Koska antimode on vahvistimen jälkeen toistoketjussa ja tuottaa itse kalibrointisignaalin, niin kalibroinnin aikana ei ole mitään merkitystä vahvistimen asetuksilla.
Kuinka kauan se kalibrointi kestää? Mulla se oli pyörinyt varmaan 10 min ja sitten lopetin. Ei tainnut onnistua oikein.
Oman muistini mukaan ei mennyt ihan kymmentä minuuttia, mutta toisaalta ei se missään tilanteessa pitäisi "loopille" jäädä. Olisko niitä pyyhkäisyjä viisi tai jotain? Ettet vaan olisi ollut liian innoissasi ja siten kärsimätön.
Sain sen nyt tehtyä, mutta kesti siinä yli 10 minuuttia. Lift 25 ja 35 valot oli kalibroinnin jälkeen oletuksena päällä. Onko normaalia?
Ei ainakaan järjestyksessään toisessa mallirevisiossa eli 8033B. Tosin ne lift-tilat eivät kuitenkaan ole päällä (vaikuta) kalibroidessa, joten mitään se ei haittaa. Ottaisko sitten huonosti painallukset vastaan tms? Kytke pois, jos ei ole tarpeen.
Kuulostaa paremmalta kun ovat päällä. Omassa subbarissa ei tarvinnut säätää gainia isommalle (melkein päin vastoin).
Kyllä tämä jotain teki subbarille. En vielä ole tehnyt laajemman alueen korjausta ja av vahvarin kalibrointia(lisäsin vain 0.90 m), mutta huomasin subbarin tarkkuudessa eron entiseen. Pitäisikö tuon laitteen(8033 S-II) sammua ja käynnistyä automaattisesti? Mulla ollu koko yön päällä.
Ohjekirjan mukaan Antimoden tehonkulutus on 1,2W eli virtaa menee 100mA. Ei kannattane kytkeä tuohon.
Kalibroin subin BK:n suodin käytössä (max 120 Hz), niin tämä toistaa selvästi matalemmalle ja puhtaammin. Kokeilin aikasemmin ilman suodinta, niin en ollut täysin tyytyväinen toistoon. Osaisiko joku selittää mistä tämä johtuu? AV-vahvarin jakoa olen kokeillut 80 hz ja 100 hz ja kummatkin toimii. Mutta luulisin että kannattaa pitää pienenä, kun BK:n suodin on käytössä.
Kaksi vaihtoehtoa tulee mieleen: 1. AntiModen maksimivaimennus on muistaakseni 13db. Jos toistoalueen yläpäässä on tätä suurempia korostumia, AntiMode ei saa niitä kokonaan tasattua, jolloin alimmat taajuudet jäävät suhteessa hiljaisemmiksi. Jakosuotimen käyttöönotto tasaa yläpäätä sen verran, että AntiMode saa vasteesta siistimmän. 2. Onko tulokset havaittu mittarilla vai korvin? Jos korvin, niin psykologisia vaikutelmia ei voida poissulkea. Varsinkaan taajuuksilla, joille korvat ovat epäherkät.
Kertokaas joku.. Eli kun tuohon 8033-S -malliin saa tuon rca - xlr -kaapelin kiinni, jota jopa suosittellaan käytettäväksi jos mahdollista niin kuinkas tämän kaapelin tekisi näppärästi itse ? Tällä kaapelilla voit muuttaa Anti-Moden 0-asteen (punainen RCA) ja 180-asteen (valkoinen RCA) lähdön balansoiduksi XLR-liittimeksi. Suosittelemme kaapelin käyttöä jos subwooferissasi on XLR-tulo. Kaapeli kaksinkertaistaa subwooferille menevän signaalitason ja on huomattavasti vähemmän herkkä virtajohdoista tai muista laitteista tuleville häiriöille. Hifitalo XLR:n 3 nasta -> 1.rca tip XLR:n 2 nasta -> 2.rca tip XLR:n 1 nasta -> 1.rca & 2.rca sleeve vai meneekö tuo ny päin viddua ? --edit-- tämä selvisikin tällä.. minidsp juttu vielä "vaivaa".. Toinen kysymys. Minidsp:ssä sai muistaakseni vaiheen käännettyä 180 (output) niin toimisiko tämä kytkentä siinäkin eli ottaisi päätteelle 2 lähtöä minidsp:stä josta toinen lähtö olisi 180 -käännöllä... Näinollen PA -pääte saisi suoraan balansoitua sisään vaikka Minidsp:hen vietäisiin tavan rca:ta. Omat aivot eivät toimi näin aamusta =/
Eka vaihtoehto kuulostaa järkevämmältä. Tulokset on havaittu korvin, mutta ero on niin selkeä että ei voi verrata edes samana päivänä.
Nii-in. calibroit siis Bk:n suodin käytössä (asennossa 120hz?) ja tuohan siis suodattaa pois yläbassoja. Joskos kuuntellessa oli päällä 2 suodinta (subissa ja vahvistimessa samaan aikaan) niin eikö tuo selitä eron.
x_jmt_x mainitsikin jo toisessa ketjussa, että DSpeakerilta on tulossa Anti-Mode X4, joka on 2.2-kanavainen stereoesivahvistin ja huonekorjain ja DAC. Ohjehinta näköjään 2995 euroa. Itseäni mietityttää tuossa hinta. Tuolla hintatasolla stereoäänentoistossa voidaan tavoitella lähinnä highend-harrastajia, ja heillä sitten saattaakin olla ajoittain erikoisia preferenssejä laitteiston suhteen.