Spotify

Keskustelu osiossa 'Musiikki' , aloittajana marcoolio, 25.01.2009.

  1. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Jess! LISÄÄ PASSOA!!!1 :thumbsup:

    Jotta pysyisin edes jotenkin asiassa, onko kenelläkään Mopidy käytössä? Itsellä toivottavasti tämän viikon jälkeen konffattuna, mutta olisi kiva kuulla konkareilta kommentteja toimivuudesta.
     
  2. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    spotify.com/fi (29.03.2012)

    We’ve got some great news for all you Finnish Spotify Free users. From today..
    No more 5 play-per-song limit!

    ...you’ll still get a whopping 10 hours of free music every single month.




    Tänään sain tietää, joten tuli piiitkästä aikaa käynnistettyä Spotify. Pari tekemääni listaakin löytyivät. Seassa useita harmaalla näkyviä kappaleita, joita ei enää voinut soittaa. Ne sai kyllä helposti poistettua. Muutoin listat vaikuttivat olevan entisellään.
    Kaikki aikoinaan löytämäni luvattomat kappaleet on nyt siivottu kokonaan pois (Led Zeppelin, AC/DC, Metallica...). Osa muistakin biiseistä oli harmaana, vaikka löytyvätkin virallisesti Spotifysta. Kenties ne on päivitetty parempilaatuisiksi versioiksi tms. Tai ihan samoiksi, mutta nyt "virallisesti". Albumien vuosiluvut ovat edelleenkin aivan mitä sattuu.

    Esim. artisti 'The Blues Brothers' löytyy edelleenkin, mutta ei enää niitä listallani olleita live-kappaleita soundtrack-albumilta, koska sitä albumia ei enää löydy. Kokoelmalevyltä pari biisiä kyllä löytyisi, mutta ne näkyvät harmaana, eli eivät ole kuunneltavissa. Useita muitakaan etsimiäni kappaleita/levyjä/artisteja ei löydy. Mutta se nyt kait pätee muihinkin kuin vain Spotifyyn. Toki löytyy paljon sellaista, jota on turha kuvitellakaan Tampereen kivijalkakaupoista löytävänsä. Eikä aivan kaikkea netinkään levykaupoista tunnu löytyvän, vaikka Spotifysta löytyvätkin.
    Esim. kotimaiselta Wilmalta löytyy nyt kaikki neljä albumia, aiemman kahden sijaan. Bändihän ei ole vuosiin ollut aktiivinen, eikä kait koskaan kovin suureen levymyyntiin yltänyt. Myös jonkun toisen Wilman tuotantoa näkyy samassa listassa, mikä tosin on ennestään tuttu ominaisuus. Pari aiemmin äänenlaadultaan kuuntelukelvotonta biisiä on nyt korjattu normaalilaatuisiksi.



    Oikeassa laidassa on kaksi ikkunaa, joissa ei koskaan lue mitään muuta kuin 'Loading...'. En pongannut minkäänlaista aikalaskuria. Mutta ehkäpä sen pitäisi näkyä nyt harmaaksi jäävässä ikkunassa. Spotifyn versio on näköjään 0.8.2., eli pieneltä kuulostaa. Täytyy vielä pohtia, että onko näin parempi, vai pitäisikö asentaa uudestaan.
    Äänimainokset ovat aivan yhtä huonoja, koomisen väärinkohdistettuja ja tulevat yhtä KOVAA, kuin ennenkin. Eli hieman asiallisemminkin olisi voinut hoitaa. Vähemmän häiritseviä popup-mainoksia on vähän väliä listan päällä, myös sen alapuolella on entisenkaltaisia mainoksia. Oikeassa reunassa pitäisi kait olla jotain muuta, kuin mainoksia, joten tuskin päivittämällä mitään häviäisinkään. Paitsi jos aikarajoitin ei em. vian vuoksi enää toimi.
    Tosin eipä tätä ilmaisversiota varsinaisena soitto-ohjelmana voi käyttää, noiden äänimainosten vuoksi. Joten 10 h on varmaan ihan ok.

    Vaikuttaa siltä, että jotkut artistit syystä tai toisesta pysyvät jatkossakin poissa Spotifysta. Ja tämä joukko kenties vielä kasvaa. Vai onko Spotifyn kannalta positiivistakin kehitystä ilmennyt viime kuukausina?
     
  3. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Vaihdoin itsekin joku aika sitten ilmaisversioon, ja tyrmistyin tuosta samasta mainosten jätkyttävästä volumesta. Sitten vielä niin kätevästi tehty että jos Spotifyn säädöistä klikkaa volumen nollille, niin pysähtyy mainos - ja samalla muukin toisto. Mainoksella sitten jatketaan siitä kohtaa jossa oltiin kun volumen palauttaa. Pitäisi joku skripti tehdä joka laskee volumen jollain limitterillä automaagisesti. :rolleyes:
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Spotify sallii äänenvoimakkuuden pienentämisen suunnilleen puolet käytetyn asteikon koosta. Mainokset saa käytännössä hiljaisiksi liikuttamalla äänenvoimakkuussäädin "puolet" matkasta nollaan, odottaa sekunti ja toistamalla puolitus ja taas odottaa sekunti (vähempikin aika riittänee). Puolitus 3 kertaa saa säätimen jo 1/8 alkuperäisestä asemastaan joka tarkoittaa jo aika hiljasta ääntä - ja ainahan voi jatkaa puolitusta.

    Itse vien tietokoneen äänen vahvistimeeni, jonka kaukosäätimen mute-nappula kiertää Spotifyn rajoitukset täysin. :)

    Kuka nero tämän saisi aikaan? Kysyntää löytyy skriptille.
     
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Onko se alle 5 euroa todella liikaa, kun jaksat(te) pelleillä mute-napin kanssa tms?? :confused:

    Tässä sulle neroutta: MAKSA se alle VIIS euroa kuussa, niin ei tarvi leikkiä mute-napin kanssa eikä tule mainokset kovaa eikä lataa sivupalkit.

    Todennäköisesti samat tyypit itkee random-indie-nevöhööd(ja syystä)-roskabändien pärjäämisen ja korvausten perään, mutta ei olla valmiita maksamaan miljoonien biisien kuunteluoikeudesta alle viittä euroa kuussa! Jopa pahimmalla yhteiskunnan elätillä on tässä maassa sen verran rahaa irroittaa kuukausitasolla.

    Tsiisus! :rolleyes:
     
  6. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ei ole liikaa. Mutta jos napsii näitä 5-10 €/kk palveluja vaikka 10 kpl niin vuositasolla alkaa kertymään kuluja.

    Tässä sulle neroutta: tee omat valintasi ja anna muiden tehdä omat. Kuuntelen Spotify:tä sen verran vähän (10 tuntia/kk -rajoitus ei ole haitannut yhtään) että mute-nappi on ok-ratkaisu.

    Minä ostan random-indie-nevöhööd(ja syystä)-roskabändien levyt ihan CD-muodossa, viimeksi Mull Historical Societyn City Awakenings -albumin. Artisti sai varmasti enemmän rahaa kuin Spotifyn "penni miljoonasta kuuntelusta" -veivauksesta. Käytän musiikin ostamiseen vuodessa varmaan jotain 800 euroa. Minäkö pihi? Tsiisus!
     
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    CENTURY MEDIA Artists Back On SPOTIFY!

    Tuolta voi käydä kyyläämässä, mitä yhtyeitä pelkästään CM:lla on ja on ollut...

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Century_Media_Records
     
  8. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Eikös tuolla nyt Opethiakin ole ollut. Ayreonista en tiedä, Fintrollistakaan.
     
  9. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Spotify ilmoitteli Facessa...

     
  10. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin ilmaisen Premium koekuuntelun 30vrk. Muuten ihan "jees" mutta läppäri ei suostu soittamaan soittolistojani offline -tilassa. Mikähän mättää..?
    Elikkä yritän toistaa kappaleita ilman nettiyhteyttä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2013
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Soittolistan oikeasta yläkulmasta offline mode päälle.
     
  12. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ei auta. No nyt siellä oli ehkä 10% kappaleista toistettavissa. Omituista mutta ei vakuuta niin paljoa että maksaisin tästä.
     
  13. Cloaca81

    Cloaca81 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2004
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on Spotify Premium käytössäni ja ongelma on seuraavanlainen sekä pc:lläni että macissä; Preferences kohdasta ei löydy valintaa high bitrate. Eli soittaako Spotify tällä hetkellä käytössäni ainoastaan 160 kbps? En löydä googlettelemalla vastaavia tapauksia.
     
  14. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei siis löydy High quality streaming -valintaa lainkaan Playback-otsikon alta?
     
  15. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain viimeinkin tämän toimimaan virtuaalikoneesta ilman häviöllistä lisämuunnosta.
    JAWOHL!!

    Kyllähän tämä palvelu on naulapyssyn lippaallinen oman musakokoelman onlinessä pärräämässä pitämisen arkkuun. Alan kallistua musakokoelman shift+deleteen, mutta pitää vielä testata toimivuutta jonkin aikaa.
     
  16. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Spotify on kyllä yksi automaattipäivittämisen apostoli. Niin oppikirjaesimerkki virtuaalikoneeseen kolmen munalukon taakse turvahiekkalaatikkoon suljettavasta tapauksesta ohjelmaksi kuin olla voi.
    Saattaa mm. muuttaa pakkopäivityksen yhteydessä systeemin file-assosiaatioita itseensä, sotkea tiedostokuvakkeita ja taitaapa tehdä vähän muitakin signeerauksiaan rekisteriin. Parasta tietenkin kaikessa että tämä tapahtuu täysin pilvikontrollissa, tauluun tupsahtaa vain ilmoitus että seuraavassa startissa päivitetään. Kuka hullu tämmöistä Ruotsista remote-administroitua automaattipökälettä pitää fyysisessä, tärkeässä käyttökoneessa?? Noh, varmaan samat tyypit jotka käyttävät guukkelin ohjelmia ja joilla on koko ajan jotain pientä/keskisuurta ongelmaa koneensa kanssa.




    Spotifyn virtuaalikonekuuntelun lohkokaavio on seuraavanlainen:


    -Virtuaalikoneeseen (minulla alustana ihan perus-basic VirtualPC 2007) on asennettu Spotify

    -Virtuaalikoneeseen on asennettu foobar2000 ja siihen lisäosat foo_record ja foo_out_upnp

    -virtuaalikoneen äänikortin lähtö on kytketty Virtual Audio Cablella sen tuloon

    -Fyysiseen, varsinaisen äänen toistavaan, isäntäkoneeseen on asennettu foobar2000 ja siihen lisäosa foo_upnp

    -Spotifyn kuuntelemiseksi isäntäkoneessa käynnistetään foobar2000

    -Virtuaalikoneessa käynnistetään foobar2000 ja Spotify. Spotifyssä ja foobar2000:ssa laitetaan toisto (=rec) päälle.



    Tiivistettynä ideologiana siis virtuaalikoneen foobar2000 kaappaa samassa virtuaalikoneessa pyörivän Spotifyn signaalin ja lähettää sen lisähäviöttömänä PCM:nä verkon yli UPnP:llä isäntäkoneen foobar2000:lle. Joka vastaanottaa ja toistaa sen.


    Spotifyn varsinainen testikäyttö virtuaalikoneesta käsin on sujunut tähän asti ihan hyvin, mutta tämän viikon viimeisimmän pakkopäivityksen jälkeen on äänessä alkanut esiintyä silloin tällöin ikäänkuin häipymiä/häivähdysenomaista "pikakelauksella" käyntiä. Ei prkl... esiintyy myös fyysisessä testikoneessani, joten ei johdu tässä kuvatuista erikoisjärjestelyistä.
    Muuten on toiminut ihan normaalin fyysisesti asennetun Spotifyn tapaan. Tosin puhdas HTPC puhtaana säilyneenä, ilman Hurrilandiasta hallinnoidun semi-malwaren pakkokotkotuksia.
     
  17. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Spotifyn linux versiota ei liene päivitetty sitten vuoden yks ja kaks. Toimii erinomaisesti, eikä sotke konetta.
     
  18. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pahoittelen offtopiccia, mutta nyt on ihan pakko.

    Musta tuntuu, että Maverickilla taitaa itsellään olla jos jonkinnäköistä tietokoneongelmaa, kun aina joka postaukseen jaksaa jotain tällaista liittää. :D

    Nimimerkillä: Käytössä Win 8 Pro (hyi, eikö vain?) + monta ohjelmaa jatkuvasti päällä (tällä hetkellä näyttäisi olevan Steam, Origin, Google Drive, Dropbox, Google Chrome 5-20 tabia, Thunderbird, Netflixin W8-appi, Eclipse, pari eri Android-virtuaalilaitetta, Spotify, jotain Word-tiedostoja ja pedareita, just kävin pelaamassa samalla kombinaatiolla BF3:a,...), koneen käynnistän uudelleen suht harvoin (ehkä pari kertaa kuussa), muuten aina sleep-tilaan kun en käytä, ongelmia ei oikeastaan minkäänlaisia.

    Joko olet muuten uskaltanut päivittää Windows XP:hen toisen Service Packin? ;)
     
    Viimeksi muokattu: 29.09.2013
  19. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    OT
    Oletkos olevinasi jonkinlainen uusimman tietokoneteknologian mannekiinipoju tms. turbokäyttäjä? :D Nimimerkkisi kone näyttää asennusluettelon perusteella jonkinlaiselta melko pellossa pidetyltä testikoneelta tms. vapaan avopalloasennuksen rötväys-platformilta. Puhtaitten HTPC-asennuksien tupa-, AV- ja tietokonetarkastuksessa valosuurennuslasi kutosella melko tod. näköinen hylsy.


    P.S. "Tietokoneongelma" ei tarkoita välttämättä ronttoset ojossa turvalleen vetoa ikkuna sinisenä. Tietokoneongelmia on huomattavasti miedompinakin versiona. 3 sekunnin guuklauksilla 500 tabia auki tietokonettaan ylläpitävät hönöläiset eivät yksittäisiä pienemmän mittakaavan ongelmiaan, kuten Spotifyn päivityksessä rikki menneitä asioita, edes huomaa/piittaa kuin evästä pitäen näytettynä. Omatoiminen huomaaminen tapahtuu vasta sitten kun niistä on kertynyt vähän enemmän kumulatiivista yhteishäröpallovaikutusta. "Koneeni on jotenkin vähän juntturassa", "Koneeni menee postimage.orggiin osoittavasta linkistä pornosivuille", "Kaikkiin työpöydän kuvakkeisiin on ilmestynyt pimperon kuva, wtf??" jne.
     
    Viimeksi muokattu: 29.09.2013
  20. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    No toki jos sitä pitää Athlon 64:stä, 1 gigan ddr1-keskusmuistista ja Windows XP:stä repiä kaikki mehut irti, niin saattaa kuulostaa turbokäytöltä tämä. :rolleyes: Ehkä keskivertokäyttäjää enemmän asioita tällä koneella tapahtuu, mutten nyt miksikään turbokäyttäjäksi itseäni kutsuisi. Tervetuloa vuoteen 2013.

    Ymmärrän ja arvostan toki tuota Spotifyn säätämistäsi virtuaalikoneella, sitä en kritisoinut. Vaan tuota muuta Maverickin Virallisen Tietokoneoppaan mainostamista, jota tännekin viljelit. Joku ottaa vielä kaikki nuo jutut tosissaan.

    Minulla muuten hyrskytti aiemmalla raudalla Windows 7 ilman uudelleenasennusta kaksi vuotta putkeen samalla käytöllä ja vielä ilman SSD-levyä. Toimi kuin junan vessa, toki HDD:n hitaus konetta käynnistäessä alkoi viime kuukausina ottaa päähän. Tuona aikana koneesta myös vaihtui prosessori kerran, näyttis kaksi kertaa, muistia lisättiin, ym.
     
    Viimeksi muokattu: 29.09.2013