Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Riippuu varmaan siitä, mitä tältä foorumilta haluaa. Minusta taas tuntuu, että nämä samat mielipiteet on esitetty ja niistä on keskusteltu jo kymmenissä ketjuissa. Ja jos tämän foorumin elinvoima on yhden nimimerkin mielipideautomaatin liukuhihnatuotannosta kiinni niin heikosti menee. Minua masentaa, kun tsekkaan uudet postit ja yli puolet on samalta näppäimistöltä. Ei jaksa edes aloittaa lukemista, kun tietää jo etukäteen, mitä on odotettavissa. Olen saanut tältä foorumilta paljon tietoa ja apuakin kun oma ymmärrys on loppunut. Kiitokset siitä, tuntuu vaan, että ne ajat alkaa olla takana. Paljon on nimimerkkejä vaiennut, syystä tai toisesta.

    Eikä olisi pitänyt sortua nimittelyyn, mutta tämä asia on ollut mielessä jo pitkään ja nyt oli pakko postata, kun MikkoM aloitti.

    Mutta sori OT, jatkakaa kaikessa rauhassa vaikka niistä lesboista...
     
  2. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Kenties uunituore video muuttaa suhtautumista vähän suopeampaan suuntaan, kun sellaisenkin on kerennyt tekemään? http://www.youtube.com/watch?v=jES8JDRqk70

    Eli aika monta soitinta hallussa, jos nyt ei omien sanojensa mukaan mikään virtuoosi yhdessäkään ole. Kitaraa itse soittavana ja toki muutenkin voin silti sanoa, että on noissa vaan aika monta treenituntia takana. Joten onhan sitä työtä jo pohjalla paljonkin.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Uunituore video ei säväytä kahden aiemman tapaan. Onhan se toki hienoa, että toinen osaa soittaa useampaa eri soitinta, mutta tällaista taitoa löytyy kyllä tuhansilta muilta samanikäisiltä. Soittotaidotkin taisivat olla jokaisen instrumentin (joita loppujen lopuksi ei tainnut olla kuin muutama) kohdalla alkeellisuutta hipovat (videon perusteella), mikä on jopa kummallista, jos Smoukahontas on kerran kasvanut instrumenttien ympärillä. Ymmärrän toki sitten sen, että tämä tehtiin taas sillä "me havin' fun with..." tyylillä.

    Rivien välistä lukua harrastavat saattoivat taas sitten huomata, että videon takana taisivat olla nämä Smoukahontaksen managerit. Videon jälkimmäinen puoliskohan keskittyi mainostamaan muun muassa naisen Facebook-sivuja. Juuri tällaisia videoitahan suurin osa sosiaaliseen mediaan osallistuvista artisteista ja tähdistä lataa Youtubeen: ensin he kertovat hieman kuulumisistaan mainiten muun muassa missä maassa ovat olleet ja sen jälkeen he iloisesti kannustavat yleisöään kirjoittamaan sivuillensa eri sosiaalisen median foorumeilla. Näin ollen Smoukahontaksen videon motiivi oli täysin PR-hakuinen (tällä kertaa ammattimaisella kaavalla toteutettuna), mikä näkyi siinäkin, ettei tällä kertaa siihen taito-osuuteen oltu panostettu samalla tavalla kuin aiemmissa videoissa.

    En minä vieläkään päästä Smoukahontasta pälkähästä, varsinkaan, kun jälleen kerran käyttäydytään (viittaan tällaiseen Youtube-PR:ään, joka toteutetaan samalla kaavalla kuin vaikkapa Lars Ulrichin tai Miley Cyruksen faneille suunnatut Youtube-kuulumisvideot) kuin oltaisiin saavutettu jotain suurta vakavasti otettavilla foorumeilla, kun totuus on se, että taustalla on kaksi hassutteluvideota Youtubessa. En edelleenkään kuitenkaan syytä Smoukahontaksia mistään muusta kuin siitä, että voisi nöyrää suhtautumistaan (joka kuitenkin on USA:ssakin vain hyvää PR:ää) aiheuttamaansa ilmiöön tuoda äänekkäämmin esille.
     
    Viimeksi muokattu: 23.03.2014
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Jos kaikki laskee, niin olihan tuossa 11 soitinta. Pari, kolme korkeintaan voi halutessaan jättää laskematta, jää siihen nyt aika monta kuitenkin. Lyhyitä pätkiähän nuo olivat, joten ei pysty täysin sanomaan mitään. Mikä on sitten EtP:n käsitys "alkeellisesta" tai sitä hipovasta tasosta, niin se kyllä selvästi eroaa omastani, hehe. Kuten itsekin sanoi, ei mikään taituri missään soittimessa, mutta kyllä nuo minusta aika hyvin hallussa vaikuttivat olevan ja laulu siihen päälle vielä.

    Voitko vielä kertoa, millä tavoin Sara tuossa käyttäytyi "kuin olisi saavuttanut jotain suurta vakavasti otettavilla foorumeilla"? Kun ei vähätellyt tekemisiään, kö? :) Sekö siis tekee tytöstä epänöyrän, vai mikä? Edit: joo, luetaan niitä viestejä. Siis tuo videon "kaava" oli se, mikä sai olemaan tätä mieltä? Että on tehnyt samanlaisen kuin esim. Lars? No, enpä tiedä. Kun nyt niin sanotusti pinnalla on, niin varmasti aika montaa tuollainen video kiinnostaakin. Ja selvästi ollut hauskaa tuotakin tehdä... hyvin se hauskuus ainakin tälle katsojalle välittyy, varmasti monelle muullekin. Minusta ihan fiksua ensinnäkin tehdä oma FB-sivu faneille ja sitten mainita siitäkin. Moni varmasti pettynyt, ettei päässyt kaveriksi. Tuosta saa jo helpostusta sitten.

    Näin taas nähdään asiat vähän eri tavoin, mutta ei haittaa! :)
     
    Viimeksi muokattu: 23.03.2014
  5. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Jaa, se on vasuri? Mäkin oon vasuri, mutta soitan kitaraa oikeakätisesti. Kuitenkin vasureille yksi thumbs up :thumbsup:
    (huomaatteko, hymiö käyttää VASENTA kättään)
     
  6. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    :D Kahden kaikkien aikojen kovimman suosikkibändini kitaristi oli/on vasenkätinen plus sitten Hedrixit ja ketä kaikkia onkaan, äärimmäisen kovia vasureita kyllä löytyy!

    Tämän jutun otsikko varmasti jo saa EtP:n repimään pelihousunsa :D http://www.iltalehti.fi/viihde/2014032318148869_vi.shtml
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin no... Iltalehtihän määritteli Smoukahontaksen taidot näin:
    Tuskin sentään tämän allekirjoitat? Epäilemättä soittotunteja on takana paljon, mutten tuossa nähnyt mitään, mikä erottaa musiikin opiskelijat muusikoista.

    Tarkoitukseni ei ole viedä Smoukahontaksen ulosannin luonnehdintaa toiseen ääripäähän: ei hän minusta elvistelijä (no pun intended) ole. Pointtini on ainoastaan se, että koska tässä kuitenkin ollaan tultu kuuluisaksi kahden hassuttelu-Youtube-videon takia, niin olisi hyvä tuoda tämä esille ääneen, eikä välttämättä käyttäytyä täysin samalla tavalla kuin vaikkapa Kapteeni Philipsin Barkhad Abdi (joka tosin oli mielestäni myös ylihypetetty). Voi toki olla, että suhtautumiseni Smoukahontakseen johtuu jonkinlaisesta "vanhan liiton" suhtautumisesta siihen, mikä on taidetta ja mikä ei. Haluan kai Smoukahontaksen muistuttuvan tästä sen takia, että muuten hänen tekeleensä rinnastuu turhan paljon varsinaisten taiteilijoiden ja viihdyttäjien tekeleisiin. Taiteilijaksi tai viihdyttäjäksi Smoukahontas voi toki tulla, mutta ennen kuin hän on suuntautumispäätöksensä tehnyt ja siinä taitonsa todistanut, niin hän on "kielinainen". Kuka ei kuulu joukkoon: Näyttelijä - laulaja - taidemaalari - urhelija - kielinainen. :hitme:
     
  8. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Viihde ei välttämättä ole taidetta, eikä taide viihdettä. Usein kyllä puhutaan viihdetaiteilijoista. Mielestäni - ja sanon tämän vain sen ensimmäisen videon katsottuani, loput ei niin kiinnosta - smoukahontas on osoittanut omaavansa kykyjä viihdyttää ja esiintyä. Ilmeisesti hänellä on myös jonkin verran kiinnostusta jatkaa sitä ehkä jopa ammatikseen. Miten hänelle käy, se selviää aikanaan, mutta nyt kun siihen on mahdollisuus niin hänen kannattaa toki hyödyntää julkisuuden tuomat itseään kiinnostavat työtarjoukset. Eihän hän olisi edes likikään ensimmäinen ilman mitään alan koulutusta ns pystymetsästä löydetty ja menestykseen noussut viihdetaitaiteilija/laulaja/näyttelijä/whatever.
     
  9. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    No, itsehän Sara ei tätä mieltä ollut. Noin lyhyistä pätkistä tietysti paha sanoa vielä mitään ihan varmaksi, mutta varmaankin ihan pystyisi säestämään itseään mahdollisilla keikoilla.

    Tämäkin video oli ainakin minusta hauska ja viihdyttävä, se on henk koht tärkeintä. Totinen naama oli huvittava :)
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Itse en jaksanut tuosta "totinen naama ja kameraan tuijotus jotain tehdessä" huumorista innostua, sillä esim. Bam Margeran ko. huumorityylin soveltamisesta on vaikea pistää paremmaksi.

    Ehkä olin hieman armoton, kun sanoin Smoukahontaksen soittotaitoja alkeellisuutta hipoviksi. En toisaalta koe, kuten ei kielinainen itsekkään, että hän mikään virtuoosi instrumenttiensä kanssa olisi. Tässä tietenkin jälleen kerran korostuu se, että onko se mikään ihme, jos hän osaa ko. instrumenttejä sujuvasti soitella, jos hänet on ympäröity niillä jo pienestä pitäen. Harvalla lapsella on kotona mahdollisuus noita kaikkia soittaa, vaikka olisi kuinka paljon musikaalisia taipumuksia. Toki taidot eivät itsestään kerry ja Smoukahontaksella on varmasti takana valtavan paljon tunteja, sormien kovettumia ja hikipisaroita, joita kuitenkin olisi pitänyt nähtävästi olla moninkertaisesti enemmän takana, jotta tällä videolla esitellyt taidot olisivat olleet jotenkin poikkeukselliset. Ei tässä sitä toisaalta varmaan haettukaan, kuten ei muissakaan videoissa, vaan kyse on Smoukahontaksen karisman yhdistämistä taitoihin, jotka eivät itsessään ole missään hänen "lajissaan" poikkeukselliset. Epäilemättä juuri hänen karismansa ja siihen kuuluva huumorintaju ovat hänen valttikorttejaan, mikä taas vihjailisi siitä, että juontajan tai tietynlaisen mannekiinin työhön hänellä olisi eniten mahdollisuuksia.

    Kyllähän Sini Sabotagekin säesti itseään sujuvasti Idols-finaalissa... :rolleyes:
     
  11. Sedator

    Sedator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.08.2004
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo oli kyllä melkoinen loukkaus Aku Ankan kirjoittajia kohtaan. Niissä on usein varsin oivaltavi ja hyviä tarinoita
     
  12. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta. Pahoittelut siitä...:(
     
  13. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Tässä nyt on varsin hyvä kiteytys omista aatteista. Varmasti muutkaan videot eivät tuota mielikuvaa ainakaan epäedullisempaan suuntaan muuttaisi. Jos ensimmäisestä videosta tykkäsi, niin eiköhän näistä myöhemmistäkin.

    Ollaan vain tyytyväisiä siitä, että Sara Maria ei valinnut managerikseen EtP:tä ;) - tavoitteena olisi suosion pienentäminen! :D

    Tuli mieleen, että ehkä sitä alitajuisesti toivoo Smoukahontasille senkin takia kaikkea mahdollista sukseeta, kun on itse fanittanut jo pitkään muutamaakin hyvin samankaltaista henkilöä. Erittäin lahjakkaita nuoria naisia, mutta suosio on edelleen todella pahasti aliarvostuksen puolella.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei suinkaan, vaan managerina pistäisin Smoukahontaksen painottamaan sitä, että tiedostaa, ettei tässä ihan kaikista perinteisimmällä ja varteenotettavimmalla tavalla tultu julkisuuteen. Näin saadaan PR-pisteet kotiin ja vähennetään niiden mielipiteiden määrää, joiden mukaan Smoukahontaksella on noussut ansaitsematon menestys hattuun. Seuraava veto olisi ottaa vastaan sellaisia tarjouksia, joissa tavallaan kasvetaan ja kouluttaudutaan tiettyyn rooliin, eikä hypätä suoraan tähtien reviirille, jossa kyyti on kovaa. Mielipuolista, eikö vain? :)

    Vaikka Smoukahontaksen hypetystä olenkin kritisoinut, niin toivon minäkin, ettei hänelle osu muitakaan plazalaisia managereiksi. Täällä nimittäin vaikuttaa olevan niin kova tarve päästä eroon yhdestä suomalaisesta kliseestä, nöyryydestä ja itsensä vähättelystä, että sen tilalla kelpuutetaan universaali klisee nimeltään "kaikkimullehetinyt", jonka mukaan on täysin yhdentekevää, mistä on tullut kuuluisaksi, kunhan vain on tullut kuuluisaksi. Tällöin on myös erityisen tärkeä hyödyntää ne kaikista suurimmat ja loisteliaammat diilit miettimättä uraansa pitkällä tähtäimellä. Kun kerran rauta on kuumaa, niin mielummin sitä takoo hätäisesti jonkunlaisen tekeleen kuin että, silläkin uhalla, että rauta vähän jäähtyy, takoo hiljalleen symmetrisen ja kestävän teoksen. :hitme:
     
  15. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Kyllä uskallan väittää ainakin omalla kohdalla, että jos kysessä olisi joku jollain pelkällä tuurilla kuuluisaksi tullut Kola-Olli tai vastaava, niin en olisi toivomassa mitään tällaista kuin Smoukahontasille, jolla on niitä ihan oikeita lahjoja kuitenkin. Haluan myös nähdä, mihin kaikkeen tyttö pystyy :) Samanlaista tilaisuutta näyttää kykyjään ei tule saamaan koskaan, joten ei kun menköön näyttämään kaikki minkä osaa! Sitten tapahtuu mitä tapahtuu, toivottavasti paljon hyvää.

    Se 10 miljoonaa ylittyikin jo :)
     
  16. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Myöntäkää nyt rehellisesti, te olette kaikki lääpällään siihen söpöön brunettiin.
     
  17. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ei ETP ole!!
     
  18. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    No ainaski vähä!
     
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Rakkaudesta se hevonenkin potkii! :D
     
  20. 9874576348

    9874576348 Guest Guest

    Olenkin miettinyt syytä siihen miksi ETP jaksaa jauhaa päivästä toiseen tästä tytöstä. Hyvä että selvisi!