Terminator 5: Genisys (2015) (Alan Taylor / Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jai Courtney, Jason Clarke)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana opelman, 21.10.2013.

  1. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Vähän samat fiilikset kuin Die Hard vitosta katsoessa. Vanhaa hevosta piiskataan ja juokseehan se kovempaa, mutta alkuperäinen tunne on muisto vain. Lisäksi olisin toivonut pääpahiksen rooliin karismaattisempaa tai sanotaanko fyysisempää näyttelijää.

    Mutta kyllähän tämä viihdytti enkä katsellut kertaakaan kelloa. Enkä myöskään katsonut kelloa diehard 4/5 aikana. Muutakin yhteistä DH5:een on: sama mies näyttelee pääsankarin sidekickiä :)
     
    Viimeksi muokattu: 02.07.2015
  2. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Meitsi diggas. Arnold saatu näyttämään ihmeen aidolta nuorempana minänään. Juoni on vähän aiemmista poikkeava ja meno on ajan suhteen lennokasta. 3D:nä tuli katsottua mutta eipä tuo oikein tuonut mitään lisää rainaan. Kyllähän näitä Terminaattor-leffoja mielellään katselee, vaikkei "alkuperäisten" mittoihin ylletäkään. Lopputeksteissä oli pikkupätkä tulevaan viitaten...
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Järkyttävää ripulia koko kokkareinen lätäkkö. Ei päätä eikä häntää. Arskalla sentään oli muutamia yksittäisiä hyviä toimintakohtauksia ja repliikkejä. Räjähdykset ja hyppelyt/lentelyt olivat sitä silkkaa ihtiään. Eniten pielessä taisivat kuitenkin olla "yleinen logiikka" ja kässäri. Liian paljon täysin epäloogisia tapahtumia (ontuvin höpöhöpöselityksin) ja väärässä järjestyksessä ja tökeröillä jatkuvuusvirheillä varustettuina. Edes tissejä ei nähty muuten kuin paintilla piirretyssä tietokonevarjossa tiiliseinällä. Typeriä ja epäuskottavia juonikuvioita on toki ollut leffoissa ennenkin, mutta tähän astisista elokuvaideoista sosiaalisen median sekä ydinohjusten hallintajärjestelmän sulauttaminen yhteen ja samaan kännykkäappsiin on jonkinlainen ennätys.

    Alkupaloiksi katselin kotona aiemmat osat kahden päivän aikana putkeen, ja olihan ihan tasavertaisen surkea nelosen kanssa.

    Ja tietenkin loppu piti jättää auki jatko-osille, niin saadaan tehtyä tästäkin neljäosainen trilogia, jossa viimeinen on kahtia maksimaalisen tuoton toivossa. Sekin ylläri vain oli typerän epälooginen ja täysin päälleliimattu. Eihän millään tapahtumilla tai epäonnistumisilla ole enää mitään merkitystä yhtään mihinkään, kun nyt tälle tielle on lähdetty. Ne jatko-osatkin siis tulevat todennäköisesti olemaan ihan yhtä merkityksettömiä kuin tämä.
     
  4. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Ja floppasi pahasti jenkeissä. Heikoin avaustuotto sitten alkuperäisen Terminatorin.
     
  5. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Yllätys, etteivät typerät jenkit ymmärrä. Onneksi muualla maailmassa on pärjännyt paremmin.
     
  6. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Pitää vähän seurailla nyt noita tuottoja niin näkee että onko tälle jatko-osia tulossa.
     
  7. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Kiinasta ne rahat tullaan viimeistään repimään, Kiinalaiset pitävät Arnoldista ja roboteista;). Budjetin ollessa Terminator Salvationia n. $50 milj. pienempi, uskon että tulee menestymään tätä paremmin. Se ei kyllä väkisin riitä jatko-osia ajatellen? 2019 Terminator franchise oikeudet Pohjois-Amerikan osalta siirtyvät Cameronin haltuun ja siksi uskon, että Paramount tulee tekemään jatkoa, mikäli tuotto on edes kohtuullinen. Cameron loppuelämä taitaa ikävä kyllä mennä tulevien Avatar elokuvien parissa:(

    Arskan, Stallonen vetovoima jenkeissä on ilmeisesti pohjamudissa.
     
    Viimeksi muokattu: 06.07.2015
  8. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Ehkä ne vihdoinkin nimenomaan ymmärtää kaiken Transformers yms. cgi paskan jälkeen että tämä kouhotus vailla järkeä alkaa jo riittämään. Kehno leffahan tämä on. Typerää kohellusta vailla mitään järkeä.

    Ties vaikka Cameron yllättää ja tekee vielä uuden terminaattorin kunhan tarpeeksi sekoilee Avatarin kanssa joka ajautuu varmasti vielä pahempaan tuotantolimboon.
     
  9. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    James Cameronin kaksi alkuperäistä Terminator-elokuvaa ovat tieteistoiminnan mestariteoksia, joita ei hevin ylitetä. Eri osatekijät ovat yhdistyneet niissä onnistuneesti: leikkaus kuljettaa juonta tiiviisti ja tylysti, Brad Fidelin musiikki luo lohduttomuuden tuntua, erikoistehosteissa käytetään stunt-näyttelijöitä ja pienoismalleja, roolitus on osunut kohdalleen, ja käsikirjoitus keskittyy olennaiseen. Näissä elokuvissa myyttinen pahuus saapuu keskelle kalifornialaista arkea ainutlaatuisen uskottavalla tavalla. Tarina etenee kuin... Snowpiercerin veturi. Seikkailutarina sisältää myös filosofisia ulottuvuuksia: pohditaan valinnanvapautta, ja Kyle Reesen hahmo ilmentää sitä, kuinka ihminen on ”maailmaan heitetty”.

    Terminator: Genisys yrittää hyödyntää 30-vuotiaan klassikkoelokuvan aiheistoa mutta onnistuu vain sotkemaan sen jalkoihinsa. Tarinaa vaivaa samanlainen väkinäisyys kuin Terminator 3:a. Ylimalkaan elokuvasta puuttuu kunnollinen draamallinen kaari ja todellisen vaaran tuntu, koska T-800 on melkein alusta alkaen suojelemassa päähenkilöitä ja T-1000 suorittaa vain pikavierailun. Asiat sujuvat alusta loppuun hiukan liian ”helposti”. Elokuvassa on loputtomasti selittelevää dialogia, jossa tarinan universumia järjestellään uusiksi. Käsikirjoittajien ideat eivät vaikuta kovinkaan kiinnostavilta, vaan vanhoja aihelmia toistellaan jopa vaivaannuttavalla tavalla — innoitus puuttuu. Toimintaa vaivaa samanlainen ylettömyys kuin Terminator 3:a: kun kaikki voidaan luoda digitaalisesti, on yhteenottojen ja tuhon aste lähtenyt lapasesta eikä vaara enää vaikuta kiinnostavalta eikä uskottavalta, ihmisen mittaiselta. Tuloksena on järisyttävää mutta onttoa fantasiarymistelyä, joka ei tempaa mukaansa.

    Elokuvan musiikki on rahtusen liian imelää: heti ensimmäisessä kohtauksessa alkoi tuntua, että tämä elokuva on kehno, terminaattorimainen vääjäämättömyyden tunnelma puuttuu, eikä elokuvan jatkokaan kyennyt muuttamaan ensivaikutelmaa. Näyttelijäntyö häilyy keskinkertaisen ja huonon välillä. Paikoitellen Terminator: Genisys on kerta kaikkiaan haukotuttava, ja katsoin sen loppuun asti vain kohteliaisuudesta. Suoraan sanottuna tuntui siltä kuin olisi joutunut katsomaan jonkin Poliisiopiston huonon jatko-osan — lypsy-yrityksen ja yleisön mielistelyn tuntu on niin ilmeinen.

    Katsoin 2D-version, koska pääkuvauksetkin suoritettiin 2D:nä.

    1/5
     
    Viimeksi muokattu: 09.11.2015
  10. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tykkäsin tästä yllättävänkin paljon, vrt. mitä kommentteja tääläkin saanut. Ihan katsottava ja hauska
     
  11. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Siinä on jo ongelma lähtökohtaisesti että tätä pitää hauskana. Ei ne kaksi ensimmäistä mitenkään hauskoja olleet.
     
  12. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Jaa. Eipä noi alkuperäisetkään nyt mitään hirmu vakavastiotettavia olleet, toki tyyliltään aika erilaisia.
     
  13. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Ainakin tunnelma niissä oli vakava ja uhkaava.
     
  14. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Jos haluaa nii kahtoo sen ykkösen. Jokainen varmaan tajuaa ettei semmosta tuu kun vahingossa.
     
  15. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Jaa? Kakkosessa oli kyllä huumoria jo liikaakin, ykkösen vakavaan synkistelyyn verrattuna se oli suorastaan kokoperheen komedia. Kolmas oli tavallaan jo askel takaisin ykköseen päin mutta siinäkin oli sellaista itseironista huumoria mukana.
     
  16. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Jaa. Näköjään ihmiset voi nähdä ihmiset leffat nii erilailla. Mielestäni kakkosen huumori oli lähinnä muutama vitsi ja se poisleikattu kohtaus missä Arnold opettelee hymyilemään. Kolmonen sen sijaan oli jo ekan 5 minuutin aikana typerää camppia aikasemmista leffoista.
     
  17. kopro

    kopro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kyllä oli kauhean surkea elokuva, tuli oikein murheellinen olo ja teki mieli kävellä ulos teatterista. Sitä ei kyllä tapahdu oikeastaan ikinä eli aika *****:sta elokuvasta oli kyse. Itseironista tuubaa. Tarkoitettu lapsille, mitä T1 ja T2 eivät sentään olleet. Schwarzenegger oli kuin balsamoitu ruumis. Ei normi-ihmisen pitäisi noin huonosti vanhentua, mutta steroidit/lääkkeet yms. ovat vieneet veronsa. 3D-kuva oli totuttuun tapaan surkea, hämärä, nykivä ja haamukuvainen joissain paikoissa. NOTE TO SELF: Älä enää ikinä mene katsomaan 3D-näytöstä!
     
  18. Brawndo

    Brawndo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huumorihan on ollut olennainen osa Terminator elokuvia ihan alusta asti. Eka osahan on täynnä komediaa, tosin mustaa sellaista, esim. Arskan tapaaminen punkkareiden kanssa "Wash day tomorrow, nothing clean, right?". Tai kohtaus jossa landlord ihmettelee huoneesta tulevaa hajua ja Terminaattori kelaa mahdollisia vastauksia päätyen lopulta vaihtoehtoon "Fuck you, asshole" Tai nyt jo ikoniseksi noussut "I'll be back" kohtaus mikä on kokonaisuudessaan aika hauska.

    Kakkosessa huumori perustuikin sitten pitkälti Terminaattorin ja John Connorin suhteeseen, mutta oli silti hyvin toteutettu.

    Kolmonen taas on minun mielestäni saanut osakseen aiheetonta kritiikkiä huumorista, mitä IMO elokuvassa oli vähemmän kuin vaikka T2:ssa. Ihmisten mieliin on vain jäänyt jo nyt surullisen kuuluisat "Talk to the hand" ja Elton John-lasit -kohtaukset jotka eivät tosiaan ole aikaa hyvin kestäneet, mutta kokonaisuudessaan T3 oli melko vakavamielinen toimintaleffa, varsinkin leffan loppu oli aika synkkä verrattuna kahteen ensimmäiseen leffaan jotka loppuivat suhteellisen positiviisissa tunnelmissa.
     
  19. Levis

    Levis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nonni. Nyt nähty tämä tämä 3D:nä. ISO virhe. Miten tämä olikin noin huonolaatuinen? Kuva jotenkin epätarkkaa ja suttuista? Syvyysvaikutelma paljon huonompi kuin hyvin tehdyssä 2D-leffassa?

    Jatkossa alan tarkemmin selvittämään mitkä 3D leffat koetaan hyvinä. 15 euroa meni harakoile. Pari kaveriani olivat samoilla linjoilla. Toinen sulki välillä silmiään, kun oli enemmän roinaa ilmoilla...

    Prometheus parasta, tämä huonointa. Taitaa olla huonompi kuin se yksi ekoja 3d leffoja mitä näin, joku Titan? Clash of? Mikä tuli melko pian Avatarn jälkeen.

    Itse leffa kärsi tämän tästä suttuisuudesta, epätarkkuudesta, niin paljon, että en osaa oikein siitä sanoa mitään. Eka kerta eläissäni, kun teki mieli poistua salista jo 10 min kohdalla ja vaihtaa lippu 2D näytökseen, jos mahdollista...
    Minä kuitenkin pidän 3D-julkaisuista pääosin. Kotonakin niitä katselen mielelläni.
     
  20. mlackke

    mlackke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.10.2005
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    1
    Terminator 2 baarikohtaus 24 vuoden jälkeen uudestaan tehtynä.