Pioneer 9G voittanuttanutta?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jnijni, 10.09.2011.

  1. CRT

    CRT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    131
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mustantaso on varmaan vielä parasta,,,,,, Entäs värientoisto,,,kuvan ns,prosessointi,, skaalaus ym.. häntiikö/huntua liikkuvassakuvassa miten verrattuna nyky plasmatöllöihin,,Kehittyyhän kuvanmuokkaus ym ominaisuudet.. mites niidenlaita 4vuodesa.,,,, tässäkii on että toinen näkee eritavalla samankuvan jneee,,, Pana lopetti valitettavasti plasmojen teon.
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Eipä taida olla enää, OLED telkuissa luokkaa 0.0004 cd/m2 (ANSI) kuten tässä.
     
  3. eeimmon

    eeimmon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta taitaa olla, kun omenaa verrataan omenaan ...
    Tarpeeksi isp OLED kuluttajalla ja säälliseen hintaan on kaukana.
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Panasonic ZT60 on kaikilla osa-alaueilla vanhoja Pioneereja edellä, tai vähintäänkin tasoissa.
    Kannattaa silti lukea ne tarkemmatkin huomautukset tuolta testin lopusta. Vaikka tämän arvioija mielestä ZT on historian paras ruutu, niin jollekin muulle paras voi olla jokin toinen.
     
  5. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Olen samaa mieltä. Kävin juuri katsomassa Gigantissa ja todella mahtava televisio kaikilta osin, kannattaa käydä kurkkaamassa. Rahaa täytyy kyllä olla kenkälaatikollinen, hinta on 7800€!!
     
  6. Robinson Crusoe

    Robinson Crusoe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moniko täällä on vaihtanut Kuron pois ja mihin hintaan olette saaneet myytyä? Mihin olette vaihtaneet? Itseäni kiinnostaa isompi ruutu vaikkakin tällä nykyisellä pärjää loistavasti (5v vanha 50" KRP-500A).
     
  7. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itselläni on myös KRP-500A ja miettinyt tuota ruudun vaihtoa siten, että käytän omaani niin kauan kuin se kestää/kunnes tulee kerrostaloasuntoon putkiremppa ja sitten hankin uuden isomman töllön. OLED jos olisi jo silloin yleistynyt tai jokin lippulaiva LCD, mielellään joku hdtvtest.co.uk:n "reference level"-arvostelun saanut malli. Pioneeriin kuvan laadukkuuteen totuuneena jatkossakin töllön pitäisi olla "reference level", huonompaan ei kannata tyytyä. Jos pitäisi isompi ruutu saada nyt niin oikeastaan ainoa vaihtoehto olisi Pansun VT- tai ZT-sarjan plasma kun niitä nyt vielä saa (esim. verkkiksessä 60-tuumainen ZT-lähtee 3,3k eur hintaan). Lähtökohtaisesti noin vanhan plasman myyminen lienee hankalaa, mutta jokin valveutunut hifisti voi tuosta maksaa vielä jonkun verran, ei kuitenkaan kovinkaan paljon.
     
    Viimeksi muokattu: 26.02.2014
  8. Robinson Crusoe

    Robinson Crusoe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, 60ZT60 / 65VT60 on mietinnässä. Tilanne on tismalleen sama kun 5v sitten kun Pioneer lopetti tv-tuotantonsa, silloin kuvanlaadussa oli iso ero vanhaan 50" Panasoniciin verrattuna ja ostopäätös oli helppo tehdä. Nyt eroa ei ole mutta isompi ruutu olisi kiva kun katseluetäisyys on kasvanut. Bonuksena vielä jos pääsisin vihdoin eroon digiboksista ja voisin käyttää telkkarin tuplavirittimiä ja ulkoista kovoa.
     
  9. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Lisäksi erityisesti ZT:n tapauksessa ei aikanaan kuvanlaadullisesti tulisi takkiin, ehkäpä kuvanlaatu jopa hieman parantuisikin verrattuna KRP-500A:han. Itse hankkisin tuo ZT:n jos olisin vakuuttunut että 10 tuumaa lisää riittää. Ei VT todellakaan huono ole, mutta kun parasta pitäisi saada ... :)
     
  10. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Olenpa tässä jonkin aikaa katsellut seuraajaa PDP-LX5090:lle mutta koska taitaa mennä vielä jonkin aikaa ennenkö järjellinen upgreidaus eli 4K OLED on vaimolta pimitettävissä hinnoissa, sijoitinkin vaihdon sijaan nykyisen maksimointiin.

    Hankin X-rite Eye One Display 3 -kolorimetrin, latasin ilmaisen ColorHCFR softan, lahjoitin 35 taalaa ControlCal -ohjelman kehittäjälle jotta sain sen aktivoitua ja luin läpi koko internetin kaikki postaukset aihepiiristä "Pioneer 9G:n ISF-kalibrointi ColorHCFR:n avulla".

    Voin suositella samaa valintaa varauksetta kaikille. Kaikki nämä vuodet olen katsellut tyytyväisenä kuvaa jonka aikanaan säädin Elokuva-tilassa DVE HD Basics -levyn avulla lainkaan tajuamatta millaista kuvaa laite kykenee tuottamaan kunnolla kalibroituna. Ero on, pun intended, silminnähtävä!

    Learning curve oli alussa melkoisen jyrkkä ja ensimmäiset kokeilut tuottivat mielenkiintoisia tuloksia. Muutaman harjoittelukerran jälkeen homma alkoi aueta ja, varsinkin kun päätin uskoa että kokeneempien määrittämä workflow oli seuraamisen arvoinen, itse kalibrointi osoittautui suorastaan helpoksi.

    Kuva on jälleen häikäisevän hyvä. Kalibroin molemmat ISF -muistit, toisen iltakäyttöön ja toisen kirkkaaseen päivänvaloon. Valkobalanssin virheet ovat molemmissa maksimissaan 0,7 dE ja gamma on viivasuora 2,24 (päivä) ja 2,27 (yö). Myös Elokuva -tilan ja muutkin valittavissa olevat voi kalibroida, mutta tulos ei ole likimainkaan samaa luokkaa kuin huoltoportin kautta ControlCalilla asetettavissa ISF -moodeissa. Suurin yllätys oli se että ISF -moodissa ruudun saa paljon Elokuva-tilaa kirkkaammaksi ilman että valkoiset leikkaantuvat mikä on päiväkäyttöä varten loistojuttu.
     
  11. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    kmruuska, Olisko antaa .chc tiedostoja, mielenkiintoista olisi tutkia? :)

    :eek:

    Tätä en tiennytkään, pystyykö ISF-moodissa tekemään jotain ylimääräistä mitä normaalisti ei?
    Koskeeko tämä vain kyseistä Pioneeria vai ylipäätään kaikkia telkkuja?
    Uusimmissa Panoissa on 10-pisteen valkotasapaino ja gammasäädöt, laaja CMS säätö...tarjoaako tuo vielä jotain niiden päälle muuta kuin että varmasti nopeuttaa hommaa huomattavasti?!
    Selailin noita ControlCal:in foorumeita, mutta aina jos joku haluaa tietää jotain laittaa ylläpitäjä sähköpostia, miksei niistä voi keskustella ihan avoimesti?

    Olis varmaan ollut hyvä apuväline kalibrointiin, nyt olen myymässä 42GT60Y:tä, niin ei ole enää mieltä hommata.
     
    Viimeksi muokattu: 26.11.2014
  12. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Jep, liitteenä.


    Näissä 9G Pioneereissa on ISF-tilassa 9. pisteen gammasäätö. Sen lisäksi tosiaan ainakin kirkkautta saa huomattavasti enemmän kuin tavallisesti valittavissa kuvatiloissa. ISF-tilat tulevat sinne normivalikkoon valittaviksi kun ne on kalibroitu. ISF-tilat ovat myös input-kohtaisia eli jokaiselle inputille voi tehdä oman kalibrointinsa. Itse asetin tavoitteeksi yötilaan 35 ftl ja päivätilaan 45 ftl luminanssin ja itse asiassa kirkkausvaroja jäi vielä aika reilusti ylikin ilman että gamma tai valkotasapaino olisivat kärsineet. ISF-muistien nimethän ovat muuten vain labeleita eikä niitä tarvitse käyttää yö- ja päiväkatseluun. Molemmat ovat teknisesti identtisiä ja vapaasti kalibroitavissa mihin tahansa käyttöön. Tiedän että jotkut ovat esim. kalibroineet yhteen muistiin vaikkapa mustavalkoelokuvien D55 värialueen.

    Pioneerin CMS on ilmeisen surkea eikä sitä kannata edes yrittää käyttää. Sillä ei ole mitään vaikutusta gamutiin ennen kuin asetukset ovat todella suuria ja sitten valkotasapainoa ei saa enää millään kohdalleen. Onneksi kuitenkin television väritoteutus on niin hyvä että säätämällä Värillä punaisen kohdalleen 21 prosenttiin valkoisen luminanssista muut värit asettuvat alle 3 dE:n sisään Rec709 -referenssistä.

    Yhdeksän pisteen gammaan en vielä alkukokeiluja lukuunottamatta koskenut lainkaan kun paine Disney Channelin katsojilta alkoi olla kohtuuttoman voimallista kalibrointisession aikana. Jonain viikonloppuna aion kokeilla oikoa loput pienet mutkat gammakäyristä pois.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 27.11.2014
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kiitoksia :)

    Olen kahden vaiheilla klikkaanko Donate...toisaalta (edit:myyty) lupasin kalibroida erikseen valoisaan ja hämärään, niin eihän tuo ihan hukkaan menisi.
    Harmi kun en ole aiemmin tuohon törmännyt vaikka näemmä jo vuosia ollut :eek:
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2014
  14. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Oletko varma että tarvitset oman mallisi kohdalla ControlCalia ISF-kalibrointiin? Pioneeriin tarvitaan ControlCal, Kurocontrol tai huoltokauko.
     
  15. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tuossa on Pro1 ja Pro2 tilat kyllä käytettävissä muutenkin ja kopiointi toimii eri tuloille.
    Tarkoitinkin tätä lähinnä sen takia että saisi helpommin kalibroitua ilman että tarvitsee aina kaukosäätimen kanssa mennä kyseisiin valikoihin.
    En nyt sit kuitenkaan taida tuota 30 euroa uhrata tuohon, jos ja kun tuo GT60 menee joskus kaupaksi niin teen säädöt perinteisellä tavalla kaukosäätimellä, toki onhan tuossa jo Custom valmiiksi säädelty.
    Tuo softa ei toimi kuin Panoissa, kyselin kehittäjältä Samsungista ja siinä ei kuulemma ole firmwaressa tukea.
    Lisenssi on sidottu vain yhteen malliin eli jos joskus ostaisin VT60 tai ZT60 pitäisi tuo 30 euroa (normaalihinta 50$) maksaa taas uudestaan.
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2014
  16. A_SA

    A_SA Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites Kuro sopisi pelaamiseen? Alkanu vähän kiinnostaa, kun kohta olis oma peli- ja leffahuone, niin josko hankkis Kuron kuvaa toistamaan. Vai onko ihan älytön idea?
    Olisi hieno päästä kokeilemaan Kuroa. Nyt niitä saattaisi saadakin käytettynä, kun omistajat vaihtavat oledin ja 4K:n maailmaan.
     
  17. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Haa, säästinpä eilisiltana tuhansia euroja rahaa! Olin alkanut silmäillä uusien LG OLEDien hintoja jo aika huolestuttavalla taajuudella ja käynyt paikallisessa Saturnissa ihmettelemässä että nätti on kuva. Omassa Kurossa oli punaisuus viimeisen puolen vuoden aikana lisääntynyt tasolle jossa se alkoi jo pimeässä huoneessa katsellessa kultasilmää häiritä.

    Hetken järkipuuskassa ajattelin kuitenkin katsoa josko tilannetta voisi parantaa ilman tuhansien investointia ja olinkin jo aikeissa tehdä resetin paneelille, mutta sitten osuin erääseen AVSforumin ketjuun jossa kerrottiin suoraan miten paneelin jännitteitä voi säätää ja siten mustaa päätä taas parantaa. http://www.avsforum.com/forum/167-p...-red-tint-removal-guide-non-reset-panels.html

    Oman PDP-LX5090:n kohdalla säädöt toimivat suorastaan epäilyttävän hyvin ja musta on taas pimeässä huoneessa samansävyistä kuin paneelin reuna eli mahdotonta erottaa. Silti mitään "misfire"-pikseleitä tai mustaa sadetta ei ilmaantunut. Kalibrointi RGB:n osalta pysyi ennallaan mutta kirkkautta piti nostaa yksi pykälä ja kontrastia taas laskea. Aivan loistava juttu ja suosittelen jokaista Kuron omistajaa kokeilemaan jos mustan taso on ajan myötä heikentynyt. Toki kannattaa ensin kirjata muistiin ne oletusjännitteet että saa palautettua jos tarvitsee.
     
  18. Jusa74

    Jusa74 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2005
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tässä kaupitellu omaa Kuroa joka on ollut todella vähällä käytöllä kun olen lopettanut pari vuotta sitten harrastuksen kokonaan.
     
  19. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama juttu, uutta Oledia tekis mieli, mutta hermot ei oo (ihan) vielä menny kun on vielä KURO mikä toimii kun Buick...
    :)
     
  20. Robinson Crusoe

    Robinson Crusoe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko täällä vielä kaikki tyytyväisiä Kuroon vai onko mennyt vaihtoon? Uskaltaako kysyä mihin olette vaihtaneet? Kävin tsekkaamassa LG OLED-mallia ja olihan se näyttävän näköinen jollain demo-matskulla. En oikeastaan osaa kaivata nykyistä parempaa kuvanlaatua, enkä edes 4K-resoluutiota mutta kokoluokka saisi olla 58-65".

    edit: aika hiljaista täällä.. LG B6-sarjalainen tuli tilattua, kai sillä pärjää
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2016