Eihän sinulta edes kysytty niitä kuvankaappauksia. Ja mikä ylipäätään saa sinut ajattelemaan, etteikö muilla voisi olla asemia, vaikka sinulla ei olisikaan?
Jenkkiversioon vertaamatta tuossa kuvassa ei ainakaan Firefoxissa katseltuna näyttäisi olevan mitään ihmeempää vikaa.
Tässä on nyt varmaan osallani käynyt niin, että vertasin ym. elokuvaa edellisenä iltana katsomaani Hobbit elokuvaan, joka sijoittuukin ym. listauksessa 0-kategoriaan. Lisäksi on varmaan vaikuttanut se, että en ole ymmärtänyt, että kuvausvaiheessa on mahdollisesti käytetty taiteellisen efektin saamiseksi erikoistrikkejä ja lisäksi ehkä se, että suomi-versio on kuitenkin enemmin pakattu kui n jenkkiversio. Olisi mielenkiintoiosta katsoa jokin 5 kategoriaan kuuluva elokuva ja verrata sitä näihin. Mutta joka tapuksessa se asia on tullut selväksi, että BD-elokuvan kuvanlaatu ei välttämättä ole niin hyvä kuin järjestelmä sallisi.
Pari metriä leveää kuvaa tulee kolmen metrin päästä katseltua, mutta kuva alkoi mielestäni vasta hyvälle näyttääkin kun tietokoneen näytöltä pääsin katselemaan. Voi olla etten projektoria ole ihan samalla antaumuksella jaksanut kalibroida kuin pc:n näyttöä. Hieman jopa yllättävää kuinka 7Gt tiedostokokoero ei kuvakaappauksesta ole havaittavissa.
Olet varmaan myös huomannut, suurimman osan cd-levylle tallennettua musiikkia äänenlaatu ei ole niin hyvä, kuin cd sallisi? Lopeta se itsepintainen bd-laadusta jankuttaminen. Se on tallenneformaatti, joka mahdollistaa asioita, mutta ei takaa yhtään mitään.
siksi olenkin siirtynyt SACD:hen Lopetan kun olen päässyt selvyyteen. Tämä on minulle uusi ja mielen räjäyttävä havainto, jonka todensin vasta pari päivää sitten. Menee kyllä jokin aika asian sulatteluunn. Että koeta kestää. Meitä on moneksi.
Eipä se Super Audio CD:kään mikään tae ole, että soundit ovat hyvät. Toki todennäköisempää on, etteivät levy-yhtiöt raaski julkaista kompressoitua ja tappiin limitoitua paskaa marginaali-formaatissa.
Tiedetään Tiedetään. Se olikin tarkoittetu v. aiheesta huomauttaneelle. Pääosin kuuntelen vinyyliä. Ja älkää nyt sanoko, että se että musiikki on vinyylillä ei takaa mitään: END of discussion
CD:n osalta 2000-luku on ollut pääosin surullista aikaa. Levyt masteroidaan niin, että ne soi "liian lujaa", eli dynamiikka nykylevyissä on kateissa (ainakin liian monessa CD:ssä). Metallican death magnetic on ehkä kuuluisimpia esimerkkejä miten volat on laitettu jo niin kovalle, että soundit säröilevät. Tuo on yksi syy, minkä takia itse on tullut siirryttyä vinyyleihin entistä enemmän, kun se ei formaattina mahdollista soundien tukkoon laittamista (ainakaan niin pahasti). Mitä tuohon blu-ray-levyjen laatuu tulee, niin voihan rautalangasta vääntää vaikka tälläisen esimerkin: DVD-levyillekkin pystyy tallentamaan HD-kuvaa helposti, mutta ei tietenkään niin paljoa, koska formaatin kapasiteetti on huomattavasti pienempi. Ykkösistä ja nollistahan molemmissa formaateissa kyse.
Tämä selventää asiaa. Mutta se herättää myös lisäkysymyksiä. Mistä tiedän ostopäätöstä tehdessäni onko kuva HD-tasoa vai ei? Vinyyleissäkin "ryssittyjä". Yksi esimerkki ehkä ei paras. On Adelen (19 tai 21) vinyyli. En muista kumpi. Siinä on useilla raidoilla niin pahoja s-suhhduksia, että vaihdoin sen pari kertaa. Hifiharrastajien sivoilla joku oli tietävinään, että se on tehty CD:n pohjalta ja että se selittäisi nuo suhahdukset. Mutta siirretään tämä keskustelu eri sivuille. End of discussion
Paitsi että täysin järjetön pointti kun ei kuulu standardiin myytävissä normielokuvissa. Sekoitat vaan turhaan pyorahullun pään.
Ei ole olemassa mitään "HD-tasoa". On olemassa HD-resoluutio, 1920x1080, joka kertoo vain kuvapisteiden määrän, eikä yhtikäs mitään muuta.
Katsopa tämän keskustelun pääotsikko. "Yleistä keskustelua HD-tason julkaisuista." Taitaa olla jollain muullakin termit sekaisin eikä vain minulla.
Joo, Mikalla joskus 2006. Ja sulla 2016. Olkoon tämän alafoorumin alaotsikko mikä vaan, pteittisen väittämä pitää silti paikkansa. Se, että jotain on tallennettu BD:lle ei edelleenkään takaa yhtikäs mitään minkäänlaisten laadullisten määreiden osalta.
Noh, voihan sillä tasolla viitata edelleen pelkkään resoluution tasoon, eikä varsinaiseen kuvanlaatuun.
Mutta kukaan ei näytä osaavan vastata kysymykseen: Miten voi ostovaiheessa määritellä sen onko BD-elokuvan kuvan laatu hyvä vai huono?
Tutkimalla esim. erilaisia keskustelupalstoja tai muita verkkosivuja, joissa arvioidaan julkaisujen teknista laatua (esim. dvdbeaver.com).
Teknisistä ominaisuuksia saa aika hyvin selville bluray.com:in hakupalkin kautta. Eri julkaisujen välisiä kuvanlaatu eroja pääsee vertailemaan caps-a-holic:issa. Aika hyvää selontekoa levyjen ominasuuksista löytyy myös dvdcompare.net:issä. Hieman työlästähän tämä täydellisen julkaisun metsästäminen on, varsinkin jos huomioon pitää ottaa vielä tekstitykset ja aluekoodit.