DNA ostaa PlusTV:n

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Ari, 29.04.2013.

  1. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Saas nähdä mitä tämä merkitsee jatkossa antenniverkon tv-vastaanottoon, tuleeko HD-lähetykset takaisin jossain vaiheessa kenties?


    http://www.dna.fi/DNAOy/Media/Tiedotteet/Sivut/DNA ostaa PlusTVn.aspx

    DNA ostaa PlusTV:n

    Lehdistötiedote 29.4.2013

    DNA on sopinut Teracom Groupin kanssa Digi TV Plus Oy:n eli PlusTV:n ostamisesta. DNA:n strategisena tavoitteena on kasvaa valtakunnalliseksi ykköstoimijaksi tv- ja viihdeliiketoiminnassa.

    PlusTV on maksu-TV-toimija, jolla on noin 220 000 asiakastaloutta. Vuonna 2012 PlusTV:n liikevaihto oli noin 65 MEUR. Yritysoston seurauksena DNA WELHO -televisiopalvelut monipuolistuvat entisestään ja tavoittavat valtaosan suomalaisista kotitalouksista.

    - DNA:n strategisena tavoitteena on luoda Suomen laadukkain viihdepalvelukokonaisuus, jolla on myös jatkossa Suomen tyytyväisimmät asiakkaat*. Maksu-tv:n suosio kasvaa ja katselutavat monipuolistuvat tulevaisuudessa. Me haluamme, että asiakkaillamme on helposti saatavilla kaikki laadukas sisältö ja tulemme panostamaan merkittävästi myös uusiin palveluominaisuuksiin, kuten huhtikuun alussa lanseerattuun DNA WELHO MatkaTV -palveluun, joka laajentaa tv:n katselun ja etätallennuksen myös mobiilipäätelaitteisiin, DNA:n toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi sanoo.

    - PlusTV:n osto mahdollistaa meille viihdepalveluiden valtakunnallisen markkinoinnin, myynnin ja tuotekehityksen sekä suomalaisille paremmat viihdepalvelut, Tiuraniemi jatkaa.

    - PlusTV on parantanut tulostaan hyvin eritoten vuonna 2013. Mielestämme yhtiön kehityksen edellytyksenä on läheisempi yhteistyö antenniverkon omistajaan Suomessa. Siksi DNA on mielestämme luonteva uusi omistaja PlusTV:n tulevaisuuden kannalta, Teracom Groupin toimitusjohtaja Åsa Sundberg sanoo.

    PlusTV:n asiakkaiden palvelut jatkuvat kuten aiemminkin, eikä yrityskaupalla ole välitöntä vaikutusta PlusTV:n toimintaan. Kauppahintaa ei julkisteta ja kaupan voimaantulo vaatii ennen toteutumistaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.


    Lisätietoja:
    toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi, DNA Oy, puh. 044 044 1000, riitta.tiuraniemi(at)dna.fi
    toimitusjohtaja Åsa Sundberg, Teracom Group AB, +46 708 66 82 19, asa.sundberg(at)teracomgroup.se

    DNA:n viestintä: viestintäjohtaja Irene Kantor, DNA Oy puh. 044 044 8001, irene.kantor(at)dna.fi

    * Toimialan kansainvälinen EPSI Rating 2012 -tutkimus. EPSI Rating -tutkimus analysoi vuosittain telealan eri sektoreiden asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta. Tutkimuksesta lisätietoa: www.epsi-finland.org


    DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n viisi miljoonaa suomalaista tavoittava 3G-verkko laajenee edelleen, ja 4G-verkot ulottuvat koko ajan uusiin kaupunkeihin ja taajama-alueille. DNA:n liikevaihto vuonna 2012 oli 769 miljoonaa euroa ja liikevoitto 56 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:lle rekisteröityjä tavaramerkkejä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

    DNA WELHO tarjoaa tällä hetkellä laajan kirjon kanavia kaapeli- ja antennitelevisio-asiakkaille. DNA:lla on noin 600 000 kaapeliverkon asiakasta ja yhteensä yli 155 000 maksu-tv-palveluiden tilausta kaapelissa ja antennissa. Kaapeliverkossa tarjolla on yli 160 tv-kanavaa, joista yli 30 on teräväpiirtoisia. Mukana on myös yksi 3D-kanava. Antenniverkossa DNA:n tarjonta tällä hetkellä on 21 kanavaa, joista 7 teräväpiirtokanavaa.

    DNA WELHOn MatkaTV -palvelu on älypuhelimilla ja tableteilla käytettävä pilvipohjainen tallennuspalvelu, joka on osa DNA:n 110M kiinteän laajakaistan yhteydessä tarjottavaa DNA WELHO Viihdytyskaista -tuotetta. Viihdytyskaista-palvelussa mukana tulevalla antenni- ja kaapelitelevisioverkossa toimivalla digiboksilla DNA WELHO MatkaTV -palvelut ovat käytettävissä myös televisiossa ja tallennuksia voi helposti tehdä älypuhelimella.

    PlusTV, viralliselta toiminimeltään Digi TV Plus Oy, on suomalainen vuonna 2006 perustettu antennikotien maksutv-palveluntarjoaja. PlusTV:llä on noin 220 000 asiakastaloutta. PlusTV:n pääomistaja on vuodesta 2009 alkaen ollut pohjoismainen mediaoperaattori Teracom Group.

    Teracom Groupiin kuuluvat Teracom Sweden, Teracom Denmark, Boxer Sweden, Boxer Denmark ja PlusTV. Boxer ja PlusTV. Pohjoismainen mediakonserni Teracom tarjoaa Ruotsissa ja Tanskassa valtakunnallisten verkkojensa kautta mm. radio-, TV- ja tietoliikennepalveluita. Palveluoperaattorit Boxer ja PlusTV tarjoavat yhteensä 1,2 miljoonaan antennikotiin maksu-tv-palveluita Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Vuonna 2012 Teracom-konsernin liikevaihto oli n. 4,5 miljardia Ruotsin kruunua (SEK). Konsernin palveluksessa on 700 henkeä. Lisätietoja: www.teracomgroup.se
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Pahin skenaario:

    DNA purkaa kaikki Digitan kanssa tehdyt lähetyssopimukset ja lähettää vain omista mastoistaan...

    Seuraus:

    Töllölähetykset loppuvat reuna-alueilta ja täytelähetinalueilta...
    Palataan 1990-luvulle ja töllöstä ei enää näy kuin ykkönen, kakkonen, kolmonen ja nelonen....
    CI+ vaaditaan kortillisilta kanavilta...
    AntenniHD:n persreikään Parkanoon on turha odottaa mitään....

    T: Vesku
     
  3. Tipparellu

    Tipparellu Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan tämä aika show koko antenniverkon maksutv:n lähetysoikeuksien säätäminen. Kyllähän tässä sellainen normiasiakas, joka ymmärtää tilata haluamansa kanavapaketin ja katseluun vaadittavat laitteet, eikä paljon muuta, on aika pihalla. Jos vielä HD-kuvaa haluaisi katsoa, niin uh, sittenpä soppa on aika sakeata. PlusTV toi markkinoille oman hd-boksin ja osti lähetysoikeudet Cmore-kanaviin, joita sentään on DNAn antenniverkossa nähnyt HD:nä. Katselun piti Cmoren osalta DNA:n asiakkailta loppua kesäkuun loppuun mennessä. No nyt DNA (kuukautta myöhemmin) osti sitten koko kilpailevan lafkan, mitä helv...

    "Kysymys: Onko mahdollista, että tällaisella PlusTV:n laitteella (PlusTV HD logollinen) ei voi katsella tulevaisuudessa maksu-tv-kanavia? Vastaus:
    Emme pysty vielä tässä vaiheessa kertomaan, mitä maksu-tv-palveluiden katselulle näillä laitteilla tulee tapahtumaan. Joka tapauksessa mitään muutoksia ei ole suunnitteilla ennen kilpailuviranomaisten hyväksyntää." Tämä lainaus PlusTV:n sivuilta, eli ne jotka ostivat Plustv brändätyn boksin, eivät ole sillä nähneet yhtään HD-ohjelmaa, ja voi jäädä siis kokonaan näkemättäkin.

    Hei, ihan oikeesti.
     
  4. estobe

    estobe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2007
    Viestejä:
    182
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tähän pitää ehdottomasti tulla sellainen mahdollisuus, että laitteen saa vaihdettua ilmaiseksi oikeanlaiseen, mikäli tarve vaatii ja tätä pitää jokaisen asiakkaan vaatia. Muutenhan uuden boksin hommaaminen olisi pelkkää huijausta, olkoonkin niin, että PlusTV:llä on siinä vaiheessa ollut eri omistaja. Se hyvä puoli tässä kaupassa on, että loppuu sekoilu useamman eri boksin ja kortin kanssa, ja että kanavatarjonta on tulevaisuudessa samanlainen kaikille antenniverkon asiakkaille.
     
  5. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos DNA käyttää kännykkämastojaan (ja vuokrattuja), niin kutakuinkin kattava peitto olisi mahdollinen. Saisi olla ehtonakin.

    Ilmeisesti tulee muutto Elisa-viihteen toimialueen ulkopuolelle ja HD:ta kaipaan. Minulle sopii ko. kuvio.
     
  6. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Luulisi että kilpailuviranomainen ei tuollaista kauppaa niin vain hyväksy, antennipuolellehan ei jää käytännössä maksukanaville mitään kilpailua tämän jälkeen, ja DNA voisi laskuttaa asiakkailta mitä haluaa (esim. vetoamalla kustannusten nousuun ym. tavanomaisiin selityksiin).
     
  7. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Teracomin lehdistötiedote:

    http://www.teracomgroup.se/Teracom_...2013/Teracom-Group-to-sell-PlusTV-in-Finland/

    eli suomeksi sanottuna Teracom myy PlusTV:n koska se haluaa virtaviivaistaa liiketoimintansa integroituna verkko- ja maksu-TV-toimijana. Sitä samaa ilmeisesti DNA:kin ajaa takaa loppupeleissä. Mutta millainen tulevaisuus on sitten Digitalla? Meneekö esim. uudestaan myyntiin jos maksu-TV katoaa DNA:n verkkoon?
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2013
  8. jjtr

    jjtr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän Teracom joutunut myymään PlusTv:n koska Suomen viranomaiset/viestintäministeriö tekivät sen toiminnan mahdottomaksi.
     
  9. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kilpailuviranomainen on jännä taho siinä mielessä, että tällaisiin se tuntuu hanakasti puuttuvan. Sen sijaan esimerkiksi tuo PlusTVn yksinoikeus Maikkarin kanaviin ei kiinnostanut pätkääkään, vaikka juurikin tuollaiset ovat kuluttajan kannalta silkkaa paskaa. En nyt kuitenkaan tarkoita, että yhden ison yksinhallinta olisi kovin hyvä juttu, muttei tämä nykytilannekaan ainakaan urheilun ystävää lämmitä.
     
  10. pstk

    pstk Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2005
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei viranomaisilla ole tähän mitään sanomista, sillä kilpailu ei rajoitu yhden tekniikan sisälle. Asiakas voi hankkia kanavansa satelliitista tai iptv:stä. Hyvä että joku ylipäänsä maksukanavia haluaa lähettää antenniverkossa jatkossakin.
     
  11. hessu75

    hessu75 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viime päivinä antenniverkon HD kanavat ovat usein jääneet näkymättä signaalin puutteen tai heikon signaalin takia. Ainoastaan täysin tuntematon kanava Estradi HD näkyy hyvin. Tämä ongelma on Pohjois-Helsingin alueella. Onko kellään arvausta johtuisiko tämä Ylen HD kanavan pitkäkestoinen toimimattomuus juuri DNA ja PlusTV kaupoista?

    Omalla kohdallani tämä antenni HD on ollut todellinen murheenkryyni. Esin kokeilin Plus TV:n HD pakettia hirveellä innolla että vihdoinkin pääsee HD kanavia katsomaan. Mutta annas olla niin firma teki konkan parin viikon kokeilun jälkeen. Tämän jälkeen on itselleni ollut hyvin epäselvää mikä tulee olemaan käytetty tekniikka tai mitkä boksit tulee toimimaan. Nyt vielä aikaisemmin hyvin toiminut Ylen HD on usein näkymättä niin uskohan tähän antenni HD:hen loppuu.
     
  12. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    Niin sä tarkoitat nyt kuitenkin TV Viihdettä etkä Plustv:tä, Plustv:llähän ei HD-paketteja vielä edes ole. Eikä se TV Viihdekään konkkaan menny, mitä nyt lopetti vain tilaajien puutteen vuoksi joka taas johtui siitä ettei ollut isompaa kanavavalikoimaa ja siitä ettei yksinkertaisesti kaikki ole kiinnostuneita HD:sta, eivät saa siitä lisäarvoa. Mistä ei voi toki moittia asiakaskuntaa.

    PS. Jos haluat sellaisen systeemin mikä takaa sulle isommankin joukon HD-kanavia niin sijoita vaikka Maxivsionin boksiin ja tilaa niiltä kanavia, peruspalvelussakin on 4 HD-kanavaa (Yle HD, MTV3 HD, Nelonen HD ja Fox HD), lisää saat tilaamalla jonkun paketin. Tai sitten satelliittipaketti Canal Digitalilta tai Viasatilta. Elisa Viihdettä en suosittele sen lukuisten ongelmien takia, Elisan oma keskustelufoorumi on täynnä ongelmiensa kanssa painivia ja Pace-digiboksi on susi jo syntyessään eikä ne ongelmat korjaannu vaikka kuinka päivittävät ko. boksia.
     
  13. JiiJii70

    JiiJii70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.01.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    2
    Espoossa näkyy oikein hyvin ainakin MTV3HD ja YleHD DNA:n antenniverkossa. Antenni suunnattu Oulunkylään.
    Veikkaisin antenniongelmaa sinulla.
     
  14. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Viranomaiset ovat tehneet kaikkensa PlusTV:n Viaccess-korttitekniikan käyttöönoton vaikeuttamiseksi yhden kortin politiikan varjolla. Ja tämä yhden kortin politiikkahan on seurausta tavoitteesta saada antenniverkkoon kilpailua sillä oletuksella, että kuluttaja voi helposti hankkia samalle kortille useita eri paketteja eri toimijoilta.

    On erittäin ironista, että tuo liiketoiminnan vaikeuttaminen johti osaltaan PlusTV:n myyntiin DNA:lle, jolloin antenniverkosta häipyi kaikki kilpailu. Tämäkö se viranomaisten tavoite oli? Oliko korttiongelman ratkaisun lopputulos pahempi kuin sen kanssa eläminen?

    Digitalle tämä tulos oli katastrofi. Jos PlusTV siirtää kanavansa DNA:n VHF-verkkoon, ei Digitalla ole enää muita asiakkaita kuin avoimet kanavat UHF-verkossa. YT:t on edessä aivan varmasti. Kenties Digitakin myydään DNA:lle? Hintakaan ei voi enää olla kovin suuri, sillä Digitalla ei nykytilanteessa ole mitään arvoa.
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2013
  15. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Jos tosiaan siirtyy PlusTV DNA:n VHF-verkkoon, niin tällöin potentiaalisten asiakkaiden määrä tippuu, kun ei tuo DNA:n näkyvyysalue kata kuin isoimmat kaupungit+lähialueet. Pohjoisin näkyvyysalue on siten Oulu. Ja kun monessa talossa/taloyhtiössä digitv-muutoksessa nakeltiin noita VHF-antenneja pois katoilta, niin edelleen vähenee katsomisvalmiuden omaavien potentiaalisten asiakkaiden määrä.
     
  16. pstk

    pstk Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2005
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tärkeintä on että Viaccess ja PlusTV HD Ready pelleily loppuu tähän kauppaan. Harmi tietysti niille jotka ovat ehtineet ostaa PlusTV HD Ready digiboksin.

    Ehkä osaltaan vaikuttikin mutta suurempi tekijä oli se ettei PlusTV päässyt Digitan kanssa sopuun hinnasta. Nykytilanteessa on parempi että antenniverkossa on nyt yksi vahva toimija, jolla on vääntöä myös Digitaan nähden.

    Digitan liikevoitto on pyörinyt 20-40 prosentissa, siitä on kyllä varaa tinkiä, ja 90 miljoonan (2011) liikevaihdosta 1/3 tulee Ylen maksuista. Tästä voi päätellä että Digitan hinnoittelu ei ole sidottu pelkästään kanavien määrään vaan myös katsojien/asiakkaiden määrään.
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2013
  17. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
  18. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    Viimeksi muokattu: 13.05.2013
  19. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
  20. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    Joo, muuten en sinänsä luottaisi edes Kauppalehden uutisointiinkaan mutta kun siitä on Dnan sivuilla aito lehdistötiedote niin pakkohan se on uskoa. Toivon vaan ettei firma päätyisi jälleen ruotsalaisten käsiin kuten niin moni muu firma, tai ylipäätään ulkomaisille. Ja jos siitä tulee pörssiyhtiö niin toivon että se ei ala väheksymään asiakkaitaan kuten on Elisa alkanut tehdä. Elisalla ei nimittäin paljon asiakkaita ja heidän ääntään kuunnella! Palveluita lopetetaan ja muutellaan juuri huonoon suuntaan asiakkaiden harmiksi.