Amazon.co.uk

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana jari_1, 19.01.2004.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Onko tätä kukaan kieltänyt? Käsittääkseni tähän ketjuun osallistuvat Amazonin asiakkaat. Maksoivatko he SSD:stä? Eivät. Yrität ilmeisesti sanoa, että jos asiakas ei maksa postikuluja SSD:n tapauksessa, niin ne voivat olla sisäänleivottu tuotteen hintaan tai Amazon itse maksaa postikulut tai jopa joku kolmas, määrittelemätön taho. Hyvä on. Miten se meihin asiakkaisiin liittyy (varsinkin jos Amazonin hinnat ovat joka tapauksessa erittäin kilpailukykyisiä, oli niihin sisäänleivottu mitä tahansa), muuta kuin filosofisen saivartelun kautta?
     
  2. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Minä yritän sanoa, että ei ole olemassa ilmaista postinkuljetusta UK:sta Suomeen.
    Sinä näköjään yrität selittää, että sellainen ikiliikkuja on olemassa, joka ilmaiseksi siirtää paketteja UK:sta Suomeen.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Yritänkö? Enkö juuri äsken todennut, että varmasti ne joku maksaa mutta että asiakkaille kohdistetussa ketjussa moisesta saivarteleminen on siinä mielessä epäolennaista, ett SSD:n tapauksessa ainakaan näkyviä toimituksia eivät ketjuun kirjoittavat, asiakkaat, maksaneet.
     
  4. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Sinä kirjoitit:
    "Henkilökohtaisesti aion todennäköisesti alkaa boikotoimaan UK-Amazonia. Tämä on kuitenkin periaatekysymys ja kun on tottunut niihin ilmaisiin toimituksiin, niin ostan mielummin jostain muualta vähän kalliimmalla kuin UK-Amazonista toimituskulujen kera."
    Kirjoitat niin kuin ilmaisia toimituksia oikeasti olisi olemassa.
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2014
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin kirjoitin, koska asiakkaan näkökulmasta sellainen oli olemassa. Ai toimituskulut olivat hintaan leivotut? No se hinta joka tapauksessa oli kilpailukykyinen. Jos me sen sijaan yleisvaltaisemmasta näkökulmasta lähdemme asiaa tarkastelemaan, niin olet minunkin mielestäni oikeassa.
     
  6. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    ^Tarkoitukseni ei ole väitellä ETP:n kanssa.
    Haluan kertoa sen kylmän tosiasian, että ei ole olemassa ilmaisia postituskuluja. Jossakin joku maksaa sen Amazonin paketin matkan tänne peräpohjolaaan.
    Tämä tosiasia näyttää olevan aivan hukassa tässä keskustelussa.
     
    Viimeksi muokattu: 06.04.2014
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ihan helvetin typerää saivartelua, ISPF3.4, jostain mitättömistä sanamuodoista. Ei voi käsittää miten joku jaksaa nostaa moisesta asiasta tuollaisen metakan iku-liikkujineen päivineen.. Itse käsillä olevaa asiaa ei muuta yhtään mihinkään suuntaan sanooko joku 'veloitukseton' vaiko 'ilmainen'. Ensimmäinen olisi toki ollut oikeampi termi, mutta mitä sitten?

    Amazon.uk:n hinnat ovat suunnilleen kaikissa vertailemissani ja ostamissani tuotteissa ja tuoteryhmissä olleet säännönmukaisesti suunnilleen euroopan edullisinta tasoa (vaikka ne sisältävätkin ne "sisäänleivotut toimituskulut") ihan £:£ tasolla verrattuna sellaisiin kauppoihin joissa toimituskulut näkyvät tilauserittelyssä omana rivinään. Toimituksien veloituksettomuus ei ole siis ainakaan ihan suoraan täysimääräisenä siirtynyt myyntihintoihin. Kun tähän yhdistetään ylivoimaisen laaja tuotevalikoima ja moitteeton asiakaspalvelu, niin amazon on ollut todella vahvoilla. Nykyiset 4,nn£ toimituskulut yhdelle leffalle ovat kallistaneet vaa'an kupin sellaiseen asentoon, ettei amazonin valikoima ja asiakaspalvelukaan enää tilannetta pelasta.
     
  8. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kai tämä postikulujen tulo oli odotettavissa. Ei ole tuntunut järkevältä liiketoiminnalta toimittaa Suomeen esim. lavakaupalla limsaa pilkkahinnalla. Yllätys on ainakin minulle ollut postikulujen suuruus, lähes £5 elokuvalle tai pelille puhumattakaan isommista tavaroista. Tuntuu minusta ylilyönniltä tai sitten Brittien postilaitoksessa on tosiaan laitettu kerralla hinnat kuntoon, mikäli osasyynä on yleinen postituksen kallistuminen. Mihin suuntaan jatkossa mennään riippuu varmaan aika paljon siitä, paljonko Amazon.uk:n liikevaihdosta tulee Manner-Euroopan puolelta. Mikäli liikevaihto putoaa reilusti (tätä toivotaan) niin heidän täytyy luultavasti miettiä hinnoittelua uudelleen. Iso volyymi on kuitenkin osin mahdollistanut Amazonin edulliset hinnat. Ja tietenkin myös toiminnot on mitoitettu nykyisen myyntivolyymin mukaan, tosin ainakin ihmisistä on helppo päästä eroon. Mutta mikäli myynti Eurooppaan on ollut tappiollista niin paluuta ei taida olla. Olisin kuitenkin toivonut, että olisivat hoitaneet asian vaikka porrastamalla postikuluja tilauksen arvon mukaan. Näin olisi voinut säästää tilaamalla enemmän kerralla, mutta nyt mennään painon mukaan, joten säästöä ei juuri kertyisi vaikka kuinka lappaisi tavaraa tilaukseen.

    Harmittaahan tämä, kun totuin tilaamaan lähes yksinomaan heiltä, nykyisillä kuluilla ei taida tarvita tilauksia enää tehdä. Tosin vähemmän yllättäen muut seuraavat perässä, Hutilla myös Free delivery jo poistunut (mutta hinta maltillinen 1.49€ per elokuva/peli). Zavvilla vielä ilmaista, mutta kysymys taitaa olla vain päivistä.
     
  9. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Onneksi sain oman ostoskorini pääosin laitettua tilauksiksi ennen kuin tämä muutos tuli, mutta ei todellakaan hyvältä tunnu jatkoa ajatellen. Postituskulujen kanssa hintataso ei ole enää amazonilla kilpailukykyinen, kotimaiset toimijat tulevat halvemmaksi. Joitakin hankalammin saatavia harvinaisuuksia tuolta voisi vielä tilata, mutta periaate tulee olemaan sama kuin jenkki-amazonista tilattaessa: kun tilataan niin isompia tilauksia jotta posti- tms. kulut per tuote ei nousi kohtuuttomaksi.
     
  10. rauttiz

    rauttiz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    18
    Minä taisin ainakin puhua ilmaisista toimituskuluista aiemmassa viestissäni. Yritin vain suomentaa FREE Super Saver Deliveryn. Eri verkkokauppojen hintoja vertaamalla Amazon.co.uk:n postikulut vaikuttivat tosiaan ilmaisilta, vaikka ne olisikin todellisuudessa sisällytetty tuotteiden hintoihin.

    Sama väittely toimitusten ilmaisuudesta on käyty näemmä jo lokakuussa 2010, kun "ilmaiset postikulut" Suomeen alkoivat:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/21721-Amazon-co-uk?p=1374192#post1374192
     
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Sinulla näyttää olevan se tosiasia hukassa, että SSD -toimitustavalla eli "sisäänleivotulla toimitushinnalla" tuotteen hinta kotiovelle kannettuna oli lähes aina edullisempi, kuin kilpailijoiden hinta niin ikään kotiovelle kannettuna.

    Sillä, että amazon ilmoitti hinnan
    - tuotteen hinta + toimitus nolla euroa/puntaa/oravannahkaa = kokonaishinta

    ja kilpailija
    - tuotteen hinta + toimitus joitakin euroja = kokonaishinta

    ollut kuluttajan kannalta mitään merkitystä niin kauan, kuin amazonin tarjoama kokonaishinta oli edullisempi.

    Tottakai minä tiedän, että ainakin ennen Rakutenia Play.comissa toimituskulut oli liipaistu hintaan mukaan. Senhän näki jo viahtamalla maksualueen GB vs. EU. Vaikka miten oli muka "ilmainen toimitus". Niin kauan, kuin se oli halvempi, kuin amazonin tuote + toimitus (ennenkuin Super Saver Delivery tuli vaihtoehdoksi), ostin Playsta. Luottokortilta lähti vähemmän rahaa kuin olisi mennyt Amazonista tilaamalla, vaikka miten ruojat kusettivat mua upottamalla ne toimituskulut siihen tuotteen hintaan.

    Eipä ole tuotteiden hinnat pudonneet kautta linjan amazonissa, vaikka se toimituskulu ei olekaan enää mukana siinä tuotteen hinnassa.
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    UK-Amazonin painostus ei ota laantuakseen. Ko. tarkoitusta ja myöskin boikotointia vastaan kehityt ryhmät vaikuttavat siirtyvän foorumilta foorumille haukkumassa Amazonia. Esim. Trustpilotia ollaan nyt täyttämässä negatiivisilla arvioilla siitä, kuinka Amazon vielä viikko sitten oli yksi parhaista online-kaupoista ja kuinka se nyt on pohjanoteeraus perustuen nykyisiin toimituskuluihin. Saa nähdä, nöyrtyykö Amazon missään vaiheessa. Ihanteellisin ratkaisu (ottaen huomioon, ettei se toimittaminen tosiaan ilmaistakaan ole) olisi esim. SSD-rajan nostaminen 50-80 puntaan ja samalla jonkun tolkun saaminen toimituskulujen lähtöhintaan.
     
  13. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Surullistahan "ilmaisen postin" menetys on. Mutta ymmärrettävää. Itse epäilen emo jenkkiä, joka ei UK:lle halua antaa etulyöntiasemaa. Sillä myös jenkki amazonin hinnoittelupolitiikassa on ollut muutosta jo vuosia sitten. Onhan se helppoa kuvitella pärjäävänsä kilpailussa jos on jo valmiiksi markkinajohtaja. Kyse on vain ahneudesta mun mielestä.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Olihan SSD:ssä Amazonin kannalta se hyvä puoli, että ainakin minut se sai ostamaan enemmän: usein tuli ostettua tavaraa ihan vain saadakseen SSD-rajan puhki ja oli houkuttelevampaa ostaa kalliimpiakin tavaroita juuri Amazonista, koska "ilmaiset toimitukset on aina ilmaiset toimitukset" (joskin ISPF3.4 voi olla tästä eri mieltä :D). Nyt kun SSD lähti pois, niin osa porukasta siirtää ostoksensa muualle ja osa taas ostaa todella paljon harkitummin, unohtaen esim. impulssiostokset. Itsekin siirrän ostokseni muualle ja kylläpä sieltä UK:stakin tuli löydettyä tiettyihin tavaroihin, joita ostin ennen UK-Amazonista, paikkoja, josta saa niitä paitsi Amazonin hintaa halvemmalla niin myös tietyn hintarajapyykin jälkeen ilmaisella toimituksella.

    Jään silti mielenkiinnolla seuraamaan, mitä tämä vihaisen asiakaskunnan painostus, joka ei näytä laantuvan, saa aikaan. Siellä koko ajan keksitään uusia paikkoja valittaa ihan Amazonin omistajan sähköpostia myöten ja lähetellään kuvankaappauksia Amazon-tilauksen viimeisestä vaiheesta, jossa parin koiranruokasäkin toimituskulut ovat yli £40 kun toimituksen sai ennen ilmaiseksi. Tilannehan on yhtä absurdi kuin esim. monilla Yhdysvaltojen myyjillä aina Ebay-myyjistä varsinaisiin verkkokauppamyyjiin: piskuisen muistikortinkin toimitus voi olla esim. 45-100 dollaria. :hitme: Eihän se toimitus, varsinkaan raskailla tavaroilla, ilmaista ole, mutta tällainen on kyllä selvä osoitus siitä, ettei kansainvälinen myynti (ja sitä myötön raha) kiinnosta pätkääkään.
     
  15. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Onhan tuo nyt ihan peestä kyllä. Monesti tilannut uutuuslevyjä, että menee se 20 euroa rikki. Mutta seuillaan tilannetta. Huonolta näyttää kyllä nyt.
     
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Minusta on täysin absurdia, että Amazonin pitäisi toimittaa ilmaiseksi jotkut koiranruokasäkit Ouluun. Ei mikään ihme, että on poistettu, kun ihmiset ovat tilanneet aivan älyvapaita tuotteita. Harmi vain, kun sitten me muutkin saadaan kärsiä.
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mikä mahdollistaa sitten sen, että ilmaiseksi tietyn hintarajapyykin jälkeen toimittavia kauppoja (jotka myyvät vaikkapa niitä koiranruokasäkkejä) löytyy monia? Tekevätkö tällaiset liikkeet sitten pelkkää tappiota? Toki voin siinä mielessä olla Amazonin kannalla, että tuo £20:n (kummallista, että se merkattiin aina £25:aan Amazonin sivustoja myöten ja jopa Amazonin työntekijät luulivat tuon pätevän myös Suomeen) tilausraja SSD:lle oli melkoisen alhainen. Sen sijaan sitä luulisi, että esim. £50-100:n tilausraja olisi Amazonille kannattava: ihmiset tilaisivat paljon ja ottaisivat mukaan myös sellaisia tavaroita, joita tilaavat vaan saadakseen tuon tilausrajan ylitettyä.
     
  18. Klage

    Klage Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2004
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä kuvittelin, että kaupat haluavat myydä sitä, mitä ihmiset haluavat ostaa. Vallankin, jos sitä on kaupan varastossa. Muutenkin tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta, että joitakin tuotteita arvotettaisiin niin 'älyvapaiksi' ettei sellaisia lähdetä toimittamaan vaikka tilattaisiin.
     
  19. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jää kyllä tästä eteenpäin Amazon.uk käyttämättä. Kokeilin tilata eilen 4 eri tuotetta. 2 kirjaa, kellon rannekkeen ja yhden työkalun. Ostosten summa oli 70£ ja postimaksun 29£. Jäi tilaamatta. Ongelma taisi olla että kirjat olivat Amazonin kautta, ranneke ja työkalu eri kauppiailta, joista jokainen otti oman postinsa. Lisäksi huomasin että iso määrä tuotteita on siirtynyt Amazon market place kategoriaan, eivät pääsääntöisesti toimita Suomeen. (Enkä ainakaan nopeasti löytänyt hakutoimituksesta suodatinta jättää pois market place tuotteet - nyt piti laittaa ostoskoriin ja mennä maksuvaiheeseen, jossa tuli aina niiden osalta ilmoitus ettei toimiteta)
     
  20. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Onhan se nyt aika mahdoton yhtälö, että parin punnan hintainen (myyntikatetta muutamia pennejä) 30-kiloa painava ja erittäin tilaa vievä tuote (rahtifima veloittaa kympin tai pari) pitäisi lähettää "ilmaiseksi".
    Pahimmassa tapauksessa vielä useampi säkki sitä samaa halpaa pienikatteista tuotetta, esim. koiranruokaa, että saadaan juuri ja juuri kahdella pennillä rikki toimitusraja. Tappiota tulee ja ankarasti. Liian alhainen 20£ raja on varmasti ollut suuri osa ongelmaa. Ehkä 100£ rajalla voisi olla kannattavampaa (tuota korkeampiakin kertatilausrajoja on käytössä muualla), taikka sitten tuotekategorioiden ankarammalla rajauksella. Limut ja muut äärimmäisen raskaat sekä samalla pienikatteiset tuotteet voisi ihan hyvin kartsia pois maksuttomien toimitusten piiristä.

    Olen tainnut mainitakin aikoinaan että pyrin (imperfekti) aina tekemään vähintään 60-100£ kertatilauksia, enkä mieluiten koskaan niitä parin kympin mikrotilauksia, koska niistä nyt vaan ei nykyisessä kilpailutilanteessa jää myyjälle lähes lainkaan katetta, vaan pelkästään kulut maksettavaksi. Eihän se tietysti kuluttajan vastuulla varsinaisesti ole huolehtia kauppiaan myyntikatteista, mutta jos "jokainen" tilaa limukkaa ja koiranruokaa 20,10£ hintaisissa kertatilauksissa, niin sittenhän se kannattamaton palvelu varmaankin hyvin pian loppuu.