Game of Thrones (HBO, 2011-2019)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

  1. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Luvattoman kova kausi :eek:
    Jokainen jakso on olliut rautaa. Kolmosjakson lopetus oli hieno. Oli pakko kuunnella loppubiisi kokonaan.
     
  2. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itselle kolmas jakso oli se tämän kauden ensimmäinen pettymys. Ser Davosin kirjettä (joka kieltämättä oli ihan mukava "käänne") lukuunottamatta jaksossa ei tapahtunut oikeastaan yhtään mitään missään päin maailmaa. Ehkäpä sitten ensiviikolla.
     
  3. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Jaksojen sisällön sijaan minua korpesi eilen enemmän se, että lähes koko jakso oli cmore series -kanavalla lähinnä pelkkää pikselimössöä ja pätkimistä. Välillä jakso näkyi, mutta suurin osa oli melko katselukelvotonta. En tiedä, että mistä se johtuisi, kun sitä esiintyi jo viikko sitten. Kaverilla katsoin, joten asia jää hänen ratkaistavakseen. Eiköhän tuosta kannata kuitenkin valittaa, kun monet muut kanavat näkyivät samaan aikaan normaalisti joten tuskin se on liitännöissä se vika. Meillä oli lopuksi muutenkin vähän sama fiilis kuin kirjoissa sillä Vahva Belwasin kaatamalla Mereenin ritarilla*, jonka päälle tämä väänsi paskatortun (*sarjassa Daarion tappama); kun lopputekstit pärähtivät ruutuun niin kaikenlainen pätkiminenkin maagisesti loppui tyystin.

    En tiedä, onko muilla ollut nyt about viikon aikana samaa ongelmaa tuolla kanavalla/kanavapaketissa.
     
  4. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Tälläisia ongelmia ei oma vastaanotin kohdannut kuluvalla eikä viime viikolla Welhon kaapelissa Oulun alueella, vaan Game of Thrones näkyi ja kuului kuten piti.
     
  5. jhalttu

    jhalttu Guest Guest

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    3

    Ei ole ollut mitään vikaa Cmoressa. Vantaa.
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Eikä antennissa...
    Kaverisi kaapelissa on vikaa....

    T: Vesku
     
  7. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 048
    Saadut tykkäykset:
    13
    C More HD:ssä laatu vaikutti tavallista huonommalta, ikään kuin se olisi ollut 720p eikä 1080i.
     
  8. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Meinaatko, että noilla on paljonkin eroa? :cool:
     
  9. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 048
    Saadut tykkäykset:
    13
    Kyllä sen 95" videotykkiscreenillä näkee. Esim MTV3 HD lähettää 720p.
     
  10. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Niin, kuulevathan jotku kaiutinkaapeleissakin eroja...
     
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
  12. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Viime viikon jakso oli jälleen silkkaa parhautta ja Tyrionin monologi oikeudenkäynnin lopussa sen verran eeppistä kamaa, että Peter Dinklagelle pitäis myöntää Emmy. Tän viikon jaksoa vesi kielellä odotellessa...
     
  13. Termistori

    Termistori Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.12.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten voi olla mahdollista, että kukaan ei ole kommentoinut kahdeksannen jakson tapahtumia?! Olihan järkyttävä lopetus jaksolle, huh! Hyvä ettei unet mennyt. :weep: Miksi, Oberyn, miksi?!?! Hieno sarja, kertakaikkiaan...
     
  14. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Oli melkonen jysäri tuo lopetus. Minulle alusta lähin todella symppis hahmo. Ollu muutenki ihan saatana kova kausi. Ei voi muuta sanoa.
     
  15. WALTER HILL

    WALTER HILL Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    335
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ite tykännyt tästä kaudesta taas paljon enemmän kuin edellisestä, Oberynin kohtalo harmittaa (oli mielestäni todella mahtava hahmo vaikka tällä kaudella vasta sarjaan mukaan tulikin). Lisäksi tuo vankisellissä käyty keskustelu torakoita liiskaavasta vajakki serkusta oli varsin hyvä, tykkäsin jopa enemmän kun oikeudenkäynnin Emmy puheesta. Ihme jos Dinkle ei saa Emmyä tältä kaudelta :)
     
  16. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olihan tuo varmasti pysäyttävin kohtaus ainakin sitten ensimmäisen kauden. Nedin kuolema tuli sen tason yllätyksenä, että sen kanssa tämä menee samaan sarjaan. Red Wedding ei ollut aivan samanlainen pommi, kun koska se eteni hitaammin ja siinä ei tapahtunut aivan samanlaista täyskäännöstä, vaikka verinen yllätys toki olikin. Tässä oma näkemykseni eteni suurinpiirtein näin:

    Oberyn vie kaksintaistelua 100-0 -> heittäytyy varomattomaksi (jolloin kieltämättä pikaisesti ajattelin että tässähän voi vielä käydä huonosti) -> Oberyn sylkee koko purukalustonsa maahan -> ennen kuin ehdin edes viedä "kohtuu kova isku" -ajatustani loppuun, Oberyn onkin jo nalkissa ja alkaa olla selvä ettei siitä enää mihinkään pääse. Kaikki tämä parissa sekunnissa ja audiovisuaalisesti hyvin verinen piste vielä i:n päälle. Alunperin odotin siis Oberynin voittavan taistelun.

    Vaikuttava kohtaus jne, mutta kieltämättä taas nousi mieleen se ikuinen kysymys: miksi tätä edes katson? Viimekauden teurastuksen jälkeen sarjaan tuotiin yksi ihan sympaattinen hahmo, ja sekin tapettiin saman tien pois. Tulee väkisinkin hieman vedätetty olo kun sarjassa ei oikein ole enää tällä kaudella ollut hahmoja joista pidän. Bran ehkä kiinnostaisi, mutta hänen tarinansa etenee liian hitaasti eikä siten oikein jaksa enää kiinnostaa. Stannis on sarjassa melko tyhjänpäiväinen ilmestys (kirjoissa kuulema parempi) ja Jon Snown tarina on toteutettu jotenkin heikosti. Tarina saattaisi kiinnostaa, mutta nyt sinne on tulossa hyökkäys josta ei ole aikoihin kuulunut mitään konkreettista ja josta turpaan pitäisi tulla niin selvästi että muurilla vain angstataan. Hyökkäys nyt ilmeisesti tulee ensijaksossa ja ehkä siitä seuraa jotain mielenkiintoista, mutta hankala innostua siitä etukäteen oikein millään tavalla. Arya alkaa olla sen verran häiriintynyt lapsukainen, ettei häntäkään enää oikein osaa erityisemmin sympata ja Daenerys on ollut alusta asti sarjan rasittavin hahmo. Eipä tässä paljon muuta taida jäljellä ollakaan? Joku ehdottanee Tyrionia, mutta itse en ole ollut hahmosta kiinnostunut oikeastaan missään vaiheessa. Hauska hahmo ja hyvä näyttelijä, mutta oikeastaan missään vaiheessa ei ole jaksanut kiinnostaa mitä hänelle tapahtuu.
     
  17. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Itselläni oli jo kauden alussa jonkinlainen fiilis, että tämä Oberyn saattaisi jäädä tämmöiseksi "vitsiksi". Vitsillä tarkoitan, että kaveri tulee oikeutta jaellen prameasti Kuninkaansatamaan ja päätyykin itse jauhelihaksi, mikä aika pitkälti kävikin. Kauden teemana on ollut osittain "hyvisten" esiintulo, kun Arya on päässyt lyhentämään listaansa, Joffreystä päästiin eroon ja korvattiin hyveellisemmällä ja Dany jakaa omaa oikeuttaan idässä. Oberynkin onnistui hommassaan, koska listi (ilmeisesti) Gregorin ja sai hänet tunnustamaan, ei vain suunnitellut, että pitäisi itsekin jäädä henkiin. Pedro Pascalille ehdottomasti jotain sivuosan Emmy -ehdokkuutta. Hienosti hoiti roolinsa ja onnistui voittamaan varmaan 80 prosenttia sarjan faneista puolellensa noinkin vähällä ruutuajalla. Käsitykseni mukaan hoiti tuon taistelukohtauksenkin ilman mitään sijaista. Lukemani mukaan miehen ensimmäisenä tekemä kohtaus oli Dinklagen kanssa kuvattu kohtaus siellä sellissä, kun Oberyn lupautuu taistelemaan hänen puolestaan. Ammattilainen, ei voi muuta sanoa.

    Tuntuu, että monista muista poiketen, itselläni ei ole mitään suosikkitarinaa tai juonta. Hahmoille tapahtuu vaihtelevasti asioita, mikä on ihan hyvä asia, koska välillä jonkin sivujuonen kulku on hidasta ja välillä nopeaa, ja näitä on hyvä sovittaa eri jaksoihin sopivin rytmityksin. Lisäksi aina tietää, että hahmojen merkitys vaihtelee sarjan edetessä. Nytkin monien haukkuma Sansa nousi viime jakson myötä monien kiinnostuksen kohteeksi. Pitää olla malttia odottaa, koska hahmot kehittyvät eri tahtia.

    En usko, että Tyrionia lahdataan nyt. Uskon, että jossain vaiheessa kääpiölle käy hassusti, mutta ei vielä. Sarjahan on tunnettu juuri siitä, että hahmojen asema vaihtelee hyvinkin paljon. Aina kun luulee jonkun olevan hyvissä asemissa niin homma meneekin metsään ja hahmo on vaarassa, kunnes keksiikin jonkin pelastuskeinon ja pelastuu vain tullakseen tapetuksi hetkeä myöhemmin. Nytkin Tyrionin dramaankaari, häissä näytti aika pahalta murhaepäilyjen suhteen, oikeudenkäynnin alkaessa vielä pahemmalta, kun huomattiin kuinka yksipuolinen oikeudenkäynti oli, sitten pieni toivon pilkahdus, kun Jaime lupautuu pelastamaan hänet, sitten taas yllätys Tyrion heittää ässän hihasta tyyliin "trial by combat", katsoja ajattelee "jäbällä on joku suunnitelma", idea kumminkin näyttää menevän mönkään, kun kukaan ei suostu taistelijaksi, kunnes niinkin kova kaveri kuin Oberyn ottaa haasteen vastaan. Sitten taistelussa kaikki näyttääkin aika hyvältä ja sitten erittäin hyvältä, kunnes parissa sekunnissa tilanne kääntyy ylösalaisin ja nyt Tyrion on pahimmassa liemessä kuin ennen. Seuraavaa käännettä odotellessa.
     
  18. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    En ole tästä ihan samaa mieltä, vaikka sanomassasi jotain pohjaa onkin. Kyllähän Lannisterit ovat pitkälti olleet hyvässä asetelmassa jo sen verran pitkään, että homma alkaa käydä jopa vähän tylsäksi ja veikkaisinkin (tai vähintään toivoisin) nyt tulevan kapuloita rattaisiin. Toki Jamiella ja Tyrionilla oli vastoinkäymisiä ja Joffrey (käytännössä Lannister) heitti lopulta henkensä, mutta Joffrey oli "hyvissä asemissa" sen verran pitkään, ettei tämä "sääntö" mielestäni päde. Tywinilla ja Cerseillä ei ole oikeastaan ongelmia edes ollut, ellei Joffreyn kuolemaa moiseksi lasketa. Vielä pahempi esimerkki on Daenerys (joka ei muuten mielestäni ole alkuunkaan esimerkki "hyviksestä", mutta eipä toisaalta ole enää Aryakaan - en tosin tiedä kuinka kirjaimellisesti tätä tarkoitit), joka on ensimmäisen kauden jälkeen kulkenut voitosta voittoon sellaistenkin tilanteiden läpi, joissa kuka tahansa muu sarjan hahmo olisi kuollut. Ja eipä ole Littlefingerilläkään tainnut juuri ongelmia olla.

    Kuitenkin uskon ja toivon että näihin voittokulkuihin saadaan jos ei loppu, niin ainakin säröjä. Danin tapauksesta tästä on ehkä jo joitain merkkejä nähtävissä (tai sitten vain katson häneen liittyviä tapahtumia liian optimistisesti) ja elättelen toiveita Lannistereidenkin vastoinkäymisistä Oberynin kuoleman vanavedessä. Littlefingerin ongelmia en kyllä osaa ennustaa, mutta saa nähdä.

    Vaikka meneekin vähän katkonaiseksi viestiksi, niin pakko vielä mainita erikseen, että mielestäni Oberynin "suostuminen" kaksintaisteluun ei ollut millään tavalla yllättävää ja oli jopa aivan selvä siitä lähtien kun Cersein taistelijaksi paljastui Gregor Clegane. Tämä oli mielestäni jopa melko pöljästi venytetty ainakin tv-sarjassa (en tiedä onko kirjoissa sama kaava), koska Oberyn oli kuitenkin kertoillut koko alkukauden vihastaan Cleganea kohtaan. Olisi ennemminkin ollut äärimmäisen yllättävää jos hän EI olisi tarttunut ensimmäiseen mahdollisuuteen taistella miestä vastaan. Mutta se siitä.

    En tosin usko itsekään, että Tyrion heittäisi henkeään. Tuntuu hahmona olevan Lannistereista sitkain ja en ihmettelisi vaikka jäisi viimeisenä henkiin (siinä teoreettisessa tilanteessa että kaikki paitsi yksi Lannister tapettaisiin - en usko näin tapahtuvan, mutta en ole lukenut kirjoja, joten älkää ottako tätä spoilerina mihinkään suuntaan :D)
     
  19. Termistori

    Termistori Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.12.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kieltämättä ekan kauden loppupuolella tapahtuneen mestauksen jälkeen tajusi ettei nyt katsota ihan tavallista sarjaa, kun sympaattisin kaveri laitetaan näinkin nopeasti kylmäksi. Ja vaikka hääjaksossakin lähti monta "hyvistä", Oberynin kohtalo tuntui todella pahalta. Nyt näyttää liiankin selvältä, että Tyrion seuraa perässä. Todennäköisesti pääsee karkuun jonkun avustuksella...
     
  20. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki kauempaa kuvatut otot(ei näy naamaa), joita oli paljon, hoiti stuntti. Tämä vahvistettu monesta lähteestä.