Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ajattelemattomien ihmisten keskuudessa kannatusta saa puhumalla sitä, mitä kuulijat haluavat kuulla. Ikivanha temppu.

    En minäkään heitä hallitukseen haluaisi, mutta toisaalta olemme nähneet Perussuomalaiset vain oppositiossa keräämässä poliittisia irtopisteitä kaikenlaisten ongelmien ja hallituksessa olevien puolueiden kustannuksella. Emme tiedä, kuinka kypsiä ja vastuullisia poliitikkoja heistä hallitusvastuussa kuoriutuisi.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Itse asiassa ei ole. Olen enemmän ns. smart casual -miehiä, joka haluaa pitää saman genren vaatteita kuin kuka tahansa kaduntallaaja ellei sitten ammatti tai etiketti vaadi puvun käyttöä. Oulussa ei pukumiehiä (no pun intended) pahemmin näe kadulla. Ehkä se ainoa ryhmä, joka siellä erottuu, on jotkut nuoret naiset, jotka pukeutuvat kuin Sinkkuelämän leidit haute coutureensa konsanaan. Kieltämättä tässä miljöössä se voi olla hieman huvittavakin näky, joskin toki jokainen saa pukeutua miten haluaa ja sillä ilmaista persoonaansa.

    Anyway, oma mielipiteeni juhlakengistä on se, että ne kaikki ovat suhteellisen geneerisen näköisiä suomalaisesta kenkäkaupasta ostettuna. Näin ollen haluan mielummin pitkäikäisyyttä kuin sitten huomiota herättämistä yksityiskohdilla (nahkapohja vs. kumipohja), joihin en itse edes osaisi kiinnittää huomiota. Tietenkin aktiivisen elämäntyylin miehenä kumipohjat ohuisiin nahkapohjiin on välttämättämyys minulle, joka en malttaisi olla juhlakengilläkään välillä juoksematta vähemmän kengille edullisella maaperällä. Tosin enpä tässä vaiheessa enää perinteisiä juhlakenkiä ostaisikaan.
     
  3. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    "Yli kolmannes, eli 34 prosenttia suomalaisista antaisi perussuomalaisille miinusäänen, selviää Helsingin Sanomien teettämästä gallupista. Vastaajilta kysyttiin, mille puolueelle he antaisivat oman miinusäänensä, jos eduskuntavaaleissa saisi antaa miinusäänen jollekin vastustamalleen puolueelle."

    "Kielteisimmin perussuomalaisiin suhtautuvat naiset, joista joka toinen antaa puolueelle miinusäänen. Erityisen kielteisesti puolueeseen suhtautuvat pääkaupunkiseudulla asuvat, korkeasti koulutetut naiset."

    Huomattavaa on, että 66% suomalaisista ei voimakkaasti vastusta persuja. Todellisilla mittasuhteilla on myös merkitystä, plurality on pelkkä plurality.

    Luvuista voi päätellä, että miehistä miinusäänen persuille antaisi n. viidennes. Ero sukupuolten välillä on huomattava! Uskoisin, että juurikin Soinin homopuheet on merkittävä syy naisten vastustukseen. Toinen suuri syy on puolueen oletettu rasistisuus. Naiset keskittyy pintakiiltoon ja sellaisella asialla kuin puolueohjelma ei ole merkitystä. Se on riittävä syy jättää äänestämättä, että puolueessa on pari idioottia.

    Oi, miten nöyrää. Osaisivatpa villit ajatella!

    Mitä mieltä olet siitä, kun poliittisissa tutkimuksissa on huomattu, että itseasiassa vihreät, koulutuksestaan huolimatta, jäävät tietämyksessä muiden puolueiden äänestäjistä jälkeen?

    Kannustan sinua jalkautumaan kansan pariin norsunluutornista. Tällaiset asiat kuin ydinvoiman vastustaminen sekä pakkoruotsin ja monikulttuurisuuden kannattaminen tuntuvat olevan vihreille tärkeitä. Jalkaudu omiesi pariin kertomaan faktoja. On kaikkien etu, että äänestäjien mielipiteiden perustana on tiedot eikä luulot. Tämä ei tule ikinä toteutumaan yhdenkään puolueen kohdalla, mutta siihen kannattaa silti pyrkiä.
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Heh. Vihjaisin rivien välissä, että Perussuomalaisten kannattajat eivät ajattele ja sinä vedit siitä sen johtopäätöksen, että vihreiden kannattajat vasta ajattelevatkin. Entäs kaikki muut puolueet?

    En ole mainitsemiasi tutkimuksia huomannut. Ehkä tämä tutkittu tietämys koskeekin juuri tietämystä näistä tutkimuksista. :eek:

    Ajatteleminen ja tietämys ovat eri asioita joskin tietämys edesauttaa ajattelemista. Tietämys on toisaalta lähes jopa haitallista ilman ajattelua. Tietämystä voidaan ohjata vaikka propagandalla syöttämällä kansalle tietynlaista tietoa. Tietämys tarkoittaa esim. tilastotietoa siitä, miten eri kansanryhmät tekevät rikoksia. Ajattelu johtaa ymmärrykseen siitä, miksi tilastot ovat sellaisia kuin ovat.

    Jalkautumaan norsunluutornista? Itse en ole kovin kiihkeä ydinvoiman vastustaja. Ymmärrän argumentteja sekä sen puolesta että vastaan. Muut vihreiden kannattajat eivät ole mitään "omiani". Minkäs minä sille voin että kannattavat samaa puoluetta kuin minä, joko samoista tai eri syistä. Tuskin kaikki Kokoomuksenkaan kannattajat ovat samasta puusta...
     
  5. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvän juhlakengän kuuluukin olla liukas niin että juhlasalissa tanssiminen on tanssimista eikä taapertamista. Suutari voi kyllä aina pilata kengän vaikka kumipohjilla, mutta silloin kai kannattaa ostaa tennarit valmiiksi
     
  6. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässäkohtaa kannattaa nyt sitten muistaa yksi juttu. Homppelipoikien tanssikengät ja tosimiesten edustus-/juhlakengät ovat kaksi (2) kokonaan eri kenkää.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Näin on. Enpä minä omia juhlakenkiäni ostanut tanssilattia mielessä. Toki Mustiksen mainitsemana homppelipoikatanssijana osaan kiinnittää huomiota kenkien pohjien sopivuuteen tanssialustalle, mutta omat tanssini hoidan ihan jossain muussa miljöössä kuin sellaisessa, josta löytyy pukumiehiä.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jatketaanpa kenkäteemalla... En ole ikinä ymmärtänyt, miksi moni vaikuttaa menettävän täysin malttinsa, kun heidän jalkansa päälle astutaan vahingossa. Toki tilanteita on monia, missä jalan päälle voi astua, mutta tässä viittaan etenkin tilaisuuksiin, jossa on alkoholitarjoilua, jossa on suuri ihmismäärä ahtaassa tilassa ja jossa tapahtuu jatkuvaa liikkumista paikasta A paikkaan B. Aktiivisen elämän harrastajana oman jalkani päälle on astuttu vahingossa kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja. Aina olen vain hymyillyt astujalle ja sanonut "ei se mitään". Toki joskus on saattanut pään sisällä hieman harmittaa, jos on ollut arvokkaammat kengät jalassa. Toisaalta kengät ostetaan kulutusta varten ja jokainen kuitenkin hyväksyy automaattisesti moisen riskin, mikäli lähtee ihmispaljouteen sulloutumaan. Täytyy sanoa, että jalan päälle astuminen ei ole koskaan tuottanut pienintäkään fyysistä epämukavuutta saati sitten kipua.

    Toisaalta kun itse olen esim. toisen vahinkotönäyksen takia astunut vahingossa jonkun kolmannen (puhun tässä nyt miehistä) jalan päälle. Näissä tilanteissa se on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, että "uhrille" tulee sellainen ilme kuin olisin juuri halveerannut koko hänen perhettään ja sylkenyt vielä lopuksi päin naamaa. Miksi näin? Löytyykö plazalaisista "arkajalkoja" (pun intended)?
     
  9. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä tosimies juhlissa käy hakemaan tanssilattialle paria ja vie hyvin. Mainitsemasi homppelipojat lie tekee saman jos ovat tosimiehiä. Uuninpankkokpojat, joiden taito ei riitä ja jotka naisia pelkäävät, tarvinnevat kunnon jarrukengät että pysyvät tolppllaan jotenkuten kun ovat koettaneeet löytää rohkeutta lasinpohjalta riittävän kauan.
     
  10. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Luulenpa että kyseiset hekilöt eivät ole tottuneet suuriin ihmismääriin. Pysyisivät vaan siellä metsässä ja luolissa mistä tulevatkin...

    Mutta niistä kengistä vielä, tässä olisi tosimiesten juhlakengät joiden kanssa varpaiden tallominenkaan ei niin haittaa:

    http://www.turvahuone.fi/product/463/jolly---duty-low-shoe-turvakenka
     
  11. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Pakkoruotsin poisto on lähellä persujen sydäntä, mutta ajankohtaiseksi puheenaiheeksi se on tainnut nousta kansalaisaloitteen takia. EU-vastaisuus taitaa olla kuitenkin persuille se tärkein juttu, vaikka ainakaan puoluejohto ei kannata EU:sta kokonaan eroamista.
     
  14. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Peruskoulun opettajien lomauttaminen on jo lähtökohtaisesti niin älyvapaa ajatus, että en olisi uskonut Suomessa tuollaista tapahtuvan! Esimerkkinä jutussa mainitaan, kuinka kuvaamataidon opettajalla on kaksi luokkaa vahdittavanaan; hän käy omien tuntiensa lomassa välillä seuraamassa toisessa luokassa kolmannen luokan matematiikan oppitunnin sujumista!
    Varmasti tekee hyvää oppimistuloksille ja työrauhalle, kun kolmosluokkalaiset laitetaan opiskelemaan matematiikkaa keskenään suoraan kirjasta, ilman tukea tai ohjausta!
     
  15. Slash80

    Slash80 No Life! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.04.2001
    Viestejä:
    2 841
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kunhan pisa-testit suoritetaan muissa kouluissa. Kun itse olin ala-asteella oli vain kaksi opettajaa ja kaksi luokkahuonetta. Yhdellä opettajista oli eskari, ensimmäinen ja toinen luokka, toisella opella loput. Se oli sitä 90-luvun lama-aikaa se.

    Se on hienoa kun suomalaista koulua ihaillaan muualla, mut täällä meininki muutumassa takas 90-luvulle.
     
  16. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Joku TESsin kiemura siinä varmaankin estää lomauttamisen piiitkän kesäloman aikana. Muutenhan se olisi ollut helposti toteutettavissa. Viikko kesälomapalkasta pois.
     
  17. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jos noin voisi tehdä, niin siitähän tulisi jokavuotinen tapa, sehän on selvä. Samalla voisi kaikkien muidenkin lomasta tehdä osittain palkattoman.

    Lomauttamisesta tulee liian helppoa työnantajille, jos sen pystyy ja saa tehdä niin, että toiminta ei häiriinny. Oli sitten kyse mistä alasta tahansa. Sille tielle ei kannata lähteä.
     
  18. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Your point is well seen. Thanks.
     
  19. Peter71

    Peter71 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.02.2003
    Viestejä:
    155
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suunnitelmat tiemaksuista:

    Ymmärtäisin jos joku sanoisi suoraan:
    - Valtio tarvitsee rahaa ja siihen auttaa tämmöinen uusi tasaverorahastusautomaatti http://www.hs.fi/politiikka/Osa+kansanedustajista+pelk%C3%A4%C3%A4+tiemaksujen+rankaisevan+liikaa+autoilijoita/a1378087020189


    Mutta kun tämäkin aivopieru tarvitsisi toteutuessaan:
    - uuden virkamiesdivisioonan valvontaa/yksityisyydensuojakysymyksiä varten (Julkishallinnon säästöt olisivat silloin missäpäin?)

    Miksei:

    Samaa asiaa ei voi toteuttaa helpommin polttoaineveron korotuksen kautta? Tyyliin, löpön hinta 3E/litra = huviajelut vähenee varmasti, kerätään lisätulot teiden kunnossapidon hyväksi. Joo, samalla kallistuisivat elintarvikkeet yms. kun logistiikkayhtiöt ja kaupat lisäävät ne hintalappuihinsa, mutta niin ne kallistuisivat tiemaksujenkin käyttöönoton jälkeen.
     
  20. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Koska tulevaisuuden autot kulkevat bensiinin sijaan sähköllä.