^^ , ^^^ , ^^^^ Teilläkö on kaikki kaapelit halvimpia mahdollisia mitä löytyy? veikkaan että ei ole! (kaiutinkaapeli, välikaapelit, virtakaapelit, jne jne) Eihän niissäkään voi eroa olla näiden teidän kommettien/mielipiteiden perusteella? Kaverillani tuli outoa häiriötä antimoden muuntajasta, joka oli samassa jatkojohdossa muiden laitteiden kanssa. Siirtämällä se erilleen häiriöt katosivat. Muilla ollut tämän tyyppisiä "ongelmia"
Virtakaapelit niitä, mitä laitteiden mukana on tullut. Välikaapelit niitä, mitä on ollut laitteiden mukana (HDMI:t) ja perusmallin Lindyn naruja, koska niissä on tukevat liittimet ja johto on jäykkää, ei suutu pienestä tönimisestä. Kaiutinkaapelit on 2,5m2 kuparikaapelia vailla eksotiikkaa. Hieman maksoin ekstraa siitä, että sai mustaa, mutta se oli sisustussyistä..
On totta, että joissakin laitteissa on luvattoman huonot virtalähteet jotka saattavat aiheuttaa vanhoissa asunnoissa hurinoita ja muita häiriöääniä ja parempi virtalähde nämä häiriöt saattaakin poistaa. Tässä vaan on kyse siitä, toimiiko laite niinkuin sen pitää vai ei. Kaverillakin tuo Dual Core oli ja hänellä esiintyi juuri noita hurinoita, jotka toinen virtalähde poisti. Äänessä ei kumpikaan meistä kuitenkaa huomannut yhtään mitään eroa, häiriöt vain olivat poissa.
Ihan vaan tiedoksi, kun satuin huomaamaan, että parin päivän ikäistä firmware päivitystä näkyisi olevan taas tarjolla. http://www.dspeaker.com/en/products/20-dual-core/firmware-update.shtml
Tässä taloudessa joutui Anti-Mode käyttökieltoon. Saa kuulemma musiikin kuulostamaan vain scheißemmalta. Onhan se tolkuton kumiseva bassokorostuma 50Hz:n kohdalla melko vakuuttava - etenkin electro housessa yms. tamppauksessa.
Jaa, A-M on yleensä antanut noille kenkää... Oikea säätömikin paikka, riittävästi volaa A-M:n säädössä, oikein käytetty, eli oranssi nappi A-M:n kakesta kytkee säädön pois/päälle... T: Vesku
Niin... oiskohan Anisateria tarkoittanut, että juurikin tuon korostuman poiston takia menee käyttökieltoon? Jotkut, kun tykkäävät kunnon korostuksista. Onhan se kieltämättä ihan kiva välillä kuulla kunnon boostilla jotakin electronista/trancea/hip-hoppia... kunhan se korostus on oikeassa kohdassa ja sopivan kokoinen.
Sitten voi myös A-M:stä panna lisää passoa.... Usein riittää pelkkä käyttöohjeiden lukeminen ja ymmärtäminen... T: Vesku
Jaahas, asiaa tutkiskellessa törmäsinkin sellaiseen termiin kuin house curve eli huonekäyrä. :hitme: Onneksi tuosta laatikosta löytyy mukavasti mahdollsuuksia säätää.
Ei oo tullu perehdyttyä antimodeen mutta hankintalistalla se toki on jossakin välissä,mutta jostakin olin lukevinani että sillä ei pystyisi manuaalisesti kovinkaan kummoisiin muokkauksiin? pitääkö tämä paikkansa vai voiko niitä kuoppia ja piikkejä manuaalisesti tasoitella mielin määrin ? Jossakin törmäsin tälläiseen typerän kuuloiseen väitteeseen että automaattisesti se käyttäisi niitä kaikkia anti moden suotimia mutta jos haluat manuaalisesti muokkailla omalle korvalle sopivaksi niin siinä ei olisi käytössä kun muutamia korostettavia taajuuksia.
Aika erikoinen väite kyllä se, varmaankin liittynyt kokonaan eri laitteeseen. Anti-Mode 2.0 Dual Coressa on varsin kattavat mahdollisuudet muokata ääntä huonekorjauksen ohella. Laitteessa on käyttäjän säädettävissä mm. 16 täysin vapaata parametrista EQ:ta, alipäästöt, ylipäästöt, huonekäyrä, Tilt-käyrä, kompensaatio pari muutakin nopeampaa säätöä. Eli sekä nopea suurpiirteinen säätö, että tarkka hertsinviilaus ovat molemmat mahdollisia automaattisen korjauksen päälle.
Olisiko väite koskenut 8033-mallia, jossa automaattikorjauksen lisäksi on mahdollista vain lift 25/35 -korostukset? Dual Core on sitten ihan eri peli.
Reilun 6kk kokemuksella tämä on aika huima peli. Oma kuunteluhuone ei ole edes pahin mahdollinen, mutta muutos korjatun ja korjaamattoman välillä on suuri. Suosittelen vahvasti kokeilua kaikille, joita kiinnostaa tasaisempi vaste stereokuuntelussa. Tosin pientä sanomistakin on, erityisesti softan kypsyydessä. Oma vekotin on jäätynyt joitakin kertoja totaalisesti (vain nk. IVO-buutti auttoi) ja muutenkin pieniä ihmettelyjä on välillä ollut. Lisäksi harmittaa, ettei laitteessa olevaa firmwarea pysty päivittämään muilla kuin Win-koneilla, siksi omassakin edelleen jo ostettaessa ollut Jun 03 2013 -versio. Ja kaukosäädin on kyllä aika säälittävä muoviläpyskä.
Miten laite suoriutuisi 2.1 kaiutinsetin korjaamisesta tilanteessa, missä stereojakosuodin on subbarissa sisäisenä kiinteästi? Siis Antimode kytkettäisiin mikseriltä tulevaan monitorointiin tarkoitettuun linjaulostuloon. Antimoden korjauksen jälkeen signaali menisi subbarin input puolelle ja sieltä edelleen jakosuotimen läpi yläpäille. Mitä käy esim. mahdolliselle vaihe-erolle subin ja kaiuttimien välillä tällaisessa tapauksessa? Jos on lift käytössä, niin saako subbari tupla-annoksen bassokorostusta, koska sen läpihän kulkee kaksi kanavaa, joissa molemmissa on olettettavasti liftiä?
ilmeisesti tätä 8033 mallia siinä tarkoitettiin,en huomannukkaan kun kirjoitin että tässä ketjussa on kyse dual core mallista vaan olin kirjoittaessani siinä uskossa että tämä oli yleinen anti mode ketju. Eli näillä halvemmilla malleilla ei pysty automaattisen korjauksen jälkeen kuin korostamaan karkeasti tiettyjä taajuuksia eikä esim vaikka kaikkia 36 suodinta manuaalisesti itse säätelemään.
AM2DC korjaa kaksi kanavaisen signaalin, joten ei tavallaan vaikuta monestako elementistä se sen jälkeen toistetaan. Eli aivan hyvin voi korjata 2.1 järjestelmän AM2DC:llä, se onkin varsin yleistä esim. Genelecin 2.1 seteissä, joissa subwoofer ylipäästää signaalia kahdelle kaiuttimille. Eihan 3-tie kaiuttimessakaan tavallaan sinne menevän signaalin tarvitse huomioida millään lailla sitä, että se jaetaan lopuksi 3:n elementin kesken. Tuo 2.1 ei eroa siitä juurikaan muuten, kuin että alin tie on monona. Tuo lifting ei toki "tuplaannu", kuten ei mikään muukaan molemmille kanaville tehty suodatus. Subwooferinhan on tarkoitus toistaa summasignaalia. Summasignaali on halutun muotoinen vain, jos ennen summausta molemmille signaaleille tehdään sama toimenpide. Eli jos summataan kaksi kanavaa, joita korostetaan esim. +4dB alle 30Hz:llä, on niiden summakin täsmälleen samanmuotoinen +4dB alle 30Hz:llä. Ainoastaan amplitudi on 2x, mutta senhän tavallaan halutaankin olevan, ja lisäksi subin volumella voi sen säätää kuten haluaa joka tapauksessa.
Saako tähän dual coreen kytkettyä 2 kaiutinta + subbarin vai onko tämä vain stereo kaiuttimille tarkoitettu huonekorjain?
Korjaus rajoittuu kahteen kanavaan. Toki myös subwooferin saa korjattua, jos jakosuodon tekee vasta antimoden jälkeen (esim. jakosuoto subwooferissa a la Genelec), mutta monikanavaiseen järjestelmään kustannustehokkaampi ratkaisu on oikeati hyvän huonekorjaimen sisältävä av-virva. Itse voin suositella Anthemia, positiivista on tullut myös vahvistimista, joissa on se järein Audyssey (olisko xt32?).
Käyttääkö kukaan plazalainen useampaa AM2DC:tä monikanavasetupissa? Aiemmin ketjussa TEL79 mainitsi, että ”Saksassa moni käyttää itseasiassa kahta Anti-Mode 2.0 Dual Corea kotiteatterisysteemiinsä, toinen korjaa pääkanavat, toinen keskikanavan ja subwooferin”, mutta onko kukaan täällä kokeillut samaa? Käyttökokemuksia kaipailisin...