Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
  2. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    MS Office 2013:sta ja varsinkin Outlook 2013:sta UI. Silmät palaa päähän kaikesta tuosta valkoisuudesta ja yleisestä värittömyydestä. Käyttöliittymä on muutenkin sekava käyttää, koska kaikki on yhtä ja samaa valkoista A4 lakanaa, eivätkä toiminnot meinaa erottua haaleutensa takia toisistaan. Miksi ihmeessä toimivia asioita pitää mennä muuttamaan (lue hajottamaan). Dark grey ja fonttien muutto mustaksi ei juuri tilannetta paranna. Win8:n vuoksi varmasti tämäkin idioottimaisuus tehtiin, olisivat nyt kuitenkin antaneet mahdollisuuden muokata UI käyttäjän mieleiseksi :mad:

    ISOT SCREESHOTIT
    2013
    [​IMG]
    2010
    [​IMG]
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 431
    Saadut tykkäykset:
    769
    Asiat menevät sykleissä. Nyt on tietokoneiden graafisessa ilmeessä menty "kierros" ja ollaan samassa tilanteessa kuin 20 vuotta sitten. Grafiikka on yksinkertaisen selkeää ja "litteää". Kännyköiden näyttöjen resoluutio on viime vuosina muistuttanut tietokoneiden resoluutiota 20 vuotta sitten, joten siinä ehkä yksi selitys tälle syklille. Toinen selitys on se, että yksinkertaisuus tuntuu tuoreelta mutkikuuden jälkeen.

    Trendit muuttuvat ajan myötä ja 5 vuoden kuluttua käyttöliittymien grafiikka on sitten jollain toisella tavalla "dorkaa". On itsepetosta kuvitella että näissä asioissa pyrittäisiin mahdollisimman järkeviin ratkaisuihin. Dorkuus myy usein paremmin kuin fiksuus.
     
  4. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olette oikeassa. Vähiten ymmärrystä saa sähköposteissa tämä viestiketjutusvillitys. Onko siitä muka jollekin hyötyä enemmän kuin haittaa? Kaiken huippuna yhdelle henkilölle lähetetyt viestit menevät automaattisesti sinne sekaan eikä ketju niitä mitenkään erittele. Kaikki yhden saman otsikon takia? Usein viesteissä kuitenkin ihan eri asioita. Insinöörilogiikka rules. :hitme:

    Lisäksi kaikenlaiset lisähelpotuspikanäppäintoiminnat ovat muuten käytännössä kaikkea muuta. Puhumattakaan läppärissäni olevasta hiirisliderista, jota tulee päivittäin tahattomasti sivelleeksi varmaan kymmeniä kertoja. Ilman, että kertaakaan olisin tarvinnut sitä käyttää...
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2013
  5. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tori.fi ym. paikkojen kiinnostuneet "ostajat". Jos tuotteen hinta on vaikka 150 euroa, niin eiköhän sieltä vähintään pari nokkelaa laita tekstaria tyyliin "voin satasella hakea pois". No hei kuule, jos voisit, niin olisin laittanut sinne hinnaksi 100 eikä 150. Lukutaidon puutetta vai tinkaaminen syvällä geeneissä?
     
  6. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisaalta itse kun tuolla myin pois vanhoja Ikean huonekalujani suht halvalla hinnalla, tuli parin päivän välein kirjoitusvirheellisiä meilejä malliin "moro mistä voi hake t jarppa". Sitten mitään ei vastata, kun itse lähettää viestiä takasinpäin noille.
     
  7. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Myitpä melkein mitä tahansa, niin aina on riskinä törmätä jonkunlaiseen vajakkiin, sekakäyttäjään, taparikolliseen tms. tyyppiin, joka ei pidä mistään sovitusta kiinni, ei todellisuudessa olekaan ostoaikeissa, tulee paikalle kännissä, ei ota koskaan yhteyttä jne.
    Tai sitten on vain yleisesti huonot käytöstavat. Jo sovitusta hinnastakin saatetaan alkaa aivan viime metreillä tinkaamaan, aivan kuin mitään ei muka olisi jo sovittu. Tässä muutamia esimerkkejä muusikoiden.net:stä.

    • "...täällä oli joku tyyppi rynkkäämässä mun vahvistinta varmaan tunnin ja kertoi siinä sivussa elämän tarinaansa, mikä ei kiinnostanut minua pätkän vertaa. Sitten kaveri ilmoittaa, että ei hänellä ole edes rahaa vahvistimeeni."

    • "Vaimonikin kerran suuttui, kun luokseni piti kaupoille tulla jonkun tyypin noin klo 20.00. Sitten sieltä tulee klo 23.00 maissa autolastillinen kaljalta tuoksuvaa epämääräistä sakkia"

    • "...yhtä soitinta myin ja kauppaa hierottiin pitkään sähköpostitse. Tyyppi alkoi jaarittelun ohessa lähettelemään minulle kuvia omista soittimista, treenikämpästä ja itsestään. Alkoi tulla vähän kiusallinen olo, kun ei kiinnostanut oikeastaan ne jutut. Kaupat sovittiin jo, mutta itse rahojen siirto sai odottaa ja tosi yllättäen sitä ei koskaan tapahtunutkaan. "

    • "...myin vanhaa vinyylisoitintani. Sähköpostisotaa käytiin paljon, ja viime metreillä homma korahti. Hinta oli toimivasta soittimesta valtaisat 25 €, mutta ukko kävi tinkimään."

    • "...pojalleen bassovahvistinta etsinyt tyyppi, joka kertoi olevansa lakimies (mainitsi myös firman) ja ehdotti 50e/kk osamaksua. Luulisi lakimiehen tienaavan sen 200e aika nopsaan."
     
  8. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
  9. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19

    Taas tavanomaista kukkahattumaista keekoilua.

    Ei suomessakaan ketään saada kodistaan pois ilman häätöä. Häädön taas antaa tuomioistuin: Rouva kuulemma on halunnut välttää tuomioistuinta. Voi pyhä yksinkertaisuus. Tähän nyt ei vaikuta että mitään vuokrasuhdetta ei ole ollut. Ajattele nyt jos täällä joku ulkomaalainen kirjoittelee kotimaansa, meidän ja EU-viranomaisille, kun oikeusjärjestelmä mahdollistaa oikeustien, ja itkee sitten kotimaassaan kuinka Suomi on mahdoton yhteiskunta kun ei saa ihmistä omistamastaan asunnosta ulos.
     
  10. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Sen minä kyllä ymmärrän, että sinä et ymmärrä... Suomen ja Ranskan tarkoista eroista en tiedä, mutta tiedossa kyllä on että Suomessakin tällaista kiusaamista voi harrastaa. Esim. Frederikin ostamassa asunnossa asui valtaajia ja sen takia omistaja halusi siitä eroon.

    Tällainen asunnonvaltausterrori on jälleen yksi esimerkki miten monet itseään sivistyneenä pitävät yhteiskunnat ovat voimattomia, kun joku ihminen on tarpeeksi röyhkeä. Näitä asunnonvaltauksia on ympäri läntistä maailmaa ja asenteesi on hyvin ikävä kaikkia tällaisen kiusanteon uhreiksi joutuneita kohtaan. Toisaalta hyvin odotettu reaktio! Varmasti tämä vaikeuksia kerjännyt typerä suomalaisakkakin olisi voinut toimia järkevämmin, mutta vaikka toimisi alusta asti aivan oppikirjan mukaan niin siltikin piina kestää aivan liian pitkään. Sehän on näille psykopaateille taloudellisen hyödyn ohella lähes yhtä suuri nautinto, että pääsee kiusaamaan uhrinsa Karpolla on asiaa-kuntoon.
     
  11. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Kiltti pikku pieni,

    Postauksesi pysyy samalla tasolla kuin postauksesi yleensä. Ensin myönnät ettet tiedä asiasta mitään ja sitten väännät jonkun mediasta keräämäsi esimerkin. Tietysti aloitat solvaamalla minua, vaikket tiedä höläyksen pöläystä siitä mitä ymmärrän aiheesta.

    En viitsi toistaa postaustani, koska reaktiosi ei perustu tietoon. Kirjoittamani on faktaa huolimatta siitä ymmärrätkö sinä periaattta, että länsimaissa ihmisiä poistetaan asunnoistaan vain tuomioistuinten määräämien häätöjen perusteella.

    Kysymys on siitä, että tiettyjä tärkeitä arvoja, kuten asuntoa, ei arvioida järjestys- tai toimeenpanovallan toimesta, vaan sen arviointiin on katsottu kelpaavan vain tuomioistuinlaitos, jossa on käytössä laissa säädetty, molemmat osapuolet homioon ottava menettely.

    Kiukuttele niin paljon kuin haluat, mutta näin se on länsimaissa.
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2013
  12. McFly

    McFly Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tässä mistään "länsimaalaisuudesta" ole kyse. Ranskalaiset on sosialisteja, joten heillä ei ole mitään kunnioitusta yksityistä omistusoikeutta kohtaan. Liberaalissa (länsimaisessa) oikeusvaltiossa suojataan myös omistusoikeuksia. Yksityinen omistusoikeus on merkityksetön, jos muulla lainsäädännöllä ja viranomaiskäytännöllä se tehdään käytännössä täysin mahdottomaksi saada vahvistetuksi.
     
  13. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tämän kohdan siis ymmärsin, eikä tullut yllätyksenä. Minä siis tiedostan nämä faktat. Lakien mukaan mennään. Kiitos toistosta kuitenkin, kai.

    Sinä taas et edelleenkään ymmärrä sitä mikä minua tässä asiassa ihmetyttää. En ole muuten "myöntänyt, etten tiedä asiasta mitään". Ensin alat selittämään, että onnistuu tämä Suomessakin ja sen pitäisi ilmeisesti jo itsessään tehdä asiasta hyväksyttävä, ellei jopa suorastaan edistyksellinen ja järkevä. Tähän tietenkään ei saisi vastata kauhistuttavasta mediasta revityllä esimerkillä, että tiedänhän minä sen.
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 078
    Saadut tykkäykset:
    428
    Vaarallisten jätteiden säilytys Vihtavuoren ruutitehtaalla - kaikki tiiviissä nipussa ihan muutaman metrin päässä tehtaan seinästä... Onnettomuus odottamassa tapahtumistaan.
    Ja sitten kun yksi sellainen vajaa 1,5m3 kontti rupeaa savuamaan niin sitä ei heti eikä myöhemminkään siirretä pois muiden joukosta, odotetaan vaan että josko se vaikka syttyisi palamaan (tai posahtaisi) ja sytyttäisi loputkin. Kertakaikkiaan hienoa toimintaa kaikilta osallisilta pelastuslaitosta myöten.
     
  15. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Pitkä lista siinä. Kannatan. Ihmisille vapaus tehdä rikoksia, sekä vapaus asua ostamassaan asunnossa. Myös mamuille, kuten Seijalle. Ei natsidiktatuuria. Ei poliisilandiaa.

    En ole ikinä edes ajatellut saati esittänyt tällaista mallia, mutta olen kiinnostunut kuulemaan miten tämä käytännössä toteutettaisi. Suljettaisiinko ihmiset heti syntymänsä jälkeen jonnekin laitokseen ja jos ne yrittäisivät karata sieltä rikoksia tekemään, niin vartija nappaisi kiinni? Entä jos karkaaminen jo itsessään olisi laitonta? Joku Pohjois-Koreahan lienee hyvin lähellä tällaista ja tehtäköön selväksi: en kannata Pohjois-Korean toimintaa. Olen kannattanut vapautushyökkäystä sinne jo ainakin kymmenen vuoden ajan.

    Rikoksia tietenkin on aina vapaus tehdä, myös P-K:ssa. Siitä sen sijaan voidaan keskustella, että minkä on järkevää olla laitonta ja minkä ei. Tässä tuskin on erimielisyyttä siitä, että toisen ihmisen asunnon valtaaminen ei voi olla laillista toimintaa. Jäljelle jää enää se, että millaisin keinoin yhteiskunta voi puuttua tähän. Se, että yhteiskunnalla on tehokkaat keinot pistää häiriköt kuriin ei voi olla merkki sivistymättömyydestä.
     
  16. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Älä sekoita seinia ja sollenia.

    Olen kertonut miten asiat ovat. Siiihen ei kuulu mustavalkoinen maailmasi jossa kaikki on joko on tai off ja vaahtoamisesi helpoista ratkaisuistasi, joita et kuitenkaan koskaan ole pahemmin pohtinut. Helppoja ratkaisuja kun ei juuri ole.
     
    Viimeksi muokattu: 12.07.2013
  17. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Yhteiskunnalla on tehokkaat keinot tuohon. Sitä kutsutaan oikeuslaitokseksi. Sieltä saa häätöjä, jotka toimeenpanoviranomainen sitten panee täytäntöön. Jollei ole perustetta asua, se häädön, ts. häätötuomion saaminen ei kovin kummoinen asia ole. Molemmat osapuolet kuitenkin saavat mahdollisuuden esittää oman näkemyksensä.

    Persumaisesti olet vaan itkeä pillittänyt tarjoamatta sitä vaihtoehtoasi. Mikä on vaihtoehtosi? Kaveriporukalla sakinhivutusta? Poliisiu tyhjentämään jos joku mummo väittää? Mitä jos se sisällä oleva mummo väittää muuta? Poliisi tuomioistuimeksi? Mene nyt jonnekin hankkimaan tietoa siitä miten yhteiskunnan toiminnot opn länsimaissa järjestetty.
     
  18. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    [​IMG]
     
  19. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Todella tehokkaat keinot, kun uhri saa asuntonsa itselleen aikaisintaan ensi keväänä, yli vuosi sen jälkeen kun alkoi hoitamaan asioita oikealla tavalla. Ja kämppä on hirvittävässä kunnossa. Tiedän hyvin miten länsimaissa asiat hoidetaan, taisin sitä pari viestiä sitten kritisoidakin? Nykyään on vain muotia hokea, että kaikki on vaikeaa ja mihinkään ei voi vaikuttaa. Tällaisetkin tapaukset saataisiin käsiteltyä tolkullisessa ajassa, jos asiat ymmärrettäisiin vihdoin pistää tärkeysjärjestykseen.
     
  20. McFly

    McFly Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Länsimaisissa oikeuskulttuureissa on vanhastaan ollut voimassa ns. shikaanikielto eli oikeuden väärinkäyttämisen kielto. Nykyisen uussosialismin aikana tällaiset pragmaattiset periaatteet ovat vaan jääneet aika taka-alalle. Eikä tässä ole kyse mistään oikeusvaltion rapauttamisesta. Oikeusvaltioon kuuluu olennaisena osana myös oikeusvarmuus.