Aika monta. Esimerkiksi Taxi Driver elokuva on tulossa 4K siirtona. Perinteisessä 35mm filmissähän olisi tarkkuutta oikeastaan enemmänkin kuin tuossa 4K kuvassa. Tuota Taxi Driverin siirtoa käsittelevässä jutussa Grover Crisp (Sony Pictures Entertainment, Senior Vice President of Asset Management, Film Restoration and Digital Mastering) sanoo seuraavaa: E: Juuri postasin toiseen ketjuun seuraavan viestin joka olisi sopinut tännekin: Tämän postauksen mahdollinen kommentointi mielellään alkuperäiseen yhteyteensä, siis tänne.
(Jos onkin ihan totta) niin, mutta Sonyn viimeisten vuosien anti onkin ollut pientä vrt takavuosien BD-julkaisu tahtiin. Ja kuinkahan moni esim. tämän foorumin jäsen ostaisi Taksikuskin 4k formaatissa jos jo omistaa BD:n? En minä ainakaan sillä tämä on yksi esim. leffasta joka ei mielestäni edes kunnolla hyödy edes nykyisestä korkealaatuisesta siirrostaan. Tämä nyt on vain henk. koht. mielipide mutta..
Tuossa hieman aiheeseen liittyvää tiltystä... Youre Still Doing It Wrong: More Blu-ray Blunders!


Nyt 2 vuotta myöhemmin asioiden tila on kovasti toinen. Monen tärkeän ohjaajan tuotantoa löytyy edelleen vain SD:nä, mutta julkaisu/päivitystahti on kuitenkin sellainen, että perässä on vaikea pysyä. Toki asetelma on se, että jos on elokuvasta laajemmin kiinnostunut, niin vanhaa DVD-formaattia ei voi unohtaa. Muutama olennainen julkaisija (esim. Second Run) ei ole vielä lykännyt ulos yhtään BD-kiekkoa eikä välttämättä sellaisia koskaan julkaisekaan. Kyllä se pojat tsekkiläinen 60-luvun leffa kepittää teidän silmäkarkit ihan tavallisena devuna.
Ennuste: optisten levyjen hinnat nousevat hurjasti: http://www.tietokone.fi/uutiset/ennuste_optisten_levyjen_hinnat_nousevat_hurjasti
Artikkeli valehtelee: "Teollisuusmaissa optisten median suosiota kannattelevat etupäässä blu-ray-elokuvat" on vielä puppua sillä DVD-leffoja ostetaan vielä enemmän. Jos DVD-tuotantolinjoja muutetaan BD-linjoiksi ilman lisäkapasiteettiin investoimista, niin tietty katteet paranevat roimasti. Mutta ainoastaan riistohinnoittelu selittää loppukuluttajan nousevat kustannukset BD-levyjen osalta. CD-levyjen hinta tosin voisikin nousta vaikka se entisestään hidastaisi CD-kauppaa.
YLE: DVD:llä on vielä armonaikaa fyysisen elokuvatallenteen loppu häämöttää Pisti vituttamaan tuo Stockmannin osastopäällikön Petra Kakon kommentti: Kyllä oikeaoppisesti säilytetty ja käsitelty DVD-elokuva kestää. On kestänyt omassakin hyllyssä. Ja niin kauan kuin osaa leffoista ei ole julkaistu BluRaylle lainkaan, puhumattakaan että olisivat tulossa mihinkään streamauspalveluihin, niin kyseisten leffojen dvd-julkaisut eivät todellakaan ole "ihan roskistavaraa". Käsittämätön kommentti.
Minulla on vielä ihan toimiva Face/Off -dvd hyllyssä. Dvd:n alkuajan kaksipuolinen dvd-levy ja hyvin toimii vielä. Blu-ray -levyjen tulevaisuus saisi tuoda tullessaan anamorfiset levyt. Avsforumin mukaan näin voipi jopa olla. En ole sen tarkemmin vielä asiaan perehtynyt.
Miksi? Jos kyse on FullHD-tarkkuudesta, tuloksena on skaalausongelmia. 4K-tarkkuudella taas resoluutio on sen verran suuri, että anamorphisuuden hyödyt ovat vähän niin ja näin.
Itse olen niitä keräilijöitä jotka haluavat omistaa elokuvat fyysisenä formaattina (Blu-ray/Dvd). Mitä tapahtuu jos esim. elokuva/sarja yms. kokoelmasi on esim. pilvipalvelussa ja sitten tapahtuu esim. näin http://www.talouselama.fi/uutiset/f...en+menetti+23+gigaa+tarkeita+tietoja/a2260607 tai kokoelmasi on koneellasi/ulkoisella kiintolevyllä ja ne hajoavat? Tai kyseinen toimitsija lopettaa toiminnan, tai tapahtuu toimitsijan puolella jokin ongelma ja kokoelmasi häviää bittiavaruuteen. Korvaako joku? Onko pilvipalvelussa olevat elokuvat ymn. perinnöllistä seuraavalle sukupolvelle? Streaming-palvelimilta loppuvat oikeudet kyseiseen sarjaan/elokuvaan ja se oli sitten siinä...tai kk hinnat nousevat huomattavasti. Kotona oleva fyysinen formaatti on mielestäni elinehto "määrätynlaista" keräilyä ajatellen (ainakin itselleni, olenko liian vanha). Toivottavasti voin jatkaa tätä harrastusta ja lapseni voi joskus nauttia näistä ostamistani elokuvista/tv-sarjoista, kansineen ja kaikkineen ekstroineen. Ehkä tarkoitus onkin, että ketään ei omista sarjoja/elokuvia/musiikkia fyysisesti, vaan ne ovat esim. kuukausmaksun takana ja taattu rahantulo on varmistettu kyseiselle toimijalle. Tilaa vievää tämä on, mutta perkuleen hienoa katsoa omaa elokuva/tv-sarja kokoelmaa:thumbsup: Tarjonta on ikävä kyllä "kivijalka"myymälöissä vähenevämpään päin. Onneksi netistä löytyy ja tämä on luultavasti syy"kivijalka"myymälöiden tarjonnan vähyyteen.
Pilvimusaa ja -leffoja ei omista koskaan itse ja ne viedään käytännössä hautaan mukana. Mikäli allaolevaan ei ole tullut muutosta? http://tamapaiva.blogspot.fi/2012/09/miksi-bruce-willis-vie-applen-oikeuteen.html Mulla on muuten -96 vuonna itsepoltettu cd-levy joka toimii vieläkin. Itsepoltettujen levyjen ei pitänyt kestää kuin max. 10v. Tosin samaa sanottiin aikoinaan tehdastekoisistakin.
Tämähän se on ahneiden jättikorporaatioiden tavoitteena. Ohjelmistotalot ovat toimineet jo vuosia myymällä vain käyttöoikeutta kuukaudeksi kerrallaan, "omistusoikeuden" sijaan. Jopa tuleva Windows tulee (alustavien spekulaatioiden ja huhujen mukaan) olemaan "palvelu", eikä enää omaksi ostettava. Myös autoilu muuttumassa palveluksi, autoleasingit ovat yleistymässä hyvää vauhtia. Kansainväliset sijoitusyhtiöt omistavat lähes kaikki uudet rakennettavat kerrostalot euroopan pääkaupungeissa, ja ihmisten maksamat vuokrat kautta euroopan ovat rakettimaisessa nousussa. Kuluttaja ei todellakaan saisi enää nykyään omistaa mitään, vaan mieluiten maksaa aivan kaikesta kuukausimaksua. Kuluttaja on ehkä aluksi innoissaan, kun alkuinvestointi näyttää omaksi ostamista pienemmältä, mutta todellisuudessa korporaatiot rikastuvat entisestään, samalla kun kuluttaja päätyy maksamaan enemmän ja saamaan vähemmän. Kaikki muutkin mainitsemasi asiat käyttöoikeuksien suhteen (esim. Netflixin suuresti vaihtelevat maakohtaiset valikoimat, valikoimasta yht'äkkiä kokonaan pois häviävät nimikkeet ja tiettyjen nimikkeiden yksinoikeussopparit jonkin tietyn palvelun kanssa) ovat ikäviä. Mikään palvelu ei myöskään ole "liian iso kaatumaan". Kukaan tai mikään ei takaa, etteikö Netflix tai Spotify vetäisi servereitä irti seinästä heti huomenna. Viimeisin iso online-mediapalvelun lopettaja on Sony Music Unlimited. Aiemmin lopettaneita ja mennessään ex-asiakkaidensa alta maton vetäneitä ovat olleet esim. Microsoft MSN Music ja Microsoft Zune.
Tuohonhan kaikki sovellukset siirtyvät mikä onkin hyvä asia, ottaen huomioon softan elinkaaren, hyvä esimerkki: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/4894/dkgdb/Microsoft-Office-365-Home-12-kk https://creative.adobe.com/fi/plans Itse en jaksa uskoa että käyttöjärjestelmästä jatkossa maksetaan mitään, Applen viitoittamalla tiellä ne ovannet jatkossa ilmaisia, tai ainakin kk-veloitteisia. Kuitenkin jos mietitään että sulla on kone jonka unohdat varastoon 10 vuodeksi ja siinä henkilökohtaisia tiedostoja ja Windows 10 ja jälkeläisesi tahtovat katsoa sisältöä eikä lisenssiä voikaa enää jatkaa, ohjelmistovalmistaja on kusessa koska estää pääsyn henkilökohtaisiin tietoihin. Tämän vuoksi en usko että käyttöjärjestelmät siirtyvät pilveen, ainakaan sanan varsinaisessa merkityksessä. Raha taotaan sitten sovelluksilla. Musiikki ja elokuvat on eri asia, koska olet ne henkilökohtaisesti itsellesi ostanut, tai siis katselu-kuunteluoikeuden niihin omalla henkilökohtaisella tililläsi.
Entäs tämä: Toistaiseksi pääkaupunkiseudulla tiedetään, mikä Blu-ray on, mutta maakunnissa ja pohjoisessa on paljon ihmisiä, jotka eivät edes tiedä, mikä se on, Anttilan Seidi Ailus sanoo. Molempien konsernien rouvat on pihalla kuin lumiukot, koen jopa järkyttävänä tämmöiset puheet. Eipähän tule yllätyksenä että Anttila ja Stockman on hätää kärsimässä ihan muutenkin, kun tämmöisiä neroja löytyy yhtiöistä..
Musta tuntuu, että Anttila ja Stocka kärsii levy myynnin puolella pahasti verkkokaupan takia. Juuri CDON Discshopin kaltaiset kaupat rouhii viimeisetkin asiakkaat. Ne ei vaan pärjää hinnoissa eikä kotitoimituksissa. Mutta kyllä noi streaming palvelut tulee kovaa. Ongelma on vielä suppeat valikoimat esim Netflixin Suomi saitti on melkoisen suppea. Pitäisi hankkia tyyliin Amazonia ja HBO:ta kylkeen, mikäli mieli tekee saada parempia valikoimia.
No jaa minä epäilen että tiedän useampiakin ihmisiä jotka eivät tiedä mikä blu-ray on. Ovat kyllä iältään siinä 70 vuotiaita nuorimmillaan. Löytyy suvusta.
No tuon ikäsillä ei juuri ole merkitystä levy ostojen suhteen. Suurimmat ostajat on varmaan 20-40 vuotijaat. Tämä ei perustu mihinkään dataan, mutta tuon pystyy varmaan selvittämään myös jostain.
Jep. Ihmetyttää muutenkin Netflixin suosio, kun käsitykseni mukaan Netflix on Suomessa paljon suositumpi, kuin Viaplay, vaikka Viaplay:llä on elokuvien suhteen paljon parempi valikoima, kuin Netflixillä. Filmnetkin on elokuva-valikoiman suhteen paljon Netflixiä parempi. Ja sekä Viaplayhin että Filmnetiin tulee monet uudet elokuvatkin nykyään tosi nopeasti, Netflixiin tulee tosi harvat uudet elokuvat nopeasti. Tietysti Netflixillä on ainakin Viaplaytä vetovoimaisemmat uudet TV-sarjat/TV-sarjojen uudet kaudet, jotka kiinnostavat monia, mutta itseäni elokuvat kiinnostavat paljon enemmän, kuin TV-sarjat. Itseänikin kyllä vähän huolestuttaa, että milloin elokuvia ei voi enää ostaa tallenteina (tehdäänkö uusia tallenteita enää esimerkiksi 10 vuoden päästä, tai jos tehdään, niin tehdäänkö enää vain harvoista elokuvista?), vaan kaikki uudet elokuvat katotaan aina vain Netflix-tyylisistä nettipalveluista. Kyllähän noi Viaplay-tyyliset nettipalvelut ovat hyvänä tukena elokuvaharrastukselle, ja säästää jonkin verran rahaa, kun katsoo elokuvan esimerkiksi Viaplaystä, ja toteaa, ettei leffa ole niin hyvä, että sitä tarvitsee ostaa omaksi. Jos/kun elokuvatallenteiden teko lopetetaan jossain vaiheessa, niin onhan siinä se hyvä puoli, että säästäisi paljon rahaa, kun ei voisi ostaa leffoja itellensä hyllyyn, mutta toisaalta leffojen keräily on niin mukavaa puuhaa, että vetäisi se mielen vähän matalaksi, jos niitä ei voisi enää hyllyyn ostaa. Siinä on tosiaan sekin juttu, että jos leffat ovat saatavilla enää Netflix-/Viaplay -tyylisessä palvelussa, niin miten voit olla varma, että joku uusi oma suosikkileffa löytyy tällaisesta suomalaisesta Netflix-/Viaplay -tyylisestä palvelusta just sillä hetkellä, kun itte haluaa elokuvan nähdä, jos millään suomalaisella nettipalvelulla ei ole leffaa sillä hetkellä valikoimissa. Jos leffa on itsellä omana hyllyssä, leffan voi katsoa silloin, kun haluaa. Itse kyllä hyvinkin uskon, että Suomessa on vielä suht paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä, mikä blu-ray on, toki ne ovat melkein kaikki yli 50-vuotiaita.
Oliko tämä siis mielestäsi hyvä vai huono asia? Applellahan homma menee tosiaankin niin, että henkilön kuollessa hänen henkilökohtainen iTunes mediakirjastonsa pyyhkiytyy bittiavaruuteen lopullisesti. Perikunta ei saa siitä kilotavuakaan talteen. Ei sillä että olettaisin oman perikuntanikaan olevan mitenkään erityisen haltioissaan mahdollisesti jäämistössäni jäljellä olevista blu-ray elokuvista kuudenkymmenen vuoden kuluttua...