Star Wars: The Force Awakens (2015) (J.J. Abrams / Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 29.04.2014.

  1. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Lunasti kaikki odotukset heittämällä, vaikkei nyt tietenkään esim. Fury Roadin tasoista "tämä täytyy nähdä heti uudelleen" -iskua tuonut (tämän vuoden teatterielokuvista). Kuitenkin sinne tämän vuoden blockbustereiden kärkeen eikä tee edes tiukkaa.

    Päällimmäinen tunne oli lähinnä se, että olisin voinut samalta istumalta katsoa jatko-osan (vaikka sitten vatsa kurnien ja armottomassa kusihädässä), niin kutkuttavaan kohtaan jätettiin. Tältäkö se tuntui aikalaisyleisön mielestä, kun Imperiumin vastaisku vasaroi viimeisen niittinsä ja jätti yleisön kielekkeen reunalle roikkumaan, epävarmana tulevasta? Oli niin tai näin, aiempien osien tiettyjen asetelmien ja elementtien osittaisesta toistosta huolimatta (toisaalta, kaikki nämä saagan pääelokuvat ovat nimenomaan Skywalker-tarinaa, joten sallittakoon) tässä tehtiin niin helvetisti asioita oikein ja tiettyjä asioita osattiin myös jättää tekemättä, eli ei liikaa turhaa cgi:tä, paskaa kompasteluhuumoria tai mitään disney-"söpöilyä" saatika överiä actionia/videopelihyppelyä. Taistelun tuoksinnassa täytyy olla fyysisyyden tuntua. Tämä on just eikä melkein niin Star Warsia kuin pitääkin, ja seisoo rinta rinnan alkuperäistrilogian kanssa niin tunnelmaltaan kuin tyyliltään.

    Uudet hahmot toimivat, vaikka ovatkin vasta ns. kasvuvaiheessa ja sikäli tässä on herkullinen kattaus tuleviin osiin enkä yhtään epäile etteikö niitä lähdettäisi tekemään yhdestä syystä: on tarina, joka on kertomisen arvoinen. 30 vuoden aikahyppy, luonnollisesti ikääntyneet hahmot/näyttelijät tuovat sitä eeppisyyden ja jatkuvuuden tunnetta ja tähän voi vielä kietoa vaikka millaista tarinallista verkkoa.

    Huolella ja tyylillä tämä Force Awakens luotsattiin maaliin, vaikka tasapainottelu on taatusti ollut vaikeaa. Mutta Abrams tiesi mitä teki ja varasti karkin suoraan Lucasin nenän edestä.

    Vahva 4/5 ja mikään koko maailmassa ei edelleenkään pääse lähellekään sitä fiilistä, kun tuttu keltainen teksti lävähtää isolle kankaalle ja tunnusmusiikki alkaa soida. Se on sitä elokuvan taikaa, lapset. Helvetin upeaa, että tämä tuodaan suurelle yleisölle vielä vuonna 2015. Ja seuraavina vuosina uudelleen.

    Menkää ja katsokaa.

    http://www.rottentomatoes.com/m/star_wars_episode_vii_the_force_awakens/
     
    Professional tykkää tästä.
  2. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Itse olen menossa katsomaan leffan vasta sunnuntaina ja mitä enemmän näitä katsojien (SPOILERIVAPAITA) tunnelmia luen, sitä enemmän innostun. :D Yhden asian saa kertoa: Millainen oli maestro Williamsin score? Vieläkö Johnnyn sävelkynässä riittää ytyä vanhoilla päivillä?
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Oli kyl hieno paluu alkuperäisen trilogian tunnelmiin :)

    ****½
     
  4. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Nyt ollaan homman ytimessä. Kunnollista alkuperäisen trilogian tunnelmaa ilman rumaa CGI:tä (ja Jar Jar:ia). Kyllähän se niin vain on, ettei Lucas mikään hääppöinen ohjaaja ole. ANH tuli vissiin tuurilla. ESB ja ROTJ taas ohjasivat muut äijät. Prequel-trilogia on aikamoista soopaa, vaikkakin tarpeellinen tarinan takia. Sen olisi kuitenkin voinut tehdä joku muu.

    TFA oli niin spektaakkelimaista katsottavaa, että huh-huh! Uudet hahmot pohjustettiin hyvin ja heille tuli hyvät paikat tarinassa. Vanhat hahmot hoitivat hommansa hyvin. Huumoria oli ripoteltu sopivasti ja olipa mukana vähän suruakin. Tästä on hyvä jatkaa. Ep. VIII on jo "kulman takana".

    4+/5

    Han Sololle sattunut juttu otti vähän päähän. Tuon olisi voinut kirjoittaa toisinkin.
    Entäs Rey? Onko muillakin sellainen kutina, että hän voisi olla Luken tytär?


    Edit: "GUARDS!" :D
     
  5. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Kohtuullinen suoritus. Valoisan puolen nuorisokaarti hoiti hommansa yllättävän hyvin, sen sijaan vastapuolen "teinit" olivat lähinnä surkuhupaisia, amisviikset vaan puuttuivat niin kokemus olisi ollut täydellisen huono. Ei _minkäänlaista_ karismaa ko. näyttelijöissä eikä kyllä hahmoissakaan. Oliko se yksi kohtaus jossa puhuttiin joukoille suoraan jostain Star Wrekistä tai Kuunatseista? Vanha kaarti hoiti osuutensa kuten odottaa saattoi, toiset paremmin kuin toiset.

    Kokonaisuutena tässä kuitenkin pääsi tuttuun fiilikseen jopa 3D:nä joten seuraavia jaksoja odotellessa... 3,5/5
     
  6. danholo

    danholo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.06.2012
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pari kertaa näin tämän tänään. Toivottavasti tämä honeymoon-vaihe ei vie täydellisesti objektiivisuuttani, mutta pidin tästä elokuvasta erittäin paljon.

    Ensimmäisellä näyttökerralla jännitti sen verran, että piti kritisoida kaikkea. Olenhan hypettänyt elokuvaa mikä väkisinkin aiheuttaa ennakko-odotuksia tappiin asti, joten mikään ei säväyttänyt paitsi ensimmäinen kohtaus heti alkutekstin jälkeen. Vau! Jotkut kohtaukset kuitenkin oli mielestäni tylsiä
    Guavian Death Gang ja Kanjiklub Solon aluksella.
    ja juonikin jäi vähän laihaksi, koska oli miltei kopio alkuperäisestä. Leffan loputtua olin vähän sekavin mielin ja arvosanaksi

    3.5-4/5.

    Toisella kerralla elokuva olikin jo paljon miellyttävämpi. Ennakko-odotukset oli jo hävinnyt, joten tiesin mitä odottaa. Huomasin kuinka hyvin elokvua oli tehty ja paljon nautin elokuvasta kokonaisuudessaan erityisesti uusista hahmoista ja erinomaisista roolisuorituksista. Daisy Ridley oli kaikista paras, mutta muutkaan ei jäänyt paljon jälkeen. Kaikki oli vakuuttavia. Toiminta oli erinomaista ja hienosti koreografioitu (?). Valomiekkataistelu taisi olla Star Warseista jopa paras. Yleisesti elokuvan laatu kuvauksellisesti ja leikkauksellisesti oli taitavaa ja sujuvaa, eikä elokuvassa ollut mielestäni yhtään tylsää hetkeä. Lähes copy-paste juoni alkuperäisistä oli ainoa miinus, mutta en antanut sen häiritä, koska se toimi juonen kannalta jokatapauksessa. Omanlaista rebootia tässä ajetaankin, mutta toivotaan, että Death Star-tyylisiä superaseita jätetään käyttämättä enää.

    4.5/5

    Haluan nähdä tämän uudestaan ja onneksi on jo liput perjantaille uutta näytöstä katsomaan. Elokuvakokemuksena tämä oli myös erinomainen; teatterissa yleisö antoi useat aplodit ja hurraat, joka tarkoitti, että jotain on tehty oikein. Hyvä JJ!

    Voi toki olla, että pisteet laskee kun alkuvaiheen hurmos on päättynyt, mutta jätetään tämä sikseen. Tämä on Star Wars ja fanilasit antaa anteeksi.

    Osaako kukaan muuten vastata tai kävikö ilmi:

    Tuhoituko "the Republic" tässä kokonaisuudessaan? Galaksi on iso ja First Order tuhosi yhden aurinkokunnan planeettoineen. Ei tuo Republic noin pieni voinut olla, vai oliko se ajettu täysin ahtaalle ja Resistance oli niiden taisteluosio? C-3PO mainitsi kuitenkin eri Republic-laivueesta mitä ei nyt ollut. Tuhoituko se tässä vai oliko se muualla? Vai onko First Order Imperiumin jatkumoa joka hallitsee vain osan Galaksia? Tämmöinen mielikuva on jäänyt uudesta tarinasta mikä on kehitetty kirjojen ja sarjakuvien muodossa. Noh, leffa herätti paljon kysymyksiä, mitä EU (uudet sarjakuvat ja kirjat) eivät ole vielä vastannut tai toivottavasti vastataan tulevissa leffoissa. Reyn alkuperä jäi myös mysteeriksi; Luken lapsi (Luken reaktio ei viitannut siihen) tai Hanin/Leian toinen lapsi. Pakko hänen olla Skywalker, mutta voisihan se olla jotain ihan muuta. Epäselvää kuitenkin kenen. Ei tule mieleen.

    Näin tämän muuten ensiksi 2D:nä aamulla ja 3D:nä illalla. 3D ei tuonut juuri mitään lisää ja kuten aikaisemmin mainittiin, tummensi kuvaa aivan liikaa. Plussa tietenkin ruudun koosta! (Tennispalatsi 1) Sain myös palkintona Star Wars Celebration -julisteen, mitä jaettiin satunnaisille voittajille elokuvateatterissa. Suosittelen 2D:nä tästedes kaikille elokuville. Voisi tuon 3Dn lopettaa jo. Jotenkin aina meen halpaan silti...

    Oli kyllä aika antiklimaattinen kohtaus elokuvahistorian ikonisimmalle hahmolle, mutta oli se tehty ihan hyvin; oman pojan kädestä. Jotenkin dramaattisuutta olisi jäänyt kaipaamaan vähän enemmän. Kohtaus oli kuitenkin jo odotettavissa. Järkyttäävää nähdä, että oma lempihahmo (nimimerkkini on aikanaan Han Solon perusteella kehittetty :p) siirrettiin tuonelaan. Olen vieläkin shokissa, mutta toimi juonellisesti.
    Noh, toivottavasti elokuvaa ei jälkikäteen nähdä samanlaisena katastrofina mitä Episode 1:stä tuli. Alkuhurmos oli positiivinen, kunnes avattiin silmät... :(
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2015
  7. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Älä huoli. Kyllä tämä hakkaa prequel-trilogian ihan mennen tullen. Prequelistä viisastuneena katsoin tämän leffan hieman kriittisin silmin ja en kyllä löytänyt yhtään sellasta seikkaa, joka prequeleissä otti pannuun.

    Kyllä mun mielestä Luken reaktio saattaisi viitata siihen, että Rey voisi hyvinkin olla hänen tyttärensä. Tai ainakin edes Skywalker ja Luke tunnisti hänet (ehkä jopa osasi odottaa häntä). Han Solo ja Leia eivät millään tavalla osoittaneet, että heillä olisi joku kadonnut tytär jossain. (Tosin jossain EU:ssa on ollut viitteitä siitä, että heillä olisi kaksi lasta.)
    Kovin luontevasti Rey otti Hanin paikan Millenium Falconin kuskinpenkillä. Ja Chewbacca iloisesti suostui likan kakkoskuskiksi. Onko sekin merkki jostain?
    Ja nopeasti Rey näytti oppivan Voiman metkut, joten se viittaisi tuohon Skywalkerin sukulaisuuteen. Ja ainoa Skywalkerin sukulainen voi olla joko Luken tai Leian lapsi.

    Ja tuohan oli Luken Cloud Cityssä kadottama valomiekka (Ep.V), eikö ollutkin? Hauska nähdä sitäkin taas.
     
  8. pasala

    pasala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2005
    Viestejä:
    392
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tämän vuoden kahdesta suuresta Fury Road tarjosi niin täyteen ahdetun parituntisen että teatteriin oli pakko palata jotta varmasti näkee kaiken. Force Awakens taas tarjosi täyden kaksituntisen nostalgiaa ja ehkä lämpimimmän, rennoimman ja parhaan fiiliksen salista poistuessa. Kuten Fury Road, kaikki odotukset lunastettiin, mutta myös kaikki prequel-trilogiasta kumpuavat pelot hälvenivät. Elokuvasta huokui tekijöiden rakkaus saagaa kohtaan ja kun alallaan näin ansioituneet fanit pääsevät tekemään jatko-osaa/reboottia, ei saatana että se tuntuu, näyttää ja kuulostaa hyvältä. Spoileritageissa sitten oikeastaan kaikki elokuvan avainkohtaukset ja juonenkäänteet (jos et ole katsonut, älä oikeasti lue):
    Han Solon ja Chewbaccan esittely varastetussa Falconissa oli erittäin hyvä alku nostalgiaryöpytykselle. Toki koko elokuvan alku oli hyvin puhdasta 70-80-luvun Star Warsia ja erittäin toimivaa pohjustusta. Stormtrooper Jedinä oli ihan kiinnostava vihjailu trailereissa mutta koko kuvion kääntö päälelleen toimi paljon paremmin. Rey ja Finn ovat koko elokuvan kummatkin pelkureita, toinen pelkää lähteä ja toinen jäädä. Ren on juuri sopiva vastakohta Luken seikkailunjanoiselle pojalle. Ren ei halua lähteä planeetaltaan ja huomatessaan omaavansa hyvin vahvan Voiman itsessään Ren vastentahtoisesti hakeutuu kohti Luken polkua ja tarttuu valomiekkaan.

    Kylo Ren oli myös todella hyvin toteutettu hahmo, joskin perhekuvioiden avaaminen näin varhaisessa vaiheessa trilogiaa (ja itse elokuvaa) ei ehkä ollut paras vaihtoehto. Kun lopussa Renin kuolemaa ei näytetty, vaikka planeetta räjähti, mahdollista olisi myös hahmon paluu. Kylo Renin jättäminen vain yhteen elokuvaan myös pudottaisi elokuvan loppupuolella tapahtuvan kohtauksen, jossa Ren tappaa isänsä Han Solon, emotionaalista latausta huomattavasti. Hanin kuolema tuli tavallaan oletuksena, mutta kohtauksen tunnekylmyys Renin aiempiin pohdintoihin verraten tuli hieman yllätyksenä. Vaikka loppua kohden sen ymmärtää niin Renin maskin riisuminen on myös pieni miinus, sillä angstisen näköinen Driver ei millään ole uhkaava, joskaan se ei lopun yhteenottoa ajatellen ole niinkään hahmon pointti, ainakaan vielä. Loppupuolen tuhotaan "tuhoajaplaneetta" -juonikuvio tuntui myös vähän turhan pakotetulta toistolta, vaikka juoni on loppupeleissä hyvin lähellä ensimmäisen elokuvan uusintaversiota. Toivottavasti Leian ja Renin sekä Luken ja muiden tulevien Jedien kanssa saadaan vielä kunnon draamaa alkuperäisen trilogian hengessä. Loppuun vielä pakko mainita että BB-8 tarjosi jopa tunteikkaamman ja hauskemman esityksen kuin R2-D2.
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    On aika selvää, että Kylo Ren palaa ja siirtyy ns. seuraavaan vaiheeseen - Snokehan sanoi lopussa, että noutakaa ukkeli, on aika täydentää koulutus. Muuten tämäkin sananvaihto olisi ollut aivan turha. On melkoisen tylyä, että Ren katkaisi siteensä Voiman valoisaan puoleen tappamalla isänsä - nyt Leian rooli korostuu ja onko hällä kykyä vetää poikaansa enää takaisin suosta, sikäli kun Hanin kuoleman jälkeen edes haluaisi tehdä sitä? Ihanaa draamaa! Mielestäni hyvä, että kuvio avattiin näin aikaisessa vaiheessa eikä patanttu liikaa asiaa joka kuitenkin oli kaikkien huulilla. Tietty elokuvaa hetkittäin vaivasi liikaa kiire, muutama hiljainen ja hahmoja tai universumin sen hetkistä poliittista tilannetta syventävä kohtaus (mitä kaikkea tuon 30 vuoden aikana on oikeasti tapahtunut, huom. ei mitään senaattipaasausta kuitenkaan!) lisää niin oltaisiin vielä lähempänä mestariteosta.

    Niin ja loppukohtaus - ei ole edes liioiteltua sanoa, että siinä on yksi elokuvahistorian upeimmista ja mieleenjäävimmistä sellaisista! :)
     
  10. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Sen verran positiivista arvosanaa ja kommenttia pukkaa, että pitäiskö itsekin ruveta odottamaan elokuvan näkemistä. Vai olisko se vaan niin, että nostalgiatripillä olevat fanipojat vain tuntevat voiman nousevan jalkovälissään kun valomiekat viuhuu screenillä? Mene ja tiedä, katson kyllä tämän jossain vaiheessa.
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Mace73, voit olla varma siitä, että uusi leffa on paljon parempi kuin Lucasin kolme pökälettä. Se, miten hyvä elokuva sitten on, riippuu tietenkin katsojasta, mutta jos joku pitää tätä huonompana kuin episodeja 1-3, niin huh,huh. :)

    Itse mietin kolmen ja neljän tähden välillä. Selkeästi parempi kuin osat 1-3, mutta ei ihan osien 4-6 tasoa.

    Syyt spoilereissa:
    Plussaa:
    +Star Warsin maailma oli saatu hyvin luotua. Fiilistä oli jne. Selkeästi oikean rekvisiitan ja lavasteiden käyttäminen cgi:n sijaan kannattaa.
    +Henkilöhahmot. Ajattelin, että tämä on se paikka, jossa kustaan housuun, mutta ei. Ärsyttävyyksiä ei löytynyt, vaan kaikki olivat ihan jees. Varsinkin uusi pahis, Hanin poika, oli hyvä. En olisi uskonut, että näin sanon, mutta hienosti näyttelee epävarmaa ja pelkäävää käännynnäistä.
    +Valomiekkailut. Tämäkin oli asia, mikä pelotti. Mutta hienosti siitäkin oli tehty realistista. Lumi suli ja höyrystyi, puut katkeilivat, Kylo väsyi.
    +Elokuvassa ei ollut yhtään kohtausta tai asiaa, joka olisi ärsyttänyt liikaa, tyyliin jarjar binks, kenraali grievous (tjsp), paskat cgi:t, huono juoni, ymsyms. mitä edelliset olivat täynnä.
    +Elokuva myös uskalsi hieman tuoda uusia juttuja, enemmänkin olisi kyllä pitänyt.
    +Mukavaa realismiakin ja raakuutta oli. Stormtrooperit esitettiin, ainakin alussa, oikeina sotilaina eikä vain tykinruokana. Elokuva ei ole mikään siloiteltu veretön satutarina, kuten kolme aiempaa.
    +Ohjaaja vaihtuu seuraavissa elokuvissa.

    Miinukset: (ikävä kyllä näitäkin sitten oli)
    -Abrams päästettiin käsikirjoittamaan. Mistä syntyy niin sanottu Abramsnismi; tehdään kopio aiemmasta elokuvasta (jj abrams on nyt tehnyt kolmesta legendaarisesta leffasta kopiot peräkkäin: Khanin viha, Spockin paluu sekä Star Wars: A New Hope.) Mikähän lie siinä, että JJ ei uskalla uusia asioita tuoda elokuviin enempää, vaan pitää vanhoja matkia? Sen lisäksi elokuvassa on (jos näin Star Warsin kohdalla voi sanoa) pari typerää epärealistisuutta. Pahin on se iso kanuuna, joka imee tähden energiaksi. (WTF?!!?). Myös ko. erikoisefektit olivat aivan kuin Star Trekistä ja noissa kohtauksissa olisi elokuvan voinut hyvin vaihtaa toiseksi ilman ongelmia. Onneksi ohjaaja vaihtuu. Tämä(kään) elokuva ei tehnyt JJ:stä minun silmissäni keskimääräistä kummempaa ohjaajaa. Tämä syö suoraan yhden tähden leffalta.
    -Ja tuohon liittyen sitten se, että olihan tässä ihan liikaa kopioitu nelososasta.
    -Ja vielä siihen liittyen elokuvassa oli ihan liikaa kohtauksia, jotka olivat ennalta-arvattavia ihan jo sen mukaan, että jos on vanhat leffat nähnyt.
    -Han Solo. Kertokaapas, mitä Han Solo teki elokuvassa muuta kuin kertoi pari hassua vitsiä, ihmetteli wookie bowcasteria ja houkutteli maksavia katsojia? Hänen kuolemansa oli selvää siitä hetkestä lähtien, kun hän astui sillalle. Se vain oli epävarmaa, että miten se tarkalleen tapahtuu. Olisi hänelle suonut edes jonkinlaisen sankarikuoleman, esimerkiksi pelastaessaan henkistä perillistään (Finn) kuolemalta jne. Nyt hän ei tuonut leffaan muuta kuin sen, että oli mukana.
    -Leia. Viskibasso mörisi. Hänellä piti olla se myös. Toivottavasti myöhemmissä elokuvissa.
    -Luke. Koko leffa oli Luken odotusta, joten olisi hänellä voinut hieman suurempi rooli olla tai loppukohtaus paremmin tehty. Nyt hän oli vain vanha surullinen, itsesäälissä oleva hahmo, kun hänestä olisi voitu tehdä myyttisempi viisas mies, kun Obi-Wan oli. Kun leffassa kerrottiin, että R2D2 on ollut "unessa" siitä lähtien, kun Luke katosi, niin ajattelin, että elokuva loppuu siihen, kun näytetään Lukea jossain hämärässä paikassa ja hän aistii Reyn, sanoo jotain Jediviisasta itselleen ja samalla R2D2 aktivoituu huoneen nurkassa. En tiedä olisiko tuo ollut sen parempi muuta kuin omassa päässäni.
    -Snoke. Tämä oli sitten se typerä cgi-hahmo, jonka olisi voinut tehdä paremmin. Sai tuntemaan kuin katsoisi LOTRia, mikä oli sinänsä sopivaa, että näköjään Andy Serkis esittää hahmoa.
    -Nyt luotiin alkuasetelmat myöhempiä elokuvia varten. Harmi vain, että aika samanlaiset kuin nelososassa. Meillä on pahis Kylo Ren (Darth Vader), joka tappaa isänsä (Obi-Wan) ja uusi nuori jedi Rey (Luke) lähtee taistelemaan tätä kaveria vastaan apunaan Luke (Obi-Wanin haamu, Yoda). Miten tästä myöhemmät elokuvat voivat tehdä erilaisen? Tuleeko Kylosta oikeasti paha ja kuolee pahana vai olisiko yllättävää, jos hän lopulta kääntyy hyvän puolelle.
    -Viisi elokuvaa tulematta. Imdb.comin mukaan vielä tulee viisi elokuvaa. Onko jokaista mahdollista tehdä samalla tunteella (mikä Abramsilla kieltämättä on ollut vikojensa lisäksi) vai tuleeko niistä halpaelokuvia sen jälkeen, kun Luke ja Leia on saatu hautaan tai ainakin pois. Se, miksi otan tämän esille on se, että vaikka elokuva on yksittäinen elokuva, tulee se kuitenkin olemaan osa sitä tarinaa, minkä muutkin elokuvat kertovat. Kuten osissa 4-6, kokonaisuus ja jatkuva, hieno tarina on se, mikä nostaa sen paremmaksi kuin mikään yksittäinen elokuva. Jos paukut käytettiin tähän ja ehkä seuraavaan leffaan ja loput ovat vain cgi-räiskintää, niin menettää tämäkin osa jotain. Turha tosin spekuleerata tällä, mutta mietityttää kuitenkin.
    -Miten se Rey yhtäkkiä osasi valomiekkailla niin hyvin? Finniltä miekkailua hieman ymmärrän, koska hän on sotilas ja se selkeästi on ollut osa heidän koulutusta, koska toinenkin sotilas osasi miekkailla. Tosin, mikä ihme miekka hänellä oli, kun se kesti valomiekan iskut? Vähän epäilen, että heillä valomiekkoja on varastossa ollut, jota vastaan tuota sotilasmiekkaa olisi voinut kokeilla, kun sitä kehitettiin. :)
    -edit: se pitää vielä lisätä, että meinasi kokis tulla nenästä, kun Hanin poika sanoi Hanille ennen tappamista tyyliin jotain, että "I'm torn apart inside". Lause oli kuin Anakinin rakkauspaskasta Padmen kanssa.

    Varmaan muitakin olisi ollut, mutta alkaa mennä jo pilkun viilaamiseksi. Jos joku tärkeä asia unohtui, niin palataan asialle.

    Kokonaisuus oli hyvä, mutta olisin mielelläni nähnyt enemmän rohkeutta elokuvan teossa.
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2015
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Kyllä tämä hyvä on ilman nostalgiatrippiä. Rehellisesti pitää kuitenkin sanoa, että jos osien 1-3 arvosteluista voi sen tähden pari oikeasti vähentää näin jälkikäteen ajateltuna, niin ihan samoin noista tämän elokuvan arvosteluista voi sen tähden mielestäni vähentää. Luulen, että enemmän noilla netti- ja lehtiarvostelijoilla on sitä nostalgiatrippiä. Ja sen näkee suoraan arvosteluista, kun se niissä kerrotaankin monessa. :)
     
  13. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    191
    Jaa Disneyltä vai ? :D
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Abramsilta. :) Luulen, että Disney oli tässä se pelastus. Jos tämä olisi edelleen ollut Lucasfilmin (tai mikä lie sitä tekikään) tuotos, niin samaa cgi-kakkaa olisi ollut tarjolla kuin aiemmin.
     
  15. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tartutaan pariin spoilerissa esiintyneeseen pointtiin.

    -Han Solon kuolema kehitti Kylo Renin hahmoa, joka otti viimeisen askeleen pimeälle puolelle. Vaikuttaa ettei sieltä nyt ole paluuta samaan tyyliin kuin Darth Vader palasi Luken ansiosta.

    -Obi-Wan ei ollut Darth Vaderin isä vaan mentori.

    -Reyhän osasi taistella sen kepin kanssa, mitä demonstroitiin jo aiemmin. Varmaan silläkin on tekemistä asian kanssa, jos hän on Luken tytär niin varmaan Voiman kautta osasi niin ei tuo nyt kovin kummallista ollut. Finnin kyky taistella miekalla sen sijaan oli kyseenalaisempaa, sillä hänhän käytti Stormtroopperina blasterasetta (vai mikä onkaan) eikä miekkaa. Hän kyseli jatkuvasti tuommoisen pyssyn perään elokuvan aikana. Ehkä pitäisi kysyä, että miksi Kylo Ren oli niin huono taistelemaan.
     
  16. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Jatketaan tarttumista. :)

    -Han Solon kuoleman olisi kuitenkin voinut hieman paremmin toteuttaa. Se oli niin ennalta arvattavissa, että jotain parempaa olisi voinut keksiä. Tosin eipä nuo ihmiset oikessakaan elämässä sankareina kuole. Mutta tämä on sentään Star Wars ja Han Solo. Verrattuna Solon aiempaan mahdolliseen poistumiseen leffasarjasta (jäädytys), tämä ei ollut lähellekään yhtä dramaattinen ja tunteellinen tilanne.

    -Ei tietenkään Obi-Wan ollut Luken isä. :) Mutta tässä haettiinkin samantyylistä tarinaa.

    -Itse olen hieman eri mieltä noista valomiekkailuista. Kylo Ren on kuitenkin nuori ja innokas, jolla yritys on suurempi kuin osaaminen ja koulutus oli vielä kesken emmekä tiedä edes, miten kauan hän oli ollut koulutettavana. Olihan hän kuitenkin niskan päällä siihen asti, että Rey sai Voimaboostin. :) Finnin miekkailukyvyn päättelin suoraan siitä, että hänen kollegansa oli myös hyvä miekkailemaan. Ja sotilaat (myös suomessa) saavat myös lähitaistelukoulutusta (ainakin ennen), vaikka pääase onkin tuliase. Tuossa maailmassa voisi kuvitella, että sotilaat saavat myös miekkakoulutusta. Mutta tämä koko valomiekkailun miettiminen on hieman turhaa. Tylsähän leffa olisi ollut, jos päähahmot eivät osaisi miekkailla. :) Joten eiköhän tuo kannata jättää siihen, että leffa on leffa. :)
     
  17. danholo

    danholo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.06.2012
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juu, juuri tämä. En joutunut pyörittelemään silmiä päässäni kertaakaan.

    Kyllä, Anakininin valomiekka.
     
  18. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Jatkoa. :)

    -Olen siis sinänsä kanssasi samaa mieltä, että tuosta kohtauksesta ei vaan saatu kaikkea irti tunnetasolla, mitä siitä olisi pitänyt. Muiden reaktiot jäivät siihen "Noo!" -huutoihin ja sitten siirryttiinkin seuraavaan toimintakohtaukseen. Voi olla, että ensi osassa saadaan joku hautajaiskohtaus tai ehkä se on director's cut -versiossa, mutta se on hieman liian myöhäistä. En näe, että ainakaan vielä Hanin kuolema olisi ollut merkityksetön.

    -Jokaisen Star Wars -trilogianhan alussa on joku mentori/isähahmo kuollut: Qui-Gon Jinn ykkösessä, Obi-Wan nelosessa ja nyt Han Solo. Tämä elokuva lainasi paljon Episodi nelosesta ja muutenkin Star Warsissa kierrätetään samoja teemoja ja ideoita uudestaan ja uudestaan, joten ei sinänsä yllätä.

    -Stormtroopperitkaat eivät ole samanlaisia eikä elokuvan aikana annettu missään vaiheessa ymmärtää, että juuri Finn olisi harjoitellut miekkailua. Muutenkin varmaan ensimmäinen kerta, kun näissä elokuvissa nähtiin Troopperin käyttävän jotain muuta asetta kuin pyssyä. Ja joo olisihan ollut lyhyt leffa, jos kumpikaan päähahmoista ei osaisi miekkailla, mutta mielestäni ei vaan ollut kummallista, että Rey osasi homman toisin kuin Finn.
     
    nepa tykkää tästä.
  19. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Samaa mieltä Han Solon taposta. Ois voinu paremmin tehdä. Kun ukko astu sillalle, niin kyllä oli helppo arvata, mitä tuleman pitää.
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2015
  20. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Finnillä ja Reyllä oli miekkailussa hyötyä siitä, että Ren oli haavoittunut sädeaseesta. Sen takia ehkä Ren ei ollut parhaimmillaan.
    Finn oli saanut tetsauskoulutusta ja osasi kyllä lähitaistelun alkeet. Mutta antoi ymmärtää, ettei ollut aivan parhaimmillaan siinä touhussa (käytti mieluiten pyssyä turvallisen välimatkan päästä).
    Rey:llä oli Voima hallussaan (vaikkei itse ensin tiedostanut sitä) ja oli koko elämänsä ajan saanut kiipeillä korkeissa paikoissa ja kamppailla roistoja vastaan kotiplaneetallaan. Aseenaan tuo seiväs (kun ilmeisesti sädepyssyt ovat sielläpäin olleet kortilla).