Kapeahkot seinäkaiuttimet?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana TonyA, 15.02.2014.

  1. TonyA

    TonyA Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2005
    Viestejä:
    308
    Saadut tykkäykset:
    3
    Perheemme nuorin, puolivuotias Aino-tyttö, alkaa pian kontata, nousta seisomaan ja lopulta käppäilemään. Ja silloin tietysti on parasta, jos kaikkea kaatuilevaa ja teräväkulmaista on mahdollisimman vähän tiellä. Sitä silmällä pitäen olemme aikeissa luopua vanhoista jalustakaiuttimista ja siirtyä seinäkaiuttimiin. Kotiteatterimme rakentuu kiinteästi seinälle asennetun valkokankaan ympärille, joten seinäkaiuttimille jää rajoitettu tila ovenkarmien takia. Ja koska haluamme päästä vähän helpommalla, emme edes harkitse seinään UPOTETTAVIA kaiuttimia. Haussa ovat siis kaiuttimet, joiden maksimileveys on 22 cm ja maksimikorkeus 69 cm. Kaiuttimien paksuudella ei ole hirveästi väliä, mutta ainakin ensihätään etsin hieman litteämpiä. Eli Geneleccejä katson vasta kaikki muuta vaihtoehdot nähtyäni.

    Tähän alkuun en edes välttämättä kaipaa ehdotuksia tietyistä malleista, vaikka nekin ovat tervetulleita, vaan sen sijaan haluaisin tietää, miten ihmiset ovat itse löytäneet oikeasti laadukkaita seinäkaiuttimia. Minulla on nimittäin edelleen se kuva, että ne ovat ääneltään ohuita ja laadultaan markettikamaa. Vaikka olen ahkerasti lukenut hifi-lehteni, en oikein tiedä seinäkaiuttimista mitään. Mikä merkki pärjää testeissä yms.? Mietityttää myös sekin, pitäisikö myös keskikaiutin vaihtaa samalla. Puristien mukaan kyllä, mutta tietysti kokeilemallakin voi löytää kovin samanlaista soundia tarjoavan kajarin. Takakaiuttimet löytyy myöskin, mutta niitä en tähän hätään vaihda.

    Niin, ja nykyiset kaiuttimet ovat Magnat 503:t. Ihan mukavaääniset, mutta eivät erityisesti säväytä. Saatan olla vähän leipääntynytkin.
     
  2. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
  3. TonyA

    TonyA Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2005
    Viestejä:
    308
    Saadut tykkäykset:
    3
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tuolla eräässä ketjussa oli joku pintapuolinen kommentti DLS Flateista.

    Huomaa kuitenkin, että mikään kaiutin maailmassa ei tykkää olla välittömästi kiinni sivuseinässä. Tuo aiheuttaa pahaa heijastumaa ääneen, etenkin jos sivuseiniä ollut tarkoitus 'pehmentää' lainkaan.
     
  5. TonyA

    TonyA Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2005
    Viestejä:
    308
    Saadut tykkäykset:
    3
    Yhteen sivuseinään on etäisyyttä puolisen metriä, toiseen 1,5 metriä. Nuo aiemmin antamani mitat johtuvat ovenkarmien läheisyydestä valkokankaaseen. Korkeutta taas rajoittaa huonosti sijoittunut valokatkaisija. Saas nähdä saako noita DLS:n kajareita jonkinlaiseen kotitestiin.
     
  6. Hans Herbert

    Hans Herbert Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2014
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oikea hetki panostaa kotiteatteriin on juuri silloin kun lapset ovat pieniä ja kotona oleilun määrä kasvaa kolmanteen potenssiin. Vaikka moni tekee juuri päinvastoin..

    Eli ostaisin paremmat jalustakaiuttimet ihan yleisen viihtyvuuden takia. Mitään älyttömiä downgreidauksia en lähtisi tekemään tämän tilanteen takia, tai ainakin lähtisin katsomaan mihin suuntaan homma lähtee etenemään natiaisen kävelyyn oppimisessa. Äkkiä tuo vaihe on ohi ja yllättävän moni oppii muutamasta kiellosta. Tai sitten avokki/vaimo on huomannut iskun paikan sisustukseen sopimattomien kaiuttimien eroon pääsemiseksi.
     
  7. TonyA

    TonyA Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2005
    Viestejä:
    308
    Saadut tykkäykset:
    3
    Downgreidauksesta ei ole missään nimessä kyse! Jo ennen lapsen tuloa, saatikka tämän kävelyvaiheen lähestymistä, olin harkinnut seinäkaiuttimia ihan vaan sen takia, että lattiapintaa vapautuisi ja olkkarin yleisilme selkenisi. Selväähän on, ettei parhaimmistakaan seinäkaiuttimista (siis sellaisista, jotka ovat seinän päällä, ei seinän sisällä) saa yhtä hyvää ääntä kuin parhaista lattialla seisovista kaiuttimista. Mutta uskoa löytyy siihen, että aidosti hyvistä seinäkajareista saa kuitenkin parempaa ääntä kuin heikoista jalustakaiuttimista. Ja heikompaan kastiin luen nämä nykyiset Magnatit, vaikka ovatkin ihan hyvin palvelleet. Oli muuten tälläkin palstalla uskomaton hehkutus noiden kaiuttimien kohdalla joskus vuoden 2005 paikkeilla! Ja silloin nämä omatkin tuli hankittua.

    Vaimolla ei aiemmin ollut mitään ongelmaa kaiuttimien kanssa. Yhdessä kuitenkin huomasimme, että itse tekemissäni jalustoissa on niin paljon teräviä kulmia, etteivät ne yksinkertaisesti toimi yhteen vauvan kanssa. Ja kun kyseessä on ensimmäinen jälkikasvu, niin huolen määrä lienee helppo ymmärtää; ylilyöntejä saattaa tulla.

    Tällaiset tuli nyt tilattua: http://dls.se/en/home/prod.html?produkt=en_863 Myönnetään, tuli ostettua sika säkissä eli kaiuttimia kuuntelematta. Saattoi olla paha virhe, mutta siinä tapauksessa täytyy vaan aloittaa neuvottelut kauppiaan kanssa uudestaan. Varmasti päädymme molempia tyydyttävään ratkaisuun.
     
  8. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sonolux Bebop olisi äänenlaadullisesti bassotoistoa lukuunottamatta hyvä seinäkaiutin mutta olisi ollut ko. tapauksessa liian leveä. Uskoisin kyllä että firma voisi kehittää kapeammankin mallin jos kysyntää riittää.

    http://audiovideo.fi/testi/sonolux-bebop-seinakaiuttimet-testissa
    http://shop.sonolux.fi/

    Noissa DLS:ssä käytetään myös suuntaimellista diskanttia, ilmeisesti suunnitteluun on käytetty jonkin verran resursseja. Seinäkaiuttimien saundin suurin pilaaja on etukangas.
     
  9. jonsey

    jonsey Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2009
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo KEF T-sarja kuulosti pikaisen kuuntelun perusteella olevan ihan ok. Subbari luonnollisesti pitää kyllä olla kaverina.
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Onhan niitä akustisesti läpinäkyviä rättejä?
     
  11. avisti

    avisti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kokemuksia? Onko subbari kehissä myös? Miten vertaisit Magnatien ääneen? Kuuluuko mainittu diskantin suuntaavuus jos katselee vähän sivummalta?
     
  12. Nemppa

    Nemppa Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0

    Olisin myös kiinnostunut kuulemaan kokemuksia DLS:n Flatboxeista. Ne ovat tällä hetkellä meidänkin talouteen vahvin vaihtoehto seuraaviksi kaiuttimiksi musiikkia ja elokuvia varten, subin tukemana.