Windows 8 - asennus ja kokemuksia

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana JS83, 28.10.2012.

  1. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    En kyllä missään vaiheessa asennusta ottanut tuota tiliä käyttöön. Eikä se nyt anna ollenkaan niitä päivityksiä, joita pitäisi olla saatavilla.

    No sitten tähän PowerDVD:hen. Siis mulla on setuppina genelecit ja subbari, ja nämä USB-DAC:lla RCA:lla yhdistetty kaiuttimiin, siis 2.0 systeemi periaatteessa. Mutta luinpahan vain, että PowerDVD ei LFE-kanavaa automaattisesti integroi systeemiin. Onko muilla kokemuksia?

    http://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/45058.page

    Tuommoisen ketjun löysin. Mutta onko mahdollisuutta jollain keinoin testata että pöriseekö vaiko ei subbari LFE:n ansiosta ilman rekisteriin sörkkimistä?
     
  2. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Tänään Windows Update ehdotteli tärkeätä päivitystä. Asentelin sen sisään. Se ei tehnyt mitään, mutta kun tutkailin että mikähän päivitys se olikaan niin liittyi Win 10:n tyrkytykseen (KB3035583). Kokeilin poistaa sen ja kas kummaa. Hävisi koko win10-logo tuolta taskbarista! Ne joita tuo haittaa, eikä halua päivittää niin suosittelen tuon yllä mainitun päivityksen poistamaan!
     
  3. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tänään Windows 8.1 käyttäjien iloksi ilmaantunut uudempaa käyttöjärjestelmää tuputtava päivitys on nimeltään KB3112336. Päivitys sisältää kuvauksen perusteella jotain monitorointityökaluja jotka toisin sanoen mahdollisesti "soittelevat kotiin" jos siltä tuntuu. Edellinen PC-koneeni oli myöskin ilmeisesti ladannut gigatavutolkulla uutta windowsia piilohakemistoon C-aseman juuressa, totta kai pyytämättä tai edes mitään ilmoittamatta.

    Microsoftin meininki alkaa kyllä vähitellen ottamaan päähän. Parin päivän käytön perusteella tämä Windows 8 vaikuttaisi olevan ainakin käytettävyyden osalta varsin surkea esitys. Koko ruudun peittäviä näyttöjä ja perinteisiä ikkunoita yhdistelevä käyttöliittymä on sekava ja kömpelö. Tarvittavat asetukset on ripoteltu välillä banaalin näköisten "modernien" sivujen sisään ja välillä sitten taas ei. Joitain asetuksia ei tunnu löytyvän mistään (esim ikkunoiden otsikoissa käytettävän tekstin väri). 90-luvulta asti on tullut käytettyä aina Windowsia kun on ollut mahdollisuus valita, nykyään en ole preferenssistä enää aivan varma.
     
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    On pakko kysyä, että miksi Win8-käyttäjät eivät vaihda kymppiin?
    Ei, että sekään täydellinen olisi, mutta jos vaihtoehtona on kasi, niin... :)
     
  5. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Jep, eiköhän tuo 8 ole toivottavasti täysin kuopattu. Onneksi ei tuota tarvinnut pitkään katsella.
     
  6. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Kyllä Kasi Kympin hakkaa. Kymppi menköön kokeilumielessä läppärissä. Nytkin kyrsii, kun 10:ssä lentotila huutaa sinisenä ja netti silti toimii (vaikka sen lentotilan ei pitäisi olla päällä kun sen on asetuksista laittanut pois päältä, niin alapalkin asetusmittari näyttää sen sinisenä, joskus se ei ole sinisenä ja joskus on HUHHUH). Ei näin! Eikä todellakaan niin, että kun laitteen sammuttaa niin sehän ei aina sammu.
     
  7. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kasi mulla ei oon kaatunut kertaakaan. Kymppi on tarjonnut Sinikkaa jo pari kertaa tässä syksyn aikana. Viimeisin kaatuminen tapahtui oliko nyt toissa päivänä. En nyt silti ole siirtymässä takaisin kasiin. Ongelma tuntuu vielä olevan toi automaattinen päivitys. Ei vissiin oikein kaikki alustat tykkää kaikista noista päivityksistä.
     
  8. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Omalla kohdallani kymppiin siirtymistä jarruttaa luottamuksen puute. Windows 10 ei kuulemma ole enää tietokoneen käyttöjärjestelmä vaan "palvelu". Harva asia tässä maailmassa on oikeasti ilmaista, enkä usko, että uusi ilmais-Windows on mikään poikkeus. Kuten Facebookin esimerkki osoittaa, tuputtamalla käyttäjille mainoksia ja myymällä kaikki irti lähtevä yksityinen tieto eniten tarjoavalle voi tehdä tuottoisaa bisnestä. En pidä tästä toimintamallista joten en ole myöskään asentamassa uusinta Windowsia ihan pian ellei ole pakko.
     
  9. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    ^ Tuo on kyllä totta. Osa ominaisuuksista on jo maksun takana. Siihen tämä tulee tosiaan siirtymään. Itse käytän Office 365:sta työhommiin. Senkin voisi korvata Google Appsillä. Siihen olen varmaan siirtymässä muutenkin, kunhan tuossa kesällä 365 tilaus loppuu.
     
  10. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Levyjen korruptoituminen ehkä poistuu minulta nyt kun disabloin 8.1-koneestani "Hybrid Shutdown"-moodin.

    Win 8/10-sarjan koneita koskee tämä levykorruptiovaara, koska juuri näissä käyttiksissä virtojen katkaisu ja ylösbuutti ei ole aito rehellinen kylmäbuuttaus, vaikka ihminen kuvittelee sen olevan. Vanhemmissa käyttiksissä (XP/Vista/7) virtojen sammuttaminen on rehellisen aito tapahtuma eikä synny korruptiovaaraa.

    Korruptiovaara koskee SSD-asemia kuten kiintolevyjäkin.

    Nimittäin: vakiona 8.1 sammuttaa itsensä puolihibernaatioon eli tallentaa Kernelin levylle, josta se luetaan takaisin muistiin seuraavalla ylösbuutilla. Pimahtanut kone nousee ylös yhtä pimahtaneena. Kylmäbuutti ei siis pesekään puhtaaksi tilapäisiä muistihäiriöitä tai muita käytösbugeja, kuten pesee vanhemmissa Winneissä. Mutta tämä pikkusekoilujen hengissäpito buutista toiseen ei ole kaikista vaarallisin asia, vaan se, että:

    Mikäli virtojen pois ollessa koneen levyasemille on tehty yhtikäs mitään muutoksia (toisessa koneessa operoiden siirrelty levyn fileitä, tai on buutattu koneessa sijaitseviin toisiin käyttiksiin multibuutista) niin 8.1-ylösbuutin jälkeen koneessa nyt näkyville levyille tehdyt muutokset tuhoutuvat, koska 8.1 nousee pystyyn "siihen maailmaan" jonka se näki mennessään sammuksiin. Käyttis ei huomaa, että levylle on ilmestynyt uutta tavaraa tai sieltä on poistunut jotain. Korruptio on varma.

    Epäselvää minulle on vielä se, onko data jotenkin pilaantunut myöskin "pois turvaan viedyssä levyssä". Silloin kun levy poistetaan 8.1-koneesta Hybrid Shutdownin jälkeen. Jos käyttis ei sulje levyn avonaisia fileitä ennen sammumistaan, avonaiset fileet ovat vaarassa tuhoutua, vaikka levy muuhun koneeseen liitettäisiinkin.



    Minä siirrän SATA-liitäntäisten SSD-asemien sekä kiintolevyjen avulla isoja filemassoja koneesta toiseen, ja ihmettelin miksi useita gigatavuluokan videofileitä on kadonnut mystisesti jonnekin. Olen nyt oletettavasti paikantanut syyllisen sylttytehtaan 8.1-koneeseeni, joka siis ei kykene sammumaan todelliseen OFF-tilaan normaalikäytössä. Ellei ihminen modaile käyttiksen toimintaa (yksi rasti pitää poistaa).

    Toistaiseksi teen filemassojen siirrot Win7-koneissa, koska en luota Win8/10-sarjalaisiin. Tusinoittain menetettyjä elokuvia on "todisteena luottamuksesta" ja kestää vuoden-pari palauttaa luottamus. Odottelen mitä muuta karmeaa muut ihmiset löytävät näistä moderneista käyttiksistä, ja ellei vuoteen-kahteen tule ikäviä yllätyksiä, sitten ehkä palaan takaisin uusiin Winneihin. Filemassojen käsittelyn suhteen siis. Käytän 8.1-konetta kyllä muuhun kokeiluun, mutta videofileitä en uskalla enää viedä pilaantumaan 8.1-koneeseen.

    Siis onhan 8/10-sarjan kone fileturvallinen silloin, kun ei ikinä vaihtele kiintolevyjä/SSD-asemia koneen ollessa virrat poissa. Mutta minulla levyjen vaihtelu on nimenomaan jokapäiväistä puuhaa. Harvemmin buuttaan ylös niin, että en olisi vaihtanut koneen levyjä. Satoja levyjä omistan, eikä niitä saa samanaikaisesti kiinni mihinkään, joten on pakko vaihdella levyjä koneisiin kuin pelikortteja käteen; joka päivä otetaan uusi käsi hiplattavaksi.



    Netistä löytyy pilvin pimein ohjeita miten 8.1 saadaan halutulla tavalla sammumaan tai lepäämään, en ala luennoida keinoista tässä. Ken haluaa korruptoitumattomia levyjä, opetelkoon asian vaatimat menetelmät. Yksi päivä aikaa siihen kuluu kun netissä kuukkeloiden opiskelee "Hybrid Shutdown"-ilmiön ja sen aiheuttamat vaarat eri tilanteissa.

    Minä olen ensihätään disabloinut "Hybrid Shutdown"-moodin pois ja sen lisäksi tein työpöydälle idioottivarmat pikakuvakkeet (ja tarvittaessa batit) kaikkiin mahdollisiin sammutusmoodeihin, mitä koneeni ylipäänsä ymmärtää.

    Voin siis halutun pikakuvakkeen tuplaklikkauksella saada 8.1-koneeni tekemään minkä tahansa näistä asioista ja kone tosiaan suorittaa nimenomaan sen operaation, eikä sitä sun tätä sattumanvaraista:
    1. Restart
    2. Sleep
    3. Hibernate
    4. Hybrid Shutdown
    5. Total Fucking Absolutely True Power Off Without Any Data Corruption Risk Perkele
    Luonnollisesti tuo viides on ainoa sallittu tapa sammuttaa kone siinä tilanteessa, että ollaan pian aikeissa vaihtaa koneeseen muita levyjä. Jos siis haluaa, että levyn tiedot pysyvät hengissä.

    Kaduntallaajien kone ikävästi tekee joko Sleepin tai Hibernaation, sattumanvaraisesti jomman kumman, riippuen käyttiksen/biosin asetuksista. Molempia ei saa komennettua helpolla tavalla. Mutta kun tarpeeksi kikkailee ja nysvää koneensa kimpussa, niin pääsee tuohon mitä juuri kuvasin, eli kaikki 5 erilaista poistumistapaa on vapaasti valittavana.

    Minulla ei myöskään ole aikaa sammuttaa konetta valikoista (kuten 8.1-vakiokäyttiksessä asia pitää tehdä), etenkin kun pitää mennä erilaisiin valikoihin, lukea tekstirivejä, siirtää kursoria ja painaa milloin Shiftiä ja milloin ei. Liian vaikea muistaa ulkoa käyttiksen oikkuiluja, etenkin kun käyttispäivitysten jälkeen ne Shiftit sun muut muuttavat logiikkaansa ja kaikki opettelu on aloitettava alusta.

    Eikä minulla ole myöskään aikaa kuormittaa kahta kättä (tai akrobaattisesti yhtä kättä) ja näppäimistöä, tyyliin:

    Power OFF:
    WinKey+X U U

    SLEEP:
    WinKey+X U S

    Restart:
    WinKey+X U R

    ja nimenomaan siksi, koska kaikkia viittä erilaista poistumistapaa ei ole tarjolla näppiskomentoina.

    Etupaneelin Virtanapin Tehtävä on minulla säädetty samaksi kuin se viides eli turvallisin vaihtoehtoni. Virtanappia suostun kyllä käyttämään, mutta silti kätevintä on aloittaa käyttiksestä poistuminen yksikätisesti hiirellä pikakuvakkeen käynnistämisellä, ei tarvitse erikseen kävellä etupaneelin luokse virtanappulaa hapuilemaan.

    Tarkoituksella en ole alapalkkiin pannut näitä sammutusmoodeja, koska yksöisklikkaus epähuomiossa väärään paikkaan voisi sammuttaa koneen vahingossa. Sen verran kiireellä yksöisklikkailen sinne tänne kun pompin ikkunasta toiseen, että olisin vaaraksi koneelle jos hiiri lipsahtaa liian alas. Tuplaklikkaus on minulle paras kompromissitapa sammuttaa kone, se vie alle sekunnin ihmisen työtä. Kertaakaan en ole vahingossa sammuttanut konetta, vaikka työpöydälläni on aina ollut mainitsemani pikakuvakkeet jokaisessa oleellisessa koneessa.

    .
     
  11. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Olen aina asennuksessa ottanut heti pois tuon nopean käynnistyksen täpän. Se on pitänyt jo siksikin ottaa pois, kun muuten NumLock ei ole startessa automattisesti päällä. Tuohon nyt piti jotain rekisteristäkin muuttaa lisäksi. Tarviiko muuta tehdä oikein sammuttaakseen?

    Ja on tullut vaihdettua kovoakin joskus, mutta en ole huomannut mitään fileiden häviämistä. Mutta siis. Olen kyllä siinä luulossa ollut, että sammuttamalla kone se myös sammuu oikeasti, itseasiassa en 'koskaan' edes nukkumaan konetta laita. Vaan joka päivä uusi käynnistys.
     
  12. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kysymys ei ole korruptiosta, vaan kirjoitussuojauksesta: 8/8.1 (ja varmaan 10 myös) kirjoitussuojaa majapaikkansa. Kiintolevylle, jolla 8/8.1/10 on asennettu, voi kirjoittaa vain kys. käyttisasennus itse. Levyn irrottaminen ja datojen siirtäminen toisessa koneessa sille ei siis onnistu, jos kovo sisältää elävän Windows 8/8.1 (tai 10) -asennuksen.
     
  13. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Hetkonen, siis käyttis on omalla levyllään ja varastot eri niin ongelmaa ei edes ole?

    Tuossa vähän aikaa sitten kun vaihdoin läppäriin SSD:n ja kytkin läppärin vanhan kovalevyn pöytäkoneeseen niin en millään onnistunut Windowsin avulla poistamaan osioita, kun halusin kovan tyhjäksi. Piti asentaa erillinen ohjelma ja vasta sillä sai tapeltua kovalevyn tyhjäksi ja siis yhdeksi osioksi. Liittyykö tuo jotenkin tuohon?
     
  14. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Luultavasti kyllä.
     
  15. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tällainen tilanne minullakin on, eli käyttiksellä on ikioma SSD:nsä ja isot datamassat asutetaan muilla levyillä (PCIe-SSD sekä HDD).

    Rautalangasta kertaan kuvitteellisen perustilanteen elämästäni, joka ainakin minulta loksautti montun auki moneen kertaan, koska tämä asia toistuu joka kerta, kokeilkaa vaikka itse jos uskallatte. Jokainen voi omalla aivollaan yrittää ymmärtää onko tässä mitään vaarallista:

    • 8.1-koneeni 2000 GB kokoisella varastokiintolevyllä on 1000 GB vapaata tilaa. Sammutan koneen Hybridi-vale-OFF-moodiin.
    • Koneen sammuttua otan kyseisen 2000 GB levyn irti ja Win7-koneessa operoiden siirrän levylle 999 GB läjän videoita. Win7 sanoo levyllä olevan vapaata tilaa 1 GB. Tämä on normaalia ja näin kuuluukin asioiden olla. Levyllä on nyt yhteensä 1999 GB verran videoita.
    • Panen levyn takaisin 8.1-koneeseen, buuttaan sen ylös ja 8.1 väittää, että levyllä on edelleen 1000 GB vapaata tilaa EIKÄ NIITÄ UUSIA VIDEOITA SIELLÄ NÄY, vaikka vartti sitten levyn lähes täytin videoilla.
    Mikään filemanagerin Refreshaus tai muu kikka ei auta, ei auta edes Scan Hardware Changes tai mitä niitä konsteja nyt onkaan. 8.1 ei kertakaikkisesti näe levyllä olevia tuoreita fileitä, vaan kohtelee levyä puolityhjänä, eli 999 GB verran uusia videoita tuhoutuu jos ihminen ei tässä vaiheessa huomaa käyttiksen toilailuja ja välittömästi sammuta konetta ja ota levyä irti koneesta.

    Jos käyttiksen antaa tehdä yhtikäs mitään asioita kyseiselle levylle, data on tuhoutunut. Ei saa antaa edes defragata levyä (joka tapahtuu automaattisesti, ellei sitä ole erikseen kielletty ihmisen toimesta rasteja muuttamalla), koska defraggeri kuvittelee levyllä olevan 1000 GB vapaata tilaa, jota se käyttää fileiden lajitteluun ja siellä "piilossa olleet" 999 GB videot on menetetty silmänräpäyksessä.



    Ainoa keino millä aiemmin (siis ennen Total Fucking Absolute Shutdownin oppimista) olen saanut 8.1-käyttiksen ylipäänsä tajuamaan levyn sisällön oikein, on tämä:

    - Biosista disabloidaan SATA-liitäntöjä pois, jolloin buutin tai viimeistään kahden buutin jälkeen 8.1 tajuaa, että levy tai levyt ovat kadonneet sen silmistä. Käyttis pakotetaan unohtamaan "menneisyys" eli kadonneiden levyjen sisältöluettelo.
    - Seuraavaksi biosissa aktivoidaan halutut SATA-liitännät ja emolevyyn liitetään haluttu määrä kiintolevyjä, jolloin käyttis yhden tai viimeistään kahden buutin jälkeen pakostakin reagoi ilmestyviin levyihin, ja tällä kerralla levyn sisältö nähdään oikealla tavalla, koska käyttis lukee levyjen olemuksen muistiinsa.



    Hemmetin monimutkaista kikkailua on tämä uusien vaarallisten käyttiksien aiheuttamien korruptiovaarojen minimointi. Ei ihmisen kuuluisi joutua tällaisia asioita miettimään suojellakseen fileidensä terveyttä. Eikä enää tarvitsekaan miettiä, kunhan disabloi sen valesammutusmoodin ja alkaa sammuttaa konettaan perinteisellä tavalla.



    NOPEUSHYÖTYÄ valesammutusmoodista EI OLE. Ainakaan minun koneellani, joka buuttaa hitaahkolta 64 GB Samsung 830 SSD:ltä. 27 sekuntia työpöydän esiin saaminen kestää riippumatta mistä sammutusmoodista ylös noustaan. 55 sekunnissa on täysi käyttövalmius eli kaikki automaattistarttaavaksi määräämäni ohjelmat on saatu pyörimään. Alle 3 sekunnissa Sleep-moodista nousee koneeni ylös. Tai jotain tuollaista, en muista ulkoa, mutta kun muinoin testasin noita moodeja niin lähes samat ajat sain aikaiseksi. Siispä sammutan koneen totaalisesti, se on turvallisinta.

    Oletettavasti kiintolevyltä buuttaavissa koneissa saa nopeushyötyä hybridisammutuksesta, koska hitaalta levyltä luetaan "vain yksi filepötkö" suoraan muistiin, eikä levyn lukupään tarvitse pomppia kymmeniä tuhansia kertoja pitkin levyä, kuten täytyy aidossa buutissa pomppia kun käyttis lataa jokaisen fileen yksi kerrallaan sieltä täältä.

    .
     
  16. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Tos jouluna tuli värkkäiltyä yhden win8-koneen kanssa. Siinä oli Windows Updatessa jo hyväksymistä vaille oleva Win10-päivitys alkamassa. Ja koska sitä ei haluttu asentaa niin ajattelinpa, että kaivan Update-historian esiin ja poistan sieltä KB3035583-paketin, joka siis on päivitys, joka tuon 10-tuputuksen aiheuttaa. Poistinpa sen ja piilotin, ettei enää sitä ehdottelisi. Uudelleen käynnistystä vaati. Käynnistys ja hiiri/näppäimistö -> täysin mykkiä. Windowsissa ei mitään toivoakaan tehdä yhtään mitään.

    Biosissa pystyi kyllä kikkailemaan ja Lenovon ohjekirjaa pläräämällä onnistui löytämään jonkun F?-komennon, jolla sai palautettua koneen tehdasasetuksille.

    Siis tuon saman proseduurin tein tismalleen omalle uudelle koneelle ja 10-päivitystä ei ole enää missään muodossa tullut vastaan. Ja kaikki siis sujui ongelmitta. Mutta siis varoituksen sana, jos olette tuota tekemässä.
     
  17. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minulla 8.1 Pro ollut virtuaalikoneessa porisemassa jo muutaman vuoden, mutta ei tästä operatiivisen luottokäyttiksen roolin ottajaa kyllä tule.
    Kasin peruskäyttäytyminen ei vain kertakaikkiaan ole luotettavuudessa Seiskan tasolla (secure bootista / "parannetusta" päivityssysteemin toiminnasta / jostain muusta johtuen). Seiska-virtuaalikoneitani en ole saanut milloinkaan täydelliseen deadlockiin, tämän lukuisia kertoja. Erikoistilanteissa toimiminen Kasin kanssa yleensäkin on yhtä helvettiä. Erikoistilanne = jokin muu tilanne, kuin normaali perusbootti sammuksista käyttiksen puolelle.
     
  18. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Töttöröö. Olen tässä tuumaillut josko ottaisi kasista varmuuskopion varastolevylle talteen. Miten tuon onnistuu tehdä? Kingstonin SSD:llä (v300-sarja) on siis käyttis nyt. Ja koska tuon Kingstonin laadun tuntien saattaa kakka osua tuulettimeen ja uusi levy olisi hankittava ja kokonaan uudestaan winin asennus ei nappaisi.
     
  19. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kyseessä on imagen ottaminen ja kannattaa ehdottomasti ottaa. Vähentää administraattorin henkilökohtaisia vitutustiloja (jopa itsemurha-ajatuksia :D) n. 100%. Softia on paljon, minä olen käytellyt Acronisia.

    http://www.acronis.com/en-eu/personal/computer-backup/

    Leading ideologiana image-softan boottimedialta (tikulta tai kiekolta) bootataan kone imagenotto-softan puolelle, ja sieltä sitten otetaan koko systeemikovosta (8.1:ssa systeemiosio + 350 MB:n piilo-osio) image JOLLEKIN TOISELLE KOVOLLE talteen. Acronis-imaget esim. ovat ulkoasultaan .tib -päätteisiä kookkaita tiedostoja.

    Palautustilanteessa (asioitten mentyä ns. etelään) sitten sama menetelmä, mutta toiseen suuntaan: se aikaisemmin otettu imagetiedosto pudotetaan siltä toiselta kovolta systeemikovolle takaisin. Systeemin tila palautuu siihen tilaan kuin se oli imagenoton aikana. Image on syytä pitää koneen tilanteen suhteen ajan tasalla l. ottaa uudelleen aika ajoin, niin ei päädy palautustilanteessa ihan systeeminsä esihistoriaan... :)
     
  20. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Voi itku, eikö tuohon tosiaan löydy mitään ilmaista konstia.

    Porhana ja nyt kasin updateen ilmestynyt 13 valinnaista päivitystä. Eikähän noita uskalla asentaa, kun nyt on päässyt kokonaan eroon Win10:iä ehdottavista shiteistä. Enkä sitä takaisin missään nimessä halua.