1400€ X5200 http://www.hifitalo.fi/denon_avr-x5200w_kotiteatterivahvistin_dolby_atmos_hopea (tuo X4200 on kalllimpi hifialossa vaikka on "huonompi"/alempaa mallia) Ja 1200€:n(Suomi-hinta) Marantz SR6010:ssa on myös XT32 http://www.mareks.fi/marantz-sr6010-7-2-dolby-atmos-av-vahvistin.html speksit http://www.us.marantz.com/us/Produc...CatId=AVReceivers&SubCatId=0&ProductId=SR6010
Tuo Marsuhan on jo ihan sopiva 4K-käyttöön. Täytyypä harkita! e:mutta miten on huonekorjauksen laita? Näyttihän siinä olevan XT32, joten OK.
Onkos tuo x5200 sitten vanhempi malli, kun siinä ei näytä olevan HDCP 2.2-tukea? Ihmettelin myös tuota hintaa x4200 vs x5200, huomasin tuon eron Denonin sivuilla. No oli miten oli, tänne on tulossa Marantz SR6010. Tulisi jo tietoa koska saa hakea...
Se kuitenkin tukee Dolby Atmos ja DTS X ääniformaatteja jotka on UHD blu-rayn ääniraitoja ja UHD blu-ray vaatii hdcp 2.2:n. Eihän siinä olisi järkeä tukea noita ääniformaatteja jos ei löydy uhd-blu-ray tukea hdcp 2.2:n muodossa. Kyllä tuon pitäisi olla 2015 malli, x100-mallit oli 2014 malleja joissa ei ollut hdcp 2.2:sta. Edit: jaa katsoin tarkemmin speksejä ja näyttäisi että ei löydykään hdcp 2.2:sta. Eikä myöskään DTS X:ää.
Vähän hassusti muotoiltu. Siis, kyllähän noita ääniraitoja saattaa toki olla myös UHD BD julkaisuissa käytössä, mutta ihan yhtälailla kyseisiä "3D-ääniraitoja" löytyy myöskin nykyisistä tuikitavallisissa "FullHD BD" kiekoista, joita voimme markettien hyllyistä jo nyt ostaa. Kumpikaan mainittu ääniformaatti ei ole ekslusiivinen mihinkään tiettyyn fyysiseen levyformaattiin.
Huomenna julkaisua ja näyttäs varastossakin olevan. Ei varmaan meekkään kuun alkuun http://www.soundandcinema.fi/sr6010.html
Vielä menee pari viikkoa ennenkuin SR6010 ilmestyy, kävin malttamattomana tänään kyselemässä... SR5010 löytyi jo hyllystä.
Piti eilen odotuksen tuskaa lievittää toisella SVS pb2000, joka jo hyvää vauhtia matkalla kohti suomea
Avr-x4200w tuli perjantaina käyttöön. Tuntuu toimivan niin kuin pitääkin. käyttöönotto helppoa. 4k signaali sujahtaa tykille denonin läpi ongelmitta. Audysseyn tuottamasta äänikorjauksesta voi sitten olla jo montaa mieltä.
Vastaus kysymykseen, että on. Itellä hyvin palveleva Onkyo TX-NR818, jossa esim. tää Audyssey MultiEQ XT32, mutta kysymys kuuluu, korjaako tää vahvari myös subbasen taajuusvastetta? Liitin subbasen välin Audio-mode 8033 Cineman ja näin ei tarttis subiin korjausta. Ideoita miten ohitan vahvarin oman subikorjauksen, jos tekee muitakin ku viive/tason automaattikorjauksen siihen?
Jos Onkyosi on Audyssey Pro -valmis, hommaat sen paketin/lisäosan/lisenssin ja nollaat subwooferin filtterit. Toinen tapa on sammuttaa subbari Audyssey-mittauksen ajaksi. Sitten toki tason, jakotaajuudeen ja vaiheen (tämä ehkä muutenkin) haku vaatii omatoimisuutta. Mutta Anti-Moden lisäys XT32:n kylkiäiseksi saattaa olla hyväksikin. Ajat ensin sen ja sitten Audysseyn.
Juu, tosiaa mietin, ettei tarttis kaksinkertaista subin korjausta. Siksi tarttis tietää, miten toi vahvarin korjain toimii. Antimoden ohjeessa sanotaan, että kun korjaus on ajettu pelkälle subille, sitten ajetaan vahvarin automaattikorjaus, mutta miten subin korjaus pitäs olla? Pääkaiuttimien alarajataajuus on 60hz. Eli alle 60hz ohjautuu subille? Ei jaksa kaivaq mitää testilevyjä.. Enkä halua koskea subin omiin korjaimiin kun automaattikorjaukset on ajettu. Oon siis ohittanut subin omat säädöt.
Tekeekö antimode parempaa jälkeä kuin xt32 ? Toisinsanoen, onko antimodelle enään käyttöä jos xt32 hoitaa equtuksen, vaiheen ja tasonsäädön kohdalleen ?
Melkein pitäisi sun mitata, että kumpi hoitaa subwooferin paremmin. Merkittävää eroa tuskin on kumpaankaan suuntaan ja tuo voi olla vielä tilasidonnaista. Jos käytät molempia, niin kertauksen vuoksi AM ensin, Audyssey sitten ja nimenomaan AM korjaus päällä.
Vahvistin tonnilla -topikissa oli kehuja Audyssey multieq xt32 puolesta. Opettelin viikonloppuna rewin käyttöä ja nappasin verailun vuoksi pari pyyhkäisyä audysseyllä ja ilman. Pilkoin käyrät erikseen 200Hz kohdalla ja siistin ylätaajuudet smoothingilla jotta saa paremmin yleiskuvaa. Ylätaajuuksilla mukana myös Audyssey flat -asetus. Huone on akustoimaton olohuone jossa on paljon betonia ympärillä. Vahvistin on Denon AVR-X4000, kaiuttimet Genelec 8030 sekä refleksisubi 26Hz virityksellä. Omia tulkintojani tuloksista. Audysseyn asettama 40Hz jakotaajuus on liian matala, tekee kuopan ~35Hz paikkeilla Audyssey ja flat -asetukset nostaa tasoa ylä- ja alapäässä eli loudness? Alle 100Hz taajuuksilla korjauksesta on apua mutta >100Hz ei merkittävästi. Yritin etsiä kvg:lla tietoa uudesta audyssey-versiosta johon pystyisi vaikuttamaan itse android appilla? Millaista tietoa tuosta on annettu, onko virallista vai huhuja? Alkaa ostohalut heräämään.
Voit nostaa sitä ylemmäs. Tosin subwooferin viiveen (etäisyyden) joutuu hakemaan uudestaan, mutta onnistuu mikrofonilla ja REW:lla: toistat jakotaajuutta yhdestä kanavasta (joka smallina) REW:lla, vaihdat subbarin etäisyyttä ja seuraat REW:n SPL-mittarista, milloin dB-lukema on korkein. Tuloksen vahvistat mittaamalla jokaisen kanavan erikseen - seuraa jakotaajuuden lähialuetta, ilmeneekö notkoja. On myös enemmän kuin mahdollista, että Audysseyn valitsema etäisyysasetus on pielessä. Onko Dynamic EQ mahdollisesti päällä? Ei tuo varsinaisesti loudnessilta vaikuta, Audysseyllä on vähän tapana korostaa yläpäätä. Apin pitäisi olla ihan totta. Valitettavasti siihen löytyy tuki vasta tämän vuoden Denoneista (ja Marantzeista) alkaen.
Kiitos neuvoista! Olen nostanut jakotaajuutta käsin mutta en osannut huomioida lainkaan tuota viiveen säätämisen tarvetta. Dynamic eq ei ollut käytössä.