Mad Max: Fury Road (2015) (George Miller / Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana RBV, 10.12.2002.

  1. P21

    P21 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei tätä olisi kyllä osannut todeksi uskoa, mutta niin siinä vain kävi, että George Miller teki uusimmasta - järjestyksestään neljännestä - Mad Max -elokuvasta luovan hulluuden täydellisen ilmentymän. Elokuva on eittämättä 2000-luvun paras jenkkitoimintaelokuva ja Raid 2 jälkeen paras toimintaelokuva 2000-luvulla. Elokuvassa ei onneksi selitetä mitään turhaa, kuten 99% muissa saman gengren elokuvissa ja vauhti on hengästyttävä. Usein voidaan purnata siitä, ettei toimintaelokuviin saada kehitettyä juonta. Ei tässäkään elokuvassa ole monitahoista juonta, mutta kaiken esitetyn hulluuden alta on löydettävissä ihan oikea sanoma, jota ei onneksi pakkosyötetä katsojalle. Pienet yksityiskohdat viihdyttävät, kuten täysin irrelevantti sähkökitaristi, joka sopii täydellisesti esitettyyn maailmaan vain siksi, koska sellainen on mukaan elokuvaan otettu ja jonka olemassaolosta muistutetaan tarpeettoman usein. 3D oli jälleen aivan turha lisä elokuvalle, mutta onneksi kotitallenteena tästä voi nauttia 2D:nä. 4,5/5
     
  2. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    ^ Siinä oli jo jotain tästä, ei nyt kovin paljon jaksa kirjoittaa. Eipä ihan omaksi suosikikseni noussut vuosituhannen toiminnoista, mutta ei välitetä siitä. Olihan tämä aivan huikeaa nähtävää. Ihmeellistä, että Millerin ikäinen ohjaaja tällaista jälkeä vielä nykyään pystyy saamaan aikaan. Siinä saavat jotkut yli puolta nuoremmat tekijät rehkiä tosissaan, jos tätä haluavat lähteä ylittämään.

    Uskaltaisin antaa jopa 5/5. Sen olen jo ikuisuuden tiennyt olevan täyttä paskaa, etteivätkö kriitikotkin laadukkaan toiminnan päälle ymmärtäisi - tässäkin se taas nähdään. Ehkä jotkut papat kuten Maskula ovat eri juttu, mutta kuitenkin.
     
  3. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Asfalttisoturi pitäköön valtikkansa elokuvasarjan ykkösenä, vaikka kovasti tällä ajeltiinkin iholle. Tom Hardyn versioimassa Maxissa ei vaan ollut sitä mieleenpainuvinta otetta ja hahmolle oli vieläpä pykätty sellainen sivusuorittajan asu päälle. Ei vaan löytynyt palasia Gibsonin Maxin tasolle.

    Muutenhan tämä oli kyllä mitä nautinnollisinta katseltavaa. Hiekanmakuinen hulluttelusirkus tuotiin hienosti näytille sen kaikenkirjavassa yltäkylläisyydessään. Sellainen elokuva jonka yksityiskohdista riittänee aina vaan uutta ihmeteltävää uusintakatseluiden myötä.

    Pieteetillä toteuttu ja armoa antamaton toimintajyrä, joka olisi kaivannut ehkäpä jotain huumorinkukkaakin hulluuteen. Toimintaelokuvien parhaimmistosta useimmat kun osaavat sisällyttää sitäkin puolta sisuksiinsa.


    :):):)½
     
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Aivan saatanan kova toimintaelokuva millä tahansa mittarilla ja eipä näin kovia ole 2000-luvulla kovin montaa tehty. The Raid ja Taken jatko-osineen ovat säälittäviä vitsejä Fury Roadin eeppiseen ja bensankatkuiseen hullunmyllyyn verrattuna. Tämä nyt oli vain niin kertakaikkisen kaunista elokuvataidetta. Arvosanaksi annettakoon vitummoine/5.

    Uskokaa hypeä ja katsokaa tämä teatterissa.

    Imdb:n triviaosastolla törmäsin tällaiseen:

    "After George Miller screened some footage at SXSW film festival, a man stood up and asked: "How the hell did you film that!?" That man was none other than director Robert Rodriguez." :D

    QUOTED FOR TRUTH
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2015
  5. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    En kauheasti jaksanut odottaa tältä leffalta mitään vielä joitakin kuukausia sitten, mutta kun trailereita alkoi tulemaan, muuttui suhtautuminen Fury Roadiin. Se alkoikin vaikuttaa mielenkiintoiselta ja sopivan hullulta kaahausleffalta. Lopulta se piti sitten käydä eilen katsomassa.

    Elokuva ei kyllä sinänsä petä ainakaan trailereihin verrattuna, vaan rytinää ja takaa-ajoa piisaa. Ne meistä, jotka pitävät V8 -moottorien ärjynnästä, hurjista ajokeista sekä näyttävistä räjähdyksistä, eivät varmasti pety. Onko takaa ajoa kuitenkin liikaa ja suvantokohtia liian vähän, on ehkä sitten makuasia. Kuitenkin lähes koko leffa on käytännössä pakoretki, joka pyörii Immortan Joeta pakenevan sotarekan ympärillä. Toisaalta se kaikki toimii kuitenki verrattaen hyvin, ja hahmoihinkin pääsee vähän sisälle. Maxin rooli jää ehkä hieman odotettua pienemmäksi, mutta toisaalta Furiosa on myös kiinnostava hahmo. Hardy ja Theron tekevätkin hyvää työtä ja on oikeasti hankala sanoa, kumpi nyt sitten on parempi Max, Mad Mel vai Hardy. Tarinan pahis jää vähän etäiseksi mielipuoleksi, mutta ehkä hyvä näin. Täyttää Joe sinänsä hahmoon pistetyt odotukset.

    Vähän hankalaa antaa leffalle arvosanaa, kun jopa 4/5 voisi olla hyvä ja kuvaava arvosana pienistä puutteista huolimatta. Tavallaan tätä voi siksikin verrata vaikka Raidiin ja Dreddiin, että juoni on hyvin simppeli, mutta toiminta on kuvattu ja toteutettu hyvin (näyttelytyö hyvää jne.), eikä elokuva taas toisaalta kaipaa mitään monimutkaista. Pitää hommata ehdottomasti bd ja katsella sitten uudestaan. Kyllähän kaahailu ja autoelokuvia verratessa Road Fury syö kaikenmaailman fast&furryt elävältä ja paskantaa ne tienvarteen vauhdin siitä hidastumatta. V8! V8! V8!

    4/5
     
  6. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Ei vitty, ei kai tää nyt muka F&F-sarjaa kampita, täähän on sitäpaitsi remake eikä tässä oo TE ROCKIA

    en kyllä menis kattomaan vaikka oliskin.
     
  7. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei ole remake, vaan jatko-osa.

    The Rockin läsnäolo tosin parantaa joka leffaa.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vaikka WWE-fani olenkin, niin pyrin taas itse välttämään niitä leffoja, missä The Rock on.

    Vaikka The Road Warrior nyt ajaakin Fury Roadin edelle, niin hämmästyttävän eheän ja ennen kaikkea näyttävän elokuvan ohjaaja George Miller oli saanut aikaan. Miehen luova hulluus näkyi kaikessa ja CGI:n käytön minimointi teki elokuvasta selkeästi paremmin ja uskottavamman. Elokuvan kiistaton tähti oli Charlize Theronin esittämä Furiosa siinä missä Tom Hardy jäi hyvin neutraaliksi Maxina: Hardy yritti välillä tuoda jotain omaa hahmoon, mutta Melin saappaat taisivat olla aivan liian isot täytettäviksi. Osan sivuhahmoista (pahisten puolella) olisi voinut karsia tai rakentaa heitä pikkuisen enemmän. Elokuvan jälkimmäinen puolisko jätti aavistuksen kylmäksi, koska siinä tarjoiltiin paljon samaa kuin ensimmäisellä puoliskolla viitaten toimintaan ja tematiikka kääntyi ehkä hieman liikaa feminismin pariin. Fury Road on visuaalisesti upea toimintaelokuva, mutta siitä puuttuu sitä "sielua", mikä teki The Road Warriorista klassikon.

    4-/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::(
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    No eikä ole, vaan reboot.
     
  10. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Minun mielestäni ei ole sitäkään, vaan suoraa jatkoa edellisille osille. Vain Mel on korvattu huonommalla näyttelijällä ja jätetty varmaankin juuri siksi rooli vähän pienemmäksi. Eli juu kävin eilen katsomassa, 2D version.

    Leffa alkoi heti pettymyksellä
    kun se eka takaa-ajo päättyi todella lyhyeen ja Max jäi vangiksi ilman merkittävää vastarintaa.
    mutta laittoi pian uuden vaihteen silmään ja meno parani paranemistaan loppua kohti. Ainakin enimmäkseen niin, sillä olihan siinä jotain kohtia jotka olisi varmaan voinut tehdä paremminkin. Mutta joka tapauksessa kyllähän tämä on oikein maittava annos bensankatkuista toimintarymistelyä, hieman Mad Max 2:n tyyliin mutta kaikki on suurempaa ja teatraalisempaa. Mikä ei ole välttämättä hyvä asia, itse ainakin jäin kaipaamaan aiempien Mad Maxien realistista karuutta, tässä uudessa kaikki on pistetty jotenkin överiksi.

    5-/5

    Niin ja tuo miinus tulee Tom Hardysta.
     
    Viimeksi muokattu: 16.05.2015
  11. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Sen verran kritiikkiä kritiikistä, että kyllä minun edelleen hiukkasen on ihmeteltävä sitä Rambo nelosen 5/5 -arvosanaa. Miksei tämä saanut samaa? Mikä oleellinen ero näillä on? Oliko R IV jotenkin enemmän sisältöä ja hahmonkehitystä tarjoava? Kerro :)
     
  12. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    No eikä ole:

    It’s sort of a revisit. The [previous] three films exist in no real clear chronology, because they were always conceived as different films.

    http://www.slashfilm.com/is-fury-road-a-sequel/

    Muiden Max Maxien rinnalla ihan hyvin käy jatko-osasta, mutta ei rebootista. Ja menipäs nyt taas säätämiseksi ;)
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Rambossa oli kaikki paremmassa tasapainossa, mukaan lukien päähahmot, pahissivuhahmot sekä tarinan tematiikka. Alkuperäisen Rambon henki oltiin säilytetty ja oikeastaan siitä oltiin jopa parannettu viitaten synkkyyteen ja tiettyjen kasarikliseiden poissaoloon. Fury Roadissa taas moista tasapainoa ei löydetty ja nimikkohahmo oli kovin mitäänsanomaton.
     
  14. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Eli remake, kuten sanoin. Lisää rahaa toki kun porukat luulee että tässä on jotain uutta tulossa :D
     
  15. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Oliko? Tuo nelonenhan oli kuitenkin hirveää roisketta, kun alkuperäisessä elokuvassa Rambo ei nimenomaan olisi halunnut tappaa ketään ja surmasikin koko elokuvassa vain yhden ihmisen - senkin pakon edessä.

    Tämän Fury Roadin elokuvalliset ansiot ovat kyllä omasta mielestäni aivan eri tasolla kuin R IV:n. Molemmista pidän, eipä siinä mitään. Hardy ei kylläkään pärjännyt Melille, mutta hoiti hommansa kunnialla.

    Edit: melkoisen huomattava ero muuten näillä RT:ssä. 98% vs 37% :naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 16.05.2015
  16. PowerKing

    PowerKing Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    3
    Vaivauduin elokuviin kotiteatterin sijaan ensimmäistä kertaa noin kymmeneen vuoteen, enkä turhaan.
    Täytyy toivoa että MM5 tulisi vielä Millerin ohjaamana joskus :D
    5/5
     
  17. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täytyy sanoa että huikean rallin oli Miller saanut kasaan. Kaksi tuntia pelkkää takaa-ajoa ja perse ei puutunut, siinä on monella nykyohjaajalla oppimisen paikka.
    Furiosa ja Max olivat roolihahmoina täyttä paperia, mutta hälläväliä, kun itse elokuva oli täyttä nitroglyseriiniä.

    4+/5


    ps. Mika korjaa se tsätti.
     
    Viimeksi muokattu: 17.05.2015
  18. Dr. Jacoby

    Dr. Jacoby Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.10.2014
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    3
    RT.

    Man Who Knew Too Much (remake) 91%
    Paths of Glory 94%
    A Clockwork Orange 89%
    Heat 86%

    Arrow Season 3 100%
    Sleepy Hollow Season 2 100%
    The Americans Season 3 100%
    Justified Season 6 100%
    Wolf Hall Series 1 100%

    The Godfather, Part 3 67%


    Taken 58%!!!

    Mad Max Fury 98%

    :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 17.05.2015
  19. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    ^ Eipä noita voine suoraan verrata Maxin yli kahteensataan ja Rambon melkein 150:een arvioon, kun katsoo lukumääriä noissa. Vähimmillään alle kymmenen ja jollain Kellopelilläkin vain 47 kpl. Taken on ehkä hiukan yllättävä, mutta sitten on vaikka mitä muita toimintagenren edustajia arvostettukin.
     
  20. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Jos Fury Road ei sisältäisi tuttua franchisea vaa olisi vaikkapa "Maorien soturi tulevaisuudesta" -niminen pätkä niin kriitikot eivät lämpenisi kovinkaan paljon. Mutta kun mukaan heitetään Mad Max, tuttu brändi, ja sen nostalgialisä, pitkä odotus jne asiat, jotka eivät liity varsinisesti valkokankaalla tapahtuviin asioihin mitenkään, niin pisteet nousevat. Näin se menee.