Humax HDPVR-5000T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Skatt62, 04.08.2011.

  1. peemvee

    peemvee Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin porukoille viime viikolla 5000T:n kuusi vuotta toimineen 9200T:n korvaajaksi. Kyselin äsken kuulumisia ja tiedustelin samalla, kuinka elo uuden boksin kanssa on sujunut. Kuulemma jo talletetuissa ohjelmissa oli ilmennyt samaista "kielikylpyä" infoteksteissä. Olivat tallentaneet JIMiltä tms. jotain Poliisit -sarjaa neljä jaksoa peräkkäin. Kahdessa talletetuista infotekstit olivat ruotsiksi. Saimme puhelinkonsultaation aikana vaihdettua asetuksista myös toissijaiseksi kieleksi suomen. Toivottavasti tämä korjaa tilanteen. Lupasin palauttaa boksin, ellei ominaisuus korjaannu ja häiritsee liikaa. Itse en ole edes nähnyt boksia, joten etätuki on hieman hankalaa. :)

    Toinen harmittava seikka on kuulemma se, että EPG:ssä taustaväri on musta ja osa infoteksteistä on harmaata. Vanhaan boksiin (sinisellä taustalla valkoiset tekstit) verrattuna värit eivät +65 ikäiselle tai muillekaan ole kontrastiltaan parhaimmat. Tiedä sitten, voiko taustaväri vaihtaa valikossa? Aavistuksen on vielä hakusessa, pitäisikö sittenkin ostaa kahdella DVB-T2 -virittimellä varustettu Samsung (7/8/9) telkkari (tai Sony) ja nauhoittaa sieltä ohjelmat USB-kovolla. Samalla voisi heittä vesilintua koko digiboksilla.
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Tuo voi myös johtua ihan siitä, että poksi näyttää infotekstissä lähetyspäässä ekana syötetyn kielen, joka voi joskus olla ruotsi, eikä välitä tuon taivaallista tekstityskielen asetuksista, joka on siis eri asia kuin infotekstit....
    Mulla nimittäin säännöllisen epäsäännöllisesti on myös infotekstit ruotsiksi jollain kanavilla omassa Miraclebox:issa...

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2014
  3. peemvee

    peemvee Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viestittelyni Yleisradion, Nelosen (Sanoma tms.), Digitan ja Humaxin huollon perusteella päädyin edellisen kirjoittajan kanssa samaan päätelmään. Boksi ymmärtää valitun kielen ainoastaan ollessaan päällä tallennustilanteessa, poislukien taaksepäin kelaus kesken tv-katselun. Sammutettuna aloitetun tallennuksen kieli valikoitunee lähetyspään ensimmäisenä syötetyn kielen mukaan. Korjausta tähän tuskin enää saadaan Humaxin toimesta.

    Käytin laitetta vanhempieni luona viikonloppuna ensimmäistä kertaa. Tarkoitukseni oli muuttaa antenniverkossa muodostunutta kanavaluetteloa siten, että YLEn HD-kanavat olisivat tulleet kanavapaikoille 1 ja 2. YLE TV1 HD sijaitsee nyt kanavapaikoilla 21 (DNA) sekä 31 (Digita). Sain ohjekirjan perusteella siirrettyä näistä toisen Suosikki numero yhdeksi, mutten keksinyt, kuinka jatkossa hyödyntää tuota suosikiksi tallentamaani kanavalistaa kaukosäätimellä. Voisiko jo valistuneempi neuvoa pientä insinörttiä, joka ei vaan tajua. :)
     
  4. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok-napilla ja oikeaa nuolta painamalla siirrytään sen suosikin kohdalle ja uudestaan ok.... Ohjelmaoppaassa sinistä nappia (ryhmä) ja valitaan se oma suosikkilista....

    Minun boxillani tuntuu olevan välillä hankaluuksia pitää tuo oma suosikkilista oletuksena päällä eli tyrkyttää vaan sitä kaikkien kanavien listaa :(
    Onneksi ei sentään joka päivä tee tuota :)
     
  5. peemvee

    peemvee Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos arskaxx tuosta vinkistä. Muuten ok, muttei valinta säily, vaan tulee tehdä joka käynnistyksen yhteydessä uudelleen. Ei sitä jaksa tehdä. Porukat ovat tyytyneet SD kuvaan kanavalta yksi (1), vaikka parempaakin olisi tarjolla kanavapaikoilta 21, 31.

    Helmikuun puolivälissä hankitun boksin kaukosäädin mykistyi eilisiltana, eikä enää toimi. Porukat vaihtoivat uudet paristot kahdesti ilman havaittavaa muutosta parempaan. Äänenvoimakkuutta ja kanavavalintaa voi säätää Humaxin etupaneelista. Porukat sammuttivat laitteen takapaneelista ja töpseli oli yön yli irti seinästä. Laitteen käynnistys aamulla ei korjannut vikaa. Huoltoon tuo tarvinnee toimittaa. Kuluttaja-asiakkaan on hankala tutkia, onko vika kaukosäätimessä (RM-F04) vai boksin ir-vastaanottimessa.

    En muista luinko tältä foorumilta, vai jostain muualta, että ainakin osassa bokseissa on toinen "vika tai ominaisuus". Viallisten konkkien vuoksi antennisignaali ei välity televisioon saakka muutamaa minuutti kauempaa, kun tallentavan boksin sammuttaa. Kaiken järjen mukaan signaalin tulisi välittyä laitteen läpi, vaikkei se ole päällä.
     
  6. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on kohta kuukauden pysynyt tuo suosikkilista "päällä", en tosin tiedä miksi :)

    Kaukosäätimen toiminnan voi tarkistaa digikameralla/kännykällä.. Tai ainakin sen voi tarkistaa, että kaukosäädin yleensäkin lähettää jotain... Eli kamera päälle ja suunnataan se kaukosäädin kameraa kohti, nappien painallukset pitäisi näkyä kameran/kännykän näytöllä.. Ellei näy, niin sitten kaukosäädin on rikki....

    Tuohon antennisignaaliin en osaa sanoa mitään muuta kuin, että mun vanhemmilla on joku Topfield, eikä siitä saa antennisignaalia ulos telkulle millään konstilla, oli boxi päällä tai ei... Toppari on nyt 3 vuotta vanha, mutta ongelma huomattiin vasta äsken kun jouduttiin ostamaan aito digitelkku hajonneen ikivanhan analogin tilalle..
     
  7. turbo

    turbo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin mulla antenninsignaali menee läpi digitelkkariin vaikka boxi sammutettuna. Siellä oli joku asetus boxissa, aiheesta keskusteltu tässä topicissa aiemmin.
     
  8. peemvee

    peemvee Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kommentoin aiempaa omaa viestiäni. Porukoilleni ei pitäisi antaa mitään teknisiä laitteita käyttöön. Poikkesin tänään heidän luonaan ja kasasin uudelleen huoltoa varten puretun setin. Ei kaukosäätimessä tai boksissa ollut mitään vikaa. Kaukosäätimen ylälaidassa sijaitseva ohjausnappi oli kohdassa DVD. :) Kumma juttu, jos tuolla asetuksella ei voi ohjata PVR:ää. En sitten enää muistanut tuota antennisignaalin läpijuoksua testata. Sille ei ole tällä erää varsinaista tarvetta, jos tuo Humax jatkossakin pelittää.

    Ps. Mitäköhän tästä valmiista maailmasta tulee, kun harmaat pantterimme vielä lisää ikäänntyvät. Naapurin mummo vaihtoi operaattoria kuluneella viikolla. Olin opastanut häntä muutama viikko sitten vaihtamaan SIM-kortin luuriin vanhan lopetettua toimintansa. Toistin moneen kertaan, että hän laittaisin kortin paikkaansa samalla tapaa vanhan kanssa huomioimalla sen puuttuvan kulman. Toissapäivänä puhelimeni sitten soi, ja tää mummo ilmoittaa, ettei luuri enää tunnista uutta SIM-korttia, vaikka saimme siihen yhdessä PIN-koodin aiemmin vaihdettua. Puhelinkonsultaation aikana sitten selviää, että kortin voi sittenkin saada paikoilleen väärinpäin. Onneksi lukupinnat sentään olivat oikeinpäin. :)
     
  9. jonsu

    jonsu Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä on nykytilanne tämän boksin kanssa, toimiiko tässä HD maksukanavat eli PlusTV (vai onko tuo nykyään nimeltään DNA Welho ja uusi kortti vihreä)?
    Teknisissä tiedoissa sanotaan että mukana on "CI+-maksukortinlukija Conax-linkityksellä", eli tuon perusteella tuo pitäisi onnistua?
     
  10. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Taitanee olla edelleen varmatoimisin näistä Antenna HD Ready boxeista, niin kuin tästäkin topicistakin hyvin selviää (ei pahemmin ongelmista ole täälläkään raportoitu).
    Maksukanavat toimii (on sisäänrakennettu paritettava conax paikka).
    Tuo teksti "CI+-maksukortinlukija Conax-linkityksellä" on vähän hämäävä mutta pitää paikkansa, on siis CI+ korttipaikka (ei moduulipaikka niin kuin saattaisi myös ymmärtää).
     
    Viimeksi muokattu: 30.05.2014
  11. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikaisemmin:
    Eli siis PlusTV ei kuitenkaan toimi, vai miten tämä pitäisi ymmärtää?
     
  12. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Vanha Plussakortti (oliko se nyt sitten valkoinen) ei toimi, kun ei ole paritettava, uudempi paritettava (oliko se nyt musta) toimii ja jos kortissa on se DNA Welho (väristä en tiedä) niin toimii...
    Maksu-HD-kanavat (niiden näkyminen) roikkuu siitä paritettavuudesta....
    Ilmaiset (YLE HD1, HD2 ja Femma HD, voi olla joku FOX HD:kin vielä) ei edes tarvii korttia eikä paritusta, ei ainakaan pitäisi...
    Erinomainen sekasotku, kun nuo ilmaiset riippuu näkyvyysalueesta ja lähettäjästä, Digita:lla UHF:llä osa ja DNA:lla VHF:llä osa ja useimmiten vielä ihan eri suunnassa...

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2014
  13. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Myös uudet valkoiset Plus TV kortit on mahdollista parittaa kyseiseen humaxiin, joten käytännössä kaikki maksukanavat on saatavilla (Niin HD kuin SD kanavatkin).
    Jo jos omistat vanhan kortin niin pyydät DNA:lta (entiseltä Plus TV:ltä) vain uuden kortin vanhan tilalle, Plus TV musta viaccess kortti on jo ikävä kyllä historiaa...
     
  14. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Jassoo, että lisää korttipeliä, uusi valkoinen ja vanha valkoinen Plussakortti...

    T: Vesku
     
  15. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos selvennyksestä! Enää tarvii vain löytää itse boksi jostain...
     
  16. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Prismoissa saattaa olla vielä, tänään näin Järvenpäässä yhden paketin ja hintalappu oli 299€...
     
  17. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Prisman verkkokaupassa näyttää olevan myös, nehän toimittaa sen mihin Prisman myymälään haluat :)

    Verkkokaupan kuvassa on kylläkin ihan erinäköinen boxi kuin minulla :confused:
     
  18. pal625

    pal625 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikkelin Carlssonilla poikkesin 5.8. tiistaina ja siellä hyllyssä 5000T 199€
     
  19. Waltteri

    Waltteri Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2007
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuusamon Prismasta lähti 280 e:llä. Yksi iskemätön ja näytekappale jäi vielä hyllyyn.
     
  20. Protek

    Protek Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2005
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko uusimmissa softaversioissa korjattu se, että menossa olevan tallenteen katsominen katkeaa ja siirrytään "suoraan lähetykseen", kun tallennus päättyy?