonnistuu keskittyessään voiton maksimointiin.

    Esim. Dumb and Dumber-leffaa ei näytä saavan suomiteksteillä enää mistään. Kaverin kanssa puhuttiin tuosta leffasta (kaverin mielestä hauskin Jim Carrey) viikolla ja heräsi into hankkia hyllyyn, mutta olisi pitänyt toimia joskus viisi vuotta sitten, jolloin tietenkin tällainen pöhköleffa ei vaan kiinnostanut pätkän vertaa (minulla on lievä Jim Carrey-allergia. Kyllä, mielenkiinnon kohteet vaihtelevat jopa irrationaalisesti, mutta markkinat eivät tätä inhimillistä piirrettä kunnioita, vaan kaikesta pitäisi olla kiinnostunut juuri sinä vuonna kun tuote sattumalta julkaistaan).
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 761
    Saadut tykkäykset:
    325
    Eihän Nuijaa ja tosinuijaa ole suomi-tekstein edes julkaistu - ei kun onhan. Painoksen pienoudesta kertonee sekin, etten ainakaan itse ole kyseistä blu-rayta ikinä livenä nähnyt.

    Myös Carreyn Mask on ollut todella pitkään OOP. DVD:n Warner kyllä hiljattain uudelleenjulkaisi. Kyseiselle elokuvalle luulisi olevan kysyntää sinirieskanakin.
     
  5. i-kari

    i-kari Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.02.2016
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    148
    Juu näinhän se on, joitakin vanhoja julkaisuja on vaikea löytää etenkin kun kriteerinä on pääasiassa suomitekstit ja englanninkieliset kannet. Muutaman loppuunmyydyn olen löytänyt huuto.netistä tms. markkinapaikasta.
     
  6. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Minä olen ihan suosiolla luopunut suomiteksteistä pakollisena kriteerinä, koska suomiteksteilla ei vain kertakaikkiaan löydy kaikkia niitä leffoja, joita vielä kiinnostaisi hankkia blurayna kokoelmiin. Toki Discshopilla ja CDONilla on kivijalkakauppoja suuremmat valikoimat, mutta viime aikoina olen silti joutunut turvautumaan Amazoniin melko usein. Enkkusubeillakin onneksi pärjää ja monesti britti- tai saksapainoksissa onkin skandiversioita paremmat ekstratkin.
     
  7. Örvelö

    Örvelö Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2006
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    3
    Minäkö luulin että olen ainoa jolle noin käy :D minäkin ostin ennekun toi uusinta painos ilmestyi tuosta The Passion of the Christ leffasta mutta onneksi en maksanut kun 14€ :rolleyes:
     
  8. TrueBlu

    TrueBlu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.06.2011
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    9
    Sama ilmiö on huomattu täälläkin. Olenkin sitä mieltä, että jos edes vähän kiinnostava "katalogielokuva" näkyy hintaan, jolla tuntuu että sen voisi ostaa, kannattaa se ostaa pois. Uusimpia rymistelyelokuvia, kuten Avengersit sun muut vastaavat, tulee luultavasti olemaan kaupoissa tarjolla niin kauan kuin formaattikin on elossa. Samaa ei voi sanoa jostain pientä yleisöä kiinnostavasta 10v+ vanhan elokuvan julkaisusta.

    Huutonetistä, kirppareilta ja vastaavistahan noita kannattaa koittaa metsästää, itse onnistuin esimerkiksi muutama vuosi sitten saamaan Eternal Sunshine of the Spotless Mind -leffan uutena muoveissa Huudosta vaivaisilla euroilla, vaikka kys. elokuva oli jo poistunut myynnistä. Myös kaikenlaiset tavaratalot (Tokmannit, Minimanit jne.), joista ei ehkä heti odottaisi elokuvia löytyvän, kannattaa käydä vilkaisemassa läpi. Näistä voi helposti tehdä löytöjä juuri noiden vuosia sitten julkaistujen, nyt OOP, titteleiden kohdalla.

    Ei ole helppoa olla leffakeräilijä Netflixin ja muiden palveluiden aikakaudella. Noh, ainakin leffat saa nykyään usein pilkkahinnoin poistomyynneistä ja muista. :cool:
     
  9. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Itselläni ei ole tekstityspakkoa ollut oikeastaan koskaan, koska DVD:näkään ei kaikkea tärkeää suomiteksteillä saanut, hyvä jos R2-kiekko oli tarjolla. Suomitekstipakko koskee minulla lähinnä vähemmän tärkeitä leffoja. Voin aivan hyvin elää ilman noita rainoja, jos tekstityksiä ei löydy. Säästyypähän rahat ja hyllytila.

    Sitä joutuu turvautumaan melkein "koko maailmaan", että saa rakennettua haluamansa leffakirjaston. Pelkillä Suomen markkinoilla ei pitkälle pötkitä, ellei sitten ole valmis maksamaan maltaita import-lätyistä.

    Leffan luonteesta on kiinni, miten enkkusubeilla pärjää. Esim. ranskalaista uutta aaltoa on varmaan tuskallista katsella enkkusubeilla, koska nopeasti puhuttua dialogia on paljon ja puheenaiheet ovat ties mitä. Siksi on sääli, että Godardit ja Truffautit ovat pitkälti julkaisematta suomitekstein. Onneksi Tati myy näköjään Suomessa/pohjolassa, kun on niin asiallisesti ensin DVD-boksi ja nyt Blu-ray täällä julkaistu.

    Ekstrojen suhteen olen vuosien mittaan todennut, että suuri osa niistä on "ajanhukkaa". On toki olemassa äärimmäisen laadukasta ja kiinnostavaa ekstramateriaalia, mutta suuri osa ekstroista on "tauhkaa" ja aikansa voisi käyttää paremminkin. Blu-ray-julkaisut näyttävät jakautuvan sellaisiin, joissa ekstroja ei ole juuri lainkaan ja sellaisiin, joihin on kerätty suuri kasa kaikenlaista löpinää. Kuka esim. jatkaa katsoja trailereita? Trailerit kiinnostavat siinä vaiheessa, kun itse leffaa ei ole vielä nähnyt, ei enää sitten, kun leffa on omassa hyllyssä ja nähty monta kertaa. Kommenttiraidoista teknisiin ja taiteellisiin asioihin keskittyvät koen mielenkiintoisiksi, kun taas esim. näyttelijöiden muistelu kylmästä aamusta kuvauspaikalla ei paljoakaan kiinnosta. Pahimmillaan kommenttiraidalla on puolitusinaa henkilöä ja homma menee vapaamuotoiseksi keskusteluksi kaiken maailman teemoista kommenttiraidan kuuntelija jäädessä hölmistyneenä ainoksi, joka muistaa, mitä oltiin tekemässä. Nykyään sitä haluaakin vain sen leffan mahdollisimman hyvälaatuisella presentaatiolla ja ekstroista viis.
     
  10. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    No vähän näin on täälläkin.
    Sarjoja on tullut viimeaikoina enimmäkseen hankittua, kuten Fargo 1. ja 2. kausi, Farscape, Eureka, Space 1999 1. ja 2.kausi, sekä The Expanse, mutta niin myös muutamia vanhempia elokuvia joita on turha kuvitellakaan tulevan Suomi-julkaisuksi bluraynä.
    Esimerkkeinä vaikkapa Hardware ja American ninja 1-4 paketti.

    Ja jos ostospaikkoja joku kaipaa, niin Fargot ja The Expanse jenkkien Amazonista, Eureka Saksan Amazonista, Space 1999 kaudet Networkonairista ja Farscape ja leffat Zavvista.
     
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 494
    Saadut tykkäykset:
    1 225
    Lähes samat tullut itse hankittua. (Fargo 2., Farscape, Eureka, Space 1999 ja Expanse) Päälle vielä Turn 1. ja 2. , Hornblower, Sharpe, Z Nation, Alphas, Marco Polo, Da Vinci Demons, Wayward Pines ja lista vaan jatkuu...
     
  12. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Mitähän olet itse maksanut kakkoskaudesta? Näyttäisi tällä hetkellä olevan 60 puntaa, eli aika suolainen hinta.
     
  13. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    jmo ja Killpatrick. Ootteko Fargo 2:sta tilanneet bluraytä? Ja jos olette, niin mistä tilasitte?
     
  14. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 494
    Saadut tykkäykset:
    1 225
    Jenkeistä. Siinä normi enkku tekstit. (ilman kuurojen selityksiä)
     
  15. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Oli Heinäkuun alkupuolella jossain välissä -50% off tarjouksessa molemmat kaudet, joten jonkin verran yli 30 eetä tuli maksettua eli 25 puntaa + postit.
    Edit: Lisätään nyt vielä tiedotkin.
    Space: 1999: The Complete Series 2 [BLU-RAY] 1 £25.00
    Total products (tax incl.): £25.00
    Total shipping (tax incl.): £3.70
    Total: £28.70
    Kausi ykkönen 10 puntaa + postit.
    Siis jenkkien Amazonista, kuten tuossa jo taisin mainitakin ja Killpatrick asian jo tietysti kertoikin.
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2016
  16. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    No voihan... kakkoskausi hankinnassa ja tuolla hinnalla olisi jo ostohaluja vaan enpä tiennyt koko mestasta saatika sitten tarjouksista mitään ennen postaustasi.

    Kiitos seikkaperäisestä selvityksestä! ;)
     
  17. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Zavvi:
    The Ninja Trilogy €23.59
     
    tuna tykkää tästä.
  18. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    ^Tilaukseen meni. Kiitos vinkistä!

    Amazon.com:
    Road House [Collector's Edition] $18,34 (September 6, 2016)
    +pk $6.48

    The Exorcist III [Collector's Edition] $34,93 (October 25, 2016)
    + pk $6.48
    ^hinta tulee varmasti tippumaan $22 tienoille ennen julkaisupäivää.
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2016
    sokka tykkää tästä.
  19. Örvelö

    Örvelö Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2006
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    3
    Discshop.fi

    American Beauty (Blu-ray) 3.97€
    Hannu ja Kerttu - Noitajahti (Blu-ray) 3.97€
    Kunnes Kuolema Meidät Erottaa (Blu-ray) 3.97€
    Boksitrollit (Blu-ray 3D + Blu-ray) 3.97€
    The Devil's Hand (Blu-ray) 2.97€
    V/H/S: Viral (Blu-ray) 3.97€

    Postitus: 2€
    Summa: 24.82€

    Käytetty koodia: Poistamme varastosta paljon tavaraa! Saat juuri nyt 50% alennuksen kaikista tämän kampanjan tuotteista, myös jo alennetuista hinnoista. Hinnasta poistuu 50% kun käytät kassalla koodia POISTO50. Tuotteita rajoitetusti!
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2016
  20. ATD

    ATD Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1