Antichrist (2009) (Lars von Trier / Willem Dafoe)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 07.05.2009.

  1. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kolme kertaa tämän olen aloittanut, mutta en ole alkua pidemmälle päässyt. Pakko se kai on myöntää, että leffa on mulle liikaa. Jos sitten joskus myöhemmin vielä neljäs kerta.
     
  2. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huikea leffa. Todella kaunis, piinaava, raaka ja samalla häkellyttävän upea. Elokuvahistorian upeimpia kohtauksia leffan prologi ja epilogi. Parasta elokuvaa mitä 2000-luvulla on tehty, elokuvan pitääkin herätellä katsojaa ja saada tunneryöppyjä aikaan, tässä oiva katsaus ihmismielen synkkään osastoon. Apropoo, tekikö se poika
    itsemurhan? Mitä mieltä ootte? Mielenkiintoinen kysymys kun kyseessä vasta taapero. Äidin piina ja välinpitämättömyys, isän etäisyys, hyppy tuntemattomaan mikä näyttää pehmäeltä ja kauniilta

    :naminami::naminami::naminami::naminami::naminami:


    Iso
     
  3. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Muutkin ovat tuota spekuloineet. Mitä en ymmärrä. Ensinnäkin, kuinka moni pikkupoika tekee itsemurhan? Kuulostaa vähän samalta kuin 911-truthersien tarinat, epämiellyttävä totuus kierretään jollain vielä uskomattomammalla. Toiseksi, elokuvassahan avattiin varsin selkeästi, miten äiti oli pukenut pojalleen kengät jatkuvasti väärinpäin, kuten isä kuvista joutui päättelemään. Tuossa nyt on mitä loogisin syy-seurausketju. Lopuksi, vaikka poika olisi lentänyt nallensa perään tarkoituksella, ei sekään vielä implikoi itsemurhaa vaan kehitystasoa.
     
  4. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toki tässä tässä ei puhuta itsemurhasta samalla tavalla kun aikuiset tekee tiedostaen kaiken. Vaan hylätyksi tulemisesta ja sitä kautta vapauden etsimisestä. Trier tekee nämä tarkoituksella nin että voimme spekuloida, joten itse näen erittäin paljon taaperolla tarkoituksen hakuisuutta kohtauksessa missä kävellään makuuhuoneen ohi masentuneena, nähdään äiti joka ei huolehdi, tuoli päättäväisesti ikkunan alle ja siitä ikkunalaudalle. Kehitystaso selittää sen ettei ymmärretä kohtalokkaita seurauksia mutta mikä selittää ikkunalle nousemisen, selvä yhteys kuitenkin äidin näkemisessä makuuhuoneessa ja siitä sitten ikkunalaudalle "etsimään vapautta" jota ei muuten tekisi jos olisi huolehtivat vanhemmat.

    Piti oikein katsoa prologi uudestaan, kerrassaan vaikuttava edelleen ja upea musiikki:http://www.youtube.com/watch?v=KWC9pHS-ErI

    Nalle ei lennä edeltä ja liukastumiselta tuo vaikuttaa enemmän kuin hypyltä. Itsekin muistin tilanteen hiukan toisin, joka tapauksessa näen kohtauksessa tarkoituksen hakuisuutta, meneminen avoinaisen ikkunan ikkunalaudalle sen jälkeen kun näkee äidin makuuhuoneen ovelta on aika selvä viittaus taaperon haluun lähteä pois äidin luolta lopullisesti.


    Iso
     
  5. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Trier on itsekin myöntänyt ettei tee mitään muulla tarkoituksella kuin trollaillakseen. Jätkä on ammattilainen tässä. Heitetään klassista musaa taustalle ja mustavalkoisessa kuvassa sitten slowmotion panoa yhdistettynä kuolemaan, jehna; nyt kyllä ihmiset saavat tulkittavaa taas. Mutta kuten dokkari Five Obstructions osoitti, Trier on tyhjä, mauton ja hajuton teeskentelijä.
     
  6. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Eli nyt kun CleverIndeed puolestaan kirjoittaa tähän ketjuun fiksuja, niin sinä taasen... noh, älä viitsi, äläkä edes aloita!
     
  7. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Trier on itse useaan otteeseen sanonut tekevänsä leffoja kahdesta syystä: halpaa terapiaa ja pääsee trollailemaan. Ei siihen mitään muuta tulkittavaa tule. Tämä näkyy kun mies julkaisi Melancholian ja eka selitti että kaikki on kuvattu tosi improvisoiden ja pahemmin suunnittelematta, mutta sitten pyörsi puheensa ja valitteli kun kaikki tehtiin niin viimeistellysti ja ammattimaisesti. Dogme-leffat tehtiin yllytyksestä, sitten säännöt luotiin kun haluttiin katsoa, että seuraavatko muut perässä kuin lampaat (vaikka jätkät itse myönsivät, että niitä Dogme sääntöjä väännettiin ja rikottiin aina tarvittaessa). Antichristin jäbä myönsi ohjanneensa ajoittain traileristaan kun ei "vaan pystynyt kun oli depis" tehdä muuta. Jos koko historia ja käytös todistaa, että tässä on maailmanluokan vitsiä vääntävä tyyppi, niin miten ihmeessä se tekee siitä huomauttamisesta jotenkin tyhmää?
     
  8. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyse ei olekaan ohjaajan persoonasta, mitä on sanonut ja milloinkin, vaan elokuvista. Ainakin mulle. Jonkun mielestä A.Kaurismäki on tylsä ja ihan vitun outo jäbä kun ei sano sanaakaan julkisuuteen, puhumattakaan David Lynchistä jota ihan mielenkiinnosta kävin kuuntelemassa Messukeskuksessa kun kävi suomessa, siinä paatoksessa vasta mennään yli hilseen ja rankasti välillä. Parempi keskittyä itse elokuviin, ne elää omaa elämäänsä katsojien keskuudessa sen jälkeen kun ne pukataan ulos. Tuolla on satoja ohjaajia jotka tulkitsevat tekemiään elokuviaan medialle miten sattuu ja aina eri tavalla, taiteilijan vapaus.


    Iso
     
  9. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itsekin samaa mieltä tästä, eli suurin trollailu tapahtuu haastattelutilanteissa ja itse elokuvissaan varmasti on mietitty asioita vakavammin, syvällisemmin ja tarkemmin. Haastatteluissa sitten voi taas laukoa mitä tahansa satuja, että saa huomiota :) Tosin tuo Antichrist-teoria kuulostaa omaan korvaan aika kaukaa haetulta.
     
  10. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo hieno elokuva kyllä. Trier on sitä kastia, että joko leffat iskevät täysiä, tai sitten eivät ollenkaan... ja fanittajillekin meinaavat käydä välillä liian raskaaksi. Itse pidän osasta herran tuotantoa, mutta osa on kyllä liian väsyttävää. Antichrist komeilee omalla listalla suosikkina. Tuosta alkukohtauksesta... Tapahtuuhan noita pikkulapsien putoamisia ikkunoista aina sillioin tällöin (tai ainakin uutisoidaan, eikös esim. jääkiekkoilija Jussi Markkasen pojalle käynyt näin Venäjällä), joten en usko, että kyseessä on mikään sen suurempi "mysteeri." Ei lapset ymmärrä tekojensa seurauksia, kuten aikuiset. Ehkä jotain yhteyttä voi vetää sen suhteen, että lapsen jalat olivat hieman epämuodostuneet (?) väärien kenkien takia, ja tämä saattoi edesauttaa putoamista.
     
  11. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Muistuu mieleen juttu, mitä vanhemmat kertoi silloisen TAYS:n lastenosastosta, siellä ollessani joskus vekarana 70-luvun alussa:
    Vanhemmat tulee katsomaan ja meikä on yksin huoneessa ja seisoo ikkunalaudalla avoimen ikkunan vieressä ja tokaisee: Kato isi, pampulanssi!
    Lisäksi toisella kerralla mutsi huomaa, että meikä on taas yksin huoneessa ilmeisesti kylvetystä odottamassa täyden kylpyvannan kanssa.
    Kummallakin kerralla osaston ylihoitaja sai kuulla kunniansa...
    En muista missä kerroksessa lastenosasto oli silloin, mutta ei ainakaan ekassa tai toisessa...

    T: Vesku
     
  12. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässähän se kaikki tulikin, mitä itse meinasin kirjoittaa.

    Trierin tuotantoa ei ole tullut katsottua Rigetin jälkeen oikeastaan yhtään, koska se vaatii juuri sen oikeanlaisen hetken katselua varten. Ainakin Dancer in the Dark ja Melancholia pitänee nyt vielä katsastaa jossain välissä.