Last Stand, The (2013) (Kim Jee-Woon / Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Eduardo Noriega, Johnny Knoxville, Peter Stormare

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana mustis, 19.08.2012.

  1. jupeha

    jupeha Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.03.2004
    Viestejä:
    128
    Saadut tykkäykset:
    25
    Eikö tätä ole kukaan käynyt katsomassa? Itse kävin tänään tennarissa katsastamassa ja pidin kovasti.
    Ihmettelen kovasti noita yhden tähden arvosteluja, joita netti väärällään. Toiminta oli takuu varmaa Arskaa, ja huumoria piisasi osuvien one linerien muodossa.
    Erittäin hyvää räiskintä viihdettä, ja sitähän piisasi!
    Kyllä tämä tuon Die hard viitosen päihitti 6-0
     
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joitakuita ärsyttää vanhojen filmistarojen uudelleennousu ja haluavat itse olla pop ja tykätä "oikeista cooleista leffoista".
    Kiitos arviostasi! Tämä katselulistalla kuten Stallonenkin uusin.
     
  3. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuli nyt käytyä tämä tsekkaamassa ja ihan jees oli, ei valitettavasti enempää.

    Toiminta oli oikein hyvin ohjattua ja Arnold Arnold - vaikkakin aika seniorikunnossa - mutta leffassa oli pari isoa ongelmaa.

    - Leffan ns. käyntiin pääsemisessä (eli kun Arnold alkaa toimimaan) menee joku 45 min ellei enemmänkin, tuntui ainakin siltä.

    - Arska on yllättävän pienessä roolissa ollakseen pääosassa. Tuntui, että ukko oli alle puolet ajassa ruudusta kun Forest Whitaker, Knoxville, Stormare ja kymmenen muuta varastaa ruutuaikaa.

    Tuntui vähän siltä, että Arnoldille ei ole uskallettu antaa enää luottoa kantaa yksinään leffaa, vaan pitää tunkea tosiaan muutama muukin sankari mukaan sotkemaan. Välillä ratkaisu toimii, useimmiten valitettavasti ei.

    Kim Ji-woonille kävi siis vähän kuin John Woolle ja Ringo Lamille Hollywoodissa. Aika kaukana tässä ollaan vaikkapa Tale of Two Sistersistä tai I Saw the Devilistä. Mutta tosiaan ihan ok, vähän niin kuin eka Expendables oli ok (toka oli tosi jees). Jos olisi keskitytty enemmän siihen itse asiaan eli Arnoldiin ja vähemmän turhiin sivuhahmoihin ja -juoniin ja hankittu vähän kovempi pahis, niin olisi ollut aikas mainiokin jo. No, Bullet to the Headia ja Tombia odotellessa.
     
  4. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ei tämä lainkaan hassumpi ollut :) Vähän turhan pitkäksi venytettyä loppua lukuunottamatta kelvollinen toimintaleffa. Loppupuolen kaupunkitaistelu oli kyllä erittäin hienosti toteutettu ja oli kiva nähdä Arskaa pitkästä aikaa harmaine hapsuineenki valkokankaalla. Vaikka mieskin on vanha niin tämä leffaki oli sopivan retrolla fiiliksellä tehty. Eiköhän täs vielä kannata tulevia Tomb ja Ten -leffoja sitten joskus katsella :)

    3+/5
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2013
  5. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei huono, ei hyvä. Jäi tasapaksuksi kaikin puolin eikä tee minkäänlaista muutosta Arskan epätasaiseen uraan. Vitsit oli tosi latteita ja Knoxvillen hahmo rupesi ärsyttämään tosi nopeaan. Ehkä tästä olisi toivonut enemmän modernia Westerniä, eikä pelkästään satunnaisia heittoja sinne sun tänne. Myöskin nuo "Arska on vanha" viittaukset tuntuivat kuluneilta, ihan kuin niillä yritettiin vähän selitellä miksei vanha korsto enää ole samassa vedossa.

    Olihan tämä silti kiva nähdä isolta kankaalta ja ehkä samalla herätti vähän toivoa, että saataisiin vielä pari loistavaa Arnold pätkää (ei siis Expendablesin kaltaista kuraa) teattereihin.

    Varovaiset 2½/5
     
  6. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vähän olisi pitänyt ehkä elokuvaa leikata paremmin ja dialogia kirjoittaa paremmaksi niin tästäkin pätkästä olisi saatu keskivertoa parempi. Parissa kohtaa taisi naurattaa, mutta one-linerit ei kyllä oikein lentäneet. Ihan ok, mutta tuskin tulee toista kertaa katsottua. Arvosanaksi voi antaa vain 2/5, aineksia olisi ollut parempaan.
     
  7. Brawndo

    Brawndo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähdin leffaa katsomaan hieman varauksella johtuen arvosteluista, jotka ovat olleet tyyliin todella huono - ihan ok akselilla, mutta mitä vielä, tämähän oli oikeasti hyvä toimintakomediapläjäys!

    Toki Arnold vaikutti aluksi hieman pökkelöiseltä, mutta "kasvoi" kyllä leffan aikana rooliinsa. Tämmöinen kaikennähnyt ja kokenut Clint Eastwood-mainen sheriffihahmo sopii kuin nyrkki silmään ikääntyneelle Austrian oakille.

    Luis Guzman ja Johnny Knoxville toimivat hyvin leffan comic reliefinä, vaikka joidenkin maiden julisteissa Knoxville onkin pistetty Arnoldin rinnalle mainostaen tätä jonkinlaisena buddykomediana, niin Knoxvillen pärstää ei kuitenkaan leffassa kovin pitkään näy, mikä onkin ihan hyvä asia.

    Arskan onelinerit olivat ihan ok-kamaa, ei onneksi mitään väkisin väännettyjä viittauksia vanhoihin leffoihin, lukuunottamatta yhtä sidegagia.

    Kyllä The Last Standin dialogi toimi huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi The Expendables kakkosessa.

    Forest Whitaker esittää Forest Whitakeria, moitteetta, muutkin näyttelijät hoitavat hommansa mallikkaasti.

    Oikeastaan elokuvan huonoin näyttelijä oli Eduardo Noriega, joka oli jostain syystä palkattu esittämään pääpahista.
    Onneksi tätä hahmoa ei kovin paljoa tässä näytetty, sillä sen verta oli melkeinpä kiusallista katsoa tuota näyttelytyötä.
    Blondattuineen hiusraitoineen hahmo oli kovin kaukana ulkonäkönsäkin puolesta pelottavasta rikollispomosta joka hänen ilmeisesti piti esittää.

    Pter Stormare tekee jälleen loistotyötä, ja hänen esittämänsä pahishahmo onkin ruudussa enemmän kuin Noriega, onneksi.

    Pari turhahkoa kohtausta olisi voitu leikata kokonaan pois, mutta ei tämä silti tylsäksi käynyt missään kohtaa.

    Plussaa hyvin toteutetuista toimintakohtauksista, joita oli mielestäni leffassa juuri sopiva määrä.
    Veripanokset olivat oikeita, digitaaliverta ei nähdä, toisin kuin edellämainitussa EX2:ssa.

    Kyllä minä tälle neljä tähteä viidestä antaisin, näin Arska- ja toimintaleffa-asteikolla.

    Ei The Last Stand nyt sentään Arskan klassikoihin yllä, mutta kyllä tämä pesee hänen huonommat leffansa kuten Raw Dealin ja Collateral Damagen.

    Toivottavasti leffan vähemmän kuin hyvä Box Office ei vesitä Kim Jee-woonin mahdollista jatkoa "Hollywoodissa". Mielelläni näkisin hänen jatkavan elokuvien tekemistä länsimaissa, miksei jopa Arnoldinkin kanssa.
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2013
  8. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Hmmm...chevrolet mainos. Ei tämä nyt niin kummoinen ollut, vaikka ei täysin huonokaan. Juoni nyt oli ihan umpipöljä, mutta kai se on nykyään toissijainen juttu näissä leffoissa. Kaipa näyttelijät hoitivat hommansa ihan ok, vaikka Knoxville olisi kyllä voinut jäädä minusta poiskin. Olihan tämä nyt parempi kuin vaikka die hard 5, mutta siihen ei toki paljoa vaadita.

    2/5
     
  9. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    Johnny Knoxville häröilyinesi, mene pois.
     
  10. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Valitettavan valitettava elokuva. Last Standissa oli hetkensä, mutta ne murenivat aivan käsittämättömiin lapsuksiin, joihin verrattuna Expendablesien draamankaaret olivat aivan uskomattoman rikkaita.

    2/5
     
  11. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vaikka hyvää toivoinkin, niin eipä tätä pääse valitettavasti kehumaan...tylsä juoni, homma pääsi hitaasti käyntiin, dialogi tuntui jotenkin tosi tökeröltä (jopa arska-asteikolla) Knoxvillen häröilyt toimii Jackassissa, mutta ei muualla...Leffa, joka olisi voinut jäädä tekemättä...

    */*****
     
  12. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvää "old school" toimintaa joka mielestäni pieksee E2:sen selkeästi. Arska vaikutti hieman jähmeältä puhuessaankin, mutta johtuneeko sitten vain siitä että repliikkejä oli aikaisempaan tuotantoon verrattuna melko paljon :) Loppukliimaksi olisi kaivannut hieman vaikka Michael Mannin apua, mutta tulen kyllä katsomaan uudelleenkin. Erityismaininta sohvaa tärisyttävistä Corvetten äänistä ja muutenkin hienon kuuloisesta 7.1 ääniraidasta.

    3½ / 5
     
  13. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ihan hyvä ja kiva Arskan paluuleffa tämä oli. Muistutti mielestäni Machetea tyyliltään, vaikkei kieli nyt niin pitkällä poskessa ollutkaan. Hyvin ärsyttävä pääpaha oli ja Arskan roolitus meni nappiin. Ei elämää suurempaa elokuvaa, mutta toimi varsin katsottavasti genressään, mikä se nyt sitten olikaan. Temppuilijapellekin oli yllättävän hyvä. Toisaalta roolitukset ja roolit olivat täysin yllätyksettömiä, eli turvallisella linjalla mentiin.

    ***½
     
  14. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näinkö vain omiani, vai käytettiinkö tässä pitkästä aikaa välillä myös aitoa (teko)verta CGI-hötön sijaan? Muutenkin tästä elokuvasta pisti silmään useammassa kohtauksessa että pyrittiin käyttämään CGI:tä mahdollisimman vähän.
     
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Se
    päänposautuskohtaus
    kyllä pisti hieman silmään, oli CGI:tä tai ei. Mutta sen nyt arvaa ettei ole aito. Pahin toimintahöttö oli tosiaan jätetty pois, mistä kiitos.
     
  16. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Hui kauhistus, tämähän oli ihan poikkeuksellisen tökerö filmi. :) Pääpahiksella alla oma KITT jolla pystyi helposti ajamaan 200mph (myös pakilla) ja samalla tekemään jyrkkiä mutkia ja koukkasuja sekä tietysti ajamaan isot maasturit kumoon ja silleen. Puhumattakaa apulais-sheriffeistä, ihania pikkuisia höpönassuja joista tuli lopulta sankareita. Pääpahiksen esittäjällä ei mitään tajua näyttelemisestä, Whittaker ja jopa Stormare olivat vaan kerta kaikkiaan huonoja, tosin ehkä eivät omaa syytään...


    1,5/5
     
  17. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    KITT oli Pontiac.

    Last Standissa oli Corvette. Ihan eri autoja, vaikka molemmat ovatkin GM:n tuotteita.

    (Mutta kerrankin oli valittu amerikkalainen auto, jonka ajo-omituisuudet oikeasti riittävät siihen, että pystyy vetämään mutkiakin pirun kovaa. Oli varmaan GM maksanut melko sievoisen summan product placementista, sen verran tarkkaan autoa kuvattiin ja muistettiin mainita riittävän useasti, että tässä on ehkä universumin nopein auto. ;) Ei siinä mitään, kyllä tuollainen ZR1 kelpaisi tuon oman paskahuussin korvikkeeksi any given day...)
     
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Viihdyttävää perustoimintaa Arskalla ryyditettynä. Veri lensi paikoin kivasti. Siitä plussaa!

    ***
     
  19. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    :D Ehkä tuo merkki ja malli nyt ei ollut tässä se pointti vaan ne naurettavan ylivertaiset kyvyt. KITT on ollut myös Ford...
     
  20. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    parempi tämä oli mitä arvostelujen mukaan odotin. äksöniä riitti.
    hyvä äänimaailma bonuksena!