Star Wars: The Force Awakens (2015) (J.J. Abrams / Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 29.04.2014.

  1. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
  2. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Juu. Tuo oli hauska. Ja hauska oli myös vitsi joka seurasi sitä: "Guards!" :D
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Joo, toi sai salissa suurimmat naurut :D
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Onhan se imartelevaa, kun näin paljon kommenttiani odotetaan. :cool:

    Lippu on nyt ostettu huomiseksi. Kohta tulee siis "itkuani", tosin en minä itke vaikka Star Wars VII olisi maailman huonoin leffa. Ne kuusi ensimmäistä ovat silti kuusi maailman parasta leffaa eli mitään ei olla menetetty (uudet Star Warssit ovat minulle pelkkää extraa PT:n jatkoksi).

    Olisin käynyt katsomassa jo tänään, jos olisin saanut vapaapäivän. Toisin kävi. Viime päiviin asti olen ollut yllättävän vähän kiinnostunut tästä leffasta, mutta kyllähän se on tässä viime päivien mediamyllytyksessä alkanut kiinnostamaan. Kaukana ollaan kuitenkin niistä täpinöistä, kun Lucas oli puikoissa. Tavallaan rennompaa.
     
  5. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Kovaa vauhtia juoni etenee ja maisema vaihtuu. Visuaalisesti erittäin hieno ja vanhojen leffojen hengen voi aistia. Olisin mielelläni antanut rauhallisemmalla tahdille sijaa. Tuli vähän mieleen vanhat batman tv-sarjajaksot, joissa oivalletaan ratkaisu ongelmaan liian nopeasti ja sitten sitä seuraavassa kuvassa ollaankin tapahtumapaikalla. No siltkin pari tuntinen sujui vauhdikkaasti - heh. Mieluummin tällaista versiota katselee kuin sen nimeltämainitsemattoman cgi-hahmon pilaamia osia...
     
  6. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    No en oikein saa tähän hätään, pakko kyllä myöntää. Ja ne elokuvat nyt onkin suurin osa varmasti nähnyt useamman kerran kuin mihin asti sormilla ja varpailla pystyy laskemaan, niin onko täysin reilua lähteä vertaamaan? Eiköhän tuo sentään ihan kelpo kieltä ollut, muuten olisivat ostaneet joltain muuta. Vai tälle tiimillekö nyt sitten kelpaakin joku vähän sinnepäin tehty? :)

    Mutta minäkin tykkäsin kyllä elokuvasta. Parempi kuin I ja II yhteensä (III pitää nähdä vielä vähintään kerran), ei mitenkään pysty haastamaan osia IV ja V, mutta Jedin paluun tasoa ollaan jo ainakin lähellä. Tuntui parantavan loppua kohden ja sieltä löytyikin jo ihan sikasiistiä settiä. Viimeinen kohtaus vaikka esimerkkinä. Potentiaali jopa noiden kahden parhaan osan luokkaan on selkeästi olemassa.

    Uudet naamat pärjäsivät pääosissa hyvin. 4/5 minulta tälle.
     
  7. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Hieno paluu sinne oikeasti tunnelmalliseen tähteilyyn. Uusi sukupolvi ottaa kapulaa käteen varmalla otteella ja antaa samalla aika vahvan lupauksen siitä, että kapula tulee siellä käsissä myös pysymään. Katsojalle jätetään useita kysymyksiä ilmaan ja samalla näin se välitön halu nähdä jatkoa mitä pikimmiten. Mielikuvitus lähtee laukalle, kun ajattelee mitä kaikkea sieltä voisi tullakaan. Tekee siis todellakin tehtävänsä siinä aloittelujakson vastuussaan.

    Onnistuneita näyttelijävalintoja uusissa rooleissa, eikä se legendaarinenkaan osasto jättänyt kylmäksi. Harrison Fordkin oli sulatettu sieltä jo pidemmän ajan kohmeestaan. Han Sololla oli itse asiassa aika yllättävänkin iso rooli ja sehän se toki kelpasi. Elokuvan aivan viimeinen kohtaus oli tosiaan aika kylmiä väreitä aiheuttava, vaikka olisihan siitä saatu vielä eeppisempikin, jos
    Luke olisi ottanut sen valomiekkansa ihan haltuunkin. Hienosti silti nostateltiin tunnelmia jo pelkällä arvoituksellisuudella.

    4/5
     
  8. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Eiköhän se valomiekka ole tarkoitus jäädä tyttären haltuun. Sillehän se sieltä kirstusta "huusikin".
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2015
  9. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    No olisi nyt edes hetkosen fiilistellyt tarkistuksen ohessa. Käsi ojossa kun oltiin tyrkyttämässä ja näin.
     
  10. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voi herranen aikas sentään, siinä vaiheessa kun Kyle Ren riisui kypäränsä toivoin ettei sitä olisi tehnyt ja pitäisi sitä päässään koko loppuajan :) Sellanen teiniangsti-ilmestys että hyvää päivää. Muuten leffa on kyllä hyvä.

    Miksi muuten Luke ei opettanut Leialle voimaa?

    Ja Porin Finnkinossa ei ainakaan ollut huulisynkka täyden kympin arvoista. Välillä alkoi ihan turhauttaa kun niin epäsynkassa oltiin :(
     
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    No niin, arvioiden aika ensimmäisen katselukerran jälkeen:

    Pidin elokuvan alusta suunnilleen Lor San Tekkan kuolemaan asti paljon. Se oli minusta oikein hyvä ja tuli jo kuumottavat fiilikset, että tämän on aivan mahtava leffa. Oikeastaan ensimmäinen tunti meni aika hyvissä fiiliksissä, mutta tietty hohto aikoi himmetä.

    Alkoi jopa tuntua, että leffa nuoli persettäni, ikäänkuin en innostuisi juuri mistään muusta kuin viittauksista episodeihin VI-IV. Puolessa välissä homma jotenkin hyytyi. Tapahtumat Takodana -planeetalla olivat vähän hoh hoijaa. Leffaa oli vielä puolet jäljellä, mutta X-wing + TIE fighter toimintaa oli ollut jo aivan tarpeeksi.

    Loppupuolella muutamat älyttömyydet alkoivat tunkea esiin. Reystä tulee melkein Jedi "tunnissa" ihan omin päin. Valomiekkailu Kylo Renin kanssa (ja vieläpä "saniteettikaveri" Finn mukana!) tuntui melko älyttömälle. Leffan loppu oli minusta sarjaa häh? Siis Luke on ollut vuosikausia piilossa koko galaksilta (vaikka häntä etsitään kissojan ja koirien kera) ja sitten Rey löytää hänet yhtä helposti kuin minä löysin elokuvateatteriin kun koomailevan R2-D2:n säilyttämään isoon karttaan yhdistetään Lor San Tekkan antama palanen. Häh? Onhan sen koko kartan täytynyt olla olemassa jossain vaiheessa, jotta sen on voinut pilkkoa. Silti kukaan ei tiedä missä Luke on.

    Rey ja Finn olivat hyviä hahmoja minusta. Harrison Ford oli hyvässä vedossa. Chewbacca tuntui olevan vähän takaa-alalla. Hänellä olisi voinut olla jokin "kokosin C-3PO:n pään väärinpäin"-kaltainen juttu. Carrie Fisher on näköjään kohottanut kasvojaan niin kireälle, että suu ei meinaa aueta. Mark Hamill näkyy valkokankaalla ehkä 15 sekuntia eikä edes sano mitään. Pahiksia oli ehkä liikaa. Phasma tuntui turhalta hahmolta. Huumoria oli mukavalla tavalla.

    Jar Jar Abramsin tyyli sopii minusta Star Warsiin, joskin olisin kaivannut enemmän paikallaan olevaan kameraa vastapainoksi liikkuvalle kameralle. CGI:tä oli minusta runsaasti, vaikka kuinka on "hehkutettu" niiden välttämistä. John Williamssin musat tuntuivat jotenkin latteilta. Oikein mitään kohtausta ei rakennettu niiden varaan.

    The Force Awakens ei tuo juuri mitään uusia elementtejä saagaan. Kaikki on jo nähty jossain muodossa aikaisemmissa osissa. Disney on pelannut tässä varman päälle. Siinä on kieltämättä paljon hyvää ja herkullisiakin hetkiä, mutta myös 200 miljoonan taalan elokuvan ongelmat taloudellisen riskianalyysin muodossa. Viihteellisenä seikkailuelokuvana on se varsin hyvä, mutta Star Wars-elokuvana tuntuu jäävän lopulta heikoimmaksi.

    Mielipiteeni tulee elämään ajan myötä ja uusilla katselukerroilla. Tällä hetkellä heltiää neljä tähteä viidestä.

    Kyllä.
     
  12. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    3D-versio katsottu ja muutama tunti nähtyä sulateltu. (3D siksi että 2D-näytös jota olin ajatellut oli käytännössä loppuun myyty mutta 5min myöhemmin alkavaan 3D:hen oli vielä hyvin paikkoja) Harvoin tällaisessa leffassa yleisö on yhtä keskittyneesti katsonut leffaa kuin nyt ja sehän
    on hyvä asia, tapahtumat imaisivat heti mukaansa ja vasta lopussa alkoi tuntua vähän sanotaanko taisteluväsymystä, pikkasen liikaa kierrätettiin vanhoja ideoita siinä lopputaistelussa. Vaikka toki ne kierrätetyt ideat olikin ihan hyviä.

    Täytyy sanoa että Imperiumin vastaisku oli aiemmin suosikkini näistä SW leffoista, mutta nyt en ole ihan varma.. pitäisi katsoa se alkuperäinen trilogia uudestaan. EP1 tuli viikko sitten katsottua uudet Binks=Sith teoriat mielessä ja ei voi kuin ihmetellä mitä Lucasin päässä silloin joskus liikkui. Onneksi tässä uudessa ei ole jälkeäkään mistään vastaavasta paskasta. Tämä uusi on ihan sieltä leffojen parhaasta päästä yleensäkin eikä vain SW-leffana ja episodit 1-3 ovat vain ikävä muisto johon ei onneksi tarvitse palata.

    Daisy Ridley:stä tuli mieleen Keira Knightley, jotenkin niin samalla tavalla se puhui.
    Sara Forsberg oli kaukana Joonas Suotamon perässä lopputeksteissä... melkein jäi huomaamatta... niin ja jos jotakuta kiinnostaa niin lopputekstien aikana tai jälkeen ei enää leffa jatkunut.

    4.5/5 Miinukset tulee siis vanhojen ideoiden kierrätyksestä, muuten tämä on aika täydellinen scifiseikkailu.
     
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Minulla oli fiilikset kyllä toisin päin. Olisipa ollut ilman kypärää koko leffan ajan.

    Adam Driver jopa näyttää vähän nuorelta Harrison Fordilta ja Kylon sisäinen kamppailu kuvastui nautittavasti kasvoilta kun kypärä oli poissa.

    Leiaa ei napannut? Sotilasura askeettista Jediuraa houkuttelevampi?
     
  14. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Ihteeni vähän masensi ne nykyaikaiset näytöt. Oli se vaan hieno ekan death starin käynnistys sekvenssi. Kiva että db71:nenkin tykkäs.
     
  15. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Ehkä se oli tarkoituskin.

    Mistäs sen tietää vaikka olisikin? Kyllä Leia esim. Hanin kuoleman osasi tuntea.
     
  16. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Yritti varmasti mutta äänestä päätellen Leialla oli muuta tekemistä.
     
    Kristian tykkää tästä.
  17. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Kiitos vaan kommentista. Onhan tämä sentään Star Wars -elokuva! En koskaan uskonut inhoavani sitä. Kyse on vain siitä, kuinka paljon pidän siitä.
     
  18. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Osasi jo Imperiumin vastaiskussa tuntea Luken hädän pilvikaupungin alla.
     
  19. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Olen tuon järkeillyt silleen, että molemmilla on Voima ja Luke kaiken lisäksi "lähetti" Leialle visetin. Hanilla ei ole Voimaa.
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2015
  20. Mace73

    Mace73 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2005
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin katsomassa leffan. Pidin elokuvasta todella paljon. Tässä oli se oikea SW-fiilis mikä puuttui Lucasin ripulisesta esitrilogiasta. Jos vanhoja juonenkäänteitä ei olisi käytetty liikaa, niin olisin antanut ****-tähteä. Puolikkaan tähden tiputan ennen mainitusta syystä. ***1/2. Hieno leffa ja kiitos tekijöille.

    ps.kun Luken näin ensimmäistä kertaa screenillä, niin itku meinasi tulla. Täydellistä.