Star Wars: The Force Awakens (2015) (J.J. Abrams / Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 29.04.2014.

  1. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tässä nautimme lucasin suuresta taiteesta

    On kyllä väärin ymmärretty nero. Kyllä tuota ainakaan tullaan arvostamaan.
    Jännästi noissa vaihtelee tuo sävy, jos ovat lapsille suunnattuja. Antaako joku lastensa katsoa noita?
     
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Minusta monet "fanipojat" ovat aika ääliöitä, ja juuri hehän eniten jostain Jar Jarista marisevatkin. Mitä nyt olen nettiä tutkinut, niin näyttää siltä että olen aika omalaatuinen tapaus siinä suhteessa, kuinka olen valmis ymmärtämään Lucasin visiota sen sijaan että itkisin, mitä virheitä mies on tehnyt. Episodeissa 1-3 ei ole mitään sellaista, joka minua ärsyttäisi tai jonka kokisin huonoksi. Minusta ne ovat eeppistä meininkiä huomattavan rikkaassa "keksityssä" maailmassa. Jo pelkästään John Williamsin musat ovat hienot (vain ovatko nekin teistä paskat?). No, olen ehkä normaalimpaa avoimempi mieleltäni ja diggailen helposti tavallisuudesta poikkevia ratkaisuja. Näkeehän sen jo musamausta, että aika outolintu olen tällä foorumilla. Siinä missä muut kuuntelevat Pink Floydia ja Nightwishiä, meikäläinen diggailee jotain barokkikantaatteja. Pink Floyd ja Nightwish vaan ovat korviini melko tylsää perusmössöä. Kyllä, Pink Floyd on minusta yllättävän keskinkertainen bändi ottaen huomioon legendaarisen maineen. Minusta King Crimson on progen kuningas.

    On se hullua, että sitä joutuu selittelee itseään ja melkein pyytämään anteeksi olemassaoloaan leffamakunsa takia... ...hullu maailma. Jos me kaikki vaan antaisimme toisiemme nauttia niistä leffoista, mistä pidämme?
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jos joku pitää episodeista I-III, niin se heille ilman muuta suotakoon. Itsekin näen niissä paljon hyvää (John Williamsin musat, SW:n kärkeä edustava Darth Maul -taistelukohtaus, Ewan McGregor ja Liam Neeson, episodi III:n alku jne.). Ehkä 71 dB:n kohdalla ärtymystä aiheuttaa se, mikä yleensä erottaa ne kuuluisat fanipojat tavallisista diggareista: se ehdottomuus, jonka kautta yksilö pitää sellaista asiaa täydellisenä, jota kuitenkin suhteellisen universaalisti pidetään kaikkea muuta kuin. Jos olisin 71 dB:n housuissa, niin puolustaisin toki elokuvamakuani, mutta samalla voisin myöntää ymmärtäväni, miksi asiat kuten Jar Jar, autenttisuutta epätavallisen rankasti syövä CGI (hirveimpänä esimerkkinä episodi II:n liukuhihnakohtaus) ja epäonnistuneet kohtaukset näyttelijöiden välillä (a la Anakin&Padmé) ovat niin monen mielestä karmivaa katsottavaa. Kysehän ei kuitenkaan siis ole yksittäisistä kielteisistä mielipiteistä muun muassa näitä asioita kohtaan, vaan (käsitykseni mukaan) enemmistön mielipiteistä. Ainakin itse näkisin asian niin, että jos yksilö edustaa mielipiteensä kanssa selkeää vähemmistöä, niin on syytä katsoa peiliin ja koittaa ymmärtää enemmistön kantaa -- ei sille periksi tarvitse antaa, mutta tavallaan koittaa olla hyväksyvämpi.
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Kiitos! Oletkin aina ollut tämän foorumin mukavimpia tyyppejä.

    Et ainakaan mistään asennevammasta kärsi.

    Hiukan vaikesti ymmärrettävä ilmaisu.

    Ymmärrän toki sen, että kaikki eivät voi pitää näistä elokuvista. Niistä saa toki olla pitämättä. En kuitenkaan noin vain myönnä (ihan kuin minä olisi näiden elokuvien laadusta vastuussa), että ne ovat niin epäonnistuneita kuin annetaan ymmärtää.

    Jar Jar: Ärsyttää varmaan monia, mutta jos ei ärsytä, niin kyseessä on hauska ja cgi-teknisesti mullistava hahmo. Se että ei miellytä kaikkia ei ole mitään epäonnistumista. Usein on jopa päinvastoin.

    Epäautenttinen cgi: Lucasin filosofian mukaan elokuvissa ei ole juuri mitään autenttista, ne ovat "huijausta" läpeensä. Notkuva lavaste ei ole sen autenttisempi kuin vaikkapa cgi. Katsojan pitäisi periaatteessa generoida päässään elokuvan autenttinen vastine, elokuvakokemus.

    Huono näytteleminen: Tätä en ole missään vaiheessa ymmärtänyt. Millaista näyttelemisen oikein olisi pitänyt olla? Minusta näytteleminen on kauttaaltaan hyvää. Anakin ja Padmén väliset kohtaukset ovat mahtavalla tavalla "mutkikkaita ja hankalia".

    Enemmistöllä tuskin on kovin voimakkaita mielipiteitä puoleen tai toiseen. Moni ei välitä mistään Star Wars leffasta ollenkaan eikä välitä pätkääkään kuinka onnistuneita ne ovat fanien mielestä. Suuri joukko haukkuu episodeja 1-3 koska se on muodikasta. Kollektiivisesti aivopestään toisiaan kuvittelemaan, että näissä leffoissa ei ole mitään hyvää. Kyse on enemmän yhteiskunnallisesta ilmiöstä kuin järjellisestä elokuvakritiikistä.

    Enemmistö voi olla vaikka kuinka väärässä ja usein jopa onkin. Usein vain pieni vähemmistö on saavuttanut jonkin asian suhteen "riittävän" ymmärryksen tason. Jos enemmistö jyrää vähemmistön, niin ei haittaa olla väärässä. Jyrättyä tuli silti!
     
    Make73 tykkää tästä.
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    LOPETTAKAA HERRAISÄ SENTÄÄN! :)
    Toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Jos yksi lempileffoistani on Zoolander, niin mikä minä olen sanomaan muiden tykkäämisistä. Varmasti kaikilta löytyy omista lempielokuvista yksi sellainen, joka maailmalla katsotaan ns. paskaksi.

    Tästä ei liene 3d-versiota ole tulossa? (piti jotain aiheeseen edes etäisesti liittyvää keksiä.)
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Olisko tolle prequel-trilogialle oma ketju, missä siitä voisi jänkätä? Tätä leffaa Lucas ei ohjaa eikä tuota, joten on ihan turhaa mussuttaa tässä hänen kyvyistään taikka aiemmista leffoista.

    Vähän sama kuin jänkkäisi Spectren ketjussa siitä, oliko George Lazenby paras Bond ikinä tai Peter R. Huntin ohjaajan kyvyistä.
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Veit jalat suustani!

    T: Vesku
     
  8. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    On tulossa, jälkikonversiona
     
  9. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    3D trailer nähty leffateatterissa.
     
  10. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Onnellinen fani saanut nähdä tämän kotonaan koska todennäköisesti kuolee ennen ensi-iltaa. Ja hyvä oli ollut.
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Jahas. Eli ei kannata kovin isoja toiveita ylläpitää sen laadukkuudesta.
     
  12. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Toivotaan että disney sensuroi noi 4k uudellenjulkaisuista!
     
  14. rss

    rss Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    348
    Saadut tykkäykset:
    12
  15. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Esim. se ruohossa kieriskely II:ssa, jonka juuri katsoin... ihan siinä jo pieni ihminen tyrmistyi, että mitä helvettiä? Sitä myötähäpeän määrää katsomossa... naamapalmu sentään :D


    Selkeästi 71 kirjoittelee noita juttujaan jostain kaukaisesta galaksista itsekin, ei samalta planeetalta kuin millä itse elän, joten annetaanpa tosiaan olla jo. Selvennettäköön lopuksi, että toki itsekin I-III:sta onnistuneitakin asioita löydän, vaikka kokonaisuutena en niitä sellaisina pidä. Näin.

    Kaveri oli menossa katsomaan tämän 2D:nä sekä 3D:nä. Pitääkin valistaa tuosta konversiosta... tai jos näitä on joskus saatu onnistumaan tosi hyvin, niin saa antaa pari esimerkkiä. Onko olemassa?

    Tuosta fanin toiveesta tulikin luettua toisaalla. Hieno juttu, jos järjestyi. Ei toisaalta ihme, onhan tuo jo sellaista mainosta samalla, että milläs rahalla ostat.
     
    Viimeksi muokattu: 07.11.2015
  16. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
  17. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Vastine spoiler-tageissä:
    Väittäisin, että löytyy aika monta elokuvaa, joissa kieriskellään ruohossa. Jossain toisessa elokuvassa olisit varmaan pitänyt kohtausta sopivana? Mahdollinen tyrmistys johtuu siitä, että kohtaus ei mahdu katsojan rajalliseen käsitykseen siitä, mitä Star Wars -elokuvassa voi tapahtua. On paljon helpompaa syyttää Lucasia kuin myöntää oma rajoittuneisuutensa*. Kyse on tavallaan normeista ja siitä, mikä koetaan sopivana. Minullekaan tuo kieriskely ei ole tietenkään ko. elokuvan kohokohta, mutten kyllä mitään myötähäpeäänkään sen vuoksi tunne. Kohtaus luo semanttisvisuaallista kontrastia suhteessa muuihin kohtauksiin eli toimii vähän kuin sinfonian hidas adagio-osa nopeampien osien seassa. Siinä toteutuu myös Lucasin suosima väriteema-ajattelu (vihreä nurmikko, sininen taivas).

    * Kaupallisuus on saanut ihmiset ajattelemaan, että ei tarvitse kehittää itseään henkisesti, koska markkinatalous kyllä tarjoaa kulutettavaksi asioita, jotka eivät henkistä kehitystä vaadi. Silloin käy niin, että että mikäli jokin tuote tai palvelu edellyttääkin henkistä rikkautta, koetaan asia tiskirätin pamauttamisena päin naamaan. Tyrmistytään. Sen jälkeen melkein joka asia ko. tuotteessa tai palvelussa alkaa näyttäytymään viallisena ja tekijän parjaaminen voi alkaan. Star Wars Episodien I-III kohdalla tämä "kapitalismin valuvika" on manifestoitunut lähes ennennäkemättömällä tavalla, koska kultuurisena ilmiönä Star Wars nähdään räikeän kaupallisine oheistuotteineen osana kapitalistista prosessia, mutta itse elokuvat ovat olleet luonteeltaan käytännössä riippumattomia humanistisia taideprojekteja, joskin epätavallisen suurin resurssein toteutettuina.


    Olet itse asiassa aika oikeassa sen suhteen, että kirjoittelen jostain kaukaisesta galaksista. Henkisesti näin tuntuu olevankin. Koen aika paljon eläväni väärällä planeetalla ja ajattelevani asioista eri tavalla kuin suuret massat.

    Mukava kuulla, että episodeista I-III olet onnistuneitakin juttuja löytänyt.
    [/QUOTE]
     
  18. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    71db tykkää katsella noita pierunhaistelukohtauksia :) Ei kyllä ollut minun mielikuvituksessa että tuollaisia voisi tapahtua sw-elokuvissa.
     
  19. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    En nyt jaksa selata taaksepäin, niin paljon enemmän kiinnostaisi menneiden sijaan kuulla 71 db näkemyksiä, ennakkokäsityksiä ja odotuksia tästä tulevasta episodista.
     
  20. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Siis se yksi kohtaus Phantom Menacessa. Hauska se on kieltämättä, vaikka en itsekään osannut moista odottaa. New Hopessa haisteltiin jätesäiliön lemua ja Empire Strikes Backissä Tauntaun sisälmyksiä, mutta eipä moinen ketään ole haitannut.
     
    Viimeksi muokattu: 07.11.2015