Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

  1. Mzkysti

    Mzkysti Guest Guest

    Liittynyt:
    20.04.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä, ei voi suositella edes pahimmalle kaverille, mutta onko jotain toimivaa vaihtoehtoa jossa:

    - HD
    - toimiva EPG, jossa hakusana-ajastukset
    - 2-3 kanavan samanaikainen tallennus
    - virtalähteen konkat, jotka kestää yli vuoden
    + toimiva mainosten skippaus ois kiva

    Tämä boksi ei tule koskaan toimimaan, bugit lisääntymään päin pelkästää, täyttä jaskaa ilmeisesti sekä HW että SW...
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    CI+ -firmis on se joka ei toimi, mutta ilman sitä ei toimi maksuHD:t, ei taida toimia kuin YLEHD ja kaapelivaatimukset vielä päälle...

    T: Vesku, Miraclebox M9 t-malli ilman CI+:aa ja toimii...
     
  3. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Eikö enää ole niitä DVB-tekstityksen ongelmia, joista hhelminen on kertonut?
    Vai onko DVB-tekstitys ei-CI+ -firmiksissä kunnossa kaikilla YLE:n kanavilla?

    Eikö enää pikselöidy YLE:n kanavilta tallennettujen ohjelmien alut?

    Ei viallinen laite muutu hyväksi, vaikka sen ongelmat unohtaa tai ei niistä välitä.
    Minulle ainakin YLE:n kanavien virheetön toiminta on erittäin tärkeää.
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2013
  4. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Yle DVB tekstitys toimii 99% jos pitää ajansiirron päällä, jos ottaa pois niin Yle live lähetyksiin tulee kyllä katkoksia (tallenteisa tekstitykset toimii).
    Tuo 99% siksi että en voi takuuvarmasti sanoa puuttuiko tekstit koska epäillyt katkokset ovat olleet sellaisissa lauseiden kohdissa joissa en voi olla varma onko edes tekstitetty, esim pelkkä yes=kyllä saattaa puuttua...
    Itse en voi tai halua pitää ajansiirtoa päällä johtuen SSD levyistä boxeissa, syö turhaan levyn käyttötunteja...
    Kuvan en enään ole huomannut pikselöityvän uusimmalla firmiksellä tehdyissa tallenteissa, uusin firmis ei silti auta kaikkien vanhojen tallenteiden alun pikselöitymiseen.
    Digitan DVB-T2 lähetykset pikselöityy jos tallentaa jotain kanavaa, vika ei koske DNA:n DVB-T2 lähetyksiä (vanhemmilla virttimillä viimme vuoden puolen myydyissä boxeissa ei ko ongelmaa ole).
    EPG tiedoissa todella harvaan törmää enään ohjeman ruotsinkielisiin kuvauksiin.
    Boxin totaaliset jumiutumiset ovat myös kadonneet.

    Siinä lyhykäisesti tämän hetkinen tilanne ei CI+ V2.11.77 firmiksellä, ei paha mutta pikku hiomisen paikka on vielä tuon ei CI+ firmiksen osalta...

    CI+ firmistä en pahemmin ole testannut mutta ainakin tuo kanavanvaihto tallennettavalle kanavalle vaivaa vielä V2.11.79 CI+ firmistä, V2.11.77 CI+ firmiksellä on tallenne ongelmia....

    Ja jos haluaa HD boxin jossa tekstitykset toimii tämän foorumin tietojen perusteella on ostettava joko Humax HDPVR-5000T, Finnsat FH05-HDR tai Wbox HD2, näistä Humax taitaa olla ongelmattomin.
    Topfield 2400 ja 1400 sarjalaisissa on myös tekstityongelmia...
    Wbox HD2 en voi suositella jo kaksi omistaneena, eilen tuli jälleen uusi (koska viaccess tuki loppuu PlusTV:ltä) ja saa laittaa saman tien paketista käyttöönoton yrityksen jälkeen vaihtoon....
    Toisaalta nämä edellä mainitut on HD Ready hyväksynnällään rampautettu sen verta pahasti että ainakaan itseäni ei kiinnosta koska haluan arkistoida monia dokumenttiohjemia myös vuosien päähän.
     
  5. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Toimii siis 99,9 prosenttisesti, tuo YLE:n tallennuksien alkupikselöinti johtunee äänitekstityksestä.
    Muuten tekstit toimii pääsääntöisesti hyvin, laitteesta vaan loppuu aika helposti "potku" useampaa tallennettaessa ja samalla katsoessa DVB-tekstitettyä...
    Niin ja YLE ei ole ainoa joka käyttää DVB-tekstejä...
    Itsellä .59-firmis, kun en ole saanut aikaiseksi .77:aan päivitystä...

    T: Vesku
     
  6. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tarkennetaan hieman: ei se häiriö johdu äänitekstityksestä, vaan laitteen viasta. En ole kuullut, että mikään muu boksi ei osaisi käsitellä äänitekstityksen alkua oikein. Voi olla, että tällaisia bokseja on muitakin, mutta minä en ole niistä tietoinen.
     
    Viimeksi muokattu: 25.12.2013
  7. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    No niin vedetään vähän takaisin, en ymmärrä itsekäään mistä tuo Yle:n pikselöityminen johtuu, boxissa on toistakymmentä Ylen kanavalta tallennettua ohjelmaa (pääasiassa se siitä teoriat testissä ja prisma studioita)
    joissa ei ole pikselöitymistä, tänään tallensin Historiaa Pääsiäissaaren Arvoitus ja siihen tuli alkuun tuo pikselöityminen.
    Rautavikahan tuo ei sinällään ole koska kaikilla firmiksillä tuota ei esiinny, softavika ennemminkin (tosin Miracleboxissa on Samsungon C/T2 virittimet joten ei ole ihmekään jos vähän vikoja on ja ajurit ovat suljettua koodia).
    Tekstityksien toimintakin on tullut tänään testattua moneen kertaan ja muutoin tosiaan näyttäisi toimivan mutta nuo ruudulle tulevat infot tallennuksesta, äänen voimakkuudesta ym katkaisee noin sekunniksi kahdeksi Ylen tekstitykset.
    No tutkailtua myös Ylen sivustolta tätä äänitekstitystä, sehän ei ole mikään standardi ja siihen käytetään vain tuota Hollanti ääniraita valintaa, tosin Yle myöntää itsekin että se saattaa joissakin vastaanottimissa aiheuttaa ongelmia.

    EDIT Tutkailtu myös emännän boxin tallenteet, syyskyyssa tehdyt Yle:n (Sydämmen asialla) tallenteet pätkivät reilusti toiston alussa, uudemmalla firmiksellä tehdyissä tallenteissa pätkimisiä ei tuskin lainkaan (esim kaksi lolme "laatikkoa" yhdessa framessa), tuli noin 50 sydämmen asialla tallennetta tarkistettua. ;)
    Sinänsä outo juttu koska kaikkiin tallenteisiin tuota pikselöitymistä ei edes tule, myös joissain ohjelmissa tekstitys näkyy koko ajan ilman jatkuvaa ajansiirtoa.

    Sinällään tämän boxin vaivat on paljonkin vähentyneet vuoden sisään, tuossa väliin oli esim tekstityksiltään täysin toimiva V2.11.50 CI+ testifirmis mutta uudemmissa sitten sitäkin mentiin korjaamaan ja tilanne huononikin yllättäin.

    Sain tuossa kolmannelta osapuolelta infoa pikselöitymisongelman todennäköisestä syystä, kiitokset siitä vesalle...
     
    Viimeksi muokattu: 26.12.2013
  8. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Eräs asia jaksaa ihmetyttää: eikö näitä uusia firmiksiä testata ollenkaan ennen yleistä julkaisua.
    Ongelma ei tietysti ole pelkästään MB:n, mutta tässä boksissa olen tämän karun todellisuuden kokenut henkilökohtaisesti pahimmalla tavalla. Jotakin korjataan, mutta samalla rikotaan jotakin.

    Pieni ongelma näiden jumiutumisien lisäksi, mutta hyvin kuvaavaa tälle toiminnalle: miten ihmeessä päästetään sellainen firmis läpi, jossa on vilkkuva R ruudulla. Luulisi, että jokainen betatestaaja osaisi kertoa, että nyt on uusi ominaisuus, joka on ihan hanurista. Sitten kun vähän aikaa jaksaisi testata, näkisi jumit ja muut pahat ongelmat. Näitä ei joko jakseta testata, ei huomata virheitä tai sitten niistä ei välitetä raportoida. Ketterä ohjelmistonkehitys on näköjään tehnyt sen, että ostavasta asiakkaasta on tehty osa kehitysprosessia.
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2013
  9. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Testataanhan niitä mutta ongema on meillä Suomessa että testaus aika on monasti vuorokausi tai kaksi, siinä ei kerkiä kuin raportoimaan viat ennen julkaisua (mitä nyt päivässä parissa edes kerkeä vastaan tulla).
    Ilmeisesti meillä tarkistutetaan vain ettei mitään todella isoa vikaa löydy heti kättelyssä ja korjaukset sitten tippuu vasta seuraaviin firmiksiin..
    Ensimmäinen firmis joka on saanut pitkään testata on uusin 79 CI+ firmis, mutta siinä on minun osalta ongelma että DNA:n HD kanavat eivät näyt tänne Tampereen ja Jyväskylän puoleen väliin (testaa siinä sitten CI+ toimivuutta ilman sisältöä).
    Olen pyytänyt ei CI+ fimistä testiin mutta sitä ei kehitystiimiltä jostain syystä saa, voisi antaa edes sen ei CI+ firmiksen puolesta palautetta.
    Tuo vilkkuva R lähti nyt uusimmassa palautteen takia, ensimmäinen tekstirivini kertoo sen miksi se firmikseen jäi....
    Yksi selvä ongelma on että tätä boxia myydään ainakin 13 eri merkillä aasiasta afrikkaan, firmiksen perusta joka fortikselta tulee pitäisi toimia siis todella monella alueella ja lähetys standardilla.
    Tuossa taannoin oli sellainenkin tapaus kun meiltä korjattiin tekstityksiä meni ne Tanskalaisilta taas vastaavasti rikki lähetysteknisten erojen takia, ei yhtään kyllä kateeksi käy valmistajaa kun yrittää taiteilla vaikkapa pelkkien pohjoismaissa toimivuuden kanssa.
    Vastaavaa ongelmaa on myös salausten kanssa, se pitäsi toimiva niin conaxilla, viaccesilla ym mitä salauksia sateliittipuolella käytetään.
    Saattaa olla että jossain vaiheessa saatetaan eriyttää firmiksen erillee niin kaapeliin, antenniverkkoon kuin sateliittipuolelle, muuta selitystä en keksi sille että ne valmistajan lataus sivulla on eriytetty toisistaan.

    Totta että tilanne on enemmän tai vähemmän huono kaikkien vähänkin kehittyneempien boxien osalta, yhtään täysin toimivaa kun ei ole ja itsekin ostaisin sellaisen heti jos vain olisi markkinoilla.
    Toisaalta Miraclebox on kuitenkin ainoa vahtoehto jos edes näin toimivan boxin haluaa, vai oletko ISPF3.4 lukenut kaikki muiden HD boxien topicit läpi (minä olen ja monia itsekin kokeillut huonolla menestyksellä).
    Taitanee ainoat varmat HD boxit tulla Humaxin tehtaalta, kumpaakin vuoden verran kokeilleena niitä ei tarvitse boottailla eikä ne jumitu, mutta eipä niissä yhtään mitään ominaisuuksiakaan ole....
     
  10. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Mikäs tommonen vilkkuva R on? Jotenkin olettasin että liittyis jotenkin tallennukseen (R=rec), mutta moista ole omassa boksissani huomannut, vaikka on tallentavaa ohjelmaa katsottu ja tallennuksen aikana jotain muuta kanavaa/tallennusta katsottu.
     
  11. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Ilmestyi jossakin versiossa:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/show...9-Twin-HD-PVR-DVB-T2-CI?p=1549681#post1549681
    On ilmeisestii uusimmassa korjattu.
     
  12. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tarkoituksenani ei ollut millään tavalla vähätellä sinua. Teet hyvää työtä ja raportoit ja kommentoit täällä kiitettävällä tavalla. Kiitos siitä.
    Toivottavasti MB9:ää testaa kaapeliverkoissa enemmän kuin yksi vapaaehtoinen.

    Olen lukenut kaikkien HD- ja muidenkin boksien ketjut läpi. Siksi kirjoitinkin, että kritiikkini ei koskenut pelkästään MB:a.

    Olen samaa mieltä Humaxista. Vastasin näin johonkin ketjuun, kun väitettiin, että vakaata HD-boksia ei ole olemassakaan:
    "Ensimmäinen Wbox HD (Humax HDPVR-1000C) on sellainen (=vakaa). Siinä on Soneran verkossa paha bugi EPG:n selauksessa, mutta sen voi kiertää. Muuten se on luotettava. Ihmettelen edelleen sitä, että tätä boksia ei enää tuoda maahan. Yhden bugin kun korjaisi ja tarjoaisin teran levyllä, niin siinä olisi markkinoiden paras kaapeliboksi. Onkohan valmistus lopetettu?"
    Kuvaavaa huonolle testaukselle on tämä Wbox:n tilanne. EPG-ongelma tuli firmispäivityksen myötä. Jaettiin siis puutteellisesti testattu ja rikkinäinen ohjelmisto asiakkaille. DNA Welho ei suostu sitä korjaamaan, vaikka kuluttajaviranomainen on puolestani ottanut heihin yhteyttä. Asiasta pitäisi tehdä keissi kuluttajariitalautakuntaan, jotta saataisiin ratkaisu. Ei jaksa. DNA voitti tämän taistelun. Tämän takia en koskaan osta mitään DNA:n palvelua.
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2013
  13. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Tuo on joitakin häiritsevä ominaisuus, joka ilmestyi MB:hen 2.11.59 -firmisversiossa (CI+ ja ilman) ja se vilkkuu, kun katselee tallennuksessa olevaa ohjelmaa...
    Em. ominaisuus on ilmeisen informatiiviseksi tarkoitettu, koska boksi ei mitenkään muuten ilmaise tallentevensa ja koska tallennus on myös lopetettavissa vain yhdellä painalluksella ilman varmistuskyselyjä, myös hyödyllinen...
    Häiritsevyydestä saa sitten jokainen olla omaa henkilökohtaista mieltään, minua tuo ei häiritse kuin harvoin....

    T: Vesku
     
  14. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    On aivan selvä asia, että tuo häiritsee. En ole ainoa, jota tuo häiritsee.
    Jos halutaan, että tuollainen vilkkuva R on olemassa, pitäisi ilman muuta olla käyttäjän konffattavissa haluaako nähdä sen vai ei.
     
  15. mpuupera

    mpuupera Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elisa ystävällisesti kaivoi kotiini talokuidun, ja sitä kautta sain mahdollisuuden kaapeli-TV:n käyttöön. Minulla oli siis mahdollisuus kytkeä MB:ni (2 kpl 9 ja 1 kpl 7) antennin sijaan kaapeliin. Onneksi aikanaan asensin tähtimäisen kaapeloinnin, niin on helppo pitää osa talon antennirasioista piiskassa ja osa siirtää kaapeliin.

    Pari mutu-huomiota tässä vaiheessa:
    -Yle-tekstitykset toimivat kaapelissa paremmin, kertaakaan en ole sen takia laittanut vielä timeshiftiä päälle!
    -YLE HD ja Nelonen HD välillä pikselöityvät ja signaalin taso saattaa sahata pahastikin 0 ja 99 % välillä, erityisesti olohuoneen boksissa. Ohitin olkkarissa koko MB:n ja ongelma toistui Sony TV:n T2-viritintä käytettäessä; vika ei siis MB:ssä vaan antennikaapelointia tutkimaan. Teoriani on, että Elisa-kaapelin ilmaiskanavissa YLE HD:n lähetys-MUXin taajuus edustaa toista ääripäätä (122 MHz) ja Nelonen HD:n muxi toista (363 MHz) mikä voisi lisätä hairiöherkkyyttä ko. kanavien kohdalla (toisaalta nuo kaksi ovat ainoat HD-kanavani, koska en tässä elämässä tule enää sortumaan maksukanavissa CI+ -salaukseen). Kun lisäsin vaimennusta laittamalla talojakamoon ylimääräisen antennihaaroittimen, tilanne parani selvästi. Pikselöitymistä esiintyy satunnaisesti vieläkin eli tutkinta/testailu jatkuu.

    Mutta tarinan opetus on, että kaikki häiriöt eivät aina ole boksista johtuvia, vaikka sitä helposti ensin syyttääkin. Kolme boksiani toimivat 77-softalla jotakuinkin juuri niin kuin pitääkin. (Pk-seutu ja ei-Ci+ softat).
     
  16. hanspond

    hanspond Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2014
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on Ylen tekstitysten kanssa hhelmisen kuvaukseen päinvastaisia ongelmia. Tekstitys katoilee nimenomaan tallennuksia katsoessa, live puolella harvemmin. Olen kokeillut useita firmisversioita, myös Foreverin ja Octagonin, mikään ei vielä ole olut tyydyttävä. Käsittämättömältä tuntuu tuo tekstityksen katoaminen info-näyttöjen ajaksi, aivan kuin prossu ei pystyisi käsittelemään useita tapahtumia yhtäaikaiseksi. Tämä vika on ollut alusta alkaen firmiksestä riippumatta, melkeinpä veikkaisin suunnitteluvikaa itse raudassa.

    Jossain kommenteissa muistan nähneeni "moitteita" Miraclen kuvanlaadusta. Senverran voin kompata, että boxin tekemä RGB muunnos HDMI liitäntään latistaa värejä, pitäisi olla valittavissa myös komponettimuotoinen YCbCr signaali, ero on nimittäin ihan selvä .

    Onhan boxissa hyviä toiminteita mitä monissa muissa boxeissa ei ole mutta ei noista lisäominaisuuksista ole oikein hyötyä jos perusasiat eivät ole kunnossa. Valitettavasti ei nuo muutkaan boxit juuri loista toiminnallaan. Kun viimeaikoina Miracleni on alkanut myös jumittelemaan niin hankin rinnalle "yksinkertaisemman" Finnsatin boxin joka on nyt ollut käytössä vajaan viikon. Vaan eipä lystiä pitkään kestänyt, boxi on jumittanut lähes joka päivä eli virrat pois ja käyntiin. Mutta Yle tekstitys toimii kuin junan vessa... niin ja tässä on se komponenttimuotoinen HDMI lähtö johon olen Miraclen kuvaa verrannut.
     
  17. Naukkis

    Naukkis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2003
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä ketjua kun lukee niin ei voi kuin ihmetellä. Minusta Miraclebox on erinomainen hyvä laite mutta ei sitä pitäisi sattua hankkimaan jos Linuxin säätäminen ei kiinnosta, ei osaa tai ei ole aikaa opetella.

    PayTV-kanavia varten on Pay-TV -firmojen helppokäyttöiset boksit joissa on suomenkieliset valikot ja tekstityksetkin näkyvät. Takuutkin toimii. Käyttäkää niitä jos tilaatte kanavia, tai olkaa tilaamatta. Noin 15 vuoden kokemuksella digibokseista voi sanoa että mitään harrastelijoita kohtaan vihamielisempää tahoa ei ole kuin Viasat tai Canal Digital.

    Minä lopetin tappelun jo aikoja sitten. Uutiset katson BBC:ltä ja televisiohan alkaa olla muutenkin out.
    Video killed radio star mutta minulla se oli "maksutelevisio joka tappoi televisioni (katselun)":D
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2014
  18. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tästä ohjeesta ei kyllä ole yhtään mitään iloa Suomessa C- tai T-käytössä, mutta tämän tosiasian varmaan tiesitkin kirjoittaessasi.
    Ei kai MB9:n isoimmat ongelmat mihinkään häviä Linux-säätämisellä, vaikka olisi itse Linus käyttäjänä?
     
  19. hanspond

    hanspond Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2014
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    MB9 piti taas ottaa käyttöön kun tuo Finnsat lähti huoltoon, eivät suostuneet ottamaan palautuksena vastaan.
    Nyt sitten iltapäivällä kun MB9:ssä oli virrat ollut noin 6 tuntia päällä niin jumissahan se oli. Kuva ja ääni tuli mutta kanava ei vaihtunut ja tekstitys oli pysähtynyt johonkin ohjelman alkuun, ei reagoinut mihinkään kaken komentoihin. Se hyvä puoli boxissa on, että ovat ymmärtäneet laittaa virtakatkaisimen boxin taakse niin ei aina tarvitse kaivella töpseliä kaapin takaa.

    Taitaa "Ihmeboxi" lähteä lähipäivinä myös palautukseen, valitettavasti on vain sen verran vanha boxi, että ainoa palautuspiste on Sortti-asema.
     
  20. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Oletko ajanut flasfixin?
    Jos et niin koitas ajaa se USB tikulta (virrat pois, tikku boxiin ja nuoli ylös kunnes näytöllä lukee READ:0), seuraavaksi tyhjennä boxin asetukset (myös käyttäjätiedot) ja asenna uusin firmis samalla tavalla (virrat pois...).
    Meillä on jo 4kpl M9 boxeja ja yksi Octagonin SF1028P ja ei niissä jumahtelua enään ole ollut 59 (ei CI+) ja uudemmilla firmiksillä (vanhemmilla firmiksillä tosin oli mutta satunnaisia).
    Nuo vanhojen tallenteiden tekstitykset on niin hyviä kuin sen aikainen firmis millä ne on tehty (uusi firmis ei korjaa vanhojen tallenteiden tekstityksiä)...