Mad Max: Fury Road (2015) (George Miller / Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana RBV, 10.12.2002.

  1. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kohtalaisen naiivia vedota massaan, vai oliko Nazi-puolue se paras puolue? Logiikka on se mikä ratkaisee ja se ketä osaa perustella loogisesti oikein.
     
  2. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Pitikö ne natsikortti heilauttaa tässäkin yhteydessä :D Kyllä minä ymmärrän, jos Fury Roadin kehuminen hiertää, mutta jokin raja!

    Jos elokuva valitaan kansainvälisen elokuvakriitikoiden järjestön puolesta vuoden parhaaksi, kaikki internetin alan konsensukset (metacritic, rotten tomatoes, imdb, sekä kriitikot ETTÄ katsojat) pitävät tätä pääosin loistavana elokuvana jne. jne. niin kyllä se silloin suurella todennäköisyydellä myös on sitä. Soraääniä löytyy elokuvan kuin elokuvan kohdalla, mutta nyt ne ovat kyllä niin häviävässä vähemmistössä, ettei niitä kannata edes noteerata. Joo joo, aina löytyy joku joka sanoo, että Kummisetä 2 ja Kellopeliappelsiini ovat paskoja elokuvia eivätkä kehujen arvoisia, mutta kuten Petri Nygård lauloi: "Heilutan kusipäille, bye bye bye"

    Eli joo, on tämä Fury Road mestariteos. Onko todisteita toiseen suuntaan? "Mun mielestä..." ei riitä. Faktaa pöytään.
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2015
  3. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Rotten tomatoesista kannattaa muistaa, että leffa saa arvostelijalta kypsän tomaatin, jos se on vähintään kolmen tähden arvoinen. Siksi keskinkertainenkin elokuva voi saada hyvät prosentit, tosin harva keskinkertainen leffa tietysti miellyttää kaikkia.

    Fury Roadin vahvuus on mielestäni se, että efektit tehtiin suureksi osaksi vanhan koulukunnan menetelmin ja varsin kekseliäästi. Se oli siksi raikas tuulahdus epärealististen ( = liioiteltujen) digiefektien leffamaailmaan. Oli leffa muutenkin hyvää Mad Max -jatkumoa, vaikkei napakymppi ollutkaan juonen puolesta.

    Harmi, että Waterworldin katsomisesta on niin pitkä aika, että on vaikea verrata. Muistelen kyllä, että siinä oli samantyyppiset juonelliset heikkoudet kuin Mad Max 3:ssa, vaikka toteutettu maailma olikin hieno.
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ei oikeastaan kannattaisi edes vastata, mutta ei nyt satu olemaan parempaakaan tekemistä. Sinun "loogisesti oikea" perustelusi elokuvan heikkouden puolesta oli se, että toiminta oli sinun mielestäsi heikkoa (mielipide) ja että juoni oli mukaelma Waterworldista (väite perustelematta; se, että jossain elokuvassa etsitään jotain ei tarkoita, että juoni on sama - Indiana Jones ja Viimeinen Ristiretki, Guardians Of The Galaxy...)

    Sinä väitit omassa viestissäsi, että

    jonka tulkitsen tarkoittavan, että mielestäsi Fury Roadin menestys kertoo markkinoinnin onnistumisesta, ei siitä, että elokuva tosiasiassa olisi edes hyvä.

    Väite on melkoisen kova, johon huomautin, että väitätkö tosiaan, että tehokkaalla markkinoinnilla "aivopestiin" myös about kaikki kriitikot, kun RT rating on yli 90% (eli negatiivisia arvosteluja on äärimmäisen vähän; koska arvosanoissa on aina hajontaa, konsensuksen ollessa se, että elokuva on keskinkertainen, arvostelujen seassa on aina hyviä ja huonoja arvosanoja) ja Metacritic niin ikään suhteellisen korkea.

    Eli valtaosa elokuvayleisöstä ja kriitikoista ovat eri mieltä sinun kanssasi. Jos heidän perustelunsa kiinnostavat, niin niitä revikoita voi tutkailla Rottenista. Anna palaa.

    Kuinka valtava ego pitää olla, että voi väittää oman mielipiteensä olevan oikea ja kaikkien muiden väärä, koska ovat "aivopestyjä lampaita"?
     
    Sädettäjä tykkää tästä.
  5. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Fury Road BD:n kuvassa pisti silmään erittäin runsas kuvan tökkiminen, ilmeisesti framerateilla kikkailun seurauksena. Outoa tunarointia näin isossa tuotannossa. Noin muuten elokuvana onnistunut päivitysversio jo pahasti vanhentuneista alkuperäisistä Mad Maxeista.

    4/5
     
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kuten tuossa aiemmin todettu; kuva nyki sekä tökki myös teatteriesityksessäkin. Kyseessä ei ole vain BD-version ongelma.
     
  7. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ahaa. Epäonnistuneelta xvid-ripiltä näyttävä cinemagraafinen warez-decó -kokonaisvaikutelma on sitten varmaan se, mitä on tässäkohtaa videotaiteellisesti haettu.
     
    Make tykkää tästä.
  8. WTF!

    WTF! Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2015
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siinä että Fury Roadi tehtiin ehkä monilta osin oldschool menetelmillä, epäonnistuttiin pahasti. Koska se saatiin näyttämään kaikista stunteista huolimatta ihan cgim-mössöltä.. Voi tosin olla että olen umpisokea, mutta mitään relistista raadollisuutta elokuvassa ei huomannut. Eli sama se vaikka leffa ehkä tehtiin suurelta osin oldschool menelmin ihan samalta näytti kuin muut cgi-aktionit. Koko vaiva täysin turhaam, paitsi että jengi hekuttaa sitä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.09.2015
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ainakin kirjoitusvirheiden määrä viittaa siihen, ettet näe näppäimistöäsi etkä monitoriasi.
     
    Liekinheitin ja Vole tykkäävät tästä.
  10. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
  11. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Viimein tuli katsottua tämäkin. Yhdellä sanalla kuvaten: hurja

    Mutta ensin teknisistä asioista: miksi kuva nykii/tökkii paikotellen? Kuvattiinko 48 fps ja muunnettiin löyhästi 24 fps:ään, vai mistä kiikastaa?

    Sitten itse elokuvasta: kaksi tuntia eikä juuri lainkaan suvantovaiheita. Siinä ehkä suurin pettymys. Toiminta oli näyttävää ja viihdyttävää eikä elokuva alkanut missään vaiheessa kyllästyttämään. Näin tiheäksi rymistelyksi yksi genrensä parhaita ehdottomasti. Mutta mutta: katsoin kolme ensimmäistä Mad Maxia tässä parin viime viikon aikana ja lähes kaikkien haukkuma Mad Max Beyond Thunderdome oli melkeinpä oma suosikkini niistä. Olen tosin vastoin yleistä mielipidettä aina ennenkin pitänyt siitä ja näemmä se saa vaan joka katselukerralla enemmän syvyyttä. Samankaltaista toivoin Fury Roadiltakin, mutta siltä osin petyin. Ehkä odotin liikoja. Ehkä George Miller halusi tehdä gasoliinin katkuisen paluun toimintaelokuvien kerhoon - kuka tietää -, mutta siinä hän ainakin onnistui loistavasti.

    Kun Nolanilta ei enää Batmaneja tule, niin kysyntää vakamieleiselle sci-fi & toiminta & (super)sankari -elokuvalle on. Ja Miller Mad Maxineen ilmoittautui yhdeksi kandidaatiksi täyttämään sen. Seuraava osa kertonee, onko ruutia samaan malliin kuin Nolanilla oli Batmanin osalta.

    Toinen pettymys, ei tosin yhtä kova kuin aiemmin mainittu, oli Tom Hardy Mad Maxina. Mel Gibson oli Maxina erittäin luonteva, sopiva pilke silmäkulmassaan. Valitettavasti Hardyn Maxilta puuttuu huumori täysin ja mies viljelee omia maneereitaan aika tiuhaan (juroutta, muminaa, teatraalisia pieniä päänliikkeitä jne.). Ehkä syy on kässärissä ja toki Fury Road on selvästi vakavempi kuin esimerkiksi Thunderome, mutta toisaalta elokuva ei enää tuntunut kulminoituvan Maxin ympärille. Ehkä joidenkin mielestä hyvä asia, mutta itse koin Hardyn tulkitseman Maxin jopa sivusta katsojaksi kaiken rytinän ja paukkeen keskellä. Päähenkilön nimi leffan nimessä kuitenkin antaa odottaa, että kyseinen hahmo on myös kaiken keskipiste.

    Juonellekin voisi ainakin joku heittää kritiikkiä: sinne ja takaisin ja vain siksikö, että saadaan maksimoitua toimintajaksojen määrä. Mutta mielestäni leffan juoni itsessään ei ollut syy syvyyden puuttumiselle tai este sen luomiselle.

    Kaiken kaikkiaan loistava toimintaelokuva, jonka nousemiksi mestarien kerhoon estää kuitenkin syvyyden puute ja Hardyn Max-tulkinnan tietynlainen epäonnistuminen. Näistä puutteista johtuen 4/5.
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2015
  12. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
  13. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    ^No anyway, ei tuo ainakaan elokuvakokemusta parantanut. Mikä lie ollut ideana. Vai onko ollut teknisesti pakko moiseen.
     
  14. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Tulipa katsottua. Edelliset Mad Maxit (2&3) olin nähnyt joskus teininä / varhaisaikuisena, joten miksikään suosikeiksi niitä ei voi kutsua (tai olisin varmasti katsonut uudelleen joskus).

    Kokemukset Mad Max 4:sta - todella kevyttä spoilausta, mutta laitetaan siksi piiloon:
    - Tunti toimintaa, jonka olisi voinut tiivistää n. 10 minuutin kollaasiin (tarinaa avattiin todella vähän)
    - 15 minuuttia suhteellisen hyvää dialogia, jota olisi kuunnellut pidempäänkin - tarina näyttää pääsevän alkuun - kunnes joku päättää, että suunnataanpas takaisin sinne toimintaan
    - 30 minuuttia toimintaa, joka on nyt hivenen jännittävämpää, kun hahmoista tietää jo jotain - olisi voinut tiivistää 10-15 minuuttiin.

    Eli tuollainen lyhyen TV-sarjajakson pituinen tarina oli venytetty turhalla puuduttavalla toiminnalla 2 tuntiin.

    1.5/5
     
    Make tykkää tästä.
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
  16. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Efektihän tuo. Samaa käytetty mm.

    Saadaan kuva näyttämään "nopeutukselta" nykivällä kuvalla.
     
  17. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Ei se kyllä efektiltä näyttänyt, kun oli koko leffan ajan läsnä milloin missäkin. Linkkaamaasi kohtaukseen se sopiikin ja olisin sen joissakin kohtauksissa ymmäränyt Fury Roadinkin kohdalla, mutta tällä kertaa sitä oli liikaa.
     
  18. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Efekti tai väärät asetukset kamerassa, miten se nyt ottaa.
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mitkä ikinä on asetukset olleet, niin vahingosta ei ole kyse.
     
  20. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minun hypoteesi on, että tätä on koekatseltu screening-/masterointistudiossa vain sellaisilla vehkeillä, mitkä reagoivat frameraten muutoksiin tavallisia karvapersevehkeitä vähemmän töksähtelevästi. Ja jostain syystä (unohdettu?) jätetty toimivuuden tarkistus vähäisemmällä vehkeillä tekemättä. Tavallaan tuotannollinen puolivahinko siis, luulisin.