Smoukahontas eli Sara Maria Forsberg

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 02.04.2014.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kumpikin. Ensimmäinen mainitsemasi valituksen aihe koski Smoukan kielinainen-hahmoa (kuinka ihmeellistä se, että monikielisen perheen tyttö, joka on asunut useammassa erikielisessä maassa, on hyvä kielissä, oikeastaan onkaan) ja toinen taas tätä onnenpotkun maksimaalista hyödyntämistä. Mitä Smoukan taustoihin ja pohjatyöhön tulee, niin en laskisi nuoren harrastustoimintaa ammattilaisen pohjatyöksi. Toki se, että kotona opiskellaan instrumentteja ja esiinnytään sukujuhlissa, antaa valmiuksia, mutta kyllä se varsinainen pohjatyö esim. musiikkipuolella tehdään bändin, keikkojen, musiikkiopintojen ja demojen kautta -- varsinkin kun tässä nyt sitten heti siirryttiin ison firman merkittävän julkaisun tekeväksi levyttäväksi artistiksi.
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2014
  2. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Hyvää settiä täällä!

    Olikos muuten Ismo Leikolan Amerikasta hankittu voitto ansaittu vaiko ei. Minusta ainakin pohjaduuni on tullut tehtyä hyvin. Hyppönen/Enbuske experiencestähän se taisi alkaa.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Pohjaduuni oli tosiaan tehtynä. :) En haluaisi jatkaa negatiivista linjaani (varsinkaan kun Leikolan huumori kyllä osuu ja uppoaa), mutta tuntui hieman siltä, etteivät kilpailun muut osanottajat nyt ihan edustaneet stand-up -koomikkojen, edes amatöörien, kirkkainta kärkeä. Tässä mielessä tämä Leikolan voittama titteli on hieman harhaanjohtava. Kyllä Ismo olisi silti erittäin toimivalla ja laadukkaalla semifinaalisetillään (finaalisisetin lisähauskuutukset eivät olleet enää niin rautaisia) lyönyt vähän kovempiakin nimiä -- hevosista nyt puhumattakaan. :D
     
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Mites, onko joku Johnny Rotten sitten täysi nolla ja väärä valinta bändiinsä, kun ei ainakaan hirveästi kuulosta jonkin Sibelius-akatemian priimukselta?

    Ehkä. Tai sitten, että Smoukie ei luota levy-yhtiön arviointikykyyn, jolla ovat hänet levyttämään valmiiksi todenneet. Plus että levyn lykkääminen muutamalla vuodella maksaisi jo musiikkiteollisuuden valitettavan kehittymisen takia firmalle mahdollisesti hyvätkin hillot, kun ei suostu yhteistyöhön nyt. En usko, että mikään levy-yhtiö kauheasti innostuisi mihinkään vuosien jahkailuun kuolevalla alalla. Muutaman vuoden päästä levymyynti on taas laskenut sen 70% tai jotain, ja näitä firmoja kiinnostaa se raha ykkösenä, kuten jo todettu.
     
  5. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Alalla jo pidenpään toimineen saanen hieman opastaa:
    Nyt puhutaan pop laulajasta. Pop laulajat eivät soita bändeissä. Se on eri skene. Pop laulajat eivät mene studioon tekemään demoja. Popparin demo on webcamin edessä tehty youtube video. Se on poppariksi haluavan paras käyntikortti. Se on myös ainoa tapa saada ääntään kuuluviin jos ei ole suhteita. Pop musiikkmaailmassa opiskelulle ei anneta mitään arvoa. Ei yhtään mitään. Opiskelu on klassiselle/humppa/viihdeorkesteri alalle haluavan homma.

    Miksi ei tehdä demoja studiossa?
    Kysymys onkin mitä siellä äänitettäisiin? Covereita? Omia biisejä? Valtaosa poppareista ei tee omia biisejään. Coveria ei kannata mennä studioon tekemään kun Youtube on ihan yhtä hyvä. Treenikämpällä aikaa ei vietetä kun ei soiteta bändissä. Popparin treenikämppä on suihku ja oma makuuhuone.

    Joskus käy onni ja sukulainen on alalla. Sitten sedät tekee biisit ja ottaa nuoren laulamaan setien tekemiä sanoja: Robin & Nylon Beat. Ei demoja eikä treenejä vaan suoraan vedetään biisi. Onneksi on Auto-Tune. Siitä tulee sitten Frontside Ollie tai ei.

    Sara vain skippasi suomen sedät ja siirtyi suoraam amerikan setiin. Mutta tie poppariksi on ihan oikea ja Virallinen™ sanoi amatöörin maalaisjärki mitä tahansa.
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eli turhaan sitä mennään musiikkikouluihin ja työstetään demoja bändin kanssa samalla kun soitetaan pieniä keikkoja, sillä kyllä musiikillisen iskän neuvot ajavat saman asian ja sitten ollaankin jo valmis ison puljun levyttäväksi artistiksi. Niin kuin Ismo sanoisi, "Nerokasta minä sanon". :)

    Tässä lienee tapahtunut väärinkäsitys minun osaltani. En tiennyt, että puhumme nimenomaan ns. turhista poppareista. Tästä näkökulmasta olen toki samaa mieltä kanssanne ja Smoukka on edennyt erittäin sopivaa reittiä. Täällä vaan kehuttiin ko. neitiä vuoron perään sen oloisesti, että hänet mielletään arvostettavaksi artistiksi.
     
    Viimeksi muokattu: 31.10.2014
  7. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Nylon Beat ja Robin ovat esim. näitä? Ovatko ne "turhat" pop-laulajat siis niitä, joita et itse satu kuuntelemaan, vai mikä on kriteeri? Tietääkseni sekä Robbe että Naikkarit ovat menestyneet loistavasti ja nauttineet hommasta, kuten myös yleisönsä, joten onko tässä nyt joku ihan oikea ongelmakin? :D Jonna ja Erin sitä paitsi keräsivät urallaan yhä enemmän arvostusta sekä kriitikoilta että muusikoilta, mistä todisteena vaikka YUP-yhteistyö ja Egotripin tekemät coverit.

    Ja onko Johnny Rottenkin siis turha ja yliarvostettu? Kaveri sai ymmärtääkseni Pistolsin keulakuvan pestinsä pelkästään (koe-esiintymiseen johtaneen) ulkonäkönsä perusteella, ilman mitään aiempaa kokemusta musiikkialalla. Vai eikö tähän vastaaminen sovi trollailuun :D
     
    Viimeksi muokattu: 31.10.2014
  8. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun muistiini ei tule yhtään tämän suuntaista kommenttia puhumattakaan monista.
     
  9. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitan vielä tämän "muutaman" levyn myyneen artistin ääninäytteen. En tiedä mitä musiikkikoulua Britney on käynyt mutta itse olisin jättänyt luokalle. Ainiin, EtP:tä mukaillen voisi sanoa että Britney on siksi loistava artisti ja nenestynyt alallaan koska hänellä on persoonallinen ääni. :D.
    Lähinnä tulee mieleen M.A.Numminen jolla oikeasti on persoonallinen ääni mutta hän ei olekkaan poplaulaja....

    http://www.iltalehti.fi/viihde/2013102017627049_vi.shtml
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En sanoisi Britney Spearsia loistavaksi artistiksi, sillä en ole missään vaiheessa väittänyt, että pelkkä persoonallinen soundi (joka sitä paitsi Britneyn tapauksessa saavutetaan studiolaitteilla) riittää. Britney toki ravasi jo lapsesta saakka erinäisissä lapsille ja nuorille suunnatuissa ohjelmissa ja kykyjenetsintäkisoissa, joten siinä mielessä sitä pohjatyötä tuli tehtyä. Jonna ja Erin osallistuivat myös kykyjenetsintäkilpailuun, mikä käynnisti lopulta Nylon Beat -projektin, ja onpa Robinkin noita kykyjenetsintäkilpailuja kiertänyt ennen suosiotaan. Tekisin oikeastaan eron "turhan popparin" ja "kaupallisen popparin" välille: yksi eroavaisuus voisi olla se, että "turhalle popparille" riittää CV:ksi vaikka se webcam-klippi, jossa hän matkii jotain idoaliaan, tai kuuluisuus jollain aivan toisella alalla, kun taas "kaupallinen poppari", vaikka saattaakin tehdä periaatteessa "sielutonta" musiikkia, on sitä pohjatyötä tehnyt ja ansainnut asemansa omilla, alaan liittyvillä meriiteillään.

    Johnny Rotten on nyt melkoinen poikkeus ja tietenkin jos mielestänne Smoukka vertautuu tähän Sex Pistolsin keulakuvaan, niin se on asia erikseen. En sitten tiedä, voiko Sex Pistolsia edes asettaa samaan kategoriaan viihdemusiikin kanssa, sillä bändin sanoma taisi mennä musan edelle, jolloin JR:ää voi pitää enemmän kansan äänenä kuin vokalistina.
     
  11. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Kyllä äijä siinä mielessä vertautuu, että peräänkuulutat niin viimeisen päälle sitä pohjatyötä & kokemusta, ja Lydonilla pohjatyönä oli pelkkä ulkonäkö. Onko miehen paikka legendaarisen yhtyeen jäsenenä täten täysin ansaitsematon ja siihen olisi pitänyt valita joku vuosien kokemuksen kerännyt? Kumpaa mieltä olet? Never Mind The Bollocks on kuitenkin miljoonien ja taas miljoonien arvostama klassikkolevy, ei siinä mikään sanoma sen edelle mene. Covereita tuoltakin levyltä on tehty sen maailman sivun verran.

    Edit: esim. Rolling Stonen kaikkien aikojen levyjen listalla Bollocks on sijalla 41. http://www.listchallenges.com/rolling-stones-top-100-albums
     
    Viimeksi muokattu: 31.10.2014
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kuten sanoin, pidän miestä melkoisena poikkeuksena. Se lienee kai ihan universaali fakta, että vaikka asiat usein noudattavat tiettyä kaavaa, niin poikkeuksia löytyy. Tällaiset poikkeukset ovat kuitenkin niin harvassa, että kunnes toisin todistetaan, niin olen skeptinen ja pidän moista lähtökohtaa "turhan popparin" merkkinä.
     
  13. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Hmm, eli nollan kokemuksen, pohjatyön ja monen mielestä varmasti laulutaitojenkin Johnny saa sanoa "joo, mä tulen" ja rikastua, mutta vuosia musiikin parissa touhunnut ja miljoonasti parempi laulaja Sara joutuu sanomaan "emmä tuu, tarttee reenata vielä muutama vuosi". Reilu peli :D

    No ei kai sitä tosin vielä tiennyt, miten iso bändi Pistolsista tulee... (ja oli retorinen kysymys, minun puolesta riittäisi taas vähäksi aikaa)
     
  14. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mikä on virallinen määritelmä Turhalle Popparille?
    Ei ainakaan liity suosioon tai levymyyntiin mitenkään.
     
  15. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mistä ihmeestä muuten Elvis tuntee Sara Frsbergin niin hyvin että tietää hänen "pohjatyönsä" tai sen puutteen? Saattaahan hän olla vaikka vanha punk bändin laulaja jos niikseen tulee.

    Lehdestä:
    "Ensikosketuksen musiikkialaan Forsberg sai jo pari vuotta sitten. Silloinkin levy-yhtiöstä otettiin yhteyttä aiempien Youtube-lauluvideoiden perusteella. Yhtiössä haikailtiin kuitenkin suomenkielistä musiikkia, koska se myy Suomessa paremmin."

    Toi nyt ainakaan ei ole pohjatyötä. Kaikkki alkoi siitä yhdestä videosta mikä tänä vuonna ladattiin nettiin. Toi on muuten hyvä esimerkki miten suomalainen A&R ihminen ei haista menestystä vaikka se ajaisi rekalla päälle :D

    Ja on sitä keikkaakin heitetty:
    [video=youtube_share;gbGGhAcILAU]http://youtu.be/gbGGhAcILAU[/video]

    Manageri Hietala kehottaa panemaan jäitä hattuun, mutta ei voi peitellä innostustaan. "Superlahjakas. Se on sana, jonka kuulen koko ajan. Super. Lahjakas."

    Hietalan olisi varmaan pitäny kysyä neuvoa Elvikseltä niin olisi tullut pudotus maahan: Ei mitään potentiaalia. Ihan paskaa. takaisin kellariin kasvamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 31.10.2014
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kyllä EtP:n Smoukin dissaaminen on vaan asia jota ei ymmärtää. :D

    Ajatusmaailma, jossa kukaan ei ole mitään kun riittävästi tarkastellaan. "Pappi ei ole mitään, jos ei ole paavi." "Lääkäri ei ole mitään, jos ei ole arkkiatri." "Opettaja ei ole mitään, jos ei ole Kerpenin rehtori."
    Ei varmaan Smoukikaan tule koskaan olemaan mitään laulajana, jos ei myy saman verran levyjä kuin Madonna.

    Meidän pitäisi olla vain iloisia Smoukin puolesta. Mitä väliä sillä on, jos ohittaa tuhat parempaa kun saa tilaisuuden. Niin se vain on, että maailma on epäreilu paikka ja tilaisuuteen pitää tarttua. Kilpailu on järkyttävän kovaa isossa maailmassa.

    Niitä oman soundin kehittelijöitä on Kallion räkälät täynnä. Tuskin Rennyäkään hirvittävästi harmittaa elää Kalifornian auringon alla ja ohjata työkseen leffoja todennäköisesti varsin mukavalla toimeentulolla verrattuna peräpohjolassa kaljaa latkiviin "auteureihin".

    Sinne Halpa-Hallin kassalle pääsee aina takaisin.
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Taisin jo tuolla ylempänä luonnehtia ko. termiä (jonka toki myönnän olevan ilkeä) yhdellä sen mahdollisista ominaisuuksista.

    Elin sen tiedon varassa, mitä olin hänestä lukenut ja mitä täällä on hänestä sanottu. Eipä tässäkään ketjussa ole Smoukkaa puolustettu sillä, että hän on kyllä tehnyt juuri sitä pohjatyötä, mitä olen perään kuuluttanut. Asia on toki toinen, jos hän on noita enemmän tosissaan tehtyjä demon tynkiä tehnyt ja esiintynyt suuremmille yleisöille kuin omalle suvulle.

    Kukas tällaisia ajatuksia on kirjoittanut? En ainakaan minä. "Papissa on potentiaalia paaviksi ja jos pappi tekee pohjatyön ja etenee kirkossa osaksi onnen mutta osaksi myös omien meriittiensä kautta, niin papista voi hyvinkin tulla paavi. Mikäli pappi ei näin menettele, niin tie paaviksi voi olla kivinen monestakin näkökulmasta." No niin, nyt kuulostaa jo ehdalta EtP:ltä. :)
     
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Eli olet siis vain dissannut smoukkaa tekemättä itse mitään pohjatyötä eli taustatutkimusta, oletettavasti pelkän kielinaisvideon pohjalta. Ensin hutkitaan ja sitten tutkitaan jos vielä tarpeen vai kui?

    Ihan mielenkiinnosta, jos sinä EtP olisit jonkin Idols-kilpailun tuomarina ja eteen tulisi tämmöinen alla olevasta linkistä löytyvä esitys, niin mitäpä tuomarin ominaisuudessa sanoisit?:
    http://www.youtube.com/watch?v=ecRcNlF8oHE
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllä minä aika paljonkin taustatyötä Smoukasta tein ja selvittelin tähän ketjuun tarkemmin muun muassa hänen perhetaustojaan. Jostain syystä tämä hänen mahdollisesti kattavampi CV:nsä ei käynyt mistään lähteestäni ilmi.

    Yritätkö kompastuttaa minut kenties sillä, että kyseinen neitonen opetti itse itsensä isukin kitaralla miljoonia levyjä myyväksi laulaja-lauluntekijäksi? Toki häntä Idols-tuomarina kehuisin, varsinkin, kun hän todennäköisesti esittäisi itse kirjoittamansa kappaleen. Tosin se täytyy muistaa, ettei Idols-formaatissa ole niinkään kyse levyttävän artistin etsimisestä, vaan itse ohjelman viihdearvosta, joskin tuomaristo kyllä yleensä vaikuttaa laskevan jatkoon paitsi kaupallisella potentiaalilla varustettuja laulajia niin myöskin niitä, joilla on oma soundi.

    Smoukan tilanteen voi toki tulkita usealla eri tavalla. On mahdollista, että nämä kaksi "kielinainen" -klippiä toivat hänelle vain näkyvyyttä ja että hän sai elokuva- ja levytyssopimuksensa ihan omilla meriiteillään -- liittyen vaikkapa nyt noihin Youtubesta löytyviin cover-esityksiin yms. On myös mahdollista, että hän sai sopimuksensa, koska hänestä tuli Youtube-ilmiö, joka osaa näytellä ja laulaa siedettävästi (joo, hän osaa laulaa paremmin kuin sinä ja minä, mutta nyt liikutaankin hieman kovatasoisimmilla kentillä). Olen pysynyt kiinni tuossa jälkimmäisessä vaihtoehdossa, sillä toistaiseksi en ole nähnyt muuta kuin kaupallisen hahmon, jota yritetään kaupallistaa vielä enemmän laajentamalla alaskaalaa.
     
    Viimeksi muokattu: 31.10.2014
  20. Dr. Jacoby

    Dr. Jacoby Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.10.2014
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    3
    Juuri tämän kaltasen ajattelun takia en liity hurraavaan joukkoonne. Miksi vitussa siis pitäisi?! pelkkä suomalaisuus nyt ei ainakaan ole välttämätön syy. Laadulla ei tosiaan ole väliä.

    Tätä se on ku hesaritkin muodostuu päivittäisistä moraalisaarnoista, mitä pitää tehdä ja mitä ei kannata tehdä. "älä nuku koiran kanssa". ja: "suvaitse nyt näitäkin" :sick: :hitme:

    Ihminen on helvetin huono ajatteleen aidosti itsenäisesti koska se tarkottaa rehellisesti välitöntä eroa laumasta. sitten kun joku uskaltaakin miettiä ihan itse niin se on pakko nujertaa lattianrakoon ettei se oma mukava opittu kokemusrypäs vaan muutu.tekin henkiset teinit ootte täällä siitä hiton hyvä esimerkki. mennään kaiken perässä, koska se nyt on sitä nykymaailmaa tajuux.

    Fuck the world!