Twin Peaks

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Jorse, 12.06.2005.

  1. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    No kokonaisluku taitaa jäädä komeasti kahteen. Hungry on se toinen, kertoen tarinan hirviön kannalta. Travelers on kyllä mielestäni todella heikko jakso, yksi sarjan huonoimpia.

    edit: kun ajattelee, onhan näitä enemmän, mm. Lone Gunmen -jaksot. My bad.
     
  2. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mut tää on Twin Peaks ketju.. Ei X-files.
     
  3. njulkunen

    njulkunen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistakaa myös 4.kauden mainio Musings of a Ciggaret Smoking Man.

    Taitaa muuten tämä threadi karata hieman aiheestaan :D

    :thumbsup:
     
  4. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Meninpäs helppoon.

    Totta. Off-topicin vois lopettaa. Tosin se olit jaded sinä joka sen aloitit haukkumalla mut :)
     
  5. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kyllä kannattaa ottaa ohjelmistoon jossain vaiheessa vaikkapa vaan sen takia, että näet uraansa aloittelevan David Duchovnyn ensimmäisessä tv-roolissaan transvestiittina. Kolmessa jaksossa mukana keimailemassa.
     
  6. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    No tuo DD:n esiintyminen kyllä kiinnostaa, mutta kun ykköskausi on tosiaan mielestäni sellaista 2½ / 5 -materiaalia, niin tuskinpa kovinkaan moni muukaan tuossa tilanteessa lähtisi lisää tuota sama hankkimaan. Varsinkin kun 90% Twin Peaks -fanista tuntuu olevan sitä mieltä, että 2. kausi on selvästi heikompi.
     
  7. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mutta eikö se juuri pitäisi tarkoittaa sitä että mikä meistä (eri maku kuin sinulla) on huonompi niin on sinusta parempi...:)

    Sitäpaitsi 2 season on puolet pidempi ku 1 season.
    Ja heikoksi menee 2 season vain hetkisesti puolenvälin jälkeen ja vikat jaksot on sit taas ihan 5/5 kamaa.. Varsinkin ihan viimeinen jakso.
     
  8. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Lisää Dale Cooperia?

    IGN
     
  9. tuntematon

    tuntematon Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    oho, kaikkea sitä. Olisi kyllä ollut mukavampi saada näitä elokuvia heti sarjan päättymisen jälkeen niin ehkäpä olisi tullut selkeyttä viimeisen jakson kesken jääneisiin tapahtumiin.
     
  10. khan

    khan Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.07.2001
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    0
    Subtv:n Vesipostissa mainitsivat, että heillä on uusintaoikeus Twin Peaksiin. Ei ole vielä ainakaan kevään ohjelmakartoissa näkynyt, joten odotellaan koska aikovat sarjaa esittää.
     
  11. Frank Jaeger

    Frank Jaeger Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2005
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohan on aivan loistava uutinen! Nyt vain odottelemaan innolla, koska he tuon näyttävät.
     
  12. Alberto

    Alberto Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Subtv:n Vesipostissa mainittiin eilen Lunta tupaan -ohjelman jälkeen, että Twin Peaks uusitaan ensi keväänä. Uusintapyyntöjä on kuulemma tullut valtavasti kanavan 5-vuotisen historian aikana, joten vihdoinkin katsojien odotus palkitaan.
     
  13. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Enpäs ole ikinä nähnyt piiksejä suomitekstein. Ja kakkoskaudenkin vaan kamalana vhs-rippinä. Joten tälle uutiselle ehdoton :thumbsup:
     
  14. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Sain tällä viikolla viimein päätökseen Twin Peaksin 2. kauden. Kokonaisuudessaan alusta loppuun kaikkia jaksoja myöten olin nähnyt sarjan ainoastaan sen ensimmäisellä esityskerralla 90-luvun alussa ollessani hädintuskin yläasteikäinen rimpula. Tuon jälkeenhän Twin Peaksia on tullut pidettyä yhtenä ehdottomasti parhaista tv-sarjoista, joka on ollut jopa ihan oleellinen osanen lapsuuden ja varhaisnuoruuden aikaa.

    Näin uudelleenkatsottuna sarjan alkuosa toimii yhä edelleen äärimmäisen hyvin. Tunnelma on upeasti kohdallaan erityisesti 1. kauden jokaisen seitsemän jakson aikana ja sarjan lukuisat omituisuudet ja salaperäisyys onnistuu viehättämään erityisen hyvin. Angelo Badalamentin upea musiikki täydentää tunnelmaa ainutlaatuisen upeasti ja omalta osaltaan tukee sarjan kauhun, huvituksen ja salaperäisyyden sekoitusta.

    Suomessa aikoinaan sarja meni tauolle sen upeasti toimivan jakson jälkeen, jossa Laura Palmerin murhaaja selviää. Tuo em. 2. kauden alkupuolella oleva jakso toimii sarjan osalta melkoisena vedenjakajana. Sarjan alkuperäinen arvoitus selviää ja uusia suuntia tarinalle lähtee kehittymään. Samalla jostain syystä moni sarjan loistokkuuden avaintekijöistä menettää hohtoaa. Esim. päähenkilö ja sarjan siihen astinen dynamo Cooper vajotetaan harmaaseen massaan ja sarjaan on kehitelty joukko useimmiten väkinäisiä ja suoranaisen huonoja sivujuonia (esim. Jamesin prätkäretki tai Audreyn heilastelu Billy Zanen näyttelemän tylsimyksen kanssa). Yksi sarjan viehätyksistä on sen hahmojen salaperäisyys, joten miksi alkaa selittämään liikoja kuten kävi Josie Packardin kohdalla? Lisäksi uusi pääpahis Windom Earle ei saa oikein millään tavalla sydäntäni sykkimään ja tämän Cooperin vanhan tutun upottaminen sarjan muuhun kontekstiin ei oikein toimi. Mm. näiden tekijöiden takia huomasin noiden jaksojen aikana kärsiväni suorastaan tylsistymisestä ja ylipäänsä sarjan saaminen loppuun oli jo suoritus.

    Toki ei nyt ihan maassa olevaa lyödä. Onhan esim. Ben Hornen sekoaminen ja lopun epätoivoiset yritykset muuttua hyväksi osa sitä Twin Peaksin kiehtovaa ja ainutlaatuista maailmaa. Lisäksi yksi koko sarjan parhaista on sen vihoviimeinen jakso, jossa Lynch pystyy osoittamaan virtuositeettiaan nimenomaan ohjaajana. Toisaalta nimenomaan tuo jakso panee miettimään, että miksi 2. kausi ei kokonaisuutena pystynyt olemaan yhtä hieno? Nyt sarjan alku- ja loppuosan tasollinen ero on melkoisen suuri.

    Sitä ei tietysti mikään muuta, että Twin Peaks on ehkä kaikkien aikojen eniten keskustelua ja huomiota herättänyt tv-sarja, mutta se olisi kokonaisuudessaan voinut olla vielä paljon parempikin. Toivoin että vuodet olisivat kohdelleet kauniimmin tätä tv-klassikkoa.
     
  15. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
  16. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Siellä on taas joku idiootti valinnut edustavan kuvan. Kai näistä nyt voi spoilaantua vuosikymmenienkin jälkeen.

    Jännä juttu, mutta huhujahan maailmaan riittää. Sitäpaitsi tämän päivän kaunottaret lieneisivät botox-hirviöitä silicon valleysta (ei en viittaa Flynn Boyleen). No mikäli pääjehu(t) oikeasti olisi täysillä mukana niin mikä ettei paluu White & Black Lodgeille sinänsä viehättäisi... :thumbsup:
     
  17. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jossain määrin joo, tosin muutama vuosi sitten kolmatta kautta sarjakuvaversiona työstäneeltä Matt Haleyltä kyseltiin haastiksessa minkälaisia visioita hän ja Bob Engels olivat pyöritelleet "kaudelle" juonikaariksi, niin vastaus oli seuraavanlainen:

    Bob and I had a number of discussions about what the story would be, I was keen to use whatever notes they had for the proposed third season, I really wanted this to be a literal '3rd season' of the show. Bob told me they really wanted to get away from the high school setting, so after the resolution of the Cooper-BOB-possession plot point, they would have cut to something like "Ten Years Later", and then shown us a Twin Peaks where Cooper had quit the FBI and had become the town pharmacist, Sheriff Truman had become a recluse, etc. He also mentioned they were going to have Sheryl Lee come back yet again, this time as a redhead, and probably have her character killed by BOB again. There were also some vague ideas about BOB and Mike being from a planet made of creamed corn, something about Truman driving Mike backwards through the portal into the Black Lodge (which I think would have been a really nice cinematic scene).

    http://twinpeaksarchive.blogspot.fi/2007/07/exclusive-matt-haley-interview.html

    Jos tuohon suuntaan mentäisiin nytkin, niin ihan hyvä vain, että jäisi toteutumatta kaikissa muodoissaan :)
     
  18. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Netflixissä on nyt saatavilla kaudet 1 ja 2 HD:nä.
     
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Oho, tämähän antaa toivoa myös BD-julkaisulle... :thumbsup:
     
  20. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Nostetaan ylös, jos joltain mennyt ohi, vaikka toisaalla jo täällä mainittukin.

    Nyt on saatavilla ainakin Discshopista 75 eurolla varaukseen sarja + elokuva, ja siis Blu-raynä. Koko hoito siis samoissa kansissa. Mutta mitenköhän mahtaa Twin Peaks taittua laajakuvana. Tuota, kun ei ole sellaisena vielä ole tullut nähtyä.