CI+ -salaus ja korttilinkitys - mitä se tarkoittaa?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Cirrus, 30.09.2009.

  1. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Hyviä uutisia tällä saralla, olen kysellyt Tele-Tukulta uusia Neotion CI+ Conax Dual Descrambling moduuleita, kuulemma tulee heille saataville aikaisintaan helmikuussa.
    Eli nämä Dual Descrambling Conax CI+ moduulit hanskaa kahden kanavan purun samaan aikaan ja poistuu vihdoin tuo ikävin vanhojen CI+ moduulien rajoite.
    Kiinnostusta ei kuulemma Tele-Tukun mukaan ole ollut näille Dual Descrambling CI+ moduuleille, no ei kait kun harva edes tietää että sellaisiakin on markkinoilla.
    Luulisi että markkinoita on varsinkin kun monet uudet televisot sisältää myös tuplavirittimen, ikäväähän se on katsoa samaa lähetystä mitä tallentaa (sama myös CI+ digiboxien kohdalla).
     
    mikita, koose ja LOP tykkäävät tästä.
  2. STim

    STim Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2010
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä en oo ihan kartalla välttämättä. Mutta mainitset että pitää katsoa samaa kanavaa kuin tallentaa. Ainakin Topfieldin 6200HD boxilla pystyy tallentamaan 4 maksullista hd-kanavaa samanaikaisesti ja katsomaan viidettä. Ja siinä on sisällä alkuperäinen CI+ moduli. Onko televisioissa näin että edes kahden virittimen laitteessa et pysty katsomaan toiselta nipulta maksukanavaa tallennuksen aikana?
     
  3. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Pystyy, mikäli maksukanavilla vaadittava CI+-moduli tukee kahden salatun kanavan purkua, mikä ei ole automaatio töllöissä.
    Tulossa on, tunnen sen!

    T: Vesku
     
  4. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pitääköhän näille saada vielä se hd-ready hyväksyntä, jotta ne saa paritettu kortille?
     
  5. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Joo pitää, mutta sen hoitaa tietenkin Tele-Tukku (joka on Neotion virallinen maahantuoja).

    Stim, boxissasi on paritettettava conax sisäänrakennettuna, toppyssäsi ei siis ole erillistä CI+ moduulia josta nyt on kyse.

    Eli nämä uudet Neotionin CI+ Conax moduulit on ensimmäisiä moduuleita jotka pystyy purkamaan enemmän kuin yhtä kanavaa kerrallaan.
     
  6. STim

    STim Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2010
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ei ole tätä tarkoittamaani laitetta, eli 6200HD mallia. Yhdellä tutulla on ja siinä on nimenomaan CI+ moduli paikka, ei sisäistä conax lukijaa.
    Tämän takia ihmettelin viestiäsi, koska mainitsemaasi rajoitusta ei ole. Veikkaisin myös että kahden virittimen televisiolla voidaan tallentaa maksukanavaa ja katsoa toiselta nipulta toista. Tästä en ole varma kun ei ole omaa kokemusta.
    Mulla on itsellä CRC-1400 jossa on tämä mainitsemasi sisäinen lukija.
     
  7. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ilmeisesti toppy purkaa salauksen heti tallennuksen jälkeen kun on mahdollista, nuo salausavaimet kun vanhenevat nopsaan.
    Tosin käsittääkseni niinhän ei saisi tehdä.. ;)
    En usko että TF6200 HD:n mukana tulee professional cam CI+ moduulia jotka mahdollistavatkin sitten 2-7 kanavan purun samanaikaisesti, ne kun maksavat enemmän kuin ko toppy (ja ovat tarkoitettu operaattoreille).
     
  8. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Väärin veikkasit, mikäli molemmat kanavat on eri nipuissa ja maksukanavia, niin kortinlukijamodulin (töllöissänän on vain paikka näille, ei varsinaista lukijaa) rajoituksista johtuen, ollaan käytännössä yhden virittimen tilanteessa.
    Digibokseissa asia on eri koska niissä on sisäänrakennettuja lukijoita, joissa ei tällaista rajoitusta ole.

    T: Vesku
     
  9. STim

    STim Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2010
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Entäs jos digiboxissa ei ole sisäänrakennettua lukijaa, kuten tässä mainitsemassani TF6200HD -mallissa.. Sitä ainakin olen yrittänyt kertoa kokoajan. hhelminen sen ymmärsikin ilmeisesti, Vesku ei viitsinyt ymmärtää/lukea.
    Topfieldin mukana tulee tämä CI+ moduli -> http://www.topfield.fi/epages/FinTop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FinTop/Products/HD+ .
    Edelleenkin se asia ja kysymys kuului, miksi ei onnistu tv:ssä, jos onnistuu digiboxissa? Kyseessä oli siis maksullisen kanavan tallennus ja toisen maksullisen kanavan katsominen eri kanavanipusta samanaikaisesti.
     
  10. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Taitaa olla tuo topfield joka osaa purkaa paritetun Conax salauksen jälkikäteen, en itse ole kuullut/ lukenut muiden CI+ laitteiden näin tekevän.
    Valmistajat ilmeisesti menevät siitä mistä aita on matalin, ei viitsitä tehdä softaa jälkipurkua varten.
    Esim vanhassa Maximum digiboxissa oli erikseen määritetlävissä conax salauksen purku jälkikäteen.
    Ongelma juontaa juurikin tuosta CI+ moduuleiden kyvyttömyydestä purkaa useampaa salausta samaan aikaan.
     
  11. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Käsittääkseni, esim. minun Topfield 2401 CI+ toimii seuraavasti. Koska CI+ moduuli purkaa vain yhden kanavan salausta kerrallaan, niin se tv-katselun aikana purkaa vain sitä livenä katsottavaa kanavaa, joka siis näkyy telkkarista :). Kaikki muut yhtä aikaa tallennuksessa olevat maksulliset kanavat kopioituvat purkamattomina, eli salattuina kovalevylle.

    Sitten taas jos katselee samaan aikaan sitä kanavaa mitä myös tallentaa, niin silloin se menee salauspurettuna kovalevylle. Luonnollisesti myös silloin, jos boksi tallentaa itsekseen vain yhtä kanavaa. Jos taas boksi tallentaa itsekseen useaa salattua kanavaa yhtä aikaa, niin minulla on nyt äkkiseltään sellainen mielikuva, että taitavat kaikki mennä salauksesta purkamattomina, eli salattuina kovalevylle. Tästä en ole varma, koska loogistahan olisi, että se kuitenkin yhden kanavan tallennuksen noista samalla purkaisi.

    Lisäksi Topparissa on, kuten hhelminen mainitsi, sellainen lisäominaisuus, että se automaattisesti osaa itsekseen purkaa salauksia, kun boksilla ei katsota tai muita tallennuksia ei ole menossa. Käytännössähän boksi vain kopio tallenteen salauksen purun kautta.

    Eli tarkkaan ottaen se ei ole kiinni tuosta automaattisesta salauksen purusta, vaan siitä, että Topparin ohjelmisto vain antaa tallentaa kanavat salattuinakin kovalevylle, eli käytännössä Topparilla pystyy tallentamaan neljää salattua kanavaa kahdesta nipusta yhtä aikaa ja katsoa viidettä. Jotenkin näin toimi ja toiminee vieläkin myös vanhat SD-topparit, koska salattuja tallenteita niissäkin ilmestyi aina välillä kovalevylle. Sitä en tiedä, miksi vanha toppari ei osannut lennosta purkaa kaikkia tallenteita, vaikka niissä oli sisäinen lukija ja CI+ rajoitetta niissä ei ollut.

    Sitten itse kysymykseen.

    Minullakaan ei ole tästä kokemusta, mutta oletan sen menevän jotenkin näin. Samanaikainen katsominen ja tallentaminen varmaankin onnistuu jos molemmat kanavat ovat salaamattomia kanavia. Muutenhan tuosta kahden virittimen laitteesta ei olisi mitään hyötyä. Tämänkin luulisi onnistuvan, jos toinen kanava on salaamaton ja toinen salattu. Mutta sitten jos molemmat tallennettavat kanavat tai tallennettava ja samaan aikaan katsottava kanava ovat salattuja, niin silloin se riippunee vain siitä osaako / antaako laite tallentaa kanavaa salattuna kovalevylle. Sitten tässä on vielä lisäksi nuo kanavanippurajoitukset ja se, että vaikka laite purkaa operaattorin salauksen, niin se tekee laitteen oman salauksen tallenteeseen. Toivon mukaan tämä sekava viesti ei vain sekoittanut lisää :)
     
    STim tykkää tästä.
  12. mikita

    mikita Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    12
    Onkohan tästä kuulunut mitään uutta? Hintoja, saatavuutta tms.
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Luin jostain, että MTV3 HD:n ja Nelonen HD:n näkyminen eivät vaadi korttilinkitystä. Onko joku kokeillut, että jos on linkitetty kortti ja siirtää kortin eri digiboksiin, niin näkyvätkö nämä kanavat? Olisi vähän akuutti tilanne, kun kaverilla ei ole korttia, ja pitäisi katsella huomenna MTV3 HD:ta, mutta ei ole aikaa etukäteen testailla.
     
  14. Jiggy

    Jiggy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimii, jos kaverisi boxi on tarpeeksi vanha eli CI+ ei saa olla. Paritettu kortti toimii vain paritetun laitteen kanssa, mutta paritettu kortti toimii paritusta tukemattoman laitteen kanssa kuten normaali CI-kortti.

    Jos korttisi on paritettu erillisen CONAX CAM:n kanssa, ja kaverisi boksissa on CI+ CAM-paikka, niin korttisi toimii oman CAM-modulisi kanssa kaverin laitteessa.
     
  15. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Tässä nyt täytyy muistaa koko kysymyksen juuri. Käsittääkseni vemkki haluaa tietää, onko linkitys purettu näistä kanavista. Ainakin jokunen päivä sitten Sonera vielä vaati linkityksen kyseisille kanaville, kun testasin. Ellei kohdelaite sijaitse DNA-verkossa, en äkkiseltään usko, että ilman linkitystä tukevaa kalustoa selvitään näiden kahden kanavan näyttämisestä.
     
  16. spacman

    spacman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2004
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Riippuu tosiaan verkosta jota katsellaan. TTV:llä Nelonen HD näkyy ilman korttiakin, mutta MTV3 HD vaatii paritetun kortin.
     
  17. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tässä tuli meidän seudulla varmaan monille verenpainetta nostattava ilmoitus, paikallisen kaapelioperaattorin verkkojakelija vaihtuu (ja myös conax kortit) ja sen myötä salatut tallenteet menevät ilmoituksen mukaan katselukolvottomiksi...
    No ei koske minua kun salaukset on purettu.. :D
    Yksinkertaisesti sanottuna ei meidän perheeseen tule ikinä hyväksyttyjä Antenna/Cabel Ready HD laitteita näiden teostomafian rampautuksen takia..
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2016
    Tappari, protesti ja LOP tykkäävät tästä.
  18. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Tulipahan tarkastettua, mikä on Canal Digitalilla CI+ -salattua nykyään. Viasatin kanavista taisi avautua vain Viasat Urheilu HD. Eli muut Viasatin urheilukanavat ja C More Golf HD on CI+:n takana. Kaikki muu kuitenkin tuntuu edelleen näkyvän ilman linkitystä. Korjata saa jos väärässä, mutta siltä se nyt vaikuttaa ainakin omalla kortilla tällä hetkellä.
     
  19. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
    Joo, ainoastaan C More Golf HD on linkitetty.
     
  20. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aika mielenkiintoista, että vanhemmilla on toisessa telkkarissa normi Conax-moduuli (ei ci+) ja plustv-aikainen kortti antenniverkossa. Avaa hyvin tilatut kanavat sekä MTV3HD-kanavan ilman mitään ongelmia.