Toimiiko Maxivision?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana EkiA, 10.02.2009.

  1. koez

    koez Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muotolisin tuon sinuna näin:

    "Kun Topfieldin virtalähde hajoaa"...

    Kiinalaista Samxon laatua, ei kun, sekundaa.
     
  2. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Se muutos on ilmeisesti tullut uusimman version myötä että tallennuksia voi katsoa senkin jälkeen kun kanavan tilaus on loppunut. Tosin en tiedä mitä se nyt sitten hyödyttää kun useimpia maksukanavia ei voi kuitenkaan tallentaa.
     
  3. Jaska77

    Jaska77 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkä tämän maxivisionin kanssa käyttö useammalla tv:llä onnistuu. Luovuin juuri Elisa viihteestä sen takia kun sille ei tarjota mahdollisuutta katsoa useammalla televisiolla. Onko maxivision niin simppeli, että ostaa vain riittävän määrän bokseja? Mitenkäs tallenteet ja näkyykö kaikissa samat maksukanavat?
     
  4. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä onnistu Maxivisionillakaan... Samalla asiakkaalla voi olla toki useampi boksi ja käyttäjätili, mutta kaikki kanavatilaukset ja tallenteet ovat boksikohtaisia.

    JuhaN
     
  5. Jaska77

    Jaska77 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on kyllä tylsä homma ettei kellään iptv-operaattorilla ole mahdollisuutta kahdeen laitteeseen millään lailla järkevästi ( lue: järkevään hintaan ). Ja kun lautasantennia ei meille saa laitettua niin nämä iptv-ratkaisut on ainoa vaihtoehto jos haluaa yhtään enemmän kanavia... No, jatketaan pohdintaa.
     
  6. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näkyykö muilla Yle HD 4:3 kuvasuhteessa?
     
  7. Joe

    Joe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.10.2002
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mulla näkyy, kytketty DVDO Duo skaalaimeen. Betasofta käytössä ja laitoin palautettakin, ei kuulemma ole kukaan muu ilmoittanut vastaavasta. Mikäs sulla tilanne? Mulla jokainen käynnistys starttaa boksin 576p ulostuloon vaikkei sellaista ole edes valittavissa laitteesta, ainakin Duo ilmoittaa tuolla tavalla ja resot valikoissa näyttää kuralta..
     
  8. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulle kyllä ilmoitettiin että ongelma on tiedossa, beta käytössä täälläkin...
     
  9. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    Pitänee syksyllä harkita tätä jotta pääsisi katselemaan Valioliigan otteluita HD-tasoisena, taitaa olla ainoa vaihtoehto kun on metsää edessä estämässä signaalia satelliittilautaselle eikä taloyhtiöllä ole aikomustakaan siirtyä kaapeliin. "Kyllä se yhteisantenni on ihan hyvä" :D
     
  10. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
  11. Jaska77

    Jaska77 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli sitten hommattua tämä maxivision. Kohtuulliselta palvelulta vaikuttaa näin lyhyellä kokeilulla. Yksi suurempi ongelma vain tuntuu olevan. Maxivisionin purkki ei tunnu kestävän mitään muuta nettiliikennettä vaan heti jos samaan aikaan katsoo vaikka tabletilta youtube videota niin maxivision alkaa pätkimään... Nettiyhteytenä Saunalahden 20/1 ja speedtestin mukaan n.17mb olisi download.

    Aiemmin oli käytössä Elisa viihde ja nettinopeus tuon speedtestin mukaan nopeus tällöin samalla tasolla. Viihteen aikana ei pätkimisongelmaa esiintynyt. Laitteisto pysynyt samana. Viihteen aikana vielä iptv-boksiin piuha tuli powerline-systeemin kautta ja nyt vaihdoin piuhan suoraan modeemiin kiinni ja edelleen pätkii... Olin asiasta yhteydessä maxivisioniin, heidän mukaansa ongelma on nettiyhteydessä. Onko kukaan kohdannut samanlaista ongelmaa ja onko sitä saatu jotenkin ratkaistua?
     
  12. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    "Huom! MTV3 MAX Sport 1 HD ja Sport 2 HD välitetään toistaiseksi Full Rate -tasoisina ja ne vaativat yli 8 Mbits laajakaistanopeuden." Nice!

    Nice jos laajakaistan nopeus riittää, muuten ei :(
     
  13. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    "Osa HD-kanavista saattaa vaatia jopa 20 Mb/s. Näitä kanavia ovat C More Urheilu HD, Viasat Film Nordic HD, MTV3 Max Sport 1 HD ja MTV3 Max Sport 2 HD"
    http://www.maxivision.fi/syystarjous
    Mutta eipä tuo mitään, kyllähän tuollainen nettiliittymä löytyy jo joka torpasta ;)

    Näyttäisi olevan syystarjous päällä, 99€.
     
  14. Tepim

    Tepim Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2002
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ihan samaa ongelmaa täälläkin. Aiemmin yhteytenä oli 8Mbit Sonera ja modeemina joku halpis Dlink-2640, ja aika herkästi rupesi kuva pykimään kun muksut surffasivat netissä tai katselivat Youtubea. Koitin säätää Qos asetuksia modeemista, mutta ei mitään havaittavaa vaikutusta. Tosin joku taisi netissä kirjoittaa, että ne asetukset on siellä vain näkönä, mutta modeemi ei oikeasti toteuta niitä.

    Sittemmin liittymä vaihtui n.16Mbit Elisaan (on siis full rate, mutta modeemi kättelee 16/1M linjanopeuden jakamon etäisyyden vuoksi), ja modeemi on Zyxel-661. Siinäkin olen Qos asetuksia sorkkinut, mutta yhtä huonoin tuloksin. Tämä kombinaatio ei pätki ihan yhtä pahasti, mutta pätkii kuitenkin.

    Eli toistaiseksi en ole saanut hommaa pelittämään (muuta kuin huutamalla kersoille, että pois netistä).

    Minulla oli aiemmin myös Telewell-510 modeemi, jossa oli sellainen asetus, että yksi LAN portti oli asetettu IPTV tilaan, ja muut tavallisiksi porteiksi. En tiedä mitä asetus teki, mutta saattoi säätää Qos asetuksia ja ainakin se silloitti ko. portin suoraan WAN:iin, jolloin sillä ei ollut pääsyä muihin portteihin. Harmi etten kokeillut tuolla modeemilla, että olisiko sillä vaikutusta Maxivisioniin. Ehkä käyn vielä joskus hakemassa sen takaisin mutsilta kokeiluun, kun tuli annettua se sille. Eli jos omassa modeemissasi on joku vastaava toiminto, kokeile sitä.
     
  15. Jaska77

    Jaska77 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on käytössä Elisan aatamin aikuinen kotiboksi. Eipä tuossa vempeleessä taida olla paljonkaan säätömahdollisuuksia mitä tuohon on perehtynyt. Pitää varmaan panostaa joka tapauksessa uuteen modeemiin kun tuon elisaboksin wlanikin on aivan syvältä...

    Sellainen huomio, että ongelmaa setviessäni poistin pöytäkoneelta comodo-virusturvan ja google driven niin yllättäen pätkiminen väheni selvästi. Tosin ei se kokonaan poistunut, joten ei tuokaan ollut ratkaisu. Ja sellainen huomio, että speedtestiä ajaessa, upload vaiheessa maxivision meinaa kyykähtää aivan totaalisesti. Eipä ollut vastaavaa Elisa Viihteen aikana...
     
  16. Läskisoosi

    Läskisoosi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.10.2012
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tehnyt aivan saman havainnon. Meillä nimellisesti 24/3 Mbit/s ADSL-yhteys toteutuu 15/2 Mbit/s -yhteytenä ja siinäkin nimenomaan up-kaista (eli tuo 2Mbit/s) rupesi ahdistamaan speedtest.net-testissä. Vasta kun tein Maxivision ja kaistan priorisointi-ketjussa kuvaamani varsin rankat tietoliikenneviritykset pääsin up-kaistaongelmista eroon.
     
  17. Tepim

    Tepim Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2002
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    4

    Voi tätä onnen päivää. Ei, en löytänyt avaamatonta Leijona pulloa, vaan sain viimeinkin tuon pätkimisen loppumaan.

    Rupesin tänään huvikseni kahlaamaan modeemin (Zyxel P-661HNU-F1) asetuksia lävitse sillä ajatuksella, että jos saisin jonkun reiän suoraan nettiin yhden portin kautta. Idea oli, että laittaisin Lan 4 portin suoraan kiinni Maxivisionin boksiin (tähän saakka se on mennyt yhden kytkimen kautta), ja se reititettäisiin suoraan ohitse muun verkon. Tutkiskelin nettiä, ja haeskelin ohjeita mm. Elisan sivulta (oma purkkini on Elisan firmiksellä, koska tullut liittymän mukana), jossa kerrottiinkin, kuinka laitteen saa muutettua NAT tilasta reitittävään tilaan. Samalla kuitenkin varoiteltiin, että julkisia IP osoitteita on vain 5kpl (joista 1 menee huoltoyhteyteen), ja ne eivät riitä jos laitteita on enemmän. Selostuksesta sai tosin sen kuvan, että jos laittaa yhden LAN portin siltaavaksi, niin muut jäisivät edelleen NATin alle. No ei muuta kuin kokeilemaan, mutta huonolla menestyksellä. Kun käänsin siltauksen päälle, niin kaikki nettiliikenne loppui siihen muista porteista. En sitten viitsinyt kokeilla, että toimiiko edes tuo sillattu portti. Siinä sitten muuttaessani asetuksia takaisin NAT:ille, osui silmäni asetukseen "Bridge and Routing mode in the same WAN" (tämä valinta siis näkyvissä vain silloin, kun Bridged/NAT valinta on NAT tilassa). Kun laittoi tähän ruksin, niin pääsi valitsemaan vapaasti mitkä LAN portit halusi siltaavaan tilaan. No eikun 4 porttiin ruksi, ja modeemin käynnistys. Yllätys oli mieluisa, kun Maxivision lähti pelittämään. Maxivisionin valikosta kun tarkistaa, niin IP osoite on julkisen verkon osoitesarjasta, kun se aiemmin oli ollut sisäverkon sarjasta.

    Ajoin myös erilaisia nopeustestejä (Speedtest, Maxivisionin oma), FTP latauksia, Youtube katselua yms. mutta en ole saanut kertaakaan kuvaa tai ääntä pätkimään. Eli toimii nyt niin kuin pitäisikin. Nopeustestien tulos oli n.4-6Mbit alle oikean nopeuden, eli sen verran tuo Maxivision haukkasi kaistaa.

    Tässä linkki niihin Elisan ohjeisiin, joiden avulla pääsin eteenpäin: http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/58/
     
  18. He-Tero

    He-Tero Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.05.2005
    Viestejä:
    464
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä tuollainen ruksi löytyy? Wan interface edit sivultako? En löytänyt mistään.
     
  19. Tepim

    Tepim Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2002
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    4
    Modeemiin kun on kirjautunut sisään niin alapalkista Network Setting - Broadband ja siellä sivulla (jos välilehtenä on Broadband) on valmis Internet Setup (minulla se on ADSLWAN1 niminen). Klikkaa oikeassa reunassa olevaa Modify/edit painiketta (lehtiö/kynä). Aukeaa uusi ikkuna otsikolla WAN Interface Edit. Jos tässä on valittuna Mode: Routing, niin kun kelaa ihan ikkunan alareunaan, löytyy tuo Enable Concurrent WAN. Kun siihen laittaa ruksin, niin tulee esiin uusi valintamahdollisuus 4 LAN porttia, joista voi ruksittaa haluamansa. Sitten talletus ja modeemin boottaus
     
  20. He-Tero

    He-Tero Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.05.2005
    Viestejä:
    464
    Saadut tykkäykset:
    0
    Modena on Routing. Sivun viimeišet asetukset ovat DNS server ja RIP. Ei siis mitään Concurrenttiin viittaavaa.

    Mikäs firmisversio sulla on käytössä? Mulla on P-661HNU-F1_Elisa4_TSX7F0.