Nykytilanne 05/14: Millä laitteilla HBO Nordic toimii?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana rauer, 04.05.2014.

  1. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutaman hyvän sarjan vuoksi tekisi mieli ottaa HBO Nordic tilaukseen, mutta ilmeisesti sen katsomistavat ovat edelleen aika rajalliset. Ehdotan siksi, että kerätään tähän tietoja laitteista joilla palvelu toimii tällä hetkellä. Ja myös millä se ei toimi, vaikka pitäisi. Ja lähinnä siis laitteita, joilla sen saa näkymään ja kuulumaan TV:stä tai vastaavista laitteista.

    Samsungin Smart-televisioissa palvelun pitäisi toimia. HBO:n sivujen mukaan "HBO Nordicin Smart-TV –sovellus on tällä hetkellä saatavilla vain Samsungin sarjojen 5, 6, 7, 8, 9 Smart TV –laitteille (2011-2013)." Toimiiko kunnolla?

    Ilmeisesti joissakin Samsungin BD-soittimissa on ollut tuki. Toimiiko vielä ja mikä olisi edullinen toimiva malli? EDIT: Gigantin sivuilla Smart hub -soittimien kohdalla teknisissä tiedoissa lukee "HBO Nordic: Ei".

    PS3:n tukea on lupailtu niin kauan, että en usko sen koskaan tulevan.

    Xbox 360:n saisi reilusti alle kahdella sadalla, mutta ilmeisesti HBO vaatisi jonkin maksullisen Live-tilin? Minkälainen maanvaiva se tili on ja kuinka hyvin HBO toimii Xboxilla?

    Tutullani on HBO-tilaus ja katsoo sitä yleensä MacBook Airilla. Mutta kuva näyttää minusta nykivältä kuin kuvataajuus olisi 15 Hz. Kun läppärin liittää HDMI:lla televisioon, niin sama on nähtävissä.

    Onko muita helppoja ja/tai edullisia tapoja saada HBO:n nettiversio televisioon? Joku tabletilta peilaus ei oikein nappaa, varsinkaan kun se iPadilla ei ainakaan kuulemma ole oikein hyvä.

    EDIT: Poistin otsikosta tuon ajan kun ketju jäi elämään.
    EDIT2: Jaahah, sepä ei muuttanutkaan ketjun nimeä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2015
  2. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mulla on 2012 5XXX Smart TV ja hyvin toimii.

    Muita tapoja on esim langaton striimaus tietokoneelta vaikka Chromecastilla.
     
  3. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    OK, kiitos. Eikö kenelläkään ole tosiaan kokemusta tuosta Xboxista tässä käytössä? Mielelläni en lähtisi mihinkään peilaushommiin jos joku kelpo vempele toistaisi ohjelmat lankaa pitkin.
     
  4. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Minulla taitaa olla myös 2012 samsung, ja kuvanlaadullisesti toimii ihan ok. Käyttöliittymä vain on ihan uskomattoman kaamea, mm. Listaa jaksot jakson nimen mukaan, eikä listaa sarjan nimeä lainkaan. Nyt sentään pystyy kelaamaan, jokin aika sitten sekään ei ollut mahdollista, ja vielä kun paikka ei jäänyt muistiin, niin oli hauskaa jos katselu katkesi jostain syystä...
     
  5. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    XBox:lla vaaditaan näköjään maksullinen Live Gold -jäsenyys, verkkiksen hinta on 45 eur/12kk ajanjaksolle.

    Yksi mahdollisuus HBO Nordic:n katsomiseen on myös operaattoreiden viihdepaketit, esim. Sonera Viihteessä tuommoinen on tarjolla, mutta sen hyvyydestä/huonoudesta ei ole tietoa.
     
  6. Hellsink

    Hellsink Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienoa, kiitos vinkistä! Saattaapa sitten lähteä halpa 360 hankintaan. Sinänsä epäilen että konsolillakaan kuvanlaatu ei ole Netflixin luokkaa eli lähetyspäässä tökkii. Ainakin läppärillä se kuva on nykivää oman kokemuksen mukaan (kyläpaikassa).

    EDIT: Toivottavasti koskee HBO Nordiciakin. Tuossa linkin kuvassa mainitaan Netflix ja Hulu Plus.
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2014
  8. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla linkittämälläsi sivulla joku käyttäjä kommentoi seuraavaa:

     
  9. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Live Gold vaatimus pitäisi tosiaan poistua lähiaikoina.

    Soneralla myös mahdollisuus katsoa kaapeliverkossa HBO HD tv-kanavaa 1080i laadulla. Pesee striimit. Vatuttaa, että on yksinoikeudella Soneralla. Tietenkin huonona puolena on se, että mennään laaditun ohjelmakartan mukaan.

    Edelleen täysin käsittämätöntä ja kädetöntä, etteivät ole saaneet HBO appsia tehtyä pleikkarille (PS3/PS4).

    Onkohan HBO:lla pula asiakkaista, kun ovat taas kevään aikana muuttaneet hinnoitteluaan, vai onkohan saavutettu jo kriittinen massa. Eli nyt 9,99 eur/kk ja ei sitovuutta. Aikaisemmin oli hinta 14,99 eur/kk, jos halusi sitomattomuuden.
     
  10. mthamala

    mthamala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.06.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsung 2012 vuoden UE46ES6805 telkkarilla pelittää kuva hienosti HD:nä. Monikanavaääniä ei ole ollut saatavilla, mutta suuri yllätys tuli äsken kun uusin Game of Thrones -jakso tuli 5.1:nä. Toivottavasti saavat muihinkin sarjoihin nyt viimein. Käyttöliittymää ei voi kehua, mutta sisältö on tärkein. Myös iPad mielestäni ok.
     
  11. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on melkein hyviä uutisia. Melkein. MS on lupaillut, että kesäkuusta XBOX 360:llä voi ilman sitä Live Goldia käyttää mm. Netflixiä ja HBO Nordicia. Tätä varten tuli jo ostettua halpa 99€ xbox 360. Ja tänään huomasin, että päivitystä pukkasi ja .... siellähän se HBO Nordic -appi on.

    Mutta ei toimi. En tiedä mikä mättää. Onko niin, että tämä ominaisuus ei ole vielä aktivoitunut Suomessa vai mikä? NAT-ongelmaakin pömpeli valitti, mutta oman DD-WRT -softani helppi neuvoi käyttämään uPNP:tä ja sillähän se NAT-virhe taisi hävitä. Mutta joka kerta kun yritän käynnistää sitä HBO-appia että pääsisin johonkin kirjautumisikkunaan, niin saan virheilmoituksen 80004005. Mikkisoftan mukaan se tarkoittaa, että verkkoyhteyteni tai operaattorini ei tue ... ööö, olikohan se Live-maksamista??? ... ja että tekevät yhteistyötä operaattorien kanssa. Jadda jadda jadda.

    Siis mitä vittua? Oikeesti?

    EDIT: I'll get me coat. Siis vaikka Goldia ei enää tarvitse, niin siihen ilmaiseen Liveen piti toki tehdä tili. Nytpä HBO käy ja kukkuu vahvistetusti ilman Goldia! Kuva on tarkka, mutta Netflixiin verrattuna ensikatselemalta vähän nykivä. Kuin olisi 20 kuvaa/sekunti tms. Mutta kyllä tätä katsoo.
     
    Viimeksi muokattu: 07.06.2014
  12. Hellsink

    Hellsink Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas, live gold -pakko on sitten poistunut? Pitää varmaan itsekin ottaa HBO kokeiluun xboxilla. Postaile lisää kokemuksia jahka kerkiät testailla?
     
  13. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parina päivänä on HooBO nyt Xboxissa pyörinyt ja kyllä tätä pystyy katsomaan. Pientä kömpelyyttä on kuten esim. se, että asetuksista valittu kieli ei tule tekstitykseen automaattisesti vaan se pitää valita vielä joka kerta erikseen pikavalikosta. Kuva on ihan riittävän hyvä minulle, vaikka välillä on minimaalista nykimistä kuvassa. Harvakseltaan odotetaan puskuroimista (100M talon kuituverkko, G-luokan langaton tukiasema), tällaista odottelua ei ole Netflixillä ollut koskaan. Ja kaukosäätimenä se pelikapula on vähän kömpelö, menee mm. virransäästötilaan jo yhden sarjan jakson aikana ja jaksoa vaihdettaessa se kapula pitää ensin käynnistää. Mutta jos ei ole sopivaa Samsungin älytellua, niin eiköhän tämä ole toistaiseksi kätevin tapa katsoa kanavaa. Niin, iPadissa tuo pyörii myös ihan mukavasti...
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2014
  14. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Onko tuo Xbox 360 HBO Nordicin HD-laatu lähes oikeeta hd:tä tai edes lähelläkään kaapelikanavan HD:ta?
    Onko Xbox 360:n kautta ohjelmia katsottaessa liiketoisto yhtenäistä, eikä nykimistä ole havaittavissa?
    Yks tuttu kertoili että Xboxilta katsoessa laatu olisi niin hyvä ettei tarvii enää haikailla noiden kausiboxien perään ollenkaan.

    Kaapelissa näkyy tuo HBO:n oma kanava sekä samalla sain tunnuksen HBO-Nordicin sivuille.
    Tietokone->HDMI->Panasonic Viera viritelmällä katellut jonkin verran mutta aina hankala kun joutuu tuon HDMI-kaapelin virittelemään eikä koneelta streamattuna ole edes samanlaatuista (tästähän oli aiemmin puhetta, kun vanhemmalla flash-ajurilla joutu toistamaan että saa nykimättömän toiston vaikka kone sekä nettiyhteys huippuluokkaa) kuin kaapelikanavan laatu joka on hyvä itseasiassa. Huonolla tai uudella ajurilla flash ym. tekee sen että kuva nykii ajoittain.

    Tuolla mainintaa flashin ongelmista:
    https://forums.adobe.com/message/4469009

    Kaapelin HD-kanava on erittäin hyvä ja sieltä tulee katsottuakin nuo uudet jaksot ja uusinnat, haluaisin vain että pääsisin katsomaan myös noiden ohjelmakirjaston vanhempia kausia/jaksoja jotenka varmaan joutuu ostamaan Xbox 360:sen tässä kohtapuolin.

    Kaapeli-kanavan kuten myös iPadin osalta olen tyytytyväinen mutta olispa niin kiva katsoa helpolla tavalla ohjelmakirjastoa.
    Oliskohan Xbox 360:sen hankinta paras keino tähän ongelmaan?
    Kuitenkin näen liveenä kaapelikanavan ja siinä sivussa boxilla sitten vois katsoa vanhempia jo julkaistuja tuotantoja.
     
    Viimeksi muokattu: 02.07.2014
  15. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikea sanoa mikä laatu riittää toiselle enkä ole vertaillut HBO:n kaapelifeediin. Mutta minulle 50 tuuman full HD -plasmalla katsottuna laatu on riittävän hyvä. Mainitsin varmaan tuolla ylempänä, että minusta se nykiminen tietokoneella katsottuna on häiritsevää. Hetkittäin olen ollut näkevinäni minimaalista nykimistä Xboxin kauttakin, mutta yleensä sekään ei ole ongelma. Isoin miinus minun käytössäni on tuon Xboxin ja sen appin käytettävyys. Peliohjain menee jo yhden TV-sarjan jakson aikana virransäästötilaan ja se pitää aina painaa erikseen päälle, valittu suomalainen tekstitys ei tule automaattisesti päälle vaan se pitää joka ohjelmaa varten laittaa erikseen, joka kerta HBO-appi käynnistettäessä pitää kirjautua (sinänsä automaattisesti ja helposti mutta "turhaan" viivyttäen) siihen Liveen. Sarjoissa ei saa automaattista seuraavan jakson toistoa kuten esim. Netflixissä joillakin laitealustoilla. Nämä ehkä ne suurimmat ongelmat itselläni. Mutta eihän tuota ole iso asia kokeilla. Jos halpis-Xbox riittää niin niitä saa halvalla uutena ja käytettynä. Itse ostin siis uuden S-mallin 4 GB flashillä 99€.
     
  16. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Helpottaisiko asiaan kaukosäädin? Ei ainakaan maksa paljon kokeilla.

    Xboxien pitäisi toimia myös Harmony kaukosäätimillä, kunhan vain lisäät sen normaaliin tapaan Harmonyn hallintaohjelmassa ja valitset sopivan asetuksen boksista.
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2014
  17. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Kiitti rauer vastauksesta.
    Pitää vielä selvitellä miten tuo palvelu toimii IPTV-puolella...
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2014
  18. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tattis. Nurkassa taitaa olla puolikuntoinen Harmony. Pitääpä kokeilla sillä.
     
  19. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Oliskohan mitenkään mahdollista, että kuvaisit jonkun pätkän miltä tuo HBO näyttää Xboxilla?
     
  20. hurkke

    hurkke Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse otin HBO testkäyttöön kun kerran meneillään on kahden viikon ilmainen kokeilujakso. (http://www.hbonordicvouchers.com/fi-desk/) Mäkillä en saanut pakollista lisäkilkettä asennettua, mutta xboksin kautta homma toimi melko hyvin. Kuten edellä mainittiin, niin xb aplikaatio on aivan syvältä ja poikittain. Tekstitys tulee viiveellä jaksojen alussa jos tulee, hbo serveri ei vasta logatessa sisään ja vaatii useamman apsin buuttaamisen yms.

    Kuvanlaatu on omasta mielestä ihan ok, 47" lcd tv. Samoin 5.1 äänet toimivat moitteetta.

    Nyt otin kuitenkin Elisa viihteen kautta HBO:n kun lupasivat puoleen hintaan vuodeksi. Pettymys oli melkoinen kun en saanut sen paremmin HBO elokuvista kuin sarjoita ulos kuin stereo äänen. Testimielessä elisa tallenteista avattu yle hd kanavalta tallennettu Game of Thrones tarjosi kyllä 5.1 ääntä. Kyseessä on elisan uusin digiboksimalli, osaako joku varmentaa onko todellakin niin että hbo on säästänyt 5.1 äänet omaan palveluunsa ja tarjoaa elisan kautta vain stereota?