Subbari hurisee osa. 500

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Persearska, 22.09.2011.

  1. Persearska

    Persearska Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo. Tästä aiheesta on topicceja enemmän kuin tarpeeksi. Päätin kuitenkin aloittaa uuden, koska sain niin kummallisen vastauksen SVS:ltä.

    Vajaa vuodenikäinen SVS PC12-NSD alkaa hurisemaan itsekseen jonkun tovin kuluttua virran kytkemisestä, vaikka subissa on vain pelkkä virtajohto kiinni. Kyseessä ei siis ole muun kotiteatterin aiheuttama maadoitusongelma yms.

    Noh, tässä vastaus SVS:ltä:


    Hello Arska,

    We are sorry for late reply due to heavy workload.
    We have had some issues with this failure and for some cases the problem have been DC on the AC line, power supply.
    We are not sure this is the issue in your case, but see below information:

    This is not a ground loop because the amp hums when it is not connected to the AVR. This sounds like transformer hum inside the amp.

    Transformers hum because their laminations and windings rattle mechanically. This can be caused by several things, including poor AC power conditions. The BASH amps are not known for noisy transformers, but it does happen on occasion.
    Transformers hum because of an effect known as ‘lamination rattle’ or ‘winding rattle’ caused by DC voltage on the AC line. This 'lam’ or ‘winding’ rattle occurs in all transformers to some degree, that degree being related to the quality and physical size of the transformer, and the quality of the line voltage. You have may have noticed that the intensity of the hum varies depending on the time of day, sometimes even the time of month. The reason it varies is due, to the varying quality of the AC line voltage and how much DC is present at any given time.
    DC leaks into most AC lines, but is usually low enough in level to not cause hum problems. But in some cases, the DC level is high enough to cause big noise problems with a power transformer. When DC is present on the line, it creates an asymmetrical magnetic field in the transformer which causes vibrations of the laminations and windings. The laminations are ‘pushed’ together in one direction because of the DC.

    To reduce these noises, transformer manufacturer have several solutions including varnish or super glue to stick the laminations together so they rattle less. But these measures don’t always entirely solve the problem because the root cause of the problem is usually excessive DC on the line.
    The Humbuster III lowers DC on the line and in most cases eliminates hum in transformers.
    The larger and more powerful the transformer, the more susceptible it is to DC line hum because it has physically larger plates/windings.

    We have corrected your address and contact details in our system!


    Best Regards,
    Espen Simonsen



    Mitähän helevettiä minun tulisi tehdä seuraavaksi?? Kysyn sitä kyllä kohta SVS:ltä, mutta mitä mieltä te olette?
     
  2. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hurina on ilmeisesti häiritsevän suurta? Tällöin pyytäisin vahvistimelle takuuvaihdon.
     
  3. Persearska

    Persearska Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hurinan alkaessa, se on juuri niin kovaa kuin on vahvistimen volumesäädin, eli voi olla taloa ravisuttavaa.
     
  4. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on selvä vika vahvistimessa, eikä mitään lakkamurusten särinää muuntajassa. Takuuseen vain.
     
  5. Persearska

    Persearska Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy sanoa, että L-soundin tech support hoiti homman lopulta tosi hyvin. Lähettivät vanhan vahvistimen tilalle uuden tehokkaamman dsp mallin! Kyllä taas kelpaa ja hurina on poissa.
     
  6. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omat kokemukseni SVS:n suuntaan näiden uusien vahvistimien osalta ei oikein herätä luottamusta, kolmas vaihtovahtistin kuoli 2h käytön jälkeen.. saa nähdä mitä nyt tehdään, mutta tosiaan aspa on hoitanut homman viidentoistamiljoonan papukaijamerkin arvoisesti tähän asti!

    Mutta tästä hurinasta piti sanoa että nyt kun kolmesta vahvistimesta on kokemusta (PC12-NSD DSP) niin jokainen on hurissut, yksi hieman kovempaa kun toinen ja tämä viimeisin oli todella hiljainen (nyt se on niin hiljainen että ei edes hurise..) :hitme:
     
  7. Herra von Levee

    Herra von Levee Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pahoittelut vanhan triidin nostamisesta mutta itselläni on vastaavanlaisia hurinaongelmia oman SVS PC12-NSD:n kanssa. Viime viikolla Lsoundilta tuli uusi vahvistin mutta ongelma ei ratkennut.

    Seuraavia temppuja olen yrittänyt:

    - Pelkkä virtajohto kiinni subissa
    - Kytketty sekä maadoitettuun että maadoittamattomaan pistorasiaan
    - Antennikaapelit irti (vaikka tällä ei pitäisi olla merkitystä, kun subi ei ole kytketty mihinkään)
    - Eri virtajohtoa kokeiltu
    - Kokeiltu myös eri talossa

    Hurina ilmenee pahiten, kun low pass on väännettynä disabledille (=oikealle). Vastaavasti vasemmalle vääntäessä se pienenee, äärivasemmalla (=30Hz) ei kuulu enää mitään. Gainin lisääminen ei kovenna sitä mutta lisää hurinaan särinää. Jossain keskustan kerrostalokämpässä sitä ei muun taustamelun seasta niin helposti huomaa. Kotona (syrjäisempi okt) sen kuuleekin kuuntelupaikalle (noin kolme metriä etäisyyttä subiin).

    Todennäköisesti huomenna otan yhteyttä uudelleen Lsoundiin kunhan saan alkuperäisen vahvistimen lähetettyä heille. Ilmeisesti näitä vahvistimia on jouduttu vaihtamaan useampaankin kertaan täällä, joten vaihtorumba ei pitäisi tulla yllätyksenä heille. Haluaisin vain kuulla kokeneemmilta turvallisia kikkoja, joka voisi auttaa tähän ongelmaan.
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mitä? SVS surisee? Eihän se voi. BK on se, mikä surisee ja hurisee. SVS on ihan toista maata. Laatupeli.
    :D
     
  9. Herra von Levee

    Herra von Levee Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti tämä on nyt sitten se lopputulos. Seuraavaksi tarvitseekin miettiä kumpi häiritsee enemmän: pienimuotoinen hurina vai rahan syytäminen Humbustereihin ja muihin vastaaviin...



    I had a talk with SVS regarding your issue, and they suspect your power source as well. There might be a DC component present in your AC line, which may cause the transformer to hum and introduce it to the signal path.

    A good quality power conditioner might help with your problem, but it is hard to say for sure.
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Eikös tuota olisi kohtuullisen iisiä vielä varmentaa, että ongelma on sun virtalähde: jollain sun tutulla on oltava AV-virva. Raijaa se subi sinne ja kokeile, huriseeko. Jos ei, mutta sen jälkeen sun luona edelleen hurisee, niin vika on sun puolella. Jos hurisee muuallakin, niin SVS:n vahvistin on susi.

    Ja ennenkuin tuuppaat rahasi johonkin helvetin Hifisähkönsuotimeen, niin kokeile ensin alle 50e maksavaa ylijännitesuojaa. Ne ainakin mainostavat tasaavansa virransyöttöä ja vähentävänsä häiriöitä siinä sivussa. Koko kotiteatterin suojaaminen edes tuon verran on jokatapauksessa perusteltua, joten ei se hukkaan mene.

    Itsellä on sen verran kokemusta, että noilla selviää jopa sähköjen tilapäisen katkon yli. Siis alle sekunnin mittaisen. Joskus välähti valot pimeäksi koko kämpästä ja syttyivät samantien uudelleen. Talvella sen todella huomasi. Ylijännitesuojan jatkona olleet BD-soitin, telkka ja AV-virva eivät reagoineet, leffa ei katkennut lainkaan...
     
  11. Herra von Levee

    Herra von Levee Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toiselle puolelle kaupunkia raijasin subin kokeiltavaksi, tosin kytkin pelkän virtajohdon kiinni. En ymmärrä miten muiden laitteiden kytkeminen subiin auttaisi, kun se hurisee ilmankin.

    Tuota en tullutkaan ajatelleeksi. Täytynee moinen hankkia, kun on varmasti tarpeellinen muutenkin ;)
     
  12. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Hetkinen: siis hurisi myös toisessa asunnossa? Sitten se SVS on viallinen. Palautusta kehiin...
     
  13. Herra von Levee

    Herra von Levee Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin. LSoundilta kertoivat testanneensa lähettämäänsä vahvistinta ennen lähetystä ja se toimi normaalisti. Kuulemma pienimuotoinen hurina on normaalia ja sen kanssa on vain elettävä...


    Hieman vain ihmetyttää miten vika on kytköksissä alipäästösuotimeen, kun sen ollessa pois päältä hurina on pahimmillaan ja 30Hz:ssä hurinaa ei enää kuulu. Siihen eivät osanneet sanoa mitään.
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Vaadi kaupan purkua ja hanki toinen laite.

    Heillä voi siellä testipäässä olla oma generaattori ja kahdeksan suodinta, joista neljä käärmeöljyttyjä. Pitäisihän tuon kuitenkin ihan tavallisessa sähköverkossa ilman vitkuttimia toimia.

    Viittaamani ylijännitesuoja oli joku tätä vastaavista. En väitä tuon "siivousominaisuuksista" mitään, mutta ainakin alle sekunnin mittaiselta koko muun kämpän pimentäneeltä jännitteen putoamiselta se pelasti. Noita saa verkkokauppa.comista 20-50e koosta (pistokkeiden määrästä) riippuen.
     
  15. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ylijännitesuojat eivät auta subbarin vahvistimesta lähteviin häiriöihin. SVS:n vahvistinmoduli on vain huonolaatuinen häiriögeneraattori. Alipäästösuodin vaimentaa 50 Hz:n verkkohurinaa, jota häiriö näyttää siis olevan.
    Pistää takuuseen yhä uudelleen ja vaihtaa vahvistinmodulia niin monta kertaa kuin jaksaa. Tai heittää koko SVS:n jorpakkoon.


    AssVeeAss:n Sledgehammer -digitaalivahvistimet eivät taida olla tasalaatuisen elektroniikkatuotannon varsinaisia multihuipentumia. Tappiin kilpailutettua/ylisäästettyä Hong Kong -roskaa, tooodella väljillä toleransseilla. Ikävää, sillä romulaatuinen vahvistin pilaa akustiselta performanssiltaan muuten asiallisen bassokaiuttimen.
    Sylinterimallisia AssVeeAss:ia sai muuten joskus ilman vahvistimia, passiivisena subbariaihiona. Eipä taida tosin saada enää. Joten se siitä SVS:n utilisointi-ideasta.


    P.S. Voisi myös heittää jorpakkoon pelkän Sledgehammerin, tukkia asennusaukon kaiutinliittimellä varustetulla peitelevyllä ja siirtyä ulkoiseen vahvistin-/suodinlaatikkoon. Tämä nyt kyllä sitten kusauttaa vehkeen hinta-/laatusuhdetta melko voimakkaasti. Mutta saapahan ainakin häiriöttömän bassokaiuttimen.
     
    Viimeksi muokattu: 26.09.2013
  16. Herra von Levee

    Herra von Levee Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asian tekee vain hieman hankalaksi se, että otin yhteyden suoraan L-Soundiin enkä subin myyneeseen Mareksoundiin. Kuulin heidän luopuvan SVS:n myymisestä eivätkä he siten saisi enää varaosia niihin, niin päätin ottaa L-Soundiin suoraan yhteyttä.

    Vaikeaa lähteä vaatimaan uutta vahvistinta, kun toisessa päässä annetaan ymmärtää pienen hurinan olevan normaalia. Toivottavasti edes tutkivat lähettämäni alkuperäisen vahvistimen vaikka todennäköisesti toteavat sen olevan kunnossa :rolleyes:
     
  17. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa tietenkin katsoa vahvistimen vaihtokierre oman turnauskestävyyden loppuun asti, voihan se hyvällä tuurilla tullakin kuntoon. Seuraava tee-se-itse-väärin -viritys viimeisenä special-kikkana, jos toimivan vahvistimen saanti SVS:ltä osoittautuu mahdottomaksi.

    Sitten jos/kun Sledgehammeri on vaihdettu riittävän monta kertaa, oma jaksaminen ja usko SVS:ään on finito, eikä häiriöt ole kaikonneet, voisi kokeilla seuraavaa:


    • Ottaa SVS:n modulista ulko-/ja ruuvinreikien mitat
    • Sahaa/sahauttaa jostain sopivasta materiaalista mittoja vastaavan peitelevyn ja poraa ruuvinreiät
    • Kiinnittää peitelevyyn kaiutinliittimen (naparuuvit tai speakon -terminaalin) ja tiivistenauhaa
    • Asentaa levyn vahvistinmodulin paikalle asennusaukkoon. Peitelevyn puolen subbarista voi kääntää seinään päin, niin se näyttää kauniimmalta.
    • SVS -aihiolle sähköenergiaa antamaan jokin suotimet samassa laatikossa sisältävä pörinätön laatuvahvistin, esim tuo:
    http://www.thomann.de/fi/crown_xls_1000.htm



    PC12-NSD:ssä on sen verran hyvä SPL/hinta -suhde, että 400 erkin lisävahvistimen kanssakin se säilyy vielä aika hyvänä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.09.2013
  18. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
    Samaa mieltä mustiksen kanssa,ulkopuolinen vahvari peliin....paljon kivempi säädelläkin(tiedän että ainakin minä joudun joskus ruuvaileen riippuu siittä kuunteleeko musaa vai katseleeko leffaa)Itse en perse pitkällä viitti kontata subin takana.
     
  19. Herra von Levee

    Herra von Levee Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites toimitaan kaksipinnisen (woofer lead wires) subilta vahvistimeen menevän johdon kanssa? Ilmeisesti se liitin pitäisi purkaa pois, erotella kaksi johtoa toisistaan ja viritellä naparuuveihin/speakon-terminaaliin?
     
  20. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kyllähän se subbarin elementtikin pitäisi kaiutinliittimeen liittää, aivan oikein.