Kodin automaatioratkaisut

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana säätäjä, 21.01.2010.

  1. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä samassa kotiverkossa on, koska luurilla kuitenkin pääsee muihin kotiverkon palveluihin käsiksi. Ja IP osoitteen kolme ekaa rimpsua on samat.

    Edit.
    Ääh, se portti unohtu laittaa perää.
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2015
  2. weirdinin

    weirdinin Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2014
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve. Onkos kukaan muu käyttänyt näitä Swiid-tuotteita http://www.swiid.com/en/produits.html
    Tilasin smarthome.fi:stä pari kappaletta swiid -johtokytkimiä hintaan ~60€ kipale. Iskin lampun johtoon kiinni ja totesin että nämähän hurisevat. Samankuuloinen ääni kuin mekaaninen kovalevy pyörii. Etenkin elokuvien hiljaisissa kohdissa häiritsevät vaikka ovat noin viiden metrin päässä istumapaikalta. Onkohan maanantaituote sattunut hyppysiini vai iskinkö käteni yleisesti otttaen paskaan laitteeseen?
     
  3. Fazed

    Fazed Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.09.2014
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    2
    Moi. Talo nousemassa Helsinkiin ja automaatio tulossa KNX:n kautta. Ajattelin ohjelmoida itse (minulla on ETS-softa) ja rakennella OpenHAB:n sekä muutaman serverin avulla toimivan ratkaisun. Aikomus tuoda mukaan myös viestintää käyttäen puheen syntetisointia ja puheentunnistusta sekä Sonoksen pönttöjä strategisissa paikoissa (public announcement -ominaisuus noissa on mainio).

    Onkos kukaan täällä tehnyt mitään moisilla spekseillä vai ovatko kaikki vieläkin NetHomen käyttäjiä tässä ketjussa? NetHome ei käsittääkseni sisällä KNX:n kanssa keskustelevia ominaisuuksia eikä muutenkaan samaa määrää käyttökohteita kuin OpenHAB? Muuten se kyllä vaikuttaa ihan pätevältä.

    Omana tarkoituksena on minimoida langattomuus ja tehdä järjestelmä, joka on käytettävissä myös jos automaatio itsessään tipahtaa linjoilta jostain syystä. Joutunen käyttämään muutamaa eri komponenttia (KNX, linux-palvelimet, wintel-palvelimet, raspberry pi, sonos, arduino), mutta ajatuksissa on koettaa rajata laajuutta - tuskin onnistuu :D

    Olisin myös kaivannut kokemuksia puheentunnistuksesta suomeksi, josko sitä on joku koettanut laajemmassa mitassa. Tarkoitus tehdä äänen nappaus käyttäen Xbox360 kinectejä, joissa on loistomikit ja häiriönpoisto, mutta en ole vielä testaillut tilassa, jossa on useampi sellainen. Ja tosiaan mietityttää, josko kannattaa suosiolla tehdä kommunikaatio sisään/ulos englanniksi vai joko suomenkin saisi toimimaan kuluttajan saatavissa olevilla työkaluilla. Ajatuksena tällä hetkellä suorittaa alustava äänen kaappaus ("aloituskomento") mikin yhteydessä olevalla Raspberry Pi:lla ja lähettää sitten komennoksi tunnistettu äänipätkä isommalle palvelimelle tunnistettavaksi. Tämä prosessi on jo testitilassa ja toimii ihan pätevästi.

    - jani
     
  4. Lassi__

    Lassi__ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.10.2005
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään kokemuksia täällä Domoticz:stä koittanut lueskella topicia läpi siitä muutama maininta matkan varrella on, mut ei sen isompaa. Ryhmien ja ohjauksien teot on tuolla melko selkeän näköisiä ja muutenkin olen sen rakentanut jo lämpötilojen yms seurannan suhteen mieleisekseni siksi ei heti haluaisi lähteä kaikkea tekemään uudestaan.

    Tarkoituksena olisi käyttää johdoton.com vastaanottimia ja kytkimiä tuon Domoticz:n kanssa Tellstickin välityksellä. Onko kellään kenties kokemuksia miten toimii ja onko yhtä helppoa käyttää ohjelmassa noita, kun jotain muita kun tellstickin ohjaamia/kuuntelevia kytkimiä/vastaanottimia?

    Tellstick ja nexa/johdoton.com löytyisi niin helposti Suomesta että sitä tekisi mieli käyttää ja johdoton.com vastareit aja katkasijoita on jo muutenkin tällä hetkellä taloudessa.

    Jos jollain tietoa pienintäkin tuosta domoticz ja tellstick toiminnasta niin iso kiitos jo etukäteen jos osaa neuvoa tai auttaa asian suhteen. Myös OWL sähkökulutus mittari olisi, mutta sitä tuo domoticz ei taida tukea tellstickin kautta, vaikka osaa kyllä noita OWL mittareita lukea tuolla ulkomailla tutummalla Tellstickin korvaajalla eli RFXTRX433e:llä.

    Iso kiitos kaikille auttajille asian suhteen. Kirjottelen pitemmälti omasta projektistanikin kun sopivasti aikaa jossain välissä nyt tuo tellstick asia kuitenkin olisi aika kiireellinen ja toivottavasti siihen löytyy apuja täältä :)
     
  5. odex

    odex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.03.2002
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mulla ei ole tietoa tuosta tellstickistä, mutta domoticz ja rfxtrx433 löytyy. En usko kyllä että on paljoakaan eroa tellstickiin. Tuo rfx vaan taitaa tukea paremmin laitteita ja itselle ainakin tuli nopeasti netistä. Nexan sisä- ja ulkopistorasioita ohjaan tuolla ja lämpötila/kosteus seurantaa ja ajastetusti laittelen joitain valoja päälle/pois. Eikös nämä johdoton/nexa ole ihan samoja, eli toimi tuossa softassa identtisesti. Pyörii mulla raspberryssä. On myös pari kameraa kiinni sekä ovianturit. Kännyköistä tunnistan onko kukaan kotona ja jos ovi aukeaa ilman läsnäoloa niin tulee hälyytyksiä ja kameran kuvat tallentuu lokaalisti ja pilveen. Itse tykännyt kyllä tuolla leikkiä. Ei suurempia ongelmia. Jos käyttää beta versioita niin joskus on jotain bugeja tullut päivityksissä, mutta tarvittaessa olisi ollut palautettavissa vanhaan. Sähkön ja veden kulutukset olisi kiva vielä lisätä, mutta en ole jaksanut miettiä antureita. Myöskin eteiseen pitäisi joku tabletti tms laittaa mikä olisi aina päällä ja josta näkisi antureiden ja valojen tilat. Foorumeilta löytyy kivoja vaihtoehtoisia käyttöliittymiä.
     
  6. Jauho

    Jauho Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2009
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa kokoonpanoa ajattelin itse laittaa kotiautomaation kasaamiseksi. Yhtään kokemusta ei vastaaviin systeemeihin ole. Raspinki merkityksen jouduin wikipediasta selvittää(joskus sanan kuullut), eli apua kaivattaisiin typeriinkin kysymyksiin :)

    Eli kokoonpanoksi tulee rfxtrx433E, rasberry pi 2 B ja softaksi domoticz.

    Omat tarkoitukset:

    - Turvallisuus
    Ovisensorit, palovaroitin, kosteusanturi, liiketunnistin, IP kamera, kotona/poissa kytkin (linkitettynä IV-koneen säätöön)
    Voiko olemassa olevaa palovaroitin ryhmää kytkeä järjestelmään? Onkotarvetta kytkeä gsm-laitetta tekstiviestin lähettämiseen?

    - Energian säästö
    Ilmanvaihtokoneen säätö (kotona/poissa), lämmityksen säätö (yöllä kylmemmäksi, matkoilla asento), lämpötilojen seuranta.
    En vielä tiedä miten IV säädöt asennetaan. Miten tuo huonekohtainen lämmitys tehdään? Eli huoneisiin langaton termostaatti ja lämpötilan mittauksia (alakerrassa kaukolämpö kiertää monessa huoneessa saman termarin säädöllä)?

    - Viihde-elektroniikka ja valaistus ym
    Valaistus liiketunnistuksen mukaan, auton lämmityksen ajastus, viihde-elektroniikan kytkemisen hyödyt vielä selvittämättä.
    Miten kytketään olemassa oleviin upotettuihin led-alasvaloihin? Tarvitseeko kummatkin, langattomat katkaisijan ja jakorasian?

    Onko antaa ehdotuksia komponenteista? Miktä on edullisia, proove ja nexa? Tuo rfxtrx433e näyttäisi tuken hyvin laitteita...

    Rasbian pi 2B:
    Raspi siis tarvitsee näppiksen, hiiren, näytön, micro SD muistikortin (10 nopeus/UHS ja 8-32 GB), väh 1,8 Amp virtajohdon.

    Tarvitseeko jäähdytystä?
    Onko käyttöjärjestelmällä väliä, varmaan perus rasbian käy(en ole ennen käyttänyt kuin windowsia)? Käyttis pitää näköään asentaa aluks muistikortille, työkoneen läppärissä onneks taitaa olla mahdollisuus siihen. Näyttäis olevan noobz muistikorttiaki myynnissä, jossa olis käyttis jo asennettu.
    Onko käytännössä merkitystä tuon muistikortin koolla 8 - 32GB?
    Onko järkeä tehdä raspilla jotain muutakin kuin kotiautomaatio tässä tapauksessa, esim. mediapalvelin tai jotain muuta, mitä? Vai hommaisko siihen tarkoituksen uudet laitteet... En ole perehtynyt asiaan.
    Minkälainen palomuuri on käyttiksissä? Onko tarvetta parantaa?
     
  7. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Vasta keräilen asiantuntemusta aiheesta. Olenko ymmärtänyt oikein että rfxtrx433E laitteella onnistuu sama kuin TellStick USB:llä ja vielä vähän enemmänkin? Eli kaksisuuntainen yms?
     
  8. vpm

    vpm Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvostaisin kokeneempien ohjeita OpenNetHomen kanssa. Käytössä on Pi Tellstick Duolla ja ongelmani on seuraavanlainen. Haluaisin kylppärin valot liiketunnistimen taakse siten, että valoja voi käyttää myös seinäkytkimestä ja toisaalta öiseen aikaan liiketunnistin on disabloitu kokonaan.

    Seinäkytkimen takana on Nexan WBT-912 -lähetin ja kylppärin valaisimia ohjaa Nexan LCMR-1000 -rele. Liiketunnistin on Nexan LMDT-609.

    Seinäkytkimen on mielestäni pakko disabloida liiketunnistin valoja sytytettäessä, jotta liiketunnistin ei sammuta valoja kylppäristä kesken pitkäkestoisemman operaation. Toisaalta taas valojen manuaalisen sammutuksen on enabloitava liiketunnistin, jotta se tunnistaa seuraavan vessassa vierailijan. Tämän saa toimimaan helposti, mutta liiketunnistimen disablointi yöaikaan tuottaa harmaita hiuksia. Viikkoajastimella liiketunnistimen saa hiljaiseksi, mutta jos yöaikaan sytyttää kerran kylppärin valot kytkimellä ja sammuttaa ne asioinnin päätteeksi, tulee liiketunnistin enabloitua samalla ja seuraava öinen vaipanvaihtoreissu räväyttää valot päälle.

    Onko haluamani kuvio ylipäätään mahdollinen OpenNetHomella ilman korkeampaa matematiikkaa ja miten se kannattaisi hoitaa?
     
  9. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Ihan ensiksi varmistan, että onhan nuo kytketty täysin "fly-by-wire", elikkä ei kai mikään kytkin tai liiketunnistin vaikuta suoraan valoreleeseen? Itse kytken kaikki NetHomessa silleen, että seinäkytkin (tai mikälie) kommunikoi ainoastaan NetHomen kanssa ja NetHome sitten puolestaan päättää mitä se niillä käskyillä tekee.

    Otetaan nyt esimerkiksi kattovalo (rele) ja seinäkytkin (lähetin):
    Lähetintä ei ole paritettu kattovaloon, vaan NetHomeen. ON-painallus kytkimestä lähettää ON-signaalin NetHomeen ja siellä sitten päätetään mitä tuo painallus tekee. Erilaisilla sceneillä voi liittää moniakin toimintoja yhdelle painallukselle.

    Tuota voi sitten soveltaa moneen käyttöön ja lisätä vaikkapa tollasen liiketunnistimen mukaan kuvioon. Liiketunnistin saattaa aktivoida jonkun scenen, joka puolestaan voi aktivoida muita scenejä. Vois sanoa, että vain taivas on kattona kun noita rupee miettimään.

    Jos NetHome jostain syystä kaatuisi, on mulla vielä varalla käsikaukosäädin, jolla saa kriittisimmät valot ym. kytkettyä tarvittaessa.
     
  10. vpm

    vpm Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, mitään Nexan laitteita ei ole paritettu suoraan toisiinsa, vaan kaikki kulkee NetHomen kautta. Ongelmani on se, että vaikka saan väännettyä scenejä, joiden avulla päiväsaikaan liiketunnistin toimii ja valokytkimellä saisi pakotettua valot pysyvästi päälle liiketunnistimen OFF-käskyistä tai NetHomeen väännetyistä liiketunnistimen viiveajastimista huolimatta, öinen ajastimella toteutettu liiketunnistimen disablointi ei toimikaan oikein, vaan menee pois päältä valokytkintä käytettäessä.

    Alla kuvaus tilanteesta päiväsaikaan, tämä toimii:

    1. Päivällä vessaan mentäessä liiketunnistin sytyttää valot ja sammuttaa ne NetHomeen tai liiketunnistimeen asetetun viiveen päätteeksi.
    2. Menenkin verhon taakse piiloon ottamaan pitkän suihkuun ja varmistan valojen päälläpysymisen kytkimellä. Tämän on myös disabloitava liiketunnistin, jotta sen OFF -käsky ei välity valaisimelle. NetHomen ajastin ei enää olekaan vaihtoehto, sillä se ehtii käynnistyä jo veskiin saavuttaessa. Vaikka laittaisinkin kytkimestä liiketunnistimen disabloiduksi, ajastin saavuttaisi loppunsa ja sammuttaisi valot. Ainoa vaihtoehto on käyttää liiketunnistimen takana olevaa viivekytkintä ja asettaa se vaikka 5 min viiveelle. Nyt OFF -käskyn saapuminen liiketunnistimelta kesken suihkuttelun ei välity eteenpäin ja valot pysyvät päällä.
    3. Poistun vessasta ja sammutan kytkimellä valot. Samalla myös liiketunnistin enabloidaan, jotta se toimii seuraavalla vessakeikalla.

    Öiseen aikaan homma alkaa tökkiä:

    1. NetHomen viikkoajastin disabloi liiketunnistimen kello 23:00-06:00, jotta vessaan voi hiippailla unisena kuun valossa ilman riskiä verkkokalvojen kärähtämisestä.
    2. Vessaan saavutaan kello 02:00 ja ryhdytään sittenkin tekemään jotain tarkkaa puuhaa, eli valot sytytetään kytkimestä. Samalla tehdään merkityksetön liiketunnistimen disablointi, tutkahan on NetHomen viikkoajastimella disabloitu muutenkin.
    3. Vessasta poistutaan ja sammutetaan valot. Nyt liiketunnistin enabloituu päiväkäyttöön tehdyn scenen takia ja seuraavan ennen aamukuutta kylppäriin hiippailevan retinat paistuvat.

    Tarvitsisin siis esimerkiksi konstin, jolla seinässä oleva valokytkin ohjaisi erilaista sceneä päivisin ja öisin. En ole itse keksinyt, miten se olisi mahdollista. Toinen vaihtoehto olisi jollain ilveellä pakottaa liiketunnistin disabloiduksi koko yön ajaksi, vaikka valokytkintä napsuteltaisikin. Sitäkään en saa onnistumaan.
     
  11. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Hmm. Menee monimutkaiseksi koittaa tällaista selittää, mutta yritetään:
    Ei käytä ollenkaan sitä liiketunnistimen omaa OFF-käskyä. Antaa NetHomen ajastimen hoitaa sammutukset.
    Pitempiä käskysarjoja voi tehdä scenejä apuna käyttäen. Ajastin tai nappi ajaa scenen, joka puolestaan ajaa käskysarjoja.

    1. Parittaa liiketunnistimen esimerkiksi NexaLCAdvancedRemapButton -itemiin (olkoon vaikka RemapButton nro 1). ON-käsky käynnistää intervalliajastimen, joka käynnistyessään sytyttää valon ja pysähtyessään sammuttaa valon.

    2. Parittaa seinäkytkimen samanlaiseen RemapButtoniin (nro 2). ON-käsky ajaa scenen, joka disabloi yllämainitut intervalliajastimen sekä RemapButton nro 1:n ja sen jälkeen sytyttää valon. OFF-käsky ajaa toisen scenen, joka taas enabloi ajastimen, pysäyttää sen (varmuuden vuoksi), enabloi RemapButton nro 1:n, sekä lopuksi sammuttaa valon.

    3. Tekee viikkoajastimen joka yöaikaan disabloi RemapButtonit nro 1 ja 2. Sen sijaan se enabloi kolmannen RemapButtonin (nro 3.), joka on paritettu seinäkytkimeen. Tämä RemapButton vain yksinkertaisesti sytyttää ja sammuttaa valon.
    Aamulla ajastin disabloi RemapButton nro 3:n, sekä enabloi nro 2:n ja 1:n.

    Toivottavasti meni edes hieman oikeaan suuntaan. En hahmotellut systeemiä paperille ollenkaan.
    Näitä scenejä ja muita juttuja voi ketjuttaa peräkkäin vaikka huru mycket, mutta toki aina kannattaa miettiä omaan käyttöön se yksinkertaisin ratkaisu.
     
  12. vpm

    vpm Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvostan suuresti neuvojasi, kiitos. Ongelmani on vielä se, etten millään löydä disable -vaihtoehtoa sceneissä ajastimille. Ajastimen saan vain startattua tai stopattua...
     
  13. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Ehkä pelkkä stoppi riittää. Ettei se vaan jää laskemaan alaspäin sitä jäljelläolevaa aikaa (jos on jo ehtinyt käynnistyä). Pääasiassa tossa lienee kuitenkin disabloida se RemapButton, jottei se vahingossa käynnistäisi uudelleen sitä intervalliajastinta.
     
  14. vpm

    vpm Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jes, nyt toimii. Kiitos avusta, on tämä hieno systeemi ja tarjoaa todella paljon mahdollisuuksia. Minulle uutta oli saman fyysisen kytkimen käyttäminen eri scenejen ohjaamiseen kellonajasta riippuen ja se toi avun.

    Onko kellään muuten kokemuksia Philips Huen ohjaamisesta NetHomella?
     
    Viimeksi muokattu: 19.10.2015
  15. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Juu. Tää NetHome on todella mukautuva systeemi, mutta yhden yksinäisen ruotsalaismiehen tuotoksena hieman jäykähkö ja karsittu. Kun namiskoja alkaa olla muutamaa useampi, kannattaa itselle pitää tarkkaa dokumentaatiota tai kaaviota mitä mikäkin toiminto tekee ja miten ne vaikuttavat toisiinsa.

    Se on kuitenkin Raspberrylle kevyt pyöritettävä ja ainakaan minulla se ei ole jumittanut kertaakaan. Ainoat jumitukset ovat olleet muiden Raspiin asennettujen juttujen takia. Minulla Raspi muun muuassa hoitaa varmuuskopioinnit sun muut.
     
  16. Nasty76

    Nasty76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2013
    Viestejä:
    194
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oho en olekkaan saanut tähän maili replyä että täällä olisi jotain tapahtunut mutta nethome on nerokas , kunhan oppii pintaa raapaisemaan pikkusen syvemmältä. eli nethomen set,tuote,toiminto, jutun avulla voi esim tehdä tuon kylppärin valohomman toimivaksi
    eli set, siitä katkasimesta yö aikaan se enablointi pois ja taas aamulla set, käskyllä takasin.
    Oma elämän tilanne on pikkusen vaikea tällä hetkellä joten paljon ei ole aikaa tähän valitettavasti perehtyä , mutta commandportin kautta pystyy get,tuote näkemään periaatteessa rimpsun mitä siellä pitäisi tehdä, tosin siinä tarvii vissiin jotain escape merkkejä että ne toimii eli tuotteen välilyönnit tai muut pitäisi kirjoitta esim moodiin %2cjotain. siellä nethomen sivuilla kyllä kerrotaan kaikki.
    eli esim ohjaan valo tason ajastimella näin: set,Makuuhuone,OnDimLevel,10
    tuolla set käskyllä voit yö aikaan sen katkasimen scenen määrittää off, ja päivällä taas on. niin silloin käsittääkseni homman pitäs toimia oikein
    set käskyllä voit vaikka vaihtaa koko scenen toiseen ajastuksella , tosin helpompi tehdä päivä,yö scene joka vain vaihdetaan kytkimeen :D
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2015
  17. TomBear

    TomBear Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla jäi tarpeettomiksi 4kpl Schneider Connect Artic Double Button Z-Wave painikkeita. Itsellä nämä olleet liitettynä Vera kontrolleriin. Kakkospainike on monissa Z-Wave kontrollereissa haastavaa saada toimimaan, tämä siis tiedoksi mahdolliselle ostajalle. Hinta uutena noin 80€ kappaleelta. Nyt koko paketti 120€. Yhteydenotot yksityisviestillä.

    http://smarthome.fi/fi/connect/38-tva-knapps-brytare.html
     
  18. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Onko joku NetHome-käyttäjä onnistuneesti päivittänyt Raspberrynsa Wheezy=>Jessie siten, että kaikki yhä toimii? Uskaltaako tuohon päivitykseen siis ryhtyä?

    EDIT: Itse itselleni vastaten: Ongelmitta meni päivitys.
     
    Viimeksi muokattu: 23.10.2015
  19. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    On nyt tullut viimeaikoina leikittyä ESP8266- piirien kanssa ja nämä voisi kiinnostaa muitakin. Kiinan suunnalta noita saa alkaen n. 2€ ESP-01, mutta ainakin testaukseen suosittelen muutaman euron kalliimpia ESP-12E- modulin siältäviä kehitysympäristöjä, jotka saa USB:lla kiinni koneeseen. Esim. ESP8266 NodeMCU (ESP-12E:llä) (n.5€) tai Wemos D1 (n. 15€/2kpl). Vaihtoehtoja on paljon...

    Näissä on wlan ja lisäksi näitä voi ohjelmoida Arduinon IDE-ympäristössä. Modulit sisältävät muutaman DIO:n ja osa analogia inputin. Perus Arduinon koodi käy suoraan, mutta ei monimutkaisempi. Toiminta jännite on 3.3V ja DIO:t on myös tuolla.

    Näillä voi kehitellä kaiken näköistä kotiautomaatio tai IOT- sovelluksiiin...

    Linkkejä:
    http://www.esp8266.com/index.php
    http://www.esp8266.com/wiki/doku.php?id=esp8266-module-family
    https://learn.adafruit.com/adafruit-huzzah-esp8266-breakout/overview
    http://nodemcu.com/index_en.html#fr_54747661d775ef1a3600009e
    http://www.wemos.cc/d1/Main_Page
    https://github.com/esp8266/Arduino
     
  20. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    OpenNetHome on viikonloppuna tekemäni päivityksen jälkeen ruvennut kenkkuilemaan. WeekTimer ei enää hyväksy tyhjää ruutua kohdissa WeekDayTimes ja WeekEndTimes. Minulla on herätysajastin, joka luonnolisestikaan ei herätä viikonloppuisin. Siksi WeekEndTimes on ollut tyhjä (tai sisältänyt tyhjän välilyönnin). Nyt ei koko timer suostu toimimaan ja ei herättänyt tänä aamuna. Onneksi oli kännykkäherätys varalla.

    Mikäköhän olisi oikeaoppinen menetelmä syöttää jotain tuohon jollei halua sen herättävän viikonloppuisin?

    EDIT: Meni meiliä kehittäjälle ja seuraavan päivän illaksi oli bugit korjattu. Jes.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2015