DOOM

Keskustelu osiossa 'PC-pelit' , aloittajana Plisukainen, 12.05.2016.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Perjantai ja 13.päivä on sopiva aika julkaista uusi tuomiopäivä. Kädet jo syyhyää odotellessaan päästä liiskaamaan sadottain demoneita. Yksinkertaisuus on valttia :D

     
  2. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Pakko se oli pistää lataukseen. Demonit on parasta lahdattavaa heti natsien jälkeen. :D
     
    Make tykkää tästä.
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Katselin juutuubista pelaajien kuvaamia videoita ja täytyy sanoa, että vähän pettynyt olen. Ainakin ne kentät, mitä katselin olivat vain ruskeita samaa geneeristä tuubaa kuin muissakin nykypeleissä. Hirviöissä oli ainakin vähän pyritty alkuperäisen doomin kopiointiin, mutta kaikki näyttivät niin samanlaisilta - ruskeilta nekin - että en tiedä. Ei niitä oikein toisistaan erottanut eivätkä mitenkään erikoisia olleet.

    Jotenkin olisin toivonut, että tämä olisi ollut enemmän remasterointi kuin vain uuden doomin tekeminen. Toki kenttäsuunnittelu on mennyt eteenpäin, mutta olisi ihan hauskaa, jos välissä olisi ollut just samalla pohjalla tehty kenttä, ainakin osittain. Ja samoin hirviöt olisivat voineet enemmän muistuttaa alkuperäisiä.

    Sen lisäksi aseet olivat aika munattomia. Ainoastaan kaksipiippuisella haulikolla näytti joku kuolevan heti yhdellä osumalla. Mielestäni doomin parhaimpia puolia on aina ollut se, että perusviholliset ovat pelkkää heinää, joka lakoaa melkein aseella kuin aseella ja sitten isompia vihollisia pitää kurittaa enemmän. Tuossa uudessa jokaista vihollista piti ampua monta kertaa, mikä oli, noh, vähän munatonta meininkiä.

    Äänet vaikuttavat aika mainioilta ja moottorisaha oli kyllä aivan upea. :D

    Pitää odotella Pelitin arvostelu tästä vielä ennen kuin uskaltaa ostaa.

    edit: ja koska oma mielipide nyt perustuu juutuubivideoihin (koskaan ennen en näin ole tehnyt, mutta halusin päästä näkemään, miltä uusi doom vaikuttaa), niin varaan oikeuden muuttaa mielipidettäni täysin. :)
     
  4. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Katselin eilen youtubesta Nukem Dukemin pelaamista ja aattelin että näin parempi! Oli kyllä puuduttavan näköistä menoa.... Hyvännäköistä mättöä kyllä, ei siinä mitään.
     
    nepa tykkää tästä.
  5. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Ulko osuus tuossa oli hyvin ruskea josta nepa mainitsi, sisätiloissa näyttää ihan asialliselta. Itsellä tosin pelikokemusta viimeisen 30-vuoden ajalta vain Doom-, Crysis- ja Wolfenstein sarjoista ja niihin verraten tämä ajaa asiansa, tosin totaalisena amatöörinä olen ihan alkuvaiheessa ja Partneria päässyt vasta vähän pärisyttelemään. Perusvihulaiset kaatuu kyllä laakista kun ampuu haulikolla tai sitten päähän.

    Demonit on jotenkin visuaalisesti hepposia ja liian vikkeliä tehdäkseen pelottavan vaikutelman mutta toisaalta hitaampina olisivat helpommin lahdattavissa, ehkä tulevat isommat örkit sitten...

    Kyllä tämä sen kolmenkympin arvoinen on vaikka epäilen että ei Crysis-sarjan tasolle tule pääsemään millään. Tämä kaikki PC-versiosta.
     
  6. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Minkäslainen tämä on suorituskykyvaatimusten kannalta? Oma kone on prosessorin (i5-750) ja näytönohjaimen (GTX 660) osalta piirun verran ilmoitettuja minimivaatimuksia heikompi. En pelaile juurikaan, mutta kiinnostaisi tätä kokeilla, mutta en viitsi lähteä konetta päivittämään yhden pelin takia.
     
  7. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Eiköhän tuo ihan resoluutiosta ole kiinni, itsellä i7+GTX670 ja 1680*1050 resolla pyörii yhtä vinhasti kuin nuo muutkin vastaavat, sullakin varmaan FullHD menee kunhan vähän karsii laadusta.

    Mä en taas ole viitsinyt päivittää näyttöä osittain tämän takia, tuolla pyörii kaikki ja näyttää kuitenkin riittävän hyvältä.
     
  8. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kaikki näyttää samalta, mistään ei saa oikein mitään selvää = postimerkin kokoinen näyttö + YouTube? Doomin ulkokohtaukset näyttävät punaisen rusehtavilta, koska peli tapahtuu Marsissa.
    Pelatkaa Doomia niillä videotykeillänne/70" telkkareillanne + huippuäänentoistolla, dear uunot. Tämäkin peli huutaa maksikokoista AV-presentaatiota avukseen kovemmin kuin mikään elokuva konsanaan. Tällaisen mestariteoksen nauttiminen jostain toimisto-PC -monitorista = interaktiivisen AV-taideteoksen väärinkäyttö dual decker abusementilla; tästä ei nimittäin audiovisuaalinen viihde enää kovene. Jos pitäisi valita, katsoisin mielummin elokuvat lastenhuoneen nurkassa 28":sta/YouTubesta/vessassa puhelimesta. Ja antaisin niiden screeniajan Doomille.

    Pelinä tämä uusi Doom on loistava. Teknisesti hyvin optimoitu, taistelumekaniikka aivan huippu. Pelin actionin tempo on jopa FPS-peliksi todella nopea. Demonilauma korjaa hi-taal-la käyvät pölhökustavit yms. pohdiskelijat armotta. Kuten armeijan käyneet (DVD Plazalla arviolta n. 3%) isommat pojat saattavat muistaa: tuli & liike...
     
  9. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Toivon mukaan tuo kirjoittelusi on ironiaa, tuota jos harrastaa in real life voi tulla nenu kipeäksi, kaikki kun ei ironiaa ymmärrä.
    Toisaalta ihan hauska että on omaperäisiä kirjoitustyylejä kuten DVB-G ja Sinä, ellette sitten ole yksi ja sama hahmo eri persoonina :p
     
  10. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ööh.. ironia?? Mikä kohta, missä? Harrastan itse täsmälleen noin.

    Väännetään vielä pointti rautakangesta: pelikelpoinen PC ansaitsee ohjelmalähteenä huushollin parhaan AV:n yhteistyökumppanikseen. PC:n pitäminen huushollin parhaasta AV:stä erillään jossain omassa karsinassaan, häpeämässä bluescreenin väristä Windows 98 -nörttimenneisyyttään, on käyttäjänsä puhdasta asennevammaa/tietotaidon puutetta.
     
  11. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Viime viikon A-studiossa oli että Venäjä kouluttaa trollaajia, en siis lähde kanssasi kilpasille koska luulen että olet heidän leivissä.
    [​IMG]
     
  12. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    No mikä trollikohtaus nyt taas tuli?? Sanoin vain että tällaista huippupeliä olisi oman pelikokemuksen kannalta AIKA HEMMETIN edullista pelailla parhaan saatavilla olevan kuvan ja äänen kanssa. Tapoja toteuttaa se on kaksi (2) kpl:

    -PC muuttaa AV-setin luo

    -AV-setti muuttaa PC:n luo. Itse toteutin tämän vaihtoehdon.


    En väitttänyt että tämmöinen migraatio olisi pienissä tiloissa & parisuhteessa eläville, AV:nsa päin demonin peräluukkua ylikaavoittaneille henkilöille välttämättä mitenkään helppoa.

    P.S. Voihan tätä pelata konsolillakin. Pehmeä lasku pelaamisen maailmaan top-AV:lla...
     
    Viimeksi muokattu: 17.05.2016
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tämä juttu tulee aika outoon valoon, kun samaan aikaan hehkutat kuulokkeita parhaana mahdollisena äänentoistoratkaisuna kotiin (vai loppuiko se siihen kun ostit Genelec-setin kotiin?). Jos systeemit optimoidaan vain yhdelle henkilölle, kuten pelatessa yleensä tehdään, häviää kotiteatterisysteemi monessa suhteessa. Itsekin tuijotan 30" monitoria puolen metrin päästä. Olohuoneessa 92" valkokangas peittää näkökentästä pienemmän alueen. Lisäksi peliergonomian saa paremmaksi normaalilla työpöydällä kuin jossain sohvalla röhnöttäen.

    Niinjoo, ja lisäksi jos koneessa on vääntöä, tulee kunnon resoluutio paljon halvemmaksi tietokoneen ääressä kuin videotykin kanssa. 2560x1440-resoluution monitorit ovat jo yleisiä (eivätkä 4k-monitoritkaan maksa paljoa, tosin sitten alkaa tulla keskivertokoneen suorituskyky vastaan pelatessa), mutta yli FullHD:n menevät tykit maksavat vielä järjettömästi. Monitorissa myös kontrasti on parempi.
     
  14. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Paras äänentoistoratkaisuhan kuulokkeet onkin. Jos ei ole okt:ta aihiona ja ylimääräistä muutamaa kymppitonnia "heittää" äänentoiston perustamiseen. Miten se liittyy tähän aiheeseen... tietänet varmaan sinä itse paremmin.

    Niin... paras näyttö olisi tuon logiikan mukaan otsaan liimattu puhelimen näyttö. No tarvitseeko tuohonkin ulkopuolisen internetti-konsultin kertomaan miten ongelma ratkaistaan. No kerrotaan nyt tämän kerran: siirrä persettäsi lähemmäs sitä 92":sta. On kokonais-visuaalisena presentaatio-platformina aika tavalla (n. 1000%) toimisto-PC:n monitoria enemmän visuaalisen viestinvälityksen kapasiteettia. Ei ole 92":n vika jos edes sitä ei osaa käyttää oikein. :(

    No ei sinun nyt tarvitse pelata tietokoneellakaan 2560x1440/4k/8k -resoluutiolla vain siksi että sellaiset resoluutiot on olemassa, hyvä toope. Pelaa vaan 1920x1080:lla ja hyvä tulee.
    Pelien ohjaamisesta; PC:llä kannattaa pelata kasvatetussa AV-ympäristössä tietysti kuten konsolilla. Esim. minä pelaan Xboxin padilla.
     
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    John-117, kun olet peliä jo pelannut, niin tiedätkö tukeeko se suoraan 2.35:1 -kuvasuhdetta tavalla tai toisella?

    Osa peleistä, kuten uusin gta, tukee kuvasuhdetta suoraan ja osaan sen saa kikkailtua välillä paremmalla ja välillä huonommalla lopputuloksella.

    Ihan vaan, että KUN hankin pelin, niin saisin sen tuohon 150"-screenille kokonaan. Sitten vain räiskis ja poksis.

    Jatketaanpas juutuubiteemalla. Katselin juutuubista arvosteluvideoita (johan tämä menee jo hirveäksi) ja niiden perusteella jäi ihan positiivinen kuva.
     
  16. Mikkeli13

    Mikkeli13 Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.06.2008
    Viestejä:
    592
    Saadut tykkäykset:
    97
    http://www.wsgf.org/dr/doom-2016/en

    Tuolla juttua aiheesta, näyttäisi tukevan hyvin eri kuvasuhteita. Hyvä sivusto widescreen tai useampaa ruutua käyttäville pelaajille.
     
    nepa tykkää tästä.
  17. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Eihän noilla pädeillä kukaan täysjärkinen pelaa fps-pelejä jos on vaihtoehto, lasten pelit sitten erikseen.
     
  18. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
  19. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    On se jännä tuollainen sosiaalinen keskusketutapa jossa keskustelukumppania jatkuvasti haukutaan toopeksi ja lukijoita/kuulijoita aliarvioidaan. Kertoo ehkä enemmän puhujasta kuin kuulijoista. On se jännä. <kahvia nauttiva hymiö tähän>

    Itse peli taas herättää villejä muistoja wolfenstein 3d / doom / quake aikakaudelta. Ehdottomasti kokeiltava. Oculus Rift VR toteutus olisi kyllä nastaa tällaisessa pelissä. John Carmack, hoida homma. ;)
     
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Hmm... Katselin tuota videota ja eihän tuo kovin vaikealle näytä. Mitä en nyt ymmärrä tässä?
    Kun katsoo meikän tässä ketjussa tavaramerkiksi tulleesta juutuubista Doom-videoita, niin vihollisia on niissä huomattavasti enemmän kuin tuossa läpipeluuvideossa.

    edit: aivan sama mihin kohtaan tuossa videossa hyppää, niin on vain pari kolme vihollista ja useasti tuntuu vain tyhjää käytävää juoksevan.

    Ymmärrän kyllä, että kyseessä on oikeasti vaikea vaikeustaso, mutta miksi tuossa on noin vähän vihollisia? Ovatko ne sitten kovinkin vaikeita tai jotain...