IPAD3 + HBO + AppleTV + AirPlay

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana Imh, 03.04.2013.

  1. Imh

    Imh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2010
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    olen käyttänyt kokeeksi HBO:n IPAD sovellusta yhden Tremen kauden verran. Minulla sovellus on toiminut kohtuullisesti itse padillä. Olen ajatellut hankkivani AppleTV:n ja käyttötarkoitus olisi katsella sarjoja ja elokuvia TV:n isommalta ruudulta kotona myös HBO:lta.

    Kuinka teillä on toiminut kuvan siirto TV:lle ja mikä on ollut kuvanlaatu? Itselläni on muutaman vuoden vanha Panasonicin G20-sarjan plasmaTV johon AppleTV tulisi kiinnittymään.

    Haluaisin kuulla muiden kokemuksista ennen laitteen hankintaa, koska jos AirPlay ei toimi yhdessä HBO:n kanssa on koko laite aika turha minulle....
     
  2. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Käsittääksi iPadista ei saa suojausten takia mitenkään streamattua sitä telkkuun ja Samsungin telkut tukevat myös HBO Nordic appia.
    Aika nihkee laitetuki toisinsanoen.
     
  3. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiiko tämä HBO, Netflixit ja muut sellasella Applen adapterilla josta saa HDMI:n ulos? iPad2 käytössä
     
  5. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Toki toimii, itsellä Ipad 2 ja appletv3 käytän adapteria, silloin kun airplaylle ei ole tukea, esimerkiksi airplay ei tue viaplayn tekstityksiä.
     
  6. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    hyvä juttu, voiskin hankkia sellasen. No netflix ja viaplay toimii jo PS3 kautta mutta HBO kiinnostais Game of Thronesin takia
     
  7. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paitsi että Apple storessa tai Verkkokaupassa ei näytä olevan enää iPad2 sopivaa HDMI adapteria....

    Edit: onpas, katsoin väärältä alueelta
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2013
  8. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Käytätkö HBO:n palvelua iPad->HDMI-adapterin kautta? Toimiiko varmasti?
    Netistä löytyy paljon kommentteja esim. Englannista ja valitellaan, että juuri mikään DRM-suojattu striimauspalvelu ei toimisi DRM-rajoitusten vuoksi. Tilanne on siis eri täällä, jos Netflix ja HBO Nordic toimivat.

    Olisi juuri nyt ilmaisjakso menossa HBO:n palvelussa ja käytössä on iPad Air. Katselu padista on kuitenkin aika karseeta verrattuna olkkarin 46" telkkuun.

    Adapteri ilmeisesti pukkaa kuvan 720p tai 1080p 60 Hz muodossa telkulle tai mieluumminhan sen pitäisi olla 59,94 Hz? Tai vielä parempi 23,976 tai 24,000 Hz.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2013
  9. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Eli saako esim tällä adapterilla saada iPad 4 Retinasta HBO:n kuva telkkariin:
    http://www.verkkokauppa.com/fi/prod.../reviews/product/2/147956.htm#product-reviews

    Onko tuon adapterin kautta kuvanlaatu hyvä? ja näkyykö HBO koko ruudulla?
    Vai joutuuko ostamaan esim. Xboxin mikäli haluaa ihan aitoa hd-laatuista materiaalia näkyvän?

    EDIT: näyttäs olevan tommoset tiedot resoluutiosta:
    Videon toistossa 1280 × 720 muuten 1920 × 1080 resoluutiolla.
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2014
  10. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin linkittämäsi tuote lienee väärä. Neljännen sukupolven iPadissa on Lightning-liitin eikä 30pin dock connectoria.

    Oikea sovitin: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...-Lightning-Digital-AV-adapteri-iPadille-MD826

    Sain vasta eilen omiin kätösiini tuon adapterin. Kokemukset ovat ristiriitaiset, joka oli toki tiedossa etukäteen. Osa softista osaa ulostaa koko ruudun videota. Osa taas tukee vain näytön peilausta, joka tarkoittaa iPadilla videota katsellessa useimmiten 16:9-suhteista kuvaa keskellä 4:3-suhteista ruutua keskellä televisiota. Helpommin sanottuna tuo tarkoittaa siis että normaalissa laajakuvaelokuvassa on mustat surureunat joka puolella. iPhonella (5:sta alkaen) sekä videotila, että näytön peilaus vaakasuunnassa täyttävät koko TV-ruudun.

    HBO Nordicia en ole kokeillut, joten sen tiedon saa joku muu täydentää.

    =)juha
     
  11. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Heitin ihan randomilla tuon adapterin mutta periaattetta vaan kyselin.
    Voipi olla että saa sitten unohtaa tuon iPadilta streamauksen koskapa luultavasti se on HBO:n puolelta estetty jollain konstilla tai sitten kuvan joka reunassa on mustat palkit (kuten sanoit).
    Ei hyvä juttu ollenkaan.
     
  12. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Filmnet appsia tuli kokeiltua tänään. Kuva näkyy tekstityksineen nätisti (lähes) koko ruudulla. Joka reunaan näyttäisi jäävän pieni reunus, jota saa pienennettyä laittamalla overscanin päälle. Ei täydellinen ratkaisu, mutta kelpaa ihan ok. Ainakin HBO-sarjojen kuvanlaatu on ihan katsottavaa, silmämääräisesti hyvää SD-tasoa.

    =)juha
     
  13. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Jos jollakin on faktaa HBO:n toimimisesta iPad+HDMI out adapterilla, niin kertokaa. Toimiiko peilaustilaussa vai todellisessa koko ruudun video out tilassa?

    Minulla on tällä hetkellä tilaukset Ruutu+, MTV3 Sport Katsomoon ja Netflixiin. Näistä kaksi viimeksi mainittua toimivat full screen video out moodissa eli kuva näkyy mallikkaasti 1080p videotilassa täyttäen koko kuvaruudun. Kuvanopeutta on voi valitettavasti todentaa nykyisellä laitteistolla eli pukkaakko esim. Katsomo "väärin" 60/59,94 Hz kuvaa vai 25p/50Hz kuvaa. Kohtalaisen nykimätöntä kuvaa kuitenkin tarjoaa ainakin Katsomo (HQ kuvanlaatu on sitten eri asia).

    Ruutu+ sen sijaan ei toimi kuin peilaustilassa, jolloin HDMI out adapteri (Lightning AV) pukkaa padin kuvan 1080p kehyksessä 1600x900 pikselin tarkkuudella 4:3 kuvasuhteessa. Tämän 4:3 kuvan kun säätää telkusta zoom tilaan ja laittaa overscannin maksimiin, niin pääsee lähes kokonaan eroon mustista kehyksistä.

    Mielenkiintoinen laite tuo Lightning AV adapteri. Lightning liityntä ei pysty natiivisti siirtämään HDMI-signaalia. Sen sijaan iPad transkoodaa työpöydän kuvan lennosta H.264 striimiksi, jonka se pukkaa väylään ja adapterille. Varsin pienikokoinen adapteri sisältää sitten minikokoisen ARM-prosessorin, joka tekee H.264 dekoodauksen ja pukkaa kuvan/äänen adapterin HDMI-lähtöön. Eli aina kun toimitaan työpöydän peilaustilassa kuva siirtyy transkoodauksen kautta (näkyy myös selvänä viiveenä). Jos katseluohjelma tukee suoraan full screen video out moodia (kuten mainitsemani Netflix ja Katsomo), niin padille striimattava kuva pukataan ilman transkoodausta suoraan Lightning väylään ja dekoodauksen hoitaa ilman välikäsiä adapteri.

    Vanha 30-pin liityntä sen sijaan tukee adapterilla aitoa HDMI-kuvan ulosantoa ja "typerää" transkoodausta ei tarvita peilaustilassa (=> parempi kuvanlaatu).
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2014
  14. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rohkenisin olla eri mieltä tuosta Katsomon HDMI-tuesta (ja tarkoitan siis Katsomo-appista, en sitä mobiilisivustoa). Katsomo-app tukee myös Airplay:ta koko ruudulla, mutta vain kun Airplay on peilaustilassa ja kuvan nykiminen on sietämätöntä. Katsomon Facebookissa näitä toisto-ongelmia on tullut ihmeteltyä ja selkeää vastausta tekniikasta ei ole tullut. Katsomon iPad-app nykii ainakin itselläni iPad 4th gen + HDMI-adapterilla enemmän kuin laki sallii. Osa nykimisestä menee 25fps->60Hz -muunnoksen piikkiin, mutta syyttäisin tuosta myös jotain muutakin koska olen saanut tuolla samaisella liitännällä myös täysin sulavaa kuvaa TV-ruudulle. Testasin myös iPad2+30-pin HDMI -yhdistelmällä ja silmämääräisesti nykiminen väheni, mutta sitä oli siltikin liikaa miellyttävään katseluun. Katsomon vastausta odotellessa...

    Katsomon mobiilisivun kuva on kehno, mutta se käyttää tietääkseni iPadin natiivia videotoistinta. Se pitääkin vielä kokeilla, eli saako sillä sulavaa toistoa (kuvan laatua huomioimatta).

    =)juha
     
  15. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Mielestäni Katsomo appsi (iPad Air) käyttää myös iPadin natiivia videosoitinta. Ruutu+ sen sijaan käyttää omaa soitinta ja sitä voikin katsoa adapterilla vain peilaustilassa. Ilmeisesti johtuu siitä, että Ruutu+ lähettää urheilun 720p 50fps tilassa, jota natiivisoitin ei tue (maks. 30 fps). Mainitulla Lightning AV HDMI adapterilla Katsomon kuva menee hienosti täyskuvana telkulle ja kuvan nykiminen on hyvin vähäistä. Eli jostain syystä toimii täysin erilailla kuin sinulla. Kuvanlaatu sen sijaan on täyttä paskaa (paras HQ-laatu), varsinkin kun katsoo Valioliigaa. Jotenkin vaikutti siltä, että F1-lähetykset näkyivät jonkun verran laadukkaammin. Hävytöntä, että suoltavat tämmöistä laatua maksullisessa palvelussa.

    Airplayn yli toistosta en tiedä, koska minulla on vastaanottavana Airplay-laitteena vain XBMC, jossa ei toimi Airplayn Fairplay DRM jutut.
     
    Viimeksi muokattu: 09.04.2014
  16. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä tarkoitat tällä?

    Tuo HQ/LQ-asetus löytyy mobiilisivustosta, mutta Katsomo-app valitsee kuvanlaadun automaattisesti yhteysnopeuden perusteella. Parhaimmillaan se on 720p, 25fps, 2,5Mbps.

    =)juha

    edit: Kokeilin eilen vielä myös Katsomon mobiilisivustoa iPad 4th genillä ja HDMI-liitännällä. Kuva on HQ-asetuksella aikamoista kuraa, mutta liiketoisto on merkittävästi parempaa kuin Katsomo-app:lla. Joku tässä mättää...
     
    Viimeksi muokattu: 09.04.2014
  17. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Katsomo appsin alalaidassa on HQ/LQ -nappi, jolla voi vaikuttaa laatuun. Se oli oletuksena minulla LQ ja kuvanlaatu oli aivan uskomatonta huttua. HQ:lla parani ja näki selvästi, että lähde muuttui 720p tasolle, mutta ylikompressoitu kuva näyttää kaikkea muuta kuin HD:lta. Varsinkin jalkapalloa katsoessa. Eikä homma jää netistä kiinni. 100/100 yhteys ja langaton sisäverkko toimii todistetusti nopeasti n-tilassa.
     
  18. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
  19. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    "kuva 2.jpg" näyttää tutulta. Ohhoh, olenko sittenkin käyttänyt koko ajan mobiilisivustoa?! Mielestäni kuitenkin olen ladannut Katsomo appsin. Käynnistyy kuin appsi eikä näytä mobiilisivulta. Omituista.
     
  20. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun menee selaimella osoitteeseen m.katsomo.fi, voi Safarilla tehdä siitä oman "pikakuvakkeen". Sen jälkeen tuo mobiilisivu käyttäytyy tosiaan kuin app, eli näkyy ilman Safarin työkalupalkkeja. Mobiilisivun ja appiksen kuvakkeet ovat vielä sopivasti täysin samanlaisia. Tuo mobiilisivu käyttää natiivia videotoistinta. Tällä hetkellä näyttäisi siis olevan tarjolla vaihtoehdot SD/1,2Mbps-kuraa hyvällä liiketoistolla tai 720p/2,5Mbps kehnolla liiketoistolla. Molemmat liiketoisto-ongelmat koskevat siis vain Airplay:ta tai HDMI-liitäntää televisioon. iPadin omalla ruudulla Katsomo-app näyttää oikein mainiolta!

    =)juha
     
    Viimeksi muokattu: 09.04.2014