Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Onko vohvelit (puhutaan kaupan tuuteista) muuten jotenkin pehmentyneet vuosien varrella, eikö ennen ollut ryhdikkäämpiä? Tuntuu, että nykyään aina jäde on rinnuksilla noiden pehmeiden vohvelien vuoksi.

    Ehkä joku pullamössöln tottunut valittanut liian kovista vohveleista tai sitten ne on vain halvempia tehdä.
     
  2. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Pehmeitähän on ollut olemassa vuosikymmeniä...ehkä mä sen takia tykkäänkin niistä kun tulee kaukaisen lapsuuden kesät mieleen.
     
  3. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    En ole mikään jäätelön suurkuluttaja, mutta minun kaukaisessa lapsuudessani ei kyllä muistaakseni ollut kuin rapeita vohveleita, nimenomaan kaupan tuuteissa. Eilen ostin Ingmanin tuutin, kun siinä ei, Valiosta poiketen, erikseen mainittu pehmeästä vohvelista. Mutta kuten TRT totesi, sekin oli pehmeä ja varsin epämiellyttävä syödä. Jotain on mennyt pieleen, pitäköön tuuttinsa...
     
  4. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Pehmeävohvelisen tuutin söin juuri eilen pesistä tv:stä jännätessä. Siihen ei ollut mitään suklaata väkisin tungettu. Just parasta.

    Pehmiksen taas söin viikonloppuna jätsikojusta ja se oli rapeavohvelinen, kuten pitääkin.
     
  5. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Saksan ja Turkin suhteet vaakalaudalla – Saksan parlamentti äänestää armenialaisten kansanmurhasta
    -> Turkki kutsui lähettiläänsä kotiin Saksasta – "Armenia-julkilausuma historiallinen virhe"

    Taas vähenee usko ihmiskuntaan. En ole koskaan voinut ymmärtää kiistoja jostain ikivanhoista tapahtumista, joihin kenelläkään nykyään elävällä ihmisellä ei ollut osaa eikä arpaa. Ehkä tämä johtuu siitä, etten pidä itseäni mitenkään isänmaallisena vaan lähinnä länsimaisena "pehmeitä arvoja" kannattavana ihmisenä. Siten minulla ei ole mitään ongelmia myöntää Suomen historian häpeäkohtia, koska en ollut edes syntynyt vielä silloin ja tuskin voin olla niihin missään määrin syyllinen, enkä osaa edes kokea niistä syyllisyyttä Suomi-connectionin takiakaan. Sen sijaan faktojen tunnustaminen eli sen toteaminen että tällaisia asioita tapahtui, on hyvin helppoa, ehkä tästä painolastin puutteesta johtuen.

    Turkkilaisille pitäisi lähettää oikein kunnon lasti hamekangasta ja nenäliinoja, että voivat vollotella kovaa kohtaloaan. Samalla lähentymiselle EU:n kanssa pitäisi laittaa täysstoppi, mitätöidä kiristystä muistuttava ja Turkin omanarvontuntoa nostava pakolaissopimus yksipuolisesti ja käännyttää jokainen pakolaisvene takaisin Turkkiin ilman mitään "sopimuksia".
     
  6. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Jatketaan...

    Vielä 2013 pystyi olemaan Natoon liittymistä vastaan ilman pelkoa, että joku alkoi vihjailemaan että "palkka maksetaan Pietarista". Tämä vihjailu on nykyään niin yleistä, että muistuttaa jo vainoa. Uskovatko nuo vihjailijat ihan tosissaan, että Pietarin trollitehdas panostaa kovasti suomalaisille nettifoorumeille kirjoitteluun vai onko kyseessä kylmä poliittinen toiminta noiden vihjailijoiden itsensä osalta, jolla halutaan luoda eri mieltä olevista mahdollisimman epäluotettava kuva?

    Ja joo, Pietarissa on lähinnä Venäjän markkinoille tekstiä suoltava trollitehdas ja Putin on perseestä. Samoin Suomessa on Venäjän toimiin ihan liian ymmärtävästi suhtautuvia henkilöitä, mutta 99,9 % tapauksista se on heidän aito mielipiteensä, ei mikään "Pietarin tilaustyö".
     
  7. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Hotmail/Outlookin sähköpostin salasanaa ei ilmeisesti enää voi vaihtaa? Piti kuukausi odotella, että tuli viesti kännykkään, että nyt voi vaihtaa. Perkele tätä touhua.
     
  8. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Itse vaihdoin alkuviikosta, ei menny kuin pari minuuttia.
     
  9. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Ylipäätään alkuperäinen viesti oli varsin epämääräinen.

    Ei voi vaihtaa, mutta kuitenkin kuukauden päästä tulee viesti että voi vaihtaa. Eli ei voi vaihtaa, vai kestää vain syystä tai toisesta helvetin kauan että voi vaihtaa?

    Kovin on mystistä. Onneksi ei ole Hotmail-/Outlook-tiliä.

    Mutta onhan tuo varmasti perseestä, ei siinä mitään.
     
  10. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Ylipäätään Hotmail ollut käytössä samalla osoitteella jo 15 vuotta. Ei tuo ennen mitään puhelinnumeroita kysellyt. Ja salasanaakin pystyi vaihtamaan asetuksista tuosta vaan. Mutta nyt, kun näin uutisen, että Hotmailin käyttäjät vaihtakaa salasanaa. Niin perkele pysty vaihtamaan, vaan ensin pitää odotella kuukausi ja sitten jostain Messengerin valikoista (mitä vittua oikeasti Messenger) joutuu löytämään oikean paikan, josta taas puhelinnumerojen/viestien kautta sen lopulta sai kuin saikin vaihdettua. Ja hirveä haloo, että äkkiä ja heti vaihtakaa. Ja sitten odotella hitto kuukausi.
     
  11. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Tunnustan yksinkertaisuuteni, mutta minulle on jäänyt arvoitukseksi niiden Lidlin säilytyslokeroiden tarkoitus. Yleensä kaupoissa näihin voi jättää tavaransa shoppailunsa ajaksi ja lähtiessään hakea ne, jottei mitään väärinkäsityksiä esim. myymälävarkauksista pääse syntymään. Mutta Lidlissä lokeroille ei pääse enää maksettuaan ostoksensa, joten kauppaan joutuisi kävelemään uudestaan hakemaan, mitä sinne jätti - ja ainoa tie ulos on jälleen kassan kautta, nyt sekä tuoreiden ostostensa että lokeroon alun perin jätettyjen tavaroiden kera. Kummallista. Vai onko? Ehkä tälle on joku päivänselvä selitys, mikä ei vain ole minulle auennut. Liekö tuo oma läheinen Liiteri tässä asiassa sitten poikkeus, ja muualla lokerot on sijoiteltu kuten kaupoissa yleensä...?
     
  12. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
  13. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Lehtiväite: 10 terroristisolua valmiina iskemään lentokentille Euroopassa.
    Norjalainen Dagbladet-lehti kertoi aiemmin tällä viikolla, että terroristisolujen toimintaa ohjataan syyrialaisesta Raqqan kaupungista käsin. Isisin päämaja sijaitsee Raqqassa.
    http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001212438.html


    Kun jostain syystä niitä ydinaseita jemmataan sadoittan/tuhansittain eikä niitä käytetä, niin miten olis https://fi.wikipedia.org/wiki/GBU-43? Toki vaikeaahan se on tarkkaan tietää mihin rakennukseen sen tiputtaa, mutta vois vaikka aluksi tiputtaa neljä summamutikassa Herculeksen perästä Raqqaan.
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tai voisihan sinne vaan kylvää tonneittain napalmia.
     
  15. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Yksi asia, jota ihmettelen ja joka hiertää on se, kuinka kauppiaat kokevat DVD:t ja Blu-rayt saman kategorian tuotteiksi. Muistan, kun Blu-ray aikoinaan tuli markkinoille, niin Blu-ray sai esim. Anttiloissa omat erilliset hyllyt jopa keskikäytävällä selvästi erotettuna DVD-levyistä, mutta tämä oli väliaikaista viisautta. Hyllymetrit ovat sittemmin vähentyneet murto-osaan, mutta silti ne vähäiset Blu-rayt voisi erotella omaan hyllyynsä, ettei niitä tarvitse etsiskellä DVD-tauhkan seasta.

    Sama meininki on nettikaupoissa, joskin parhaimmissa saa valittua "pelkät" Blu-rayt, mutta noin lähtökohtaisesti DVD:t ja Blu-rayt ovat iloisesti sekaisin.

    Sekin ihmetyttää, että DVD sinnittelee hyvin edelleen samaan aikaan kun Blu-ray yskii. Monia uusia HD-tv-sarjojakin julkaistaa ärsyttävästi vain DVD:llä. Ihmiset ostelevat 4K-telkuja kotiinsa, mutta leffat ostellaan DVD:nä? Täh? Tajuavatko ihmiset, että se 4K-telkku ei tee siitä DVD-leffasta pikseliäkään tarkempaa?

    Ja nyt kun 4K-julkaisujakin on markkinoilla, niin niille oma hylly tietenkin!
     
  16. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    En ymmärrä, miksi joidenkin on niin vaikeaa ymmärtää, että liikennevälineisiin (lähinnä ratikka ja metro) nousun etikettinä ja muutenkin fiksuna käytäntönä on, että ensin päästetään poisjäävät ulos ja sitten vasta uudet matkustajat menevät sisään. Olen selvästi tulossa vanhaksi, kun saan tämmöisestä asiasta harmaita hiuksia, mutta on se kumma kuinka vaikeaa se on. Jengiä aina pakkautuu oven eteen, kun ratikka/metro tulee laiturille ja sitten ovien avautuessa yllätytään, kun sieltä olisi tulossa ulos kahdet lastenrattaat ja tusina ihmisiä. Moni onneksi tajuaa tässä vaiheessa virheen ja tekee tilaa, mutta sitten on niitä sankareita, jotka jäävät vain seisomaan eivätkä ymmärrä voivansa vaikuttaa asiaan.

    Pahimmat idiootit ovat niitä, jotka alkavat puskemaan sisälle, kun sieltä ei ole ensimmäinenkään päässyt ulos. Ja sitten on vielä niitä, jotka juoksevat jostain viiden metrin päästä, kun on tarve pakkautua kasaan muiden ihmisten joukkoon. Ymmärrän, että halutaan ehtiä kulkuvälineeseen, mutta ei se ratikka tai mikä lie lähde ovet auki, kun ihmisiä lappaa sisään ja ulos, joten ihan turhaa kiirehtiä siihen ihmismassaan vaikeuttamaan kaikkien elämää.

    Sitten ehkä pahimman vitutuksen aiheuttaa spurgut vastaavassa tilanteessa. Juopot ovat pahimpia tässä tilanteessa, kun ne nyt ovat niitä jotka puskevat ensimmäisenä sisään ihan kuin heillä olisi kiire jonnekin. On se varmaan tärkeää päästä toiseen kaupunginosaan ryyppäämään koko päiväksi Peran ja Maken kanssa. Sitten ärjytään ja solvataan, kun ei päästä sisälle, vaikka on oma vika. Tuskin mitään matkalippuakaan löytyy. Suurinosa on pahanhajuisia ja likaisia eikä kukaan nyt halua sellaista iholle. Plussana vielä avattu kaljatölkki, josta voi mukavasti läikyttää muiden päälle.

    Eli tämmöinen ihmetyksen/vitutuksen aihe. Sori tämä vuodatus, mutta ei voi käsittää.
     
  17. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Etninen profilointi kielletty
    Ulkomaalaisvalvonnan keinoja on syytä pohtia vakavasti.


    Tuo saattaa herättää odotuksia järkipuheenvuorosta, mutta pääkirjoituksessa päädytään lopulta siihen, että etninen profilointi on luultavasti menneestä maailmasta.

    Järkevintä olisi tehdä tasan toisinpäin ja lopettaa liiallinen poliittinen korrektius. Pitäisi sanoa avoimesti se itsestäänselvyys, että tottakai ulkomaalaisvalvonta kohdistetaan ulkomaalaiselta näyttäviin henkilöihin. Ihan uskomatonta, että tästä täytyy edes puhua. Jos poliisi toimii kohteliaasti ja selittää tilanteen tarkastuksen yhteydessä, on vaikeaa ymmärtää miten tummaihoinen suomalainen täysi-ikäinen henkilö voisi loukkaantua siitä että häntä pidetään ulkonäön perusteella mahdollisesti ulkomaalaisena. Onko ulkomaalaiselta näyttämisessä jotain hävettävää? Minun mielestäni ei, joten en ymmärrä tätä vouhotusta.
     
  18. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Suomalaisen näköisenä on toki helppo sanoa näin, mutta kyllähän se voi ketuttaa, jos Suomen kansalaisena koko elämänsä Suomessa asuneena pitää yhtäkkiä keskellä katua ruveta todistamaan Suomalaisuuttaan poliisille vain siitä syystä että ihonväri on tummempi. Minusta tämä "vouhotus" on varsin tarpeellista tasa-arvon näkökulmasta.
     
  19. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 707
    Saadut tykkäykset:
    372
    No valvonnan kohdistaminen ulkomalaisiin ei liene ole se ongelma. Ongelma on jos se kohdistetaan esim. somalialaisilta tai arabimaista tulleiden näköisiin. Eikä esim. aasialaisen tai kanadalaisen näköisiä tarkasteta ollenkaan. Kyllähän puhallusratsiassakin puhallutetaan kaikki, eikä esim. hyvin pukeutuneita tai muuten selväpäiseksi profiloituja jätetä puhalluttamatta.

    Mutta kyllä Suomessa alkaa olla jo sellainen määrä "ulkomaalaiselta näyttäviä" suomalaisia, että tällainen summittainen tarkistelu tavallisille kadun tallaajile lienee hyvin tehotonta ja ajan hukkaa. Jos jotain muuta kautta saadaan "aihetta epäillä", esim. tiedustelun tai vinkkien perusteella, niin keskitettäisiin ne voimavarat sinne niin varmaan tuloksetkin ovat parempia.
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2016
  20. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Täysin eri mieltä tästä. Jos asuisin jossain Afrikan maassa ja joutuisin näyttämään henkilötodistukseni sen takia, että näytän ulkomaalaiselta niin en todellakaan loukkaantuisi. Koska asiahan ilmiselvästi olisi niin. Mielestäni ihmisiltä voi vaatia tietyntasoista ymmärryskykyä. Ihminen, jolta ei löydy empatiaa sitä vertaa että pystyy ymmärtämään sen kyselijän pointin loukkaantumatta, on mielestäni niin lapsellinen tapaus että sympatiaa häntä kohtaan ei vain löydy. Empatiaa kyllä: onpa lapsellinen tapaus! Rajasin siksi alkuperäisestä viestäni lapset ulos, koska heiltä lapsellista käytöstä voi pitää luonnollisena.

    Mielestäni tästä ei saa tulla mitään tasa-arvo-asiaa. Eikös poliisilla ole aina tietty tehtävä ("napataan laittomasti maahan jääneitä turvapaikanhakijoita") ja kohteiksi sitten valikoituu henkilöitä, joiden pysäyttäminen on tehtävän toteuttamisen kannalta tärkeää.

    Niin, mutta vielä enemmän ajanhukkaa siitä tulee kun aletaan muodon vuoksi tarkastamaan myös valkoihoisia. En toki usko, että tällaiseen tehottomaan toimintamalliin mennään muualla kuin poliittisesti korrektin puheen tasolla. Yleisesti yhteiskunnallisesta ilmapiiristä tulisi rehellisempi, jos täällä ei olisi niin monelle asialle poliittisesti korrektia selitystä ja sitten sitä mitä todellisuudessa tapahtuu.