Apua HD-digiboksin ostoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana a2d279, 05.01.2014.

  1. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eli laite on siis täysin käyttökelvoton HD-digiboksiksi, jos sillä kerran näkyy vain ilmaiset kanavat.

    Kiinnostaisi kyllä itseäkin, mikä olisi tällä hetkellä toimiva HD-digiboksi (siis sellainen jolla näkyy myös tarvittavat tv-kanavat eikä vain ole paperilla hienoja toimintoja joita voi käyttää vain muutaman kanavan kanssa) jos en saa tuota wbox hd dvr:ää korjattua. Tuo SD-kuva näyttää ihan kauhealta...

    Lähes kaikki boksit on haukuttu huonoiksi tähän mennessä... :( Tai sitten niistä puuttuu sellaisia "pieniä" ominaisuuksia, kuten sellainen että sillä voisi katsella kaikkia HD-kanavia... Ylen kanavia voi katsoa vaikka Areenan kautta 720p-hd-kuvalla, joten niiden kanssa tarve ei ole läheskään yhtä suuri kuin niiden maksukanavien kanssa.
     
  2. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Näin siis kaapelissa ja antenniverkossa, mutta ei sateliittijakelussa. Ei pidä yleistää. E2-laitteet ovat vielä niin paljon edellä yhtkikäs ci+-yhteensopivaa laitetta, joten itse olen päättänyt hylätä maksullisten HD-sisältöjen katselun niin antenni kuin kaapeliverkossa. Onneksi esimerkiksi Welhon kaapeli tarjoaa ilmaisia HD-kanavia ihan kohtuullisen paljon nykyään.
     
  3. MPele

    MPele Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    HDThunder HD6000 voisi olla yksi vaihtoehto paitsi että se on ylihintainen (360 euroa) boksiksi, jossa on vain 500 GB kovalevy ja johon ei tulekaan luvattuja etätallennuksen mahdollistavia ohjelmistopäivityksiä.

    Jos nuo yllämainitut seikat eivät haittaa, niin tätä voisi harkita. Itsekin olen ostoaikeissa lähiaikoina. Mitäköhän ongelmia HDThunderin ohjelmistossa on tällä hetkellä..? Pitänee lukea boksin oma keskustelu uudelleen läpi.
     
  4. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 048
    Saadut tykkäykset:
    13
    Kyllä HD6000 on ainakin ollut luotettava, yhtään tallennusta ei ole epäonnistunut, ollut käytössäni lähes puoli vuotta jo (DNA:n kortti ja antenni, ei kaapeli). HD4000 pienemmällä kovalevyllä ja ilman superEPG:tä lienee myös hyvä vaihtoehto.
     
  5. E-mies

    E-mies Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mitenkäs Venton HD3 vps358:n linkin takaa, täyttäisiköhän tuo laite vaatimukseni? Äkkiseltään vaikuttaisi mahdollisesti spekseihini sopivalta. Mutta onnistuuko tuolla vehkeellä esimerkiksi tallennus samassa lähiverkossa olevalle NAS:lle? Tähän en esimerkiksi saanut oikein selvyyttä tuolta Satshopin sivuilta. Entä onko laite yhtään parempi (luotettavuus, käytettävyys, jne.) kuin vaikkapa aiemmin suositeltu Miraclebox 9?

    Niin, kelvottomia tosiaan tuntuvat olevan... :( Itselleni taas riittäisi, että YLE:n hd-kanavat näkyisivät boksista. Minulla on ollut huonoja kokemuksia Areenasta. On se ehkä parempaan suuntaan mennyt, mutta helppoutta, luotettavuutta ja vaivattomuutta hakisin digiboksilta.
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Sen "kelvottomuuden" takaa se CI+.
    Ja mitä tulee MB9:iin, mulla tuo on toiminut kuin se kuuluisa vanhan mallin junan vessa (se, joka laskee suoraan raiteille), niinkauan kun pitää sen CI+:n kaukana...
    VU+ on ollut vissiin se hikipoksien Rolls-Royce...
    NAS-logiikkaa tallennuksessa voi joutua "säätämään" poksilla kuin poksilla, Huoltovalikon foorumeilta löytynee tietoa....


    T: Vesku
     
  7. E-mies

    E-mies Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Niin, ja CI+:han en itse mihinkään oikeastaan tarvitse, kun hd-puolelta riittävät YLE:n kanavat? Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin? Eli MB9 ehkä sitten kuitenkin saattaisi olla ok.

    Täytyy pitää tämäkin mielessä.
     
  8. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Kannattaa myös MB:tä miettiessä tarkastaa tämä threadi. Olen kauhulla lukenut, ja siksi pysynyt kaukana mokomasta laitteesta. Ehkä thread tuo vaan pahimmat esiin, mutta muiden käyttämieni E2-laitteiden (Dreambox, Vu+) en ole kohdannut kuvattuja ongelmia koskaan.

    Varmaan joku MB9:n käyttäjä voi kuvata laitteen nykytilaa, että vieläkö laitetta vaivaa lastentaudit?
     
  9. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Kyseinen ketju on täynnään juuri sen CI+:an luomia "tauteja", MB9:iin saa nyös ei CI+ firmiksen.

    T: Vesku
     
  10. E-mies

    E-mies Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kauhustelin ainakin osittain tuon ketjun läpi itsekin jokin aika sitten. Ja totesin, että ei sitten Miracleboxiakaan. :( Ehkäpä sitten harkitaan seuraavaksi Vu+:aa. Tai tuota Venton HD3:ta. Noita ei muuten taida juuri käytettyinä liikkua?
     
  11. jags

    jags Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    DNA/Welho kaapeli ja MTV Total paketti on tilattu. CI+ moduuli löytyy (Finnsat) ja siihen paritettu kortti. Onko nyt siis mitenkään mahdollista millään digiboksilla siirtää salattujen HD kanavien tallenteita esim. koti PC:lle ja katsella sieltä tai ylipäätään siirtää tallenteita talteen jonnekin ulkoiselle levylle, jos digiboksi esim. hajoaa jonain kauniina päivänä? Saksasta tilaaminen tai tapien käyttö ei ole ongelma, jos vaan jollain laitteella tuo onnistuu.
     
  12. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Heh kauhulla M9 toimii lähes täydellisesti jos ei ole CI+ softaa boxissa, meillä 77 softalla korkeintaan pari kertaa kuussa jumahtaa tallennelistassa (tosin sekin on poistunut kun levyllä on enemmän kuin 10% vapaata tilaa).
    Tallenteet on onnistuneet 100% varmasi jo niin pitkään kuin muistan.
    Noista Enigma 2 boxeista sen verta että kanavanumerointi (LCN) ei toimi kuin yhdessä imagessa, maksukorttien käyttöönotto ei ole mitenkään yksinkertaista (edes "vanhan" Plus TV kortin).

    No HD Ready boxit saat unohtaa samantien, niistä ei saa mitään ulos PC:llä muokattavaan tai katseltavaan muotoon, ei edes salaamattomia kanavia.
    Ja vaikka saisitkin HD Ready boxista tallenteet ulkoiselle levyllä et niitä voi katsella kuin samalla boxilla millä olet tallenteet tehnyt, eli kun boxi hajoaa menetät kaikki sillä tehdyt tallenteet samalla.
    Pahimmillaan menetät tallenteet pelkällä firmispäivityksellä, eli HD Ready hyväksynnän saaneet boxit eivät ole oikeastaan tallentavia, ennemmin pitäisi puhua ajansiirtoboxeista.

    Ehkäpä sinulle parhaien sopisi toppyn CRP-2401 malli, en ihan varma ole saako salatut HD tallenteet ulos katsottavassa muodossa.
     
  13. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Oletko aivan varma, että MB9 toimii kuin junan vessa, kun sitä käyttää niin kuin normaaleja digibokseja käytetään?
    Olet kertonut, että boottaat boksisi useasti:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/90947-Apua-HD-digiboksin-ostoon?p=1571496#post1571496
    Ei bokseja tarvitse bootata säännöllisesti, jos ne ovat oikein tehtyjä. Boottaan Wboxin ehkä kerran kahdessa kuukaudessa.

    RR missä mielessä? Tuolla boksilla ei voi katsella kaapelissa kaikkia kanavia.
     
  14. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Kun tiedostaa E2-laitteiden CI+-kykenemättömyyden, niin kyllähän VU+ Duo2 on käytettävyydeltään aivan huippuluokkaa. Ehkä RR titteli on vähän ylimitoitettu, kun laitettahan pitää säätää mieleisekseen aika lailla alkutilanteesta. Mutta sekin, että kaiken saa säädettyä, ei todellakaan ole joka digiboxin heiniä - lähinnä E2-laitteiden glooriaa.
    Esimerkkinä tekstityksen kokoon, sijaintiin ja väriin voi puuttua, kanavien järjestykseen, laitteen UI:n jokaisen näkymän fonttikokoon. Teemat tietysti vielä sen päälle erikseen. Tallennukset voi tallentaa sisäverkon valittuun sijaintiin. Tietysti tallenteisiin pääsee miltä tahansa koneelta käsiksi SMB-jaon kautta tai FTP:llä. Sen lisäksi tietysti laitteelta voi streamata lähetykset - kokeillut olen WinRT:llä, Windowsilla, Lumialla, Androidilla ja iOSllä onnistuneesti. Suurin osa näistä ominaisuuksista tietysti perus E2-laitteiden ominaisuuksia.

    Vu+ Duo2ssa tulee mukana ihan kiva isompi LCD-näyttö, johon voi vaikka itse ohjelmoida näkymään mitä huvittaa (esim. säätila, jne). Itsellä näkyy kanavalogo, paljon ohjelmaa jäljellä käynnissä ollessa ja idlessä kello.

    Loppukaneettina: ainakin VU+ Duo2 minkä itse ostin Suomesta, osasi kyllä C-Moren Conax-maksukortin lukea ilman ainutta ongelmaa suorilta.
     
    Viimeksi muokattu: 31.05.2014
  15. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tätä en ollenkaan kyseenalaistanut.
    Kerroin vain, että sillä ei voi katsoa kaikkia kanavia. Sen takia se ei voi mitenkään olla parasta A-ryhmää kaapelin päässä oleville asiakkaille.
     
  16. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Se riippuu katsomiskannasta. Itse hyväksyn, etten voi tiettyjä HD-kanaviia sillä katsoa kaapelissa, vaan tyydyn 7 HD-kanavaan, jotka tarjotaan ilman paritusta. Loput maksulliset näkyvät sitten SD-kuvalla, ja käyttökokemus ihan vain kaapeliasiakkaana on mitä mainioin.

    Toki vaihdan takaisin seuraavassa muutossa sateliittiasiakkaaksi. Nykyistä asuntoa vaivaa edessä olevat puut,
     
  17. rkr

    rkr Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2013
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei niitä varmaan kauheasti ole liikkeellä kun ei ole parempaa mihin vaihtaa. Ultimoja voipi tulla markkinoille kun siitä joskus ehkä tulee kakkosversio. Niin ja Duoja voi jo löytyä DUO2 julkistuksen myötä.
     
    Viimeksi muokattu: 31.05.2014
  18. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Luuletko, että joku tavallinen kauppa (Gigantti, Verkkokauppa.com, DNA tai Sonera jne.) kehtaisi tarjota myyntiin tällaista boksia kaapeliasiakkaille ja yrittäisi samalla kertoa näistä erikoisista rajoituksista?
    Se tosiasia, että tämä boksi on sinulle Rolls-Royce, ei todellakaan merkitse sitä, että se olisi sitä meille muille.
     
    Viimeksi muokattu: 31.05.2014
  19. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Kuten jo totesin aiemmin, en pidä laitetta mitenkään erityisenä. Ja kuten totesin aiemmassa viestissä, kaikki riippuu katsomiskannoista. Mielelläni minäkin katselisin kaapelissa ja antenniverkossa kaikkea teräväpiirtosisältöä tämänkaltaisella laitteella, mutta kun se ei ole mahdollista, niin tähän on tyytyminen. Se siis aivan riippuu, mitä laitteeltaan tällä hetkellä haluaa. Oma käsitys CI+-tukevista laitteista on varsin ankea, ja kaikenlaista pientä lastentautia tuntuu olevan siellä täällä. Varmaan tallentavat televisiot taitaa viedä voiton sillä sektorilla - kuka tietää, viisaampi valistakoon.

    En ole missään vaiheessa väittänyt, että oma makuni olisi absoluuttinen totuus.
     
  20. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Jep. Uskon, että olet tehnyt hyvän ratkaisun.