Banaaniliitin stereovahvistimeen

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Kanis, 30.06.2013.

  1. Kanis

    Kanis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin setin Gurun hyllykajareita ja Arcam Solo Mini stereovahvistimen. Varsin pähee yhdistelmä. Nää olis tarkoitus liittää kiinni banaaniliittimellä. Nehän uppoaa varsin nätisti Gurun QM10-kajareihin, mutta tää vahvistin tuottaa päänvaivaa.

    Banaaniliittimet saa ruuvattua kiinni vahvariin samalla tavalla kuin kuoritut ohkaisemmat kaiutinjohdot, mutta tämä on tuskin optimaalinen ratkaisu. Banaaniliitintä ei saa tökättyä vahvarin päähän kiinni, nämä ns. ruuvausmekanismilla toimivat härpäkkeet ovat nimittäin umpinaista muovia. Netistä löysin vain esimerkkikuvia, joissa vastaavaan vahvistimeen saa banaaniliittimet tökättyä persaukseen kiinni http://www.arcam.co.uk/ugc-1/product/12/171_large.jpg

    Onko turvallista poistaa kokonaan tämä muovinen ruuvausmekanismi? Olen tätä jo yrittänyt, mutta ei se ihan kevyesti lähde irti. Mitään viitsisi hajottaakaan.
     
  2. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Yleensä ruuviliittimien päissä on tulpat jotka voi kaivaa jollain terävällä pois. Onko ne umpinaista muovia vai onko nuo tulpat.
     
  3. Kanis

    Kanis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulin tuosta, että pitäis olla tulpat melkein kaikissa malleissa. Tässä ei ole. Ihan umpinaista muovia ovat.
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Nappaa vaikkapa kuva niistä sinun yksilösi liittimistä (kuvan linkitys esim www.imgur.com palvelun kautta, koska plazan liitetoiminto suttaa laadun).
    Tuossa linkittämässäsi brittimallin kuvassa esiintyy varmaankin se kaikkein tavallisin liitinmalli, jota myös suomalaisissa kuluttajatason vahvareissa erittäin usein käytetään. Tuossa kuvassa ne mainitut tulpat oli poistettu valmiiksi. "Suomiliitin" tulppineen näyttää muuten samalta, mutta liittimen päädyn keskellä onkin irtonainen 'nappula', joka tosin voi päälle päin aluksi näyttää kiinteältä ja umpinaiselta, mutta on oikeasti irtonainen.
     
  5. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Banaaniliitin on ylimääräinen liitos jo ennestään jatkettuun liitokseen (kaiutinjohtoon). Niitä ei kannata käyttää ilman syytä. Syy on esim. johtojen irrottaminen ja kiinnittäminen 3 kertaa päivässä.
    Runko-osastaan eristämätön ns. täysmetallinen banaaniliitin on lisäksi oikosulkuriski. Ainakin muoviseen, vedossa taipuvaan rimpulatyyppiseen naparuuviin pistettynä.
     
  6. Kanis

    Kanis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luotetaan tähän. Kiitos paljon. Muutto kesken, joten saan parin viikon päästä tsekattua, jos ne saa jotenkin irroitettua. Infoon sitten onnistumisesta.

    Mustanaamio, hyviä pointteja varmasti tietävältä janarilta :thumbsup: banaaniliitin tuli kaupasta hankitussa hifi-piuhassa, joten sillä mennään.
     
  7. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
    Itse katkaisisin banaaniliittimen pois kokonaan ja ruuvaisin liittimien alle,vai onko jopa ruuvikkinnitteinen.........joka tapauksessa jokainen ylimääräinen liitos aiheuttaa ylimenovastusta niin että mustanaamio kyllä oikeassa tässä suhteessa
     
  8. Kanis

    Kanis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kynnellä sain irroitettua umpinaiselta näyttävät muoviosat kajariliitännöistä. Toistaiseksi en vielä katkaise johdon päätä, mutta pidetään mielessä tuo vaihtoehto. Kiitokset avusta!