Panasonic 15G plasmat (2012)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana M1gu, 13.01.2012.

  1. soundcape

    soundcape Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2001
    Viestejä:
    446
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jatkoa noihin VHF-kanavien näkyvyyteen ja etenkin YLE HD näkyvyyteen.

    Tuo DVB-T2 selvisi ja VHF C kanavanippu kanavalla 5 taajuudella 177,5 Mhz (Jyväskylän Keljo) virittyy, jolloin löytyy 10 maksullista kanavaa. Signaalin laatu on 50-60 ja voimakkuus 100. Kanavanippu VHF A kanavalla 11 taajuudella 219,5 MHz ja kanavanippu VHF B kanavalla 9 taajuudella 205,5 MHz eivät virity lainkaan ja niiden laatu ja voimakkuus ovat nolla. Digita käski kysyä asiaa DNA:lta, sinne ei ole suoraa sähköpostiosoitetta ! En ole vielä saanut vastausta DNA:lta.

    Aika heikosti on tietoa myymälöissä tuosta YLE HD:n näkyvyydestä antenniverkossa. Eihän se kauppiaita kiinnosta, koska se ei ole ns. maksullinen kanava, vaan näkyy periaatteessa ilmaiseksi. YLE HD pitäisi siis löytyä VHF A kanavanipusta. http://www2.dna.fi/kanavakartta Oiskohan se mahdollista, että täällä Äänekoskella VHF-antenni pitää suunnata aivan muualle kuin Jyväskylän Keljoon eli lähimpään GSM tukiaseman mastoon ? Ainakin tuo VHF C kanavanippu näkyy Jyväskylän Keljon maston suunnasta.

    Täytyypä ottaa myös yhteyttä lähimpään DNA myymälään ja kysyä asiaa sieltä eli selvittää lähimmät GSM tukiasemamastot ja käännellä vuoronperään VHF-antennia niiden suuntaan ja katsoa miten käy signaalin laadulle ja voimakkuudelle. Jos saan YLE HD:n näkyviin tuolla VHF-antennilla, laitan infoa tähän ketjuun, että miten se onnistui. Kiitokset vastaajille tässä mun ongelmassa !
     
  2. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    191
    Tuossahan se on selvästi sanottu linkittämilläsi DNA:n sivuilla:

    HD-kanavien katseluun DNA:n antenniverkosta tarvitset:

    - Antenna HD Ready vastaanottimen ( digiboksi, tai televisio ja CI+ kortinlukija)
    - DNA Welho Antenni TV-kortin linkitettynä vastaanottimeen
    - DNA:n lähettimeen suunnatun VHF-antennin

    - Maksuttomia PERUSKANAVIA sekä DNA Welho kanavapaketteihin kuuluvia C More SD-kanavia
    voit katsoa myös tavallisella DVB-T vastaanottimella.

    Eli HD-kanavia et näe DNA:n verkossa ilman Welho-korttia. Et edes maksuttomia.
     
  3. soundcape

    soundcape Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2001
    Viestejä:
    446
    Saadut tykkäykset:
    0
    YLE HD antenniverkossa jatkoa ...

    Soitin juuri DNA:lle, sanoivat että YLE HD antenniverkossa (kanavanippu VHF A) ei tarvitse DNA Welho korttia, minun tapauksessa vika on antennissa, pitää kuulemma nostaa vähintään 10 metrin korkeuteen maan pinnasta ja tarkka suuntaus sekä melko lailla esteetön näkyvyys Jyväskylän Keljoon olisi suotavaa, eikä antennisignaali saisi heijastua esim. katosta tai seinistä eli antenni pitää olla asennettuna viimeisen päälle oikein, jotta signaali on riittävän hyvä. Ihmetyttää vaan, että miksi nuo maksulliset kanavat (kanavanippu VHF C) virittyivät niin helposti tai ei oikeastaan ihmetytä, niillähän DNA tekee bisnestä eli eihän se nyt niin väliä ole miten sitten YLE HD näkyy tai ei näy ! Puuhastelu siis jatkuu ...
     
  4. hessu75

    hessu75 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täälläkin on ollut ongelmia antenni Yle-HD -kanavan toiminnan kanssa viimeiset pari kuukautta Panasonicin GT50 mallilla. Yle-HD näkyi hyvin kunnes jotain tapahtui. Nyt on ollut reilun viikon ajan ongelmia myös maksullisten HD kanavien ajoittaisen häipymisen kanssa jolloin televisio pyytää tekemään uudelleenvirityksen joka käynnistyksen yhteydessä. Ainoastaan Estradi HD -kanava virittyy ja toimii täydellä vahvuudella joka kerta. Todennäköisesti antenni vain pitäs suunnata uudestaan koska ainakin yksi HD kavana näkyy hienosti, mutta kun ei noita antenneja jaksais koko ajan säätää. Sama ongelma on myös digiboksin kautta joten tuskin on kyse telkkarista. Nämä ongelmat siis Helsingin pohjoispuolella.
     
  5. soundcape

    soundcape Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2001
    Viestejä:
    446
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä YLE HD antenniverkossa

    Teillä, joilla näkyy YLE HD antenniverkossa ja jos teillä on DNA Welho kortti, niin näkyykö YLE HD, jos nappaatte kortin pois ?
     
  6. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
  7. soundcape

    soundcape Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2001
    Viestejä:
    446
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paikallinen Tekniset liike kertoi tänään sähköpostilla asentaneensa seutukunnalle VHF-antenneja, joiden avulla YLE HD / DVB-T2 lähetys on saatu näkyviin, joten kyselen sieltä, kunnes asentaja on palannut kesälomilta. Kiitokset vastaajille !
     
  8. baritoni

    baritoni Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän voisi olla, kun mediapalvelimen kautta ei näy jaettu sisältö. Jaetut asemat kyllä vilahtavat mediapalvelimessa mutta sitten tulee viesti että palvelinta ei löydy. JOS on erittäin nopea tai rämpyttää ok:ta valmiiksi niin saattaa päästä mediapalvelimelle sisälle (eli osuu vilahduksen aikana painamaan). Kun pääsee sisälle niin toimii ihan niin kuin pitääkin.

    Kaikki ohjeistukset mitä vaan löysin, on käyty läpi. Windows 7 ja ST50 laitteina. Windowsin oman mediaserverin lisäksi olen testannut muitakin ohjelmia kuten serviiota yms, mutta toimii täsmälleen yhtä huonosti eli samalla tavalla.

    Olisi vaan vähän helpompaa kun ei tarvitsisi arpoa montaa kertaa että pääsee sisälle. :D

    Ajatuksia?
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2013
  9. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitellään tilannetta vähän. Omassa 50ST50 oli selkeää jäännöskuvaa mm PS3 Pause logosta. Nyt kun muutama kk on katsottu ahkerasti telkkaria ja satunnaisesti käytetty vierityspalkkia, ovat kaikki jäljet hävinneet lähes näkymättömiin. Normaalilta katseluetäisyydeltä ei enää näe vaikka laittaisi eri värisiä slidejä ruutuun, läheltä näkee vielä himmeästi.
    Tyytyväinen siis olen.
    TV:n sammuilu/käynnistyminen ja punaisen valon vilkkuminen ja naksuminen muutaman kerran, on myös kadonnut. Silloin kun tuota keväällä oli, paikkallistin sen yllättäen MTV3 mainoskatkoihin. Yllättävää oli että tuo tapahtui lähes aina kun ohjelma siirtyi mainoskatkolle. Millään muulla lähteellä tuota ei ole ilmennyt eikä koko kesänä muutenkaan. Pitää vielä testailla maikkarin kanssa tovi ja sitten huoltoon syksyllä ennen kuin takuu loppuu.
     
  10. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo sammuminen on kyllä tiettyjen ST50:en tyyppiongelma ja korjausohje siihen löytyy Panasonicilta, asia josta olen jo aikaisemmin tainnut mainita?
     
  11. Altair76

    Altair76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2007
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaisikos joku kertoa missä vika kun GT50 venyttää boksin (Topfield CRC-2400) kuvaa pystysuunnassa? Boksi on kiinni Panan HDMI2 -portissa ja boksin asetukset käyty läpi Topparin teknisen tuen kanssa (HDMI, 16:9 kuva, formaatti "täysi"). Panassa ei juuri tehtäviä säätöjä olekaan.

    Ainakin HD kuva venyy (YleHD) mutta myös SD-lähetykset. Missä vika?
     
  12. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Tarkista Panan kuvasuhde.
    Ja Topparin formaatiksi pilari tms.
    Automaattinen venyttää mustat palkit aina pois, mutta ei mun mielestä toimi pystysuunnassa...
    16:9 näyttää kaiken venyttämättä ja vanuttamatta...
    Just venyttää vain senhetkisen kuvan, heti kun vaihdat tuloa tai kanavaa töllöstä, on kuva taas täysi kunnes painat Just uudestaan...

    T: Vesku
     
  13. makedeuz

    makedeuz Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Panasonic st50 päivittyi 1.266 mitähän sen mukana tuli? En löytänyt googlettamalla mitään:hitme:
     
  14. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
  15. maker33

    maker33 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankkimalla nopeampi nettiyhteys. Itsellä oli sama ongelma juuri VT50:n kanssa, nettiyhteys oli aiemmin tuo 8 Mbps ja ainakin uudemmat musiikkivideot takeltelivat niin ettei niitä viitsinyt edes katsoa. Tosin tietokoneella vastaavat pyörivät ihan normaalisti? Liekö osasyynä että TV on Wlan yhteyden päässä ja tietokone kytketty kiinteästi ethernet piuhalla.

    Nyt yhteysnopeus on 13 Mbps ja kaikki ohjelmat pyörivät jo juohevasti VT50:llakin. Jostain muistan lukeneeni että juuri tuo 13 Mbps olisi minimivaatimus että kaikki videot pyörii nykimättä. Niin...kunnes tulee 4K telkkarit ja vaatimukset yhteysnopeuksiin sen kun taas kasvavat :confused: .
     
  16. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Onkos muilla ilmennyt vielä kiinnipalamisia näissä 2012 plasmoissa? Pari viikkoa sitten huomasin että omaan 50GT50:een on palanut tekstitykset kiinni. Se ei ole kovinkaan häiritsevää mutta vaaleaa taustaa vasten näkyvät heikot punertavat raidat. Sikäli kummallista että tekstitykset palavat kiinni kun ne kuitenkin vaihtuvat jatkuvasti. Olen myös pelaillut jolloin ruudussa näkyy staattisia HUD:ja, mutta en ole koskaan huomannut niistä aiheutuvan jäännöskuvaa tai kiinnipalamisia. Olen tosin pelaillessa pitänyt Pixel Orbiteria päällä.
     
  17. samppis

    samppis Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2013
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olenko oikeassa jos arvaan että kyseessä on netflixin keltaiset tekstit?
     
  18. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja eikö edelleen ole eroa kiinnipalamisella ja tilapäisellä?
     
  19. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ei tällä kertaa. Tiedän että noi Netflixin värilliset tekstitykset ovat aiheuttaneet ongelmia, mutta en ole itse Netflixin käyttäjä. Olen katsellut lähinnä YLE:n kanavia, sekä Jimiä ja FOX:ia.

    Noista termeistä en ole varma, mutta luullakseni ns. jäännöskuva on tilapäinen juttu, joka pyyhkiytyy melko nopeasti pois normaalilla katselulla. Muistan kuinka esimerkiksi television alkutunneilla minulle jäi jäännöskuvaa pleikkarin alkuvalikosta, vaikka se oli näytöllä jonkun vajaan minuutin. Se kuitenkin pyyhkiytyi pois muutaman minuutin normaalilla TV:n katselulla. Kiinnipalaminen onkin sitten jo vaikeampi juttu, joka ei välttämättä pyyhkiydy pois normaalilla käytöllä (ainakaan kovin nopeasti). Siihen tarvitaan jo vierityspalkkia tai lumisadetta, eikä sekään enää välttämättä auta. En sitten tiedä voiko tuollainen juuri syntynyt jäännöskuva jäädä pysyvämmäksi jos sitä ei vieritä heti pois, vaan esimerkiksi sammuttaa television. Tuota vierityspalkkia olen kokeillut ajaa jonkun pari tuntia päivittäin, mutta en ole nähnyt sillä olevan vaikutusta.
     
  20. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Sitä pitäneekin pyörittää niin kauan kunnes ei enää näy "krämmäleitä", vaan koko näytön ala on puhtaan valkoinen, näin ainakin meikun VT30:ssä joka ei juuri "krämmäleistä" kärsi...

    T: Vesku