Mitä koiranruokaa?

Keskustelu osiossa 'Lemmikit' , aloittajana Mika, 12.04.2005.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Mitkäs ovat karvakuonojen mielimurkinoita teilläpäin?

    Meillä parhaiten maistuu Nutra Nuggets tai Pro Pac-nappulat varsinkin jos niitä höystää esim gourmeena paistetulla jauhelihalla tai arkisemmin esim Pedigreen makkaroilla.

    Hill's:n kana ei puolestaan maistu kuin tosin pitkin hampain...
     
  2. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä karvakuono mussuttaa NutroChoise senioria lisäiltynä purkki"lihoilla" sekä mahdollisesti jotain naudan mahaa/palalihaa, ihan hyvin tuntuu vanhallekin kelpaavan.
     
  3. johnspawn

    johnspawn Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2001
    Viestejä:
    1 015
    Saadut tykkäykset:
    3
    Raakaa jauhelihaa tai naudanmahaa sekä keitettyä riisiä.
     
  4. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ihan sama setti täällä päin. Jauhelihaa tulee haettua alan liikkeestä pari 20kg levyä kerrallaan + riisisäkki samasta paikasta -> http://www.kennelrehu.fi/

    Kulutus on sitä luokkaa, että (perus)kaupan hinnoilla ei jauhelihoja kannata hankkia.
     
  5. Baskeri

    Baskeri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nutron jotain Lamb and rice kuivamuonaa.
     
  6. johnspawn

    johnspawn Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2001
    Viestejä:
    1 015
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kennelrehusta minäkin. Onko mitään tietoa että miten tuo laadukas jauheliha eroaa tavallisesta? :confused:
     
  7. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tuntuu, että joka koiralle sopii vähän erilainen sapuska. Pääasia on käsittääkseni, että sitä ruokaa vaihtaisi aina silloin tällöin. Ei niinkään koiran ankarien kulinaaristen tottumusten vaihtelun vuoksi, vaan että se massu pysyy toimintakunnossa. Jonkin verran oikeaa lihaa olisi aina silloin tällöin (tai vaikka aina) olla tarjolla. Ns. tavallisista koiranruuiasta en nyt niin hirveästi tiedä, mutta yksi varma kikka saada ruoka maistumaan, on pistää joukkoon kalaöljyä tjsp, jota myydään sellaisissa pakasteessa säilytettävissä purkeissa. Sulaessaan haju on aika hirveä, mutta koira tuntuu kovasti tuosta tykkäävän.
     
  8. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Meillä taas ihan tavalliset kissanruokapurkit ovat taivaallista herkkua - näitä ei tietenkään anneta pääruokana vaan lähinnä lusikka/pari muun ruuan sekaan. Maustaa ruokaa ihmeellisen tehokkaasti...
     
  9. Fastro

    Fastro Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2004
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    1
    jotain mössöö. syö kaikkee. pelkkää liotettua nappulaa, jotain luppaa, pirkaa, euroshopper. tykkää ne porkkanankuoristakin. ruokajätteitä, ei tietenk mitä tahansa. niistä tulee monipuolisuutta, meillä on iso perhe (ja pikkulapsi). ei ne siis paljon herkuttele. vaikka siltä näyttääkin
     
  10. Setsu

    Setsu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä koirat syövät PROFormancen natturoita ja kaupasta tulee ostettua jauhelihaa, jonka paistan reilussa rasvassa, se ikävä kyllä on ainoa keino saada natturat maistumaan. Pitäisi varmaan yrittää pikkuhiljaa laittaa enemmän ja enemmän sitä raakaa lihaa.

    Valhalla, pitikin kysyä kun tutkailin tuota linkkiä, että minkäkokoisia mötiköitä nuo jauhelihaerät ovat? 5kg ja 10kg, missä mitoissa? Löytyy kyllä pakastin, mutta siinä on lokerot ja ei muutenkaan mikään tilaihme ole. Saakohan tuota miten palasiksi jäässä?

    EDIT: Äh, selvisikin lukemalla tuo koko, hyvä minä \o/
     
  11. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melko monipuolisesti: kaikki koiran- ja kissanruoat, kaikki ihmistenruoat hedelmineen ja kasviksineen niin raakoina kuin kypsinä ja aamu- ja iltapäiväkahvijämät päälle. Lisäksi komposti maistuu jos isännän talikosta jotakin sattuu putoamaan, hevosen paska oli suurta herkkua aiemmin (nyt ei ole sattunut kohdalle), toisen koiran paska (rouvan tietämyksen mukaan semmoista passelia vääntänyt koira on syönyt jotakin tiettyä koiranruokaa - en nyt muista mitä), ym. Oikeastaan ainoat mitkä eivät ole maistuneet: raaka sipuli, tanakammin keinotekoisilla makeuttajilla maustetut ja raaka brasilialainen härän sisäfile (tuossa kohtaa heräsi vahva epäily, että meille oli myyty epäkuranttia tavaraa...).

    Välillä hepun hengitys lemahtaa...
     
  12. tonic

    tonic Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2005
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    NEUta, broilerin siipiä (raakana), jauhelihaa (raakana), luita (esim. rustoluut)..
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Muijatsuikkelin Saksuri syö aika lailla mitä sille eteen laittaa, ja opiskelijabudjetin ja rahansäästöhalukkuuden yhdistelmä tarkoittaa sitä, että Best Friendsin peruskuivaruoka koiruudelle maistuu.
     
  14. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Koira lienee vaan tyytyväinen, kun emäntä ostaa pöperöt, sillä isännän tapauksessa taitaisi mennä aika tovi ennen kuin sopiva ruoka löytyisi...

    Kaninpapanat, poronluut, pitsa, päärynä, mahapullat... siinä taitaa olla meidän rakin suosikit ja tuossa järjestyksessä.
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei menisi, sillä tietäisin painua samantien Mustiin&Mirriin hakemaan Royal Canin -pakettia. :) Mutta joo, ihan tyytyväinen tuostakin syystä olen, etten omista omaa lemmikkiä... enää (nyyh).
     
  16. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    By the way, ei taida RC:kään olla ihan niin laadukasta tavaraa, minä sitä yleisesti pidetään. Koirapuolta en niin tunne, mutta kissapuolella foorumeilla on alkanut olla yhä enemmän negatiivista kirjoittelua Royal Caninin kuivaruoasta; kutina, ihottuma, ruvet ja muut allergiatyyppiset oireet ovat yllättävän yleisiä, paljon on myös esiintynyt vatsan löysyyttä yms. Meilläkin molemmat kissat alkoivat raapia itseään kun RC:t tulivat ruokavalioon ja toiselle ilmestyi rupi silmän yläpuolelle. Oireet hävisivät yhtä nopeasti kuin tulivatkin, kun RC:t otettiin pois ruokavaliosta. Sama toistui kaksi kertaa, enkä tosiaankaan ole ainut vastaavia havaintoja tehnyt kissanomistaja. Olen kuullut, että vastaava ilmiö olisi koirillakin ja sen aiheuttaa jokin tietty ainesosa jota käytetään ilmeisesti kaikissa (?) RC:n kuivaruoissa.

    Royal Caninhan on Walthamin lemmikkiruokajätin tuote, samalla valmistajalla on hirveä liuta lemmikkiruokien tunnettuja brandeja markettimoskasta kalliisiin erikoistuotteisiin. Itseltä on aikalailla mennyt luotto näihin suuriin (lähinnä Purina ja tämä Waltham) lemmikkiruokavalmistajiin. Meillä kissat ovatkin pääsääntöisellä raakaruokinnalla...
     
  17. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki ruuat eivät sovi kaikille. Meillä on kissat syöneet suurimman osan elämästään (>10 vuotta) Royal Caninia, eikä mitään suurempia ongelmia ole ollut. Sensitiveä söivät vuosikaudet, mutta iän karttuessa alkoi leikatulle kollille kertymään kiloja liikaa. Nykyään tarjolla on Lightia tai Indooria. Ongelmitta ovat syöneet pari pussia myös Eagle Packin ruokia, mutta niiden heikko saatavuus pakotti palaamaan Royal Caniniin. Suurin miinus Royal Caninissa on eläinkokeet (valmistaja löytyy eläinkokeita käyttävien listoilta).

    Tämä kappale meni nyt enemmän tai vähemmän metsään. Waltham on Royal Caninin eläinlääkäriruokasarja, eikä suinkaan päinvastoin. Tietääkseni Royal Caninilla ei ole minkäänlaisia markettimoskia listoillaan. Royal Caninin omistaa taasen Mars, jolla on sitten listoillaan lukuisia lemmikkiruokien valmistajia.

    Puolitoistavuotias monirotuinen narttukoira syö täällä suunnalla Eagle Pack Holistic Select -sarjan tuotteita. Piskille maistuisi kyllä varmasti mikä vaan ruoka, mutta kyseisestä merkistä on hyvät kokemukset eikä valmistaja käsittääkseni tee eläinkokeita.
     
  18. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Jos valmisruokia syöttää, niin kannatta ihan huvikseen katsella siitä pötkön kyljestä noita proteiinimääriä ja kosteusprosentteja. Oli eräässäkin "täysravinnossa" ohje, että lämmitä hetki mikrossa. No annos oli puolessa minuutissa muuttanut olomuodon nestemäiseksi ilman yhtään kiinteää sattumaa! :eek:

    Tällä on saatu vatsa toimimaan hyvin ja paska on jäykkää eikä mitään puuroa tai velliä:

    http://www.sjv.fi/taysravinnot.htm
     
  19. Andrei3000

    Andrei3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2009
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    2
    Up...

    Siirryin jokin aika sitten kasvattajan lobbaamista pentumuonista Canaganin brittiläisiin murkinoihin.
    Tuotekuvauksessa hymynkareen toi huulille "aikhain alusta" asti jatkunut ihmisen ja koiran välinen liitto sekä kelttiläisen mytologian mukaan vetäminen. No, airedalenterrieri (tällä hetkellä n. 8 kk) on kotoisin tuolta saarivaltakunnasta ja neoliittisen ajan suden/koiran ruokavaliota mukaileva sisälmysluettelo on ihan mielenkiintoinen.

    Mutta tärkeintä on että näyttää maistuvan, paska säännöllisen tasalaatuista ja energiatasot korkealla potralla pojulla...
     
  20. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Täällä mennään Barffilla , mm. tänään eväänä oli 3 isoa rustoluuta, kalkkunan siipiä ja kauloja, sekä vihannesmössöä, 2 kpl kananmunia, kalaöljyä. /per turpa.. Joku 4-7kg menee päivässä evästä about. Kennelrehusta tulee haettua evästä, myös teurastomoilta ja hirvi yms. metsästysseuroilta.