Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

  1. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    En tarkoittanut, että sillä olisi merkitystä kirkon jäsenmäärän kehityksen kannalta. Minua vain kiinnostaa tapahtuuko tuollainen paluuryntäys. Mielenkiintoista myös nähdä kuinka moni lopulta eroaa kirkosta tulevina viikkoina. Odotin että perjantainen piikki olisi tasaantunut heti alkuunsa, mutta se on jatkunut jo pari vuorokautta tasaisella tahdilla (noin 13 000 yhteensä eronnut perjantaista lähtien tämän vuorokauden lopulla). Kannattaa myös muistaa, että tällä kertaa eroavat ovat keskimäärin vanhempia ja luultavasti aiempia eropiikkejä isompi osa eroista hoidetaan muuta kautta kuin internetissä.

    Mietin tarkoitatko sekulaareilla maallistuneita kristittyjä vai ihmisiä, jotka eivät usko ollenkaan jumaliin eli ateisteja.

    Arabimaissa kutsutaan sekulaareiksi heitä, jotka eivät ole äärihihhuleita.

    Tästä olen täysin samaa mieltä. Itse sallisin myös sisarusten väliset avioliitot. Tuossa muuten varmaan herättäisi vähemmän vastustusta, jos se (aluksi) sallittaisiin vain samaa sukupuolta oleville. Sitten kun aika on kypsä sen voisi laajentaa myös siskon ja veljen välisiin avioliittoihin, onhan avioliitto perinteisesti miehen ja naisen välinen liitto.
     
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Sekä että. Maallistunut kristitty ei kaiva Raamatusta ohjeistusta vaikkapa lainsäädäntöön, vaikka roikkuukin kirkon kirjoissa ja suhde Jumalaankin tuppaa olemaan aika ateistinen, vaikka sitä ei kehtaa ehkä kaikkialla kailottaa. Itsekin olin tietysti kristitty siihen asti, kunnes sain erottua kirkosta 10 vuotta sitten, vaikka en ole koskaan elämässäni uskonut Jumalaan.

    Tämä selvä. :)
     
  3. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
  4. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Tämä on varmaan jotain "hassunhauskaa" huumoria?

    Siltä varalta että ei, niin kehoitan lukemaan http://fi.wikipedia.org/wiki/Sisäsiittoisuus
     
  5. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ei ole.

    Juuri tuon vuoksi se varmaan herättäisi vähemmän vastustusta, jos sallittaisiin aluksi vain samaa sukupuolta oleville.

    Mikä sinulla on sitä vastaan jos veljekset Markku ja Erkki menisivät naimisiin ja kenties jopa lykkisivät toisiaan persreikään tai imisivät toistensa sukuelimiä? Vastenmieliseltä se voi toki tuntua, mutta siihen se jää. Itse en ajattele edes muiden heteroiden välisiä sänkypuuhia (esimerkiksi jotain tuntemaani Markkua panemassa vaimoaan Mirkkua), niin minun ei tarvitse järkyttyä noista.

    Veljen ja veljen ja siskon ja siskon välistä avioliittoa voi siis vastustaa ainoastaan siksi että se on "sairasta". Samalla lailla kuin perinteinenkin homoilu monen mielestä. Ei mielestäni mikään syy heidän ihmisoikeuksien polkemiselle.

    Jossain vaiheessa aika on kypsä myös veljen ja siskon välisille avioliitoille, vaikka vielä ikävä kyllä ei. Arvioisin, että yli 80 % homoliittojen kannattajistakin vastustaa ehdotustani, vaikka perimmältään kyse on samasta asiasta eli ihmisoikeuksien toteutumisesta. Valtion ei pitäisi ikinä mennä väliin kun kyse on kahdesta* täysi-ikäisestä ihmisestä ja heidän vapaasta tahdostaan. Älykkyys, sukulaisuus tai mikään muukaan tuon tapainen syy ei saa olla este ihmisoikeuksien toteutumiselle.

    *vastustan moniavioisuutta, koska se nähdäkseni johtaa väistämättä tilanteeseen, jossa osa vaimoista on surkeassa asemassa
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479

    Heitetään linkillä
    ...

    Tuon perusteella väittäisin, että sisarukset pitää useimmiten oikein kasvattaa "kieroon", että tuo toisiinsa sekaaantuminen toteutuisi.
    Sisaruspakoisuus lienee sisäänrakennettua, samoin kuin useimmilla inho liian nuoriin sekaantumiseen...

    T: Vesku
     
  7. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kyllä persuja taas ottaa koville..
     
  8. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ahaa eli tässä on nyt kyse siitä että jos sallitaan jotain niin sitten pitää sallia kaikki muukin...no minulle tuo tuleva lakimuutos on aivan sama, siitä vaan. Enkä jaksa väitellä tästä hölynpölystä tämän enempää...siitä vaan kaikki naimisiin, vaikka auton kanssa :)
     
  9. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ehdottomasti, mutta miten se liittyy heidän oikeuteensa avioitua? Voidaanko insesti määritellä niin sairaaksi asiaksi, että yhteiskunnalla on oikeus estää heidän avioituminen?

    Luultavasti suurin peruste kiellolle on lapsien korkeampi riski syntyä sairaana, mutta tuosta ei tarvitse ainakaan homoseksuaalisissa liitoissa välittää. On myös paljon lapsettomia heteroliittoja. Suomi ei kauheasti muistuta natsi-Saksaa eli täällä epätoivottu aineskin saa lisääntyä. Mielestäni on ehdottoman tärkeää, että Suomessa on vapauksia kuten oikeus tuhota terveytensä alkoholilla, tupakalla, huumeilla, väärillä valinnoilla ja tuhansilla muilla tavoilla. Mielestäni myös pienen ÄO:n ja perinnöllisiä sairauksia omaavilla ihmisillä pitää olla samat oikeudet lisääntyä kuin kaikilla muillakin. Se on tärkeää, koska muuten yhteiskunta lähettää viestin että nuo ihmiset ovat jotenkin vähemmän arvokkaita kuin "normaalit" ihmiset.

    Lapsiin- ja eläimiinsekaantumista ei tarvitse edes miettiä, koska lapset ja eläimet eivät voi uskottavasti todistaa olevansa vapaasta tahdostaan oudossa suhteessa. Vapaa tahto on tietysti kaiken perusta.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Nyt alat kiertämään samaa asiaa ja tahdot ymmärtää asian tahallasi Sinun omalla tavallasi...
    Mielestäsi siis todella pienen murto-osan halujen perusteella pitäisi tehdä politiikkaa?
    Omasta mielestäni olet vapaa menemään siskosi/veljesi kanssa naimisiin, minä en vastusta, mutta mahdollisten jälkeläisten ongelmista oletkin sitten Sinä vastuussa (myös rahallisessa, joten siitä vaan säästämään)...
    Viimeinen lauseesi on enemmän (ja ainoaa) järkevää asiaa vuodatuksessasi...


    T: Vesku
     
  11. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    En todellakaan ymmärrä mitään tahallani väärin. Olen puolustanut täällä alusta asti ihmisoikeuksia.

    Muotoilisin asian niin päin, että toivon tuollaisen todella pienen murto-osan elämää vaikeuttavan lainkohdan tulevan kumotuksi.

    Se ei ole kuitenkaan mahdollista, joten tuskinpa sanasi sellaisessa tilanteessa olevaa ihmistä lämmittävät. Et vaikuta kovinkaan innostuneelta taistelemaan muutoksen puolesta.

    Tuon ajatuksen voin jotenkin ymmärtää, mutta olen eri mieltä. Suomeen syntyy aivan tavallisista suhteista jatkuvasti kallista hoitoa vaativia lapsia ja vaikka kustannuksilla revittely onkin helppoa, niin tuo summa on vain pieni osuus kaikista terveydenhuollon kuluista. Mainitsemillasi ehdoilla syntyneellä lapsella olisi syntymästä asti hylkiön asema, yhteiskunta olisi valmis luovuttamaan ellei vanhemmilta löydy pätäkkää. En halua Suomesta tuollaista Venäjää muistuttavaa erittäin kovien arvojen yhteiskuntaa. Jos sisarustenvälinen avioliitto sallittaisiin, se ei edes tulisi aiheuttamaan vaikeasti sairaiden lasten syntymämäärissä minkäänlaista piikkiä. Uskallan sanoa noin.

    Kirjoitustyylistäsi sain sellaisen vaikutelman, että todennäköisesti vittuilet (jonka syytä en ymmärrä ollenkaan) tai sitten oikeasti kuvittelet nimenomaan Minun haluavan mennä sisarusteni kanssa naimisiin. Teen nyt hyvin selväksi, että en halua mennä sisarusteni kanssa naimisiin, enkä myöskään harrastaa seksiä tai tehdä mitään muutakaan tavallisuudesta poikkeavaa heidän kanssaan. En myöskään tunne yhtään ihmistä, jonka elämään ehdotuksellani olisi vaikutusta. Olen kuitenkin varma, että sellaisia on olemassa. Kannatin myös sukupuolineutraalia avioliittolakia vaikken halua mennä samaa sukupuolta olevan kanssa naimisiin, enkä myöskään harrastaa seksiä. Muutaman homon sentään tunnen, mutta heidän avioliittoaikeistaan minulla ei ole aavistustakaan.
     
  12. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ok, kantasi ymmärretty, kieltämättä minusta voi saada helposti vittuilijan vaikutelman, syytä siitä sitten vanhempiani/varhaislapsuuttani/mitä tahansa, tarkoitus ei ole v__lla.
    Olen mielestäni jokseenkin liberaali ajattelultani, enkä "siedä" kovinkaan helposti omaa kantaansa kurkusta väkisin alastunkevia, ilmeisesti itse tulitsin sinut sellaiseksi, jos et sellainen ole, niin anteeksi.
    Kummankin kanta lienee tullut selväksi, joten omasta puolestani väistynen tästä aihepiiristä takavasemmalle...
    Muistuttaisin vielä Osmo A Wiion lakeja viestinnästä kaikille niille, jotka (ehkä huvittuneina) ovat seuranneet tätä(kin) keskustelua.

    T: Vesku

    Edittiä:
    Liittyy tai ei liity tähän asiaan...
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2014
  13. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
  15. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
  16. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Poliisien ampuminen New Yorkissa nosti rotukeskustelun taas pintaan

    Erityisesti tuo tummenttettu... Käsittämätöntä. Kokonaisuudessaankin hyvin vastenmielistä tekstiä. Samaa nähtiin Suomessa Utoyan jälkeen, kun tuon ay-pampun mentaliteetilla huseeraavat opportunistit halusivat käytännössä kieltää kritiikin itseään kohtaan.

    Suurin ero murhatuilla poliiseilla verrattuna poliisien tappamiin mustiin on että kaikki ymmärtää näiden murhien olevan todella väärin. Kukaan ei syytä murhattuja poliiseja mistään. Mustien kuolemissa sen sijaan jotkut punaniskat puhuvat että 12-vuotiaan pitäisi tietää mitä voi käydä, jos kantaa leikkipyssyä puistossa tai että kannattaisi tiedostaa riskit, jos päättää olla rikollinen (eli myy laittomasti tupakoita). Murhattujen poliisien omaisten ei onneksi tarvitse kuunnella tuollaista epäkunnioittavaa sontaa, jota auktoriteettiuskovaisilla hölmöillä on tapana suoltaa mustien kuolemissa. Esimerkiksi Pewin gallupissa 42 % republikaanien äänestäjistä piti oikeana ratkaisuna jättää syyttämättä poliisia kadulle kuristetun Eric Garnerin kuolemassa. Tuo siitäkin huolimatta, että koko tapaus tallentui sivustakatsojan kuvaamana videolle ja siitä voi jokainen omin silmin nähdä, ettei mies tehnyt mitään ansaitakseen kuolemaansa. 40 prosenttia voi siis pitää suunnilleen republikaanien pohjatasona, joka puolustaa aina poliisin toimia riippumatta siitä mitä he ovat tehneet. Kun paikalla ei ole kameroita, jotka aukottomasti todistavat mitä tapahtui ja ilmassa on siten epätietoisuutta, prosentit tietenkin nousee huomattavasti.
     
  17. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on kyllä täysin älytöntä, vaikka tässä varmasti hyvänä aikomuksena onkin suojella ammattiautoilijoiden työpaikkoja. Tarvitsenko kohta taksiluvat kimppakyyteihin duunipaikalle?

    Työturva kurssilla sivuttiin tätä pikaisesti ja muistaakseni seillä oli myös nämä älyttömyydet. Henkilöllä X on C-kortti...

    1. Hänen leipätyö ei ole autonkuljettaja, vaan vaikkapa tietoliikenneasentaja, mutta hänellä on C-kortti. Henkilö ajaa töissä asennustarvikkeet työmaalle, missä työskentelee kollegansa kanssa, omalla tai yrityksen kuorma-autolla. VAIN X saan käyttää näitä asennustarvikkeita, koska hänellä ei ole ammattiajolupaa.
    2. Henkilö ajaa omasta metsästään kaatamansa ja klapeiksi pilkkomansa puukuorman isänsä kesämökille. Tämän on kiellettyä, koska hänellä ei ole ammattiajolupaa. Jos hän jättää puut pilkkomatta ja ajaa ne riukuina isänsä mökille, niin se on kyllä ihan ok. :p (en nyt muista oliko tässä kyse myyntitapahtumasta, mutta jalostettu tuote oli kuitenkin paha asia.)
     
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Taas on matkustajakone kadonnut, matkalla Indonesiasta Singaporeen... AirAsian kone tällä kertaa mutta kumma kyllä tämäkin on malesialaisessa omistuksessa oleva yhtiö. http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305912023785
     
  19. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaveri joka työskentelee kiinteistöhuoltofirmassa joutu tuon kanssa suorittamaan koska hiekkaa saa kyllä kuskailla kuorma-autolla pitkin kylää, mutta sitten kun jättää maksavalle asiakkaalle niin pitää olla pätevyys suoritettuna. Että se asennusfirman kaveri saa viedä omat tarvikkeensa kuorma-autolla, muttei niitä kaapeleita mitkä asennetaan asiakkaalle.
    Yksi "kukkanen" tuossa koulutuksessa on myös se, että kun on pakollista suorittaa 5 direktiivipäivää, niin ne voi olla mitä vaan, kunhan yksi niistä on raskaan kaluston ennakoivan ajon -kurssi. Tämän vuoksi jotkut ovat jopa suorittaneet vain tämän REAKin viidesti ja saanut pätevyyden näin.
     
  20. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    No, tämä sitten löytyikin jo, vähän nopeammin kuin MH370...