Vahvistin Geneleceille?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Peke78, 29.09.2012.

  1. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tuohan on suht edullinen. Umc-200 700taalaa, tuon voi suoraan muuttaa nyt euroiksi + tullit ja verot päälle.

    Umc-200 ääneltään aika riipivä ja ohut. Toivottavasti tämä uusi laite on ääneltään parempi (dac)
     
  2. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Kyseessä siis se 7x120W päätevahvistin. Se on joillain sammunut satunnaisesti tai virrat ei pysy päällä kuin hetken tai se ei ole käynnistynyt lainkaan. Jotain ne on selittänyt yliherkästä suojapiiristä jollain regulaattorilevyllä ja olikohan joku maadoitusjuttu balansoiduissa liitännöissäkin yliherkkä staattiselle sähkölle. Nuo pitäisi nyt olla korjattu, käsittääkseni kaikki myydyt päätteet käydään läpi.
     
  3. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Enpä ole tuossa Nakamichissa mitään vikaa äänessä huomannut, tosin minä en noita eri laitteiden väitettyjä isoja eroja muutenkaan kuule/osaa kuvitella. Kohta tulee MiniDSP:n Dirac-laatikko tuon perään, joten siitä tulee yksi A/D-D/A muunnos lisää.
     
  4. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    No niin, nyt tuli viestiä paketti on saatu lähetettyä.

    Maanantaina 13. päivä tehty tilaus ja lähetys saatiin liikkeelle viikkoa myöhemmin. Toisaalta mitään toimitusaikataulua ei luvattu, joten viikko sinne toinen tänne ei maailmaa kaada. Kuljetusfirmana on dpd, ja suomen osuuden hoitaa nordpost logistics.
     
  5. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 738
    Saadut tykkäykset:
    321
    Käyttääkö kukaan tuollaista Nakamichiä tietokoneen ja TV:n kanssa?
    Jos käyttää, niin miten se käyttäytyy HDMI:n EDID-infon suhteen? Eli havaitseeko Windows laitteen sekä TV päällä että pois päältä?
     
  6. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Minä käytän, mutta tietokoneessa on Linux (ja Kodi). Tuo ainakin toimii ihan hyvin oli tv päällä tai ei.

    get-edid antaa jotain tuollaista:

    Section "Monitor"
    Identifier " Nakamichi A"
    ModelName " Nakamichi A"
    VendorName "TWE"
    # Monitor Manufactured week 12 of 2011
    # EDID version 1.3
    # Digital Display
    DisplaySize 1540 870
    Gamma 2.20
    Option "DPMS" "true"
    Horizsync 15-75
    VertRefresh 23-76
    # Maximum pixel clock is 170MHz
    #Not giving standard mode: 1600x1200, 60Hz
    #Not giving standard mode: 1400x1050, 60Hz
    #Not giving standard mode: 1280x1024, 60Hz
     
  7. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    AVforumsia lukiessa tuo Nakamichi vaikuttaa hieman keskeneräiseltä ja aivan kuin sitä betatestattaisiin asiakkailla. Toki suurena lieventävänä asianhaarana on edullinen hinta. Huomasin valituksia äänekkäistä poksahduksista aktiivikaiuttimissa, jos esim. Blu-ray-elokuvan menuissa liikkuu. Myös muita valituksen aiheita on näkynyt. Valmistajan edustaja on itsekin foorumilla ja ottaa vastaan näitä raportteja ja välittää insinööreille. Uusista firmware-päivityksistä on paljon juttua. Tuntuisi vähän oudolta olla päivittämässä vahvistimen firmwarea useita kertoja. Noh, kai se on nykyaikaa.

    Vieläkin siis jahkailen tilauksen kanssa.
     
  8. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tuo on kuitenkin jo vanha laite enkä usko, että siihen tulee enää mitään suuria korjauksia. Kyse siis tuskin on betatestauksesta, se nyt vaan on tuollainen. Uusi firmware (niitä on tullut 1 kpl ja sekin ei julkinen beta) ei mitään tainnut muuttaa, asensin sen kyllä taannoin. Minulla ei ole tuossa ollut mitään ongelmia, mutta muutamia käyttömukavuuden/-logiikan juttuja voisi kyllä tehdä toisin/paremmin. Tuolla hinnalla (320€) hyvä laite, 2x hinnalla voisi jo hiukan harmittaa. Kuitenkin jos ostat jonkun kalliimman laitteen, niin ei sekään välttämättä täydellinen ole ja sen pelkkä arvonalenema on suurempi kuin Nakamichin hankintahinta...
     
  9. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 738
    Saadut tykkäykset:
    321
    Onko tuossa muuten HDMI stand-by-throughia?
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2015
  10. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    On se asetuksissa valittavissa, ei ole tullut tutkittua sen toimintaa.
     
  11. Ville_697

    Ville_697 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerrotko kokemuksia diracista? Harkinnassa Procasterin ja Genejen (2xG2 + 3xG1) väliin tuo 88A, mutta hinta hiukan hirvittää toi hinta 999usd + mikki siihen päälle. Huone ok-talon iso ja korkea olohuone, niin avittaakohan tämä hintansa verran? Vai kannattaisiko laittaa nämäkin €urot säästöön G4 + parempaa vahvistinta varten säästöön. Ja etusen kun pitäis olla tuota slim-mallia niin vaihtoehdot on melko vähissä...

    Tai jotain muuta tähän tarkoitukseen?
     
  12. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Mitähän siitä kertoisi... DDRC-88A saapui viime torstaina. Tuo 999 hintahan sisältää jo mikin, mutta tulli ja alv tuohon tulee. Minä ostin tuon Saksasta oaudio-nimisestä firmasta, joten ei tarvinnut noita miettiä. UMIK-1 mikki oli jo ennestään, joten en sitä ostanut.

    Kokeilin jo aiemmin Diracin tietokoneversiota (14vrk täysin toimiva) ja se oli sen verran vakuuttava, että pakko oli tuo ostaa. Minulla on vain stereokaiuttimet käytössä, 2-tie jalustakaiuttimet. Mittaukset/säädöt ovat yhä täysin vaiheessa, pitää viritellä parempi mikkiteline ja tehdä vertailuja REW:illä. Mutta kyllä tuo tekee selvän muutoksen, lauluääni on tarkemmin keskellä ja keskiäänien räikeys katoaa. Ääni myös jotenkin vaan on miellyttävämpi ja vaihevirhemäiset värittymät katoavat. Eikä tässä ole kyse taajuusvasteista, niitä kyllä olen säätänyt aiemminkin eikä niillä tai kaiuttimien viivesäädöillä saa tuollaista muutosta aikaan.

    Tuolla myös sai yllättävän hyvän lopputuloksen huoneen takanurkkaan epäsymmetriseen paikkaan säädettynä, lauluääni on yhä (jopa liiankin) tarkasti keskellä ja tuntuu kuin olisi keskikaiutin. Bassotoistoa en ole vielä kovin paljon vertaillut, alimman huonekorostumanhan tuo selvästi poistaa, mutta joillain kappaleilla se onkin huono juttu (se +20dB piikki kun osuu niillä juuri oikeaan kohtaan...).

    Luultavasti tuon vaikutus on monikanavaisena vielä selvästi suurempi. Minulla on samassa huoneessa tietokoneen kaiuttimet ja mietin nyt miten saan ne menemään tuon saman purkin läpi (siinä kun on minulla aika monta vapaata kanavaa), taidan käyttää etuvahvistimen zone-lähtöjä ja uhraan yhden muistipaikan tuolle. Kannattaa lukea AVS forumin DDRC-88A viestiketjua, siellä ei taida olla yhtään pettynyttä omistajaa ja laitteen testikäyttöönkin saaneet ovat sen ostaneet.
     
  13. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    Joko marko sai omansa?
     
  14. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Tulihan tuo loppujen lopuksi. Seurannan mukaan paketti lähti 20. päivä ja 24. päivä oli ensimmäinen toimitusyritys. Meni toiveistani huolimatta sen verran myöhäiseksi, että ehdin (tai ennemminkin jouduin) lähteä työmaalle ennen kuriirin saapumista. 27. päivä soitin heti aamu seitsemältä, kun asiakaspalvelu avautui toiveena kuljetusta samalle päivälle. Yllätys oli aikamoinen, kun lähetys ei enää ehtinytkään samalle päivälle, joten ajoin sitten vantaalle hakemaan paketin. Kuitenkin pisteet asiakaspalvelulle, kun soittivat takaisin ja kertoivat asiasta eikä tarvinnut jäädä ihmettelemään mitä nyt tapahtuu. Neljä päivää oli matkalla Briminghamista Vantaalle, joten ei nyt ihan luokaton saavutus.


    Ei niin hyvää ettei jotakin ongelmia. Syystä tai toisesta PS3:lta ei meinaa saada kuvaa tykille, mutta digiboksin kuva tulee ongelmitta. Tv:n kanssa ei ole minkäänlaisia ongelmia, kummastakin lähteestä näkyy ongelmitta. Toisella HDMI-kaapelilla sain kuvan, kun kaapeli meni pöydän kautta, mutta lattialla kulkiessaan ei toimi kunnolla. Kuva tulee hetkeksi ja katoaa vain tullekseen hetkisen kuluttua takaisin ja laitteita käynnistäessä pitää olla tarkkana missä järjestyksessä laitteet käynnistää, muutoin jää kuva toiveeksi. Vahvarin uudelleen käynnistäminen auttaa asiaa. Nyt pitäisi vain keksiä mikä häiritsee tällä kokoonpanolla kuvan siirtoa tykille. Outoa, että edellisellä vahvistimella tällaista ongelmaa ei ollut.

    Näin muutaman päivän kokemuksella ei nyt mikään pettymys ole vastoinkäymisistä huolimatta. Ainoa joka todella kaipaisi parantamista on kaukosäädin, jotenkin rimpulan oloinen sen tarkemmin asiaa selittämättä.
     
  15. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    AVForumsillakin on joku tainnut tuosta PS3 ongelmasta kirjoittaa, en vaan muista saiko hän sitä kuntoon. Oletko kokeillut muuttaa hdmi:n asetuksia, siis niitä standby ja cec ? Mikä vahvistin sinulla oli ennen? Tuossa kai vaikuttaa sekin oliko siinä videoprosessointia vai pelkkä läpimeno/kytkin kuten Nakamichissa.

    Kaukosäädin on hiukan rimpula ja keskellä oleva nappi/kursori on hankala käyttää, aina painaa vahingossa niitä ulompia painikkeita eikä sitä rengasta josta menuissa liikutaan. Minulla on oppiva kaukosäädin käytössä, joten en ole tuon kanssa joutunut taistelemaan alun jälkeen.

    Mites äänenvoimakkuuden säätö? Minä en ole siihen vieläkään tottunut ja kaipaan entisen etusen analogisen moottoripotikan tuntua.
     
  16. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Edellinen vahvistin on Pioneer SC-LX73, jonka kanssa ei ongelmia ollut. Noita HDMI-asetuksia on kokeiltu muuttaa vahvarissa ja tykissä tuloksetta. Mitä tuota avsforumin keskustelua tuli yöllä luettua, niin löytyi yksi maininta PS3:n ongelmista, mutta siinäkään ei mainittu mitä oli tehty vain ongelman ratkenneen. Joku ehdotti vian olevan vaillisessa HDMI-sisääntulossa ja ehdotti sisääntulon vaihtoa toiseen, mutta itselläni tämä ei auttanut, saattoi jopa pahentaa tilannetta.

    En tiedä onko tuo Epsonin tykki "krantumpi" sisääntulevalle signaalille kuin iänikuisen vanha Sony W4000. Sony toistaa molemmista lähteistä nikottelematta, vaikka tykki pätkii urakalla.


    Itse käytän mieluummin kaukosäädintä, kuin otan ne pari askelta ja säätäisin laitteesta äänetä. Siksi tuo "rimpula" kaukosäädin häiritseekin, mutta kaipa tuohon tottuu ajan myötä.
     
  17. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Kaukosäädintä minäkin tietty käytän, nuppihan on ihan toivottoman hidas. Tarkoitin lähinnä äänenvoimakkuuden ylöspäinsäädön hitautta ja yleistä tuntumaa, säätö saisi toimia logaritmisesti. Nyt kun aloitat nollasta, niin jossain 25 kohdalla alkaa jo odottelu kyllästyttämään (hiukan liioitellusti..) eikä voimakkuutta vielä ole riittävästi. Sitten jos nostat lähtöjen/sisääntulojen tasoja jotta esim. 20 olisi jo riittävän voimakas, niin sitten 0.5 asennossa kuuluu jo liian kovaa. Täytyisi viritellä tuolle ohjaus RS232-portin ja tietokoneen kautta, sieltä saisi suoraa halutun äänenvoimakkuuden.
     
  18. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Ongelma on nyt saanut jonkinlasen välipäätöksen. Kävin hakemassa uuden BD-soittimen, ja silläkään ei kuvaa saanut kankaalle saakka. Kun muutti soittimen uloslähtevän signaalin 1080p:stä 1080i:ksi tuli kuva kankaalle. Mutta tuo ei vieläkään selitä miksi tv:n kanssa ei ongelmia ollut toisin kuin tykin kanssa. Outo juttu.
     
  19. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Miten pitkä kaapeli tykille menee? Vika voi olla Nakamichin HDMI lähtötasoissa, jospa ne ovat hiukan alhaiset ja tuo 1080p:hän vaatii enemmän kaistaa, joten vaimentuma ilmenee sillä selvemmin. Aktiivinen HDMI-kaapeli tai jakaja voisi auttaa.
     
  20. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    10 metrin kaapelilla siirretään kuvaa. Kokeilin tuota aktiivistakin, mutta siitä ei ollut apua.